Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ραχιώτοικον!



από τη στιγμή που ανοίχτηκε ένα θέμα για φαγητό θα ήταν ιεροσυλία να λείπω εγώ!!!!
θα σας πω λοιπόν την γνώμη μου για το νέο κατάστημα "Ραχιώτοικον" που ξεκίνησε την λειτουργία του στο νέο του περιβάλλον πριν από περίπου 3 μήνες στη Λαμία!
πήγα και εγώ εχθές να δοκιμάσω την κουζίνα του ,για την οποία είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια!
φτάνοντας στο άτομο που δεχόταν τις παραγγελίες ,τηλεφωνικές και προσωπικές, αισθάνθηκα μία υποτίμηση του προσώπου μου!!
ο κύριος ήταν α-πα-ρα-δε- κτος!!!!
ψυχρός , αγενής και αδιάφορος θα έλεγα!
προσπερνώντας αυτό το θέμα , το κατάστημα είναι πάρα πολύ καλό σαν χώρος , η εξυπηρέτηση αρκετά καλή και γρήγορη. το φαγητό (πίτες γύρο,κεμπαπ,ντονερ,συν κάποια άλλες ανατολίτικες νοστιμιές ) αρκετά καλό!
προτείνεται για παρέες που θέλουν να φάνε κάτι γρήγορο, καλό ,φθηνό σχετικά φαγητό!
Διαβάστε περισσότερα...

Η δική μου λίστα

Ύστερα από απαίτηση της nikolia και αφού προσπάθησα με διάφορους τρόπους να της ξεφύγω αποφάσισα κι εγώ να πω την αλήθεια, να μιλήσω για μένα:
Ορίστε λοιπόν:
  1. το ελάττωμα μου είναι ότι είμαι πολύ ειλικρινής
  2. με ενοχλεί η κακία και η αδικία στον κόσμο
  3. πληγώνομαι εύκολα
  4. είμαι αληθινός
  5. μισώ την ψευτιά

Αλήθεια λέω, μη γελάτε!


Σαν συνέντευξη καλλιτεχνών στην τηλεόραση!

Διαβάστε περισσότερα...

απλά καταπληκτικοί!!!!



τελικά τα παιδιά του "ράδιο αρβύλα" είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!!!
σήμερα έτυχε να δώ την εκπομπή τους από την αρχή,μιας και τις προηγούμενες φορές όλο κάτι γινόταν και τους έβλεπα στα τελευταία λεπτά της εκπομπής!
σήμερα από το πρώτο 15λεπτο διαπίστωσα ότι απέχουν έτη φωτός από την σάτιρα του λάκη λαζόπουλου!!!!
μέσα από την παρέα τους βγάζουν ένα πηγαίο γέλιο και όχι στημένο όπως του λαζόπουλου του οποίου τα κείμενα είναι γραμμένα και προβαρισμένα ημέρες πριν!!!
δεν έχω κάτι άλλο ...............
απλά απολαύστε τους κάθε μέρα στις 11 το βράδυ! Διαβάστε περισσότερα...

Το γονίδιο της απιστίας

Πειράματα με ποντίκια αποδεικνύουν ότι η πίστη ρυθμίζεται από τα γονίδια και τις ορμόνες. Όπως αποδείχτηκε, τα αρσενικά ποντίκια που κυνήγαγαν τη μια ποντικίνα μετά την άλλη, μεταμορφώθηκαν σε πιστούς "συζύγους" και γονείς, αν μεταλλαχθεί ένα γονίδιο τους. Από πειράματα αποδείχτηκε ότι η ορμόνη βασοπρεσσίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη συνοχή του ζευγαριού. Αμερικανοί επιστήμονες πρόσθεσαν αυτό το γονίδιο σε δύο είδη αρσενικών ποντικών (γνωστοί Δον Ζουάν). Μετά τη γονιδιακή θεραπεία αυτά τα αρσενικά άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο με τη σύντροφο τους. Το γονίδιο πιθανολογείται ότι έχει την ίδια επίδραση και στον άνθρωπο.
Προσωπική σημείωση: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στη συνέχεια τα ποντίκια πάθανε κατάθλιψη και βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, ενώ άλλα έψαξαν απεγνωσμένα τρόπο να διαφύγουν!
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο επίκαιρο από ποτέ

Διαβάστε περισσότερα...

"Με σταματάνε στο δρόμο οι πολίτες και μου λένε......

......ότι είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες για την πατρίδα". Αυτήν τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός μας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο με το κλασσικό ύφος του στενοχωρημένου, του θλιμμένου. Καλά μας κοροϊδεύετε; Που τους πετύχατε εσείς αυτούς του πολίτες; Στο Κεφαλάρι και στην Εκάλη; Ποιος πολίτης σας είπε τέτοια κουβέντα; Αυτός που μοχθεί για να τα φέρει βόλτα; Αυτός που σπουδάζει παιδιά; Αυτός που έχει άρρωστο στην οικογένεια του; Είναι δυνατόν; Μας δουλεύετε και πάλι! Δεν ξεχνώ ποτέ τις προεκλογικές ψευτιές σας αλλά να μου λέτε ότι πολίτες σας το ζήτησαν μου είναι βαρύ να το δεχτώ! Και κόψτε αυτό το υφάκι! Εσείς μας φέρατε εδώ! Οι πολιτικοί! Πουλήστε τις περιουσίες σας και τα βρήκατε τα λεφτά! Ζήτα από την Λιάνη να πουλήσει τη βίλα στην Εκάλη και άσε με να ζήσω! Και τώρα θυμηθήκατε τη λέξη "πατρίδα"; Να σώσουμε την "πατρίδα"; Που ξεθάψατε αυτή τη λέξη; Τώρα που σας συμφέρει για να μας ρίξετε στο φιλότιμο;
Διαβάστε περισσότερα...

Μα σοβαρολογούμε υπάρχει τέτοιο επάγγελμα;

Επιθεωρητής κοπριάς! Και όμως υπάρχει! Στις ΗΠΑ παράγονται ετησίως 1,5 δις τόνοι κοπριάς. Το πρόβλημα είναι ότι όλη αυτή η κοπριά είναι γεμάτη ρυπαντές, όπως καμπυλοβακτηρίδια (την κυριότερη αιτία οξείας γαστρεντερίτιδας), σαλμονέλα και κολοβακτηρίδια (E. Coli).
Αν η κοπριά που χρησιμοποιείται σαν λίπασμα, περιέχει αυτούς τους μικροοργανισμούς, μολύνονται και τα λαχανικά που φυτρώνουν στο λιπασμένο χώμα. Οι ερευνητές του Κέντρου Ασφάλειας των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια, έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν τρόπους εξόντωσης των βακτηρίων στα ζώα, την κοπριά τους και, κατά συνέπεια, στα τρόφιμα. Προκειμένου, όμως, να αναπτύξουν τις μεθόδους αυτές, θα πρέπει να εξετάσουν την πηγή του προβλήματος.

"Για να εξετάσεις την κοπριά, πρέπει να την πιάσεις", σχολιάζει ο διευθυντής του κέντρου Michael Doyle. "Ακόμη και αν φοράς γάντια, η μυρωδιά ποτίζει το δέρμα. Πιο δύσοσμα είναι τα κόπρανα του χοίρου, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα των περιττωμάτων των πουλερικών σε αμμωνία προκαλεί τσούξιμο στα μάτια".
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας άγνωστος πόλεμος

Το διάστημα έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε πεδίο μάχης. Στον πόλεμο αυτό συμμετέχουν επιστήμονες, στρατιωτικοί και κατάσκοποι. Ακούγεται επιστημονική φαντασία, αλλά είναι αλήθεια. Στρατιωτικοί δορυφόροι κινούνται γύρω από τη Γη εδώ και δεκαετίες, χωρίς ευτυχώς ακόμα να έχουν αναπτυχθεί όπλα στο διάστημα. Το καθεστώς αυτό ίσως ανατραπεί σύντομα-γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών. Η αναβάθμιση της στρατιωτικής παρουσίας στο διάστημα, με ενεργητικά οπλικά συστήματα, δεν είναι παράνομη. Η Συνθήκη για το Εξώτερο Διάστημα το 1967 απαγορεύει στα συμβαλλόμενα κράτη να εγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα ή άλλα μαζικής καταστροφής, όμως δεν υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις που να αναφέρονται σε άλλες κατηγορίες διαστημικών όπλων.
Διαβάστε περισσότερα...

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένοοο..

Γειά και χαρά. Σε σταματάει κάποιος στο δρόμο και σου λέει: έχω ένα πυρηνικό καταφύγιο. Έχει 2 δωμάτια, 15χ15 μέτρα επιφάνεια, σκάλες και αεραγωγούς και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Βρετανίας. Χτίστηκε το 59 και μέχρι το 91 λειτουργούσε κανονικότατα! Σου το δίνω 27.000 λίρες! Πόσα άτομα στον κόσμο λέτε να απαντούσαν: Ναι! Ένας λοιπόν βρέθηκε και μετά από δημοπρασία στο e-bay, απέκτησε το εν λόγω κτίσμα. Τι να ευχηθώ τώρα; Καλοστέριωτο; Αχρείαστο να ναι; Με τόσα λεφτά πάντως παρακαλάς να γίνει πυρηνικός πόλεμος για να τα κάνεις απόσβεση! Αν ήταν στην Ελλάδα, θα το νοικιάζαμε και όταν γινόταν πόλεμος θα το ζητούσαμε για ιδιοχρησία! Φιλαράκο, σε καλή μεριά!
Διαβάστε περισσότερα...

Το τραγούδι της ημέρας

Κάπως έτσι δεν αισθάνεστε; Αυτά δεν θέλετε να τους πείτε; Είτε μιλάτε στους κυβερνώντες είτε στο αφεντικό σας; Μην ξεχνάτε και αυτοί σας έχουν ανάγκη!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Κάρατζιτς ξεκινά την απολογία του

Ο Radovan Karadzic ξεκίνησε σήμερα να απολογείται στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Εναντίον του έχουν απαγγελθεί δύο κατηγορίες για γενοκτονία καθώς και άλλες εννέα για φόνους και άλλα εγκλήματα πολέμου. Η απολογία του θα κρατήσει δύο μέρες, σήμερα και αύριο ενώ την Τετάρτη θα μιλήσουν οι μάρτυρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Μην πάει ο νους σας στο κακό!

Κάποτε, μια χώρα με αδύναμη οικονομία, για να αποφύγει το χρόνιο πληθωρισμό, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα του πλανήτη.

Ο πληθωρισμός μειώθηκε κατακόρυφα μέσα σε λίγα χρόνια, τα χαμηλά επιτόκια τροφοδότησαν την κατανάλωση, τα εισαγόμενα προϊόντα έγιναν φτηνά και η ψευδαίσθηση της καλοπέρασης εδραιώθηκε στους πολίτες της...

Η οικονομία όμως έπασχε από χρόνια και βαθιά προβλήματα, και τίποτα δεν γινόταν προς την κατεύθυνση της λύσης τους. Η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος βασίλευαν, ενώ ο δανεισμός του κράτους, λόγω της σταθερής ισοτιμίας του νομίσματος, γινόταν όλο και πιο φτηνός και η κυβέρνηση της χώρας κατέφευγε όλο και πιο συχνά σʼ αυτόν για να καλύψει τις ανεπάρκειες της οικονομίας...

Έτσι τα ελλείμματα μεγάλωναν, το χρέος αυξανόταν και η κυβέρνηση το εξυπηρετούσε με περισσότερο χρέος. Ταυτόχρονα, το νόμισμα λόγω της σταθερής ισοτιμίας δεν μπορούσε να υποτιμηθεί, ενώ την περίοδο εκείνη γινόταν όλο και ισχυρότερο, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της να γίνονται πιο ακριβά στο εξωτερικό, η οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική και οι ξένες επενδύσεις πιο σπάνιες.. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, οι ανταγωνιστικές της χώρες γίνονταν συνεχώς φτηνότερες μέσω της υποτίμησης των δικών τους νομισμάτων και τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια στράφηκαν εκεί.

Έτσι, η χώρα δανειζόταν χωρίς να παράγει αρκετά και ζούσε αμέριμνα πέρα από τις δυνατότητές της, μέχρι που κάποια στιγμή οι δανειστές της άρχισαν να απαιτούν περισσότερες εξασφαλίσεις με τη μορφή υψηλότερων τόκων, για να συνεχίσουν να τη δανείζουν. Αυτό δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο: το υπέρογκο χρέος έκανε ακριβό το δανεισμό και ο ακριβός δανεισμός αύξανε κι άλλο το χρέος.

Κάποτε έγινε το αναμενόμενο: Η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε αδυναμία εξόφλησης του χρέους της προς τους δανειστές της, δηλαδή πτώχευση.

Ο δανεισμός σταμάτησε, η σύνδεση της ισοτιμίας έπαψε, με αποτέλεσμα μια τεράστια υποτίμηση του παλιού νομίσματος (που επανήλθε), η οποία οδήγησε την οικονομία σε κατάρρευση: οι εισαγωγές έγιναν πανάκριβες και χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού πέρασε στην ανεργία, μισθοί, συντάξεις και παροχές μειώθηκαν δραματικά και αποταμιεύσεις εξανεμίστηκαν.

Όπως είναι φυσικό, οι ξένοι δανειστές που έχασαν τα λεφτά τους επέβαλαν μέσω των διεθνών οργανισμών επαχθή μέτρα ανασυγκρότησης της οικονομίας, κάτι που η κυβέρνηση μιας πτωχευμένης χώρας ήταν φυσικά υποχρεωμένη να δεχτεί.

Βίαιες ταραχές ξέσπασαν και τα τραύματα της οικονομίας δεν επουλώθηκαν ποτέ.

(Πρόκειται για την Αργεντινή, η οποία κήρυξε πτώχευση το 2001. Το αργεντίνικο πέσος είχε συνδεθεί με το δολάριο δέκα χρόνια νωρίτερα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλες χώρες, κυβερνήσεις και οικονομικές καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.)


Πηγή: Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα...

Να ξέρετε πως έχει το πράμα!

Διαβάστε περισσότερα...

Μην ξεχάσετε να βάλετε Μάρτη

Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά».
Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν
Σύμφωνα με την παράδοση, ο «Μάρτης» φτιάχνεται την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου και φοριέται από την 1η Μαρτίου έως και τα τέλη του μήνα, φοριούνται είτε σαν δαχτυλίδια στα δάχτυλα, είτε στον καρπό του χεριού σαν βραχιόλια. Καμμιά φορά ακόμα και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού για να μη σκοντάφτουν. Εκτός όμως από τους ανθρώπους, σε κάποιες περιοχές της χώρας κρεμούσαν την κλωστή όλη τη νύχτα στα κλαδιά μιας τριανταφυλλιάς για να χαρίσουν ανθοφορία, ενώ σε άλλες περιοχές την έβαζαν γύρω από τις στάμνες για να διατηρήσουν κρύο το νερό από τον ήλιο. Αλλού το φορούσαν μέχρι να φανούν τα πρώτα χελιδόνια, οπότε το άφηναν πάνω σε τριανταφυλλιές για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους. Σε κάποιες περιοχές το φορούν ως την Ανάσταση, οπότε το δένουν στις λαμπάδες της Λαμπρής για να καεί μαζί τους
Ο «Μάρτης» ή «Μαρτιά» είναι ένα παμπάλαιο έθιμο εξαπλωμένο σε όλα τα βαλκάνια, λόγω της υιοθέτησής του από τους Βυζαντινούς που το διατήρησαν. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την «Κρόκη», στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.
Πηγή:http://edu.klimaka.gr/
Καλό σας μήνα

Διαβάστε περισσότερα...

Ιαπωνικό βατερλώ


Γειά και χαρά. Με σκυμμένο το κεφάλι και βαθιά υπόκλιση για αρχή έχει αντιμετωπίσει ο αυτοκράτορας της ιαπωνικής Toyota, Ακίο Τογιόντα (5/2/2010). Τα προβλήματα σε διάφορα μοντέλα της εταιρείας σε γκάζι και φρένο έχουν επιφέρει το θάνατο (για αρχή) σε 30 άτομα στην Αμερική Η ιστορία μας πηγαίνει στα τέλη του 2003 που ξεκινάνε τα πρώτα μαύρα σύννεφα στην Αμερική ενώ πέντε χρόνια αργότερα, αρχίζουν τα πρώτα παράπονα από χώρες τις Ευρώπης. Τα πάνω από 6 εκατ. μοντέλα ανά τον κόσμο που έχουν ανακληθεί μέχρι τώρα έχουν κλονίσει την αξιοπιστία του ιαπωνικού γίγαντα. Επιτροπές και κυβερνητικά σχήματα έχουν στρέψει το βλέμμα τους πάνω στον γενικό διευθυντή της Toyota και τους τελευταίους μήνες καλείται να δώσει εξηγήσεις. Γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε σα χώρα να κάνουμε και μεις το ίδιο. Δε βλάπτει μια συγνώμη για την κατασπατάληση τόσου χρήματος ούτε η συμμόρφωση προς τους δανειστές μας. Γιατί δηλαδή, πιο μάγκας είναι ο Ιάπωνας ή περισσότερο φιλότιμο έχει; Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης 8-10 Οκτωβρίου 2010 στην Αθήνα, στις αίθουσες διδασκαλίας του ΜΙΘΕ στην Πανεπιστημιούπολη.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει το βήμα για την παρουσίαση του ερευνητικού έργου όσων ασχολούνται σήμερα, κυρίως στην Ελλάδα, με τη φιλοσοφία της επιστήμης, ευρέως νοουμένης, και να συμβάλει στη συγκρότηση της αντίστοιχης κοινότητας δια της προαγωγής του διαλόγου και της κριτικής μεταξύ των μελών της.
Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της φιλοσοφίας των επιστημών υπό την ευρεία έννοια του όρου. Επίσης εμπίπτουν ευρύτερες περιοχές της φιλοσοφίας (μεταφυσική, γνωσιολογία, ηθική, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, ιστορία της φιλοσοφίας, κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία) στο βαθμό που οι ανακοινώσεις σχετίζονται με θέματα που αφορούν την επιστήμη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με
το συνέδριο μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στην ως άνω ηλεκτρονική διεύθυνση όπως και να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα:
http://phos.phs.uoa.gr
Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 31 Μαΐου 2010
Διαβάστε περισσότερα...

Greek lover (του χρήματος)

Γειά κα χαρά. Και καλό μήνα! Η απορία μου: Τι είναι τελικά η Ελλάδα; Είναι ένας δεινόσαυρος, αργοκίνητος (βλ.γραφειοκρατία) και πάντα πεινασμένος για χρήμα (ξένο και εγχώριο); Τις τελευταίες μέρες ο ξένος τύπος παρουσιάζει τη χώρα μας σαν το κακό παιδί της ΕΕ που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να ζητάει χαρτζιλίκι και όταν του ζητάνε εξηγήσεις, εκείνο απαντάει με ύφος: τώρα που με κάνατε, θα με πληρώσετε. Η αλήθεια είναι θα πουν μερικοί πως η γενικευμένη επίθεση στη χώρα μας είναι μέσα στα πλαίσια μυστικών συνωμοσιών και κερδοσκοπικών συμφερόντων. Μεταξύ μας, είμαστε και μεις λαμόγια! Είναι σα να πάμε στο εστιατόριο, παραγγέλνουμε ότι έχει ο κατάλογος και όταν μας φέρνουν το λογαριασμό, τότε αρχίζουμε το κήρυγμα πως τα φαγητά ήταν λιπαρά και ανθυγιείνα. Καταλαβαίνετε που το πάω. Το καλό της όλης υπόθεσης είναι πως ξεχάσαμε τα δικά μας. Ούτε για αύξηση των τιμών των καυσίμων ξανακούσαμε, ούτε για αποδείξεις, φόρους και συνταξιοδοτικά θέματα. Το μόνο που ακούμε είναι πως οι κακοί Γερμανοί, Γάλλοι και Άγγλοι, πετάνε μπηχτές για τη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό. Εντάξει, τον γεννήσαμε και το ξέρει όλος ο πλανήτης. Αυτό που ξέρει επίσης είναι πως η χώρα διατίθεται για χρηματικές ατασθαλίες, διαφθορά, κλπ και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές (βλ. SIEMENS). Ειλικρινά, αυτό που έγραψε στο εξώφυλλο του το γερμανικό Focus, φαντάζομαι πως ήταν αυτό που ψιθύριζαν οι Ευρωπαίοι κάθε φορά που διάβαζαν τα μαγειρεμένα νούμερα μας (ΙΕΚ Μαγειρικής με κατεύθυνση τις δημόσιες λογιστικές καταστάσεις). Μπερδεμένα τα πράγματα και οι σχέσεις με τους Ευρωπαίους φίλους μας. Λέτε το καλοκαίρι τα νησιά μας να είναι άδεια; Όπως και να έχει παιδία η ιστορία και προπαντός η συνέχεια της, το σίγουρο είναι πως η συμπεριφορά μας προς τα έξω αρχίζει και απασχολεί και σίγουρα όχι με κολακευτικά σχόλια. Σα να κάνεις party στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας σου και να ενοχλείς τους γείτονες. Και επιπλέον: να μην τους έχεις καλέσει(βασικά, αυτοί σου το πληρώσανε!)
Διαβάστε περισσότερα...

Η ώρα του σεισμού στη Χιλή

Διαβάστε περισσότερα...

Τι είπε η γυναίκα;

Όλα εξηγούνται με τα άστρα! Η Λίτσα Πατέρα σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι επειδή τα άστρα ήταν σε καλή φάση (ελεύθερη μετάφραση, δεν θυμάμαι τους ακριβείς επιστημονικούς όρους που κατέθεσε) ακόμα και ο σεισμός της Χιλής δεν είχε τα τραγικά αποτελέσματα αναλογικά με το μέγεθος του. Ευτυχώς! Να 'ναι καλά τα άστρα! Δηλαδή με πόσους νεκρούς θα λέγαμε ότι αποτύγχανε οι αστρολογικές προβλέψεις;
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπομπή τηλεπωλήσεων πουλούσε κλεμμένα αντικείμενα

Σε μικρό κανάλι της Θεσσαλονίκης υπήρχε εκπομπή τηλεπωλήσεων που μας ζητούσε να αγοράσουμε διάφορα κοσμήματα τα οποία ήταν κλεμμένα. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν από την αστυνομία και οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να τα παραλάβουν. Άραγε θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και με τα χρήματα που μας έχουν κλέψει επιτήδειοι του Ελληνικού κράτους; Και αυτοί φανερά τα διαχειρίζονται τα κλεμμένα!
Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Γερμανία

Τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε την Γερμανία. Ένας 69χρονος άντρας σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε από δέντρο σε δάσος στη περιοχή Black Forest, ενώ άλλοι δύο σε διαφορετικά περιστατικά στο Bergheim και στο Bad Schwalbach. Ο μετεωρολόγος Peter Hartmann προειδοποιεί να μείνουν οι κάτοικοι μακριά από δάση, λόγω του κινδύνου από πιθανή πτώση δέντρων.
Διαβάστε περισσότερα...

Το ελληνικό Focus διαμαρτύρεται


Το ελληνικό Focus εξέδωσε ανακοίνωση κατά του γερμανικού με αφορμή το εξώφυλλο της προηγούμενης βδομάδας με την άσεμνη χειρονομία που φέρεται να έκανε η Αφροδίτη της Μήλου. Αναλυτικά αναφέρει:




"Αγαπητοί αναγνώστες, διευκρινίζουμε ότι το περιοδικό μας ουδεμία σχέση έχει με το γερμανικό Focus. Εκείνο είναι ένα πολιτικό-ειδησεογραφικό περιοδικό και ανήκει σε άλλη κατηγορία εντύπων. Το αντίστοιχο με εμάς γερμανικό περιοδικό τιτλοφορείται P.M. Το ελληνικό Focus σαφώς και έχει αγαστή συνεργασία με όλα τα περιοδικά Focus του κόσμου, εκτός από το γερμανικό που δεν ανήκει στη διεθνή οικογένειά μας και το οποίο στο καινούριο τεύχος του προέβη σε μια κατάπτυστη ενέργεια εναντίον της χώρας μας. Κυκλοφόρησε με τίτλο «Aπατεώνες στην Ευρω-οικογένεια», φιλοξενώντας ως εικονογράφηση την Αφροδίτη της Μήλου, ντυμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία, να κάνει μια άσεμνη χειρονομία με το χέρι της. Απαράδεκτη συμπεριφορά… βαρβάρων! Γιατί και το εθνικό μας σύμβολο είναι ιερό και η Αφροδίτη λατρευόταν ως ολύμπια θεά στην αρχαία Ελλάδα, εκπροσωπώντας ως εικόνα το διαχρονικό πολιτισμό μας. Η όποια διάθεση σάτιρας έχει και τα όριά της. Η ποιότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από το κατά πόσο είναι προσεκτικός και σέβεται ό,τι ο άλλος έχει ιερό, έστω και αν για τον ίδιον δε σημαίνει τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση από την κυβέρνηση σχετικά με το σεβασμό της ιστορίας μας και προβληματισμός εκ μέρους όλων μας για το γεγονός ότι παραχωρήσαμε οικειοθελώς το δικαίωμα σε ανάλγητους να μας λοιδορούν.
Χρήστος Τσανάκας
Διευθυντής Focus"


Μάλιστα το περιοδικό στο τεύχος Απρίλιος 2010 κυκλοφορεί με το διπλανό εξώφυλλο και τίτλο "Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ".

Διαβάστε περισσότερα...