Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Πολύ ....λίγος


Για ακόμα μια φορά ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών και έχασε στην έδρα του (0-1) απο την Μπορντό στον σημερινό αγώνα για την φάση "16" του Champions League. Χωρίς βοήθειες απο τον πάγκο και με ελάχιστους διακριθέντες (Λούα λούα, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος) επήλθε το αναμενόμενο.
Με το αποτέλεσμα αυτό τα όνειρα για πρόκριση μετατρέπονται σε εφιάλτες.
Υ.Γ. Αχ βρε Στολτίδη, τι σου κάνουν ρε παλικάρι μου. Γιατί σε τυραννάνε έτσι. Δεν βλέπουν οτι σε λίγο θα πατάς τη ....γλώσσα σου!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Άραγε τι έχει σειρά;

Γειά και χαρά. Μια φορά και έναν καιρό ήταν στη μόδα τα τηλεπαιχνίδια Όλα τα ιδιωτικά κανάλια δοκίμασαν κατά καιρούς διάφορες συνταγές, από παιχνίδια γνώσεων, μέχρι καθαρά θέματα τύχης ή ψυχολογίας. Δε λέω, καλά περάσαμε για τότε. Ποιός θα ξεχάσει το Μεγάλο Παζάρι, το Κόντρες, τον Εκατομμυριούχο, το deal και πλήθος άλλων; Αφήσανε ατάκες, γνωρίσαμε πρόσωπα που αργότερα τα τρώγαμε στη μάπα συνέχεια (βλ. Μενεγάκη). Είχε την πλάκα του. Αλλά όπως η ζωή, έτσι και η τηλεόραση εξελίσσεται. Και περάσαμε στα λεγόμενα realities. Εκεί και αν είδαμε πανηγύρια και καρναβάλια! Στοιβάζανε παίκτες σε σπίτια, bars, αγροκτήματα, και κάνε εκείνο, κάνε το άλλο.. Όλα για τα νούμερα της τηλεθέασης. Ξενόφερτες εκπομπές, άλλοι τις κράζαν, σε άλλους έγινε εξάρτηση και τις βλέπανε φανατικά. Στοιχημάτιζαν, στέλνανε μηνύματα, έγιναν μέρος τους. θυμάμαι μια πρωτοχρονιά να είμαστε όλοι καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση και να κοιτάμε το Big Brother, αν θα κερδίσει ο Τσάκας ή ο Πρόδρομος! Χρονιά αν άλλαξε δεν πήραμε χαμπάρι, το νικητή πάντως τον μάθαμε! Και μετά η μόδα πέρασε και εμφανίστηκε νέος τηλεοπτικός θεός που άκουγε στο όνομα: talent shows. Ντε και καλά υπάρχει ταλέντο σε όλους (και ειδικά στο τραγούδι ρε παιδί μου). Όλη η Ελλάδα να τραγουδάει και να χορεύει. Τι x-factor, τι greek idol, τι Ελλάδα έχεις Ταλέντο (ναι, στο να κλέβεις, να διαφθείρεις και να κάνεις λαμογιές). Οι κριτές σε ρόλο περισσότερο διασκεδαστή παρά μέντορα και οι υποψήφιοι να κρέμονται από μια τους λέξη. Και τώρα τελευταία η νέα μόδα είναι οι εκπομπές που δεν πάνε οι παίκτες σε αυτές, αλλά οι εκπομπές πάνε στους παίκτες. Σας χτίζουμε το σπίτι, σας διορθώνουμε το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, σας ρυθμίζουμε τα χρέη σας. Σα να νιώθουν οι Έλληνες ανήμποροι να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και αυτό το κάνει άλλος..για λογαριασμό τους! Και έχουν κάτι τουπέ! Ώπα ρε φίλε, χαλάρωσε! Στην τηλεόραση βρίσκεσαι, όχι στο χωράφι του παππού σου! Αλήθεια, πότε θα ξεκινήσουν εκπομπές που θα μας μαθαίνουν να είμαστε άνθρωποι; Που η κατάκτηση της αξιοπρέπειας και των σωστών ιδανικών θα είναι το έπαθλο του νικητή.. Πολύ φοβάμαι πως αυτό θα αργήσει. Δεν έχει ενδιαφέρον. Δεν ανεβάζει νούμερα. Για την ώρα, βλέπουμε τηλεοπτικά τα σημεία - σκουπίδια των καιρών μας. Άραγε τι έχει σειρά; Διαβάστε περισσότερα...

Η Αγ. Σοφία

Σαν σήμερα θεμελιώθηκε ο ναός της Αγ. Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη το 522 μ.Χ.
Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που χτυπάει στα μάτια του επισκέπτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες.

Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν το 346.

Κατά την εποχή του Αρκαδίου, το 404, η πρώτη Αγιά Σοφιά πυρπολείται και θα κτισθεί εκ νέου από τον Θεοδόσιο Β'. Θα πυρποληθεί όμως και πάλι το 532, κατά τη Στάση του Νίκα. Έτσι, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α' αποφασίζει να κατασκευάσει την εκκλησία από την αρχή, στον ίδιο χώρο, αλλά πολύ πιο επιβλητική, για να δεσπόζει στη Βασιλεύουσα. Τα θεμέλια αυτού του μεγαλοπρεπή ναού θα μπουν στις 23 Φεβρουαρίου του 532, με σχέδια που εκπόνησαν οι αρχιτέκτονες Ανθέμιος Τραλλιανός και Ισίδωρο ο Μιλήσιος.

Για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου έργου δούλεψαν αδιάκοπα επί έξι χρόνια 10.000 τεχνίτες, ενώ ξοδεύτηκαν 320.000 λίρες (περίπου 120.000.000 ευρώ). Από κάθε σημείο όπου υπήρχε Ελληνισμός, έγινε προσφορά: Τα πράσινα μάρμαρα από τη Μάνη και την Κάρυστο, τα τριανταφυλλιά από τη Φρυγία και τα κόκκινα από την Αίγυπτο. Από τον υπόλοιπο κόσμο προσφέρθηκαν τα πολύτιμα πετράδια, ο χρυσός, το ασήμι και το ελεφαντόδοντο, για τη διακόσμηση του εσωτερικού.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 27 Δεκεμβρίου του 537 από τον Ιουστινιανό, ο οποίος βλέποντας την υπεροχή της Αγίας Σοφίας έναντι του ξακουστού ναού του Σολομώντα, αναφωνεί: «Δόξα των Θεώ το καταξιωσάντι με τελέσαι τοιούτον έργον. Νενίκηκά σε Σολομών».

Για χίλια και πλέον χρόνια (537-1453), η Αγία Σοφία θα αποτελέσει το κέντρο της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Εκεί, ο λαός θα γιορτάσει τους θριάμβους, θα θρηνήσει τις συμφορές και θα αποθεώσει τους νέους αυτοκράτορες.

Η τελευταία λειτουργία τελέστηκε στις 29 Μαΐου του 1453. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ' Δραγάτης, αφού προσευχήθηκε μαζί με το λαό και ζήτησε συγνώμη για λάθη που πιθανόν έκανε, έφυγε για τα τείχη, όπου έπεσε μαχόμενος. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Αγία Σοφία έγινε τζαμί και με την επανάσταση του Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκε σε μουσείο.

Πηγή:http://www.sansimera.gr/articles/48
Διαβάστε περισσότερα...

Πιτσαρία Αλεξάντερ, Λαμία

Δύσκολα το παίρνει το μάτι σου, παρόλο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Λαμίας στην οδό Διάκου, έναντι της Συνεταιριστικής Τράπεζας.Μικρό μαγαζάκι αλλά με πολύ καλή κουζίνα και ανθρώπους με μεράκι και όρεξη να σε εξυπηρετήσουν. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους βρεθείτε στη Λαμία και απαρνηθείτε τα ψητά της. Η πρόταση μου είναι να παραγγείλετε μια πίτσα μαργαρίτα ή με κρέμα γάλακτος και κοτόπουλο και οπωσδήποτε μια σαλάτα σίζαρ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η πολιτική της Δανίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών

Δωρεάν διανομή ηρωίνης μοιράζουν σε ειδικό κέντρο στη Δανία, με σκοπό να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τους βαριά εξαρτημένους στην ηρωίνη Με τον τρόπο αυτό πιστεύεται ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα από θανάτους νέων λόγω νοθευμένης δόσης ή μολύνσεων, καθώς και μείωση της εγκληματικότητας, αφού οι τοξικομανείς δεν θα καταφεύγουν σε κλοπές για εξεύρεση χρημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλα κράτη, όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η Ολλανδία έχουν προχωρήσει σε παρόμοια μέτρα
Διαβάστε περισσότερα...

Οδός Γ΄Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00

Ακολουθεί προσωπική εμπειρία, που αποτελεί καθημερινό βίωμα των κατοίκων της Αθήνας. Επιστρέφοντας στο σπίτι μετά το Πανεπιστήμιο πέρασα από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στη πλ. Ομονοίας. Η κατάσταση που επικρατούσε στο συγκεκριμένο δρόμο ήταν η εξής: ΄
Στα πρώτα μέτρα της οδού εκδιδόμενες κοπέλες περίμεναν τον πελάτη, ίσως λόγω έλλειψης χρημάτων ίσως λόγω φαινομένων εκμετάλλευσης, αλλά ποιος νοιάζεται;

Παρακάτω ακόμα πιο φρικτή εικόνα. Στη διασταύρωση με την Οδό Μάρνης το βαποράκι μόλις μετέφερε τις δόσεις στα θύματα των ναρκωτικών. Όλοι περιμένανε τη σειρά τους, αλλά και από εκεί τα αυτοκίνητα περνάνε γρήγορα, ο κόσμος τρέχει φοβισμένος. Και όλα αυτά με φόντο τον ναό της σοφίας, τον Παρθενώνα.

Αυτό που μου κάνει για πολλοστή φορά εντύπωση είναι η έλλειψη του κράτους. δεν νομίζω να υπάρχει Αθηναίος που να μη γνωρίζει τι γίνεται στην περιοχή, αλλά το επίσημο κράτος αγνοεί ή το βολεύει να αγνοεί. Που είναι η αστυνομία; Που είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς; Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα ας το κάνει!
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργία και πάσης Ελλάδος!

Γειά και χαρά. Σας γράφω από μια χώρα που το φαινόμενο της απεργίας είναι μεταδοτικότερο και από το χασμουρητό των δημοσίων υπαλλήλων της. Πείτε μου έναν κλάδο που δεν έχει κάνει απεργία και θα σας χαρίσω το εφάπαξ του πατέρα μου (φάντάζομαι θα το πάρει ε;). Παιδιά σηκωθέιτε να βγούμε στους δρόμους είναι το αγαπημένο μας εθνικό τραγούδι και όχι άδικα. Αναφαίρετο δικαίωμα είναι θα μου πείτε και συμφωνώ μαζί σας 100%. Τα μόνα πράγματα που δεν απεργούν ποτέ σε αυτή την ηλιοκαμμένη χώρα είναι η ασυδοσία, η κλεψιά, η ανευθυνότητα, το γλύψιμο προς την εξουσία, η διαφθορά σε πολυποίκιλα επίπεδα, η βλακεία και η εγκληματική συμπεριφορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης..(Τελικά είναι πολλά). Και λίγο πολύ ο λόγος για απεργία είναι ο ίδιος: εξασφάλιση των συμφερόντων της εκάστοτε κατηγορίας πολιτών! Θα έχετε βρεθεί όλοι σας φαντάζομαι μέσα σε απεργιακή κινητοποίηση (δεν εννοώ μονο να πέσετε πάνω σε πορεία!). Αδρανοποιούνται τα πάντα! Κολλάει το σύμπαν! Και ειδικά σε μια χώρα που τα συνδικάτα και οι κλαδικές οργανώσεις ξέρουν να παίζουν άριστα το ρόλο τους,άντε να σώσεις την κατάσταση! Απεργούμε για εξωτερικές αποφάσεις (σιγά μη φοβηθούμε την ευρώπη), για εσωτερικές αποφάσεις (ασχολίαστο!),κλπ. Να μου το θυμηθείτε, καλλιστεία Playmate αν δε γίνουν φέτος, ετοιμαστείτε για απεργιακές κινητοποιήσεις! Και το τραγικό είναι πως όταν απεργούν οι άλλοι, είναι μ@λάκες. Όταν το κάνουμε εμείς, είμαστε αγανακτησμένοι και κινδυνεύει το συμφέρον μας! Ας είναι.. Σε μια χώρα που το μόνο που οργανώνεται άψογα είναι οι απεργιακές της κινητοποιήσεις, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας.. Διαβάστε περισσότερα...

"Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια"


Σάλος έχει προκληθεί με αφορμή την τελευταία έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus που κάνει λόγο για "απατεώνες στην ευρωοικογένεια" και έχει στο εξώφυλλό του την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία.
Αναμενόμενες φυσικά ήταν και οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο να ζητά απο τον Γερμανό πρέσβη άμεση συνάντηση, για να διαμαρτυρηθεί για τα "προσβλητικά" για την χώρα μας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Μπράβο Αφροδίτη κουκλάρα μου, καλά τους κάνεις. Να το βάλουν εκεί που ξέρουν!!!
Έχουν μούτρα και μιλάνε για ευρωοικογένεια.....
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέστειλαν την απεργία οι Γερμανοί πιλότοι

Οι πιλότοι της Lufthansa ανέστειλαν την απεργία τους με απόφασή τους χτες τα μεσάνυχτα. Δηλώσαν χαρακτηριστικά ότι θα έρθουν σε επαφή με την εταιρία για να επανεξετάσουν τα αιτήματά τους και θα επανέλθουν σε κινητοποιήσεις αν δεν λυθούν τα προβλήματά τους μετά τις εννιά του Μάρτη. Αντίθετα σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνει το ιπτάμενο προσωπικό της British Airways, λόγω των νέων μέτρων λιτότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.
Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις έκανα έρωτα

Μην μπερδεύεστε! Δεν βγήκα σαν τρελός να το φωνάζω, αλλά αυτή είναι η νέα μόδα. Υπάρχει λοιπόν πλέον η δυνατότητα με ένα απλό κλικ στην ιστοσελίδα http://www.ijustmadelove.com/ να ενημερώνετε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι μόλις κάνατε σεξ. Ναι είναι αλήθεια, έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο παράνοιας. Η νέα αυτή ιστοσελίδα υποστηρίζεται από το google map και έτσι ο κόσμος θα ξέρει ότι είστε κι εσείς ένας από αυτούς που πέρασε κάποιες ευχάριστες ώρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρά μέτρα γαι τη διαφθορά

Φίλοι διεφθαρμένοι, γεια σας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης με νέο νομοσχέδιο προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές για τους δημόσιους λειτουργούς που θα αποδειχθεί ότι διαπράττουν εγκλήματα οικονομικού χαρακτήρα, κοινώς μας κλέβουν. Μάλιστα στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδική ρύθμιση απαλλαγής από κατηγορίες σε άτομα που πιθανόν άθελα τους συμμετείχαν στη διαπλοκή αλλά αποκάλυψαν, κοινώς ρουφιάνεψαν την πράξη διαφθοράς.
Το ερώτημα αυτού του ταπεινού blog είναι αφού οι βουλευτές και υπουργοί έχουν βουλευτική ασυλία ποιος θα τους τιμωρήσει και επίσης τι θα γίνει με όλους αυτούς που στο παρελθόν συμμετείχαν σε παρόμοιες πράξεις;

Θα δείξει το μέλλον!
Διαβάστε περισσότερα...

Ιαπωνικά λάθη..


Γειά και χαρά. Τα 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα που αναγκάστηκε να ανακαλέσει η Toyota ήταν ένα δυνατό χαστούκι στην κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία. Τα άσχημα νέα συνεχίζονται καθώς σε Γαλλία και Αγγλία σταματάει προσωρινά η παραγωγή και λειτουργία των εργοστασίων της, ενώ στις ΗΠΑ, μειώνεται αισθητά (Σκεφθείτε τι εργατικό δυναμικό έχει να βάλει τα κλάματα). Μετά την Toyota, σειρά πήρε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία βαρέων οχημάτων Isuzu, η οποία ανακάλεσε 4.286 φορτηγά λόγω διαρροής αερίου, το οποίο -υπό συγκεκριμένες συνθήκες- μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Τα παραπάνω προβλήματα αναφέρθηκαν και στην εταιρεία Honda, η οποία οδηγήθηκε στην ανάκληση 437.763 οχημάτων ανά τον κόσμο, εξαιτίας σφάλματος στους αερόσακους. Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στο κύρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει περιέλθει σε δεινή θέση μετά τα τις τελευταίες μαζικές ανακλήσεις. Τι γίνεται ρε παιδιά στην Ιαπωνία; Μήπως στείλαμε δικούς μας να τους οργανώσουν; Τουλάχιστον εκεί βγήκαν με σκυμμένα κεφάλι και ζήτησαν συγνώμη! Σε μας πότε θα κάνουν το ίδιο και οι υπεύθυνοι για την κατάντια μας; Χρειάζεται που και που ξέρετε.. Διαβάστε περισσότερα...

Μεζεδοπωλείο Κουτούκι του Καλλίνικου στην Καισαριανή

Με την πρώτη ματιά σου γεμίζει το μάτι, μικρός χώρος αλλά ζεστός θυμίζει, παραδοσιακή ταβέρνα σε ορεινό χωριό, αλλά βρίσκεται στην Αθήνα στην περιοχή της Καισαριανής λίγο πιο πάνω από την πλατεία (προσοχή όχι το ομώνυμο πάνω στην πλατεία) Η κουζίνα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι αρκετά καλή και όχι ακριβή. Αυτό όμως που θα σας χαλάσει όπως και μένα είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων που σε εξυπηρετούν. Το ύφος τους έχει κάτι από την δυναστεία, πολύ τουπέ. Παλικάρια χαλαρώστε λίγο τα λεφτά μας σας δίνουμε απαιτούμε σεβασμό.
Γενικά το προτείνω αλλά με επιφύλαξη, πάρτε καλή παρέα ώστε να μην σε ενοχλήσουν τα μούτρα των ανθρώπων του!
Διαβάστε περισσότερα...