Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ τα θέματα και οι ορθές απαντήσεις για το διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του τα θέματα και τις ορθές απαντήσεις του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας. Για να δείτε τα θέματα πατήστε τη συντόμευση
http://tinyurl.com/2bf7fkq
ενώ για τις ορθές απαντήσεις πατήστε τη συντόμευση
http://tinyurl.com/2dxe2cl
Διαβάστε περισσότερα...

Πορτογαλία ετοιμάσου έρχεται η σειρά σου

Φαινόμενο ντόμινο το ονόμασαν. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που χρωστάει. Η Πορτογαλία μπαίνει σιγά σιγά στο στόχαστρο. Παρ' όλο που ο αρμόδιος υπουργός Fernando Teixeira dos Santos δεν θέλει να ακούει τυχόν συγκρίσεις με την Ελλάδα και πιστεύει πολύ στην οικονομική δυνατότητα της χώρας του, η αλήθεια είναι μία. Το χρέος της χώρας αναμένεται να φτάσει τα 142 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Αν καταφέρουμε και επιβιώσουμε εμείς οι Έλληνες ίσως έχουμε παρέα στην χρεωκοπία.
Διαβάστε περισσότερα...

αυτό το ξέρατε;;;


1) ένα λίτρο σάλιο παράγεται κάθε μέρα από τους τρεις σιαλογόνους αδένες που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα (για να γίνεται σωστά το ελληνικό "γλύψιμο" για μια θεση στο δημόσιο).

2) 2.5 λίτρα νερό χάνονται καθημερινά από το ανθρώπινο σώμα με τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τα ουρά κ.α.

3) 9.365 είναι κατά μέσο ορό οι φορές που ο άνθρωπος ανοιγοκλείνει τα ματιά του μέσα σε μια μέρα.

4) 210.000 είναι ο αριθμός των σπερμάτων που παράγονται από έναν άντρα ανά λεπτό. σε μια μονό μέρα η παραγωγή σπερματοζωαρίων 23 αντρών είναι αρκετή για να γεννηθεί όλος ο σημερινός πληθυσμός της γης.

5) Το καθαρό χρυσαφί είναι τόσο μαλακό που μπορείς να το πλάσεις με τα χεριά.

6) Οι ακρίδες ακούν μέσα από τρύπες των πίσω ποδιών τους.

7) Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που τερμάτισε σε μαραθώνιο ήταν μια γιαγιά 87 ετών!!!

8) Αν και ο πληθυσμός της Κίνας ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από 200.

9) Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου η/υ(6mg)

10) Ένα γουρούνι μπορεί να έχει οργασμός για 30 ολόκληρα λεπτά!!

11) Ο γυναικείος εγκέφαλος ζυγίζει 150- 200 γραμμάρια λιγότερο από τον αντρικό (οι ξανθιές πόσα γραμμάρια εγκέφαλο έχουν;;).

12) Σε έξι μήνες μια τουαλέτα με διαρροή σπαταλά 150.000 λίτρα νερό.

13) Το 1991, ένα αεροπλάνο md80 με 100 επιβάτες αναγκάστηκε να κάνει αρκετούς κύκλους πάνω από ένα ισπανικό αεροδρόμιο, περιμένοντας να ξυπνήσει ο μοναδικός ελεγκτής εναερίας κυκλοφορίας, που είχε αποκοιμηθεί εν ώρα εργασίας.

14) Το σωτήριο έτος 1800μ.Χ . στην Αγγλία οποιοσδήποτε δοκίμαζε να αυτοκτονήσει και δεν τα κατάφερνε καταδικαζόταν σε θάνατο! (Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.)

15) Το 60% τον μαγιό που πουλιούνται στην Αμερική, ποτέ δεν βρέχονται (και τι τα κάνουν δηλαδή;;;; )

16) Το μεγαλύτερο θηλαστικό στο κόσμο, η μπλε φάλαινα, μόλις γεννηθεί, ζυγίζει 50 τόνους! (Μαμάαααα!)

17) Tο μόνο φαγητό που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι τα αγγούρια. (Κάτι θα ξέρουν.)

18) Τα γουρούνια δε μπορούν να κοιτάξουν ποτέ τον ουρανό.(Και γιατί να μπορούν; Για να δουν τι θα φορέσουν ή γιατί φοβούνται μήπως τα χέσει κανένα πουλί από ψηλά;)

19) Τα Lego είναι εφεύρεση του Δανού κατασκευαστή παιχνιδιών Όλε Κρίστιανσεν. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην αγορά το 1949, ενώ έξι μοναχά τουβλάκια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με 102.981.500 διαφορετικούς τρόπους. (Χρόνο και όρεξη να έχεις να παίξεις!)

20) O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο. (είναι τυχαίο ότι τα αρώματα τα ανακάλυψαν οι Γάλλοι;;; )

21) Μια καρέκλα σε ένα γραφείο μετακινείτε περίπου 8 μίλια τον χρόνο. (Στα πόσα μίλια αλλάζει λάστιχα;)(στην Ελλάδα κάνει 8 μίλια μέχρι τη συνταξιοδότηση του υπαλλήλου αν είναι στο δημόσιο, μιας και ποτέ δεν πατάνε στη δουλειά τους!!!!)

22) Στο Devon, Connecticut, είναι παράνομο να περπατάς ανάποδα μετά το ηλιοβασίλεμα. (Ενώ πριν το ηλιοβασίλεμα είναι τόσο νόμιμο όσο και απόλυτα φυσιολογικό!)

23) Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας . (Πάντα ήθελα να δουλέψω σε ταχυδρομείο.)(το γλύψιμο κάνει καλό στην υγεία!!!!!)

24) Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.

25) Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό. (Μην το δοκιμάσετε, σας παρακαλώ.)

26) Η σοκολάτα περιέχει την ίδια ουσία -φενιλεθιλαμίνη- που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είναι ερωτευμένος! (Ερωτευτείτε για να μην παχύνετε.)

27) Μερικά λιοντάρια ζευγαρώνουν 50 φορές την ημέρα. (αυτές είναι αντοχές!!!!!)

28) Υπάρχει ένα είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπνέει απ' το πρωκτό. (Αέρας του κώλου!)

29) Η καρδιά της γαρίδας είναι στο κεφάλι της! (Τίποτα δεν είναι πια στη θέση του!)

30) Το προφυλακτικό από λατέξ μπορεί να επιμηκυνθεί κατά 800% και να διατηρήσει στο εσωτερικό του τουλάχιστον 9 γαλόνια αέρα. (υπάρχει ποτέ πιθανότητα να το χρεισιμοποιήσουμε ως αερόστατο;;;;;)
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχίσαν οι περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα

Σίγουρα έχετε γνωστούς και φίλους που σας περιγράφουν ότι μειώθηκαν οι μισθοί τους ενώ δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Και η μείωση αυτή έρχεται με έξυπνο τρόπο. Μείωση των ωρών εργασίας σου λέει ο εργοδότης. Και σε ρίχνει στο φιλότιμο, για να μην απολύσει κανέναν σου λέει, μειώνει σε όλους το μισθό μειώνοντας παράλληλα τις ώρες εργασίας. Αν έχετε ακούσει παρόμοια περιστατικά μην διστάσετε να τα αναφέρετε. Ένα είναι σίγουρο, το κράτος αδυνατεί να μας προστατεύσει.
Διαβάστε περισσότερα...

Σαν βγεις στον πηγεμό για την Ιθάκη..

Γειά και χαρά. Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:

"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."

Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή." ΡΕ ΛΕΣ????
Διαβάστε περισσότερα...

Η σκύλα νεράιδα..

Γειά και χαρά. Όχι για να δείτε τι μπορεί να πάθει κανείς όταν δεν ξέρει τι θέλει ή δεν ξέρει πως να το εκφράσει σωστά στον άλλον..

( Κλίκ στην εικόνα.. ) Διαβάστε περισσότερα...

ανέκδοτο!

Ήταν σε ένα αεροπλάνο οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας , της Ιταλίας και της Ελλάδας (ανέκδοτο από μόνη της η χώρα μας) και γυρνούσαν από ένα συνέδριο που είχε γίνει στην Μεγάλη Βρετανία!
περνώντας επάνω από τη Γαλλία ,λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός " είμαι τόσο χαρούμενος που θα πετάξω δύο χαρτονομίσματα των 500€ για να κάνω και εγώ δύο συμπατριώτες μου χαρούμενους" ,ανοίγει το παράθυρο και τα πετάει!
μετά πετώντας πάνω από την Ιταλία ,λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός "γιατί ο Γάλλος να πετάξει χρήματα και εγώ όχι; ε , λοιπόν εγώ θα πετάξω πέντε χαρτονομίσματα των 200€ να κάνω πέντε συμπατριώτες μου χαρούμενους" μια που το λέει και μία που το κάνει!
φτάνοντας στην Ελλάδα αναλογίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός " ποιο έξυπνοι ήταν οι άλλοι δύο;; θα πετάξω και εγώ χρήματα στον Ελληνικό λαό (από τα δανεικά ξερετε εσείς)" και βγάζει δέκα χαρτονομίσματα των 100€ το ένα για να κάνει ευτυχισμένους δέκα συμπατριώτες του. πριν προλάβει να τα πετάξει γυρνάει ο πιλότος και του λέει
"ΝΑ ΠΕΤΆΞΩ ΕΓΏ ΕΣΈΝΑ ΝΑ ΚΆΝΩ ΧΑΡΟΎΜΕΝΟΥΣ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΈΛΛΗΝΕΣ;;;;;"


υ.γ όποιο όνομα πρωθυπουργού και να βάλετε , την ίδια ευτυχία θα νιώσει ο Έλληνας
Διαβάστε περισσότερα...

H οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής - Μέρος 1 / 12

Μήπως μας θυμίζει η προβλέπει κάτι και για την χώρα μας???Απλά τελικά δεν είμαστε τόσο μόνοι όσο νομίζαμε....
Διαβάστε περισσότερα...

Bob Chapman: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

Όταν χτυπάγανε τα καμπανάκια κάποιοι τελικά για να κάνουν τις δουλειές τους απλά δεν θέλανε να τα ακούσουνε... Τώρα απλά βλέπουμε τα αποτελέσματα των λάθος (ηθελημένα ή όχι) επιλογών μας...
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ορισμος του Έλληνα

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

«Μπροστά στο δικαστήριο της ... αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το 21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε."

Διαβάστε περισσότερα...

Οφθαλμαπάτη με κεράκια

Γειά και χαρά. Αν είστε απο τους ρομαντικούς που ανάβετε κεράκια και φτιάχνετε ατμόσφαιρα, δείτε τι να κάνετε προκειμένου να εντυπωσιάσετε την κοπέλα σας..(Σε περίπτωση που το ραντεβού πάει χάλια!) ..αγοράστε τα απο τα jumbo για να μην ξοδευτείτε (είναι και δύσκολοι καιροί..)

Διαβάστε περισσότερα...