Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Απαγόρευση καπνίσματος, μύθος ή πραγματικότητα

Οι αντικαπνιστές θα συμφωνήσετε με τη συγκεκριμένη ανάρτηση οι καπνιστές θα διαμαρτυρηθείτε. Ρωτώ φίλοι αναγνώστες έχετε πουθενά συναντήσει κάποιο δημόσιο χώρο που να εφαρμόζεται ο νόμος; Εγώ πάντως όχι! Και το αποκορύφωμα της αναποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου νόμου και αφορμή για τη συγκεκριμένη ανάρτηση στάθηκε η επίσκεψη μου σήμερα για γραφειοκρατικούς λόγους (θέλω να με πιστέψετε) στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας στην πόλη της Λαμίας. Ο κύριος (αγνώστου ταυτότητας) που με εξυπηρέτησε στην επικύρωση κάποιων εγγράφων έκανε άνετος το τσιγαράκι του. Είχε και τον καφέ του δίπλα και την εφημεριδούλα του, επομένως ένα τσιγαράκι το τράβαγε η ώρα. Άρα αν δεν εφαρμόζεται ο νόμος μέσα στο χώρο της ίδιας της αστυνομίας φανταστείτε τι γίνεται σε άλλους χώρους! Αυτά για σήμερα, την έκανα πάλι τη ρουφιανιά μου!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρθενώνας

Διαβάστε περισσότερα...

Κου Κλουξ Κλαν

Σαν σήμερα ιδρύθηκε η συγκεκριμένη οργάνωση. Πρόκειται για το όνομα δύο ανεξάρτητων και χωριστών τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, από τις οποίες η μια συστάθηκε και ιδρύθηκε αμέσως μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και διατηρήθηκε ως τη δεκαετία του 1870 και η άλλη πρωτοεμφανίστηκε το 1915 και εξακολουθεί να υπάρχει. Η πρώτη ιδρύθηκε αρχικά ως λέσχη κοινωνικού χαρακτήρα από βετεράνους οπαδούς της Συνομοσπονδίας (Νότιους) στο Πουλάσκι της Πολιτείας Τενεσή το 1866. Πήρε το όνομα της από την ελληνική λέξη κύκλος, από την οποία προήλθε η αγγλική λέξη circle. Το Κλαν προστέθηκε απλά για λόγους παρήχησης. Πολύ γρήγορα τα μέλη της οργάνωσης ζητούσαν την αποκατάσταση της υπεροχής των λευκών με πράξεις τρομοκρατίας και βίας. Το καλοκαίρι του 1867 σε μια συνέλευση στο Νάσβιλ του Τενεσή, στην οποία συμμετείχαν και αντιπρόσωποι από τις πρώην συνομοσποδιακές πολιτείες, η οργάνωση μετονομάστηκε σε "Αόρατη Αυτοκρατορία του Νότου". Η νέα οργάνωση προεδρεύονταν από τον "μέγα μάγο". Ο πρώτος "μέγας μάγος" πιστεύεται ότι ήταν ο στρατηγός του ιππικού των Νοτίων Νάθαν Μπέντφορντ Φόρεστ. Η ιεραρχία από πάνω προς τα κάτω είχε ως εξής: "μεγάλοι δραγόνοι", "μεγάλοι τιτάνες" και μεγάλοι Κύκλωπες". Τα μέλη ντύνονταν με μακριούς λευκούς χιτώνες ώστε να τρομάζουν τους δεισιδαίμονες μαύρους, αλλά και για να μην αναγνωρίζονται από τα τάγματα κατοχής. Κατά τις νυχτερινές επελάσεις τους ξυλοκοπούσαν άγρια ή και σκότωναν μαύρους καθώς και λευκούς υποστηρικτές τους. Οι ακρότητες βίας ανάγκασαν τον ίδιο το Φόρεστερ να διατάξει τη διάλυση της ενώ το 1870 το Κονγκρέσο ψήφισε το νόμο περί της Κου Κλουξ Κλαν το 1871. Η Κου Κλουξ Κλαν του εικοστού αιώνα είχε τις ρίζες της απευθείας στην παράδοση των γηγενών Αμερικανών. Ιδρύθηκε το 1915 στην Ατλάντα της Γεωργίας και έφτασε στην ακμή της τη δεκαετία του 1920 όποτε τα μέλη της ξεπερνούσαν τα 4.000.000. Εκτός από τους μαύρους η οργάνωση αυτή τη φορά πρόσθεσε στην εχθρότητα της και ρωμαιοκαθολικούς, Εβραίους και ξένους εργαζόμενους στη χώρα. Η δράση της μειώθηκε κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης του 1930 για να ακμάσει ξανά στα 1964 όπου η δράση της έγινε ανεξέλεγκτη. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν συνεχιστές της δράσης τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο βίντεο με επιθέσεις σε αμάχους στη Βαγδάτη

Δείτε το βίντεο που κυκλοφόρησε στην σελίδα WikiLeaks με θέμα την εν ψυχρώ επίθεση σε αμάχους από "λάθος" εκτίμηση του αμερικανικού στρατού. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2007.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Cern ξεκίνησε η νέα εποχή της φυσικής

Πανηγυρίζουν οι επιστήμονες στο Cern, όπου πέτυχαν τη σύγκρουση σωματιδίων με νέες ταχύτητες ρεκόρ παρέχοντας υψηλές ενέργειες. Θα μου πείτε ε και τι με αυτό; Θα φτηνύνουν οι τιμές των καυσίμων; Θα πέσουν οι τιμές των προϊόντων; Δυστυχώς όχι! Απλά βρισκόμαστε ίσως πολύ κοντά στο να αποκαλύψουμε το μεγάλο μυστήριο δημιουργίας του σύμπαντος! Τα υπόλοιπα απλά καθημερινά μυστήρια (π.χ όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν κερδοσκόποι, γιατί κανείς δεν τους πιάνει;) θα αργήσουμε να τα αποκαλύψουμε. Χρόνια πολλά σε όλους!
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήματα αν-εξυπηρέτησης

Γειά και χαρά. Νομίζετε οτι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι αποφεύγουν να σας εξυπηρετήσουν; Μπρόστά σε αυτούς που θα δείτε στο παρακάτω video, οι δικοί μας είναι ερασιτέχνες και υπολείπονται φαντασίας.. Απολαύστε!

Διαβάστε περισσότερα...

Πάσχα ήταν και πέρασε..

Γειά και χαρά. Χριστός ανέστη με την ευκαιρία! Με τα πολλά και τα λίγα, πέρασε και αυτό το Πάσχα. Μας ήρθε και νωρίς. Με τον κουραμπιέ των Χριστουγέννων στο στόμα μας βρήκε. Μας βρήκε επίσης με μια οικονομική κατάσταση λίγο σφιχτή, σαν τα αβγά που βάψαμε κόκκινα. Το πρόγραμμα είχε τα πάντα και τα καθιερωμένα: εξορμήσεις στο χωριό, εξορμήσεις στις κρεαταγορές, εξορμήσεις στις ταβέρνες, κλπ.. Τα έθιμα τα τηρήσαμε, νηστεία κάναμε (που λέει ο λόγος), φιληθήκαμε - αγκαλιαστήκαμε στην ανάσταση (αυτό που πας εκκλησία 23:50 με 00:10), ήπιαμε (να ξεχάσουμε), τσουγκρίσαμε αβγά, είδαμε συγγενείς που ούτε ξέραμε ότι είχαμε, και άλλα πολλά με σύμμαχο τον καλό καιρό. Απο Τρίτη, πάλι στη ρουτίνα αρκετοί απο μας. Με τη χοληστερίνη και το ζάχαρο ανεβασμένα και τη διάθεση πεσμένη θα ξεκινήσουν όλοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους. Στον καθένα μας κάτι έμεινε και απο αυτό το Πάσχα, όπου και αν το πέρασε, όποια παρέα και αν είχε. Πόλη ή χωριό, οικογενειακά ή με φίλους, στο σπίτι ή στο στρατόπεδο (θυμάμαι τα δικά μου κάποτε), όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν με ευχές και χαμόγελα. Το χρειαζόμασταν πιστεύω. Ένα διάλειμμα απο όλα αυτά που σκοτίζουν τον Έλληνα και τη χώρα του τους τελευταίους μήνες. Και του δόθηκε η ευκαιρία λόγω των ημερών να ξεχάσει τα προβλήματα του χορεύοντας τσάμικα και καλαματιανά, δείχνοντας την τέχνη του στο σούβλισμα και το ψήσιμο, σατιρίζοντας την καθημερινότητα με συγγενείς και φίλους.. Σα να βγήκε στην επιφάνεια μετά απο ένα μεγάλο μακροβούτι! Έτσι είναι και το χρειαζόμασταν όλοι. Απο δω και πέρα, ο δρόμος πια ανοίγεται διάπλατος για το καλοκαίρι! Τα βλέμματα όλα εκεί! Ξεκινάνε οι δίαιτες για να φύγουν κιλά και αμαρτίες. Εξάλλου το καλοκαίρι έχει τις δικές του απαιτήσεις. Θέλει να το ζήσουμε και αυτό ως το τέλος. Μας τάζει τις δικές του υποσχέσεις. Γι αυτό σας λέω, καλά ότι ζήσαμε, όμως..Πάσχα ήταν και πέρασε!
Διαβάστε περισσότερα...