Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Η σωρός του Πολωνού προέδρου έγινε δεκτή με τιμές

Έφτασε σήμερα το απόγευμα η σωρός του άτυχου Πολωνού προέδρου, Lech Kaczynski στην Βαρσοβία. Ο πρόεδρος θα τεθεί σε δημόσιο προσκύνημα τις επόμενες μέρες. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος σκοτώθηκε μαζί με τουλάχιστον άλλα 96 άτομα (ανάμεσα τους η γυναίκα του και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Πολωνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας) ύστερα από τη συντριβή του αεροσκάφους που τον μετέφερε στη Ρωσία. Τα διεθνή ειδησιογραφικά δίκτυα μετέδιδαν και την πληροφορία ότι ο πρόεδρος πλήρωσε την εμμονή του να μην επισκεφτεί ποτέ την Μόσχα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πιλότος του αεροσκάφους να κάνει συνεχείς προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στο μοιραίο αεροδρόμιο (που ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο λόγω ομίχλης) και να μην κατευθυνθεί προς τη Μόσχα όπως τον συμβούλευαν οι Ρώσοι.
Διαβάστε περισσότερα...

Είμαστε μια όμορφη παρέα..

Γειά και χαρά..Μια ηλιόλουστη ημέρα στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστές: η λογική, η ειρήνη και ο αλληλοσεβασμός..
Έτος: 2010 μ.Χ. Οι ευθύνες, όλων μας. Τα σχόλια, δικά σας..

Διαβάστε περισσότερα...

Αντίο Αλέκο..

Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο δημοφιλής και αγαπητός κωμικός ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Αλέκος Τζανετάκος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου. Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 σε ρόλους κλασσικού ρεπερτορίου, με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου, σε τουρνέ ανά την Ελλάδα.

Αργότερα καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής στο θέατρο Μπουρνέλη στο πλευρό σπουδαίων κωμικών, όπως των Μακρή, Αυλωνίτη, Σταυρίδη, Βλαχοπούλου κ.ά. Μια μεγάλη θεατρική του επιτυχία ήταν, "Ο τρελός του Λούνα Πάρκ", στην οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση και η οποία έκανε περιοδεία σ΄ όλη την Αμερική.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1957, στην ταινία "Η αρπαγή της Περσεφόνης". Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ, με την οποία γύρισε πολλές ταινίες και έγινε γνωστός στο πλατύ κοινό, με το ρόλο του "καρπαζοεισπράχτορα", που τον καθιέρωσε. Ένας μεγάλος αριθμός ταινιών του, ήταν σε σενάριο δικό του.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, πήρε την απόφαση να αποχωρίσει από το θέατρο και να ασχοληθεί με τη συγγραφή 170 σεναρίων που γυρίστηκαν βιντεοταινίες, με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Αργότερα, απομακρύνθηκε εντελώς από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Ήταν πρωταθλητής μοτοσικλέτας και είχε κερδίσει δέκα κύπελλα σε ισάριθμους αγώνες.

Πηγή: www.athina984.गर


Απόσπασμα απο την ταινία "Πατέρα κάτσε φρόνιμα" (1967)

Διαβάστε περισσότερα...

Γκόλ στην παράταση για τα κολλέγια!


Γειά και χαρά. Και περαστικά μας! Τα ευχάριστα νέα σε αυτό τον τόπο είναι πλέον σαν το φιλότιμο των πολιτικών μας: ΑΝΎΠΑΡΚΤΑ! Διαβάζω οτι χτές εγκρίθηκε Προεδρικό Διάταγμα με βάση το οποίο αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών των ελληνικών κολεγίων. Και σύμφωνα με ευρωπαϊκές οδηγίες, σε λίγο θα έρθει και η αναγνώριση τους απο τα αντίστοιχα επαγγελματικά επιμελητήρια Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Περισσότερα ποντικάκια θα διεκδικούν πλέον τις ήδη μικρές μπουκίτσες τυράκι στην ελληνική κοινωνία.. Και πρώτο και καλύτερο τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Σε μια χώρα με περιορισμένη παραγωγή, περιορισμένες δημόσιες δαπάνες (πλέον), αυξημένη ανεργία, έρχεται να ενισχυθεί το φαινόμενο του πληθωρισμού των πτυχίων. Θα αρχίσουμε σε λίγο να παίρνουμε μια γεύση απο το τι θα πει ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και πόσο αυτή θα δημιουργήσει στο σύστημα παιδείας πελατειακές σχέσεις, ενισχύοντας εκπαιδευτικά ρατσιστικές συμπεριφορές στο ήδη κοινωνικά εμπόλεμο κλίμα. Η ιστορία με τα πτυχία χωρίς αντίκρισμα είναι παλιά και πονεμένη. Και σε αυτή την ιστορία έρχεται τώρα να προστεθεί και ένα άλλο αγκάθι. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μπαίνουν δυναμικά στο χορό! Για αυτούς λοιπόν που έχουν χρήματα, δε χρειάζεται να σκάτε αν δεν περάσετε στο πανεπιστήμιο Κάποτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιγε αβέρτα στο δημόσιο θέσεις ΤΕΙ και ΑΕΙ (χωρίς φυσικά την αντίστοιχη μελλοντική επαγγελματική υποστήριξη), τώρα το κάνει και στο ιδιωτικό. Περαστικά λοιπόν και υπομονή, γιατί τα δύσκολα θα έρθουν σε μερικά χρονάκια..
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό δυστύχημα στο Πολυδένδρι Αττικής

Ένα 8χρόνο αγοράκι έχασε τη ζωή του ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά ο 9χρόνος αδερφός του και ο πατέρας του, όταν αυτοκίνητο που συμμετείχε στο 2ο GP Tuning Auto Festival που πραγματοποιείται στο Πολυδένδρι Αττικής ξέφυγε από την πίστα και έπεσε πάνω στους θεατές.
Διαβάστε περισσότερα...

Διοξίνες πάνω από τα επιτρεπτά όρια εντοπίστηκαν σε τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority) ανακοίνωσε πρόσφατα πως σε έρευνα της από το 1999 έως το 2008 σε 21 χώρες της Ευρώπης διεπίστωσε πως τα επίπεδα διοξίνης υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια στο 8% των εξεταζόμενων δειγμάτων. Τα υψηλότερα επίπεδα βρέθηκαν σε συκώτια ζώων και σε ιχθυέλαια που προορίζονταν για τη τροφή ζώων. Παρ' όλα αυτά η αρχή καθησυχάζει τους καταναλωτές αφού αναφέρει ότι η έρευνα περιλάμβανε και δείγματα τα οποία ήταν ύποπτα για μεγάλη περιεκτικότητα διοξινών.
Διαβάστε περισσότερα...

οπτικές ψευδαισθήσεις!!

Διαβάστε περισσότερα...