Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ίδρυση επιχείρησης σε μια μέρα (?)

Γειά και χαρά. Ευχάριστα τα νέα για τους νέους και μελλοντικούς επιχειρηματίες (λειτουργικά τουλάχιστον). Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα το νέο νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στις ατελείωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Το νέο μοντέλο αδειοδότησης, που προωθεί η υπουργός, στηρίζεται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και στα κατά τόπους επιμελητήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν και ως one-stop- shop για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και τις νέες επενδύσεις.

Για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα ΚΕΠ, ενώ για τις μεγαλύτερες (ΑΕ και ΕΠΕ) θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφο, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας επικαλούμενοι το νομοσχέδιο.

Κατόπιν θα ενημερώνεται το Επιμελητήριο και θα «τροφοδοτεί» ηλεκτρονικά το Μητρώο, μέσω του οποίου θα ενημερώνεται και πάλι ηλεκτρονικά η εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στόχος είναι η όλη διαδικασία ενημέρωσης των διαφόρων υπηρεσιών, από το ΚΕΠ ή τον συμβολαιογράφο και μετά να γίνεται ηλεκτρονικά, προκειμένου ο υποψήφιος επιχειρηματίας να μη χάνει χρόνο και χρήμα επισκεπτόμενος τις διάφορες υπηρεσίες.

Για να δούμε. Καλό ακούγεται αλλά όπως όλα, η ιστορία θα τo κρίνει..


Πηγή: Ημερισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου