Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβάλι, διαβάστε για να μη σας πιάσουν αδιάβαστους


Καλοί οι χοροί και τα πανηγύρια, καλό το σημερινό βραδινό γλέντι με τα μασκαρέματα και τις πλάκες, αλλά όταν όλα αυτά τελειώσουν και σας ρωτήσουν τι σημαίνει καρναβάλι να μην ξέρετε;

Η λέξη καρναβάλι είναι λατινικής προέλευσης (Carnem levare) και σημαίνει εξαφανίζω το κρέας. Τώρα ξέρετε.

Και αν θέλετε να μάθετε που υπάρχουν εκδηλώσεις στον ελλαδικό χώρο επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα.


Καλή διασκέδαση.
Διαβάστε περισσότερα...

Η αμέλεια είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ανευθυνότητα


Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα κινούμενος σήμερα στην υπό κατασκευή νέα περιφερειακή οδό της Λαμίας κατευθυνόμενος από τα φανάρια της Ξηριώτισσας στη συνοικία των Γαλανέϊκων Λαμίας. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί και τους ταξιδιώτες προς Καρδίτσα -Τρίκαλα. Στο σημείο που κατασκευάζεται ο νέος κόμβος στο ύψος του Μπαρλά, υπήρχαν οι ειδικές πινακίδες για τα έργα καθώς και τα ειδικά πλαστικά που σε κατευθύνουν στην ορθή πορεία. Τα πλαστικά αυτά είναι ειδικές κατασκευές που γεμίζουν με νερό, ώστε να μην παρασύρονται από τον αέρα. Στην περιοχή αυτή λοιπόν οι υπεύθυνοι των έργων δεν φρόντισαν να τα γεμίσουν με νερό και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή τα περισσότερα είχαν πέσει μέσα στο οδόστρωμα και άλλα κόβανε βόλτες κατά μήκος του οδοστρώματος. Ο κίνδυνος μεγάλος για ατύχημα αλλά κανένας από τους υπευθύνους δεν φρόντισε να κάνει τίποτα. Προσοχή στην αμέλεια ή την ανευθυνότητα. Και τα δύο το ίδιο επικίνδυνα είναι.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέλους όριο για το εξασθενές χρώμιο σε πόσιμο νερό;

Διαβάζω στο ιστολόγιο του Επίκουρου καθηγητή Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ζαμπετάκη http://environmentfood.blogspot.com/ ότι ύστερα από τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής του νομού της Εύβοιας και των Οικολόγων πράσινων ότι το ΥΠΕΚΑ είναι έτοιμο να αναθεωρήσει τις τιμές των συγκεντρώσεων σε ολικό χρώμιο ενώ θα θεσπιστεί και όριο για το εξασθενές χρώμιο (ιδιαίτερα καρκινογόνο). Όπως αναφέρουν είναι θετικό ότι ο Ειδικός Γραμματέας της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων κ. Α. Ανδρεαδάκης, δήλωσε πρόσφατα ότι και η Ελλάδα θα κινηθεί με οδηγό την περίπτωση της Καλιφόρνιας για την θέσπιση νέων ορίων (0,06 μg/l). Αν θεσπιστεί αυτό το όριο τότε να δω πρώτον ποια εργαστήρια θα έχουν τη δυνατότητα να μετρούν τόσο χαμηλές συγκεντρώσεις και από την άλλη ποια περιοχή της Ελλάδας θα πίνει καθαρό νερό; Προσωπική μου άποψη είναι ότι η θέσπιση ορίου για το εξασθενές χρώμιο θα πρέπει να βασίζεται σε επιδημιολογικές εκθέσεις και αφού μετρηθούν οι συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, ώστε να διαπιστωθούν τα επίπεδα του στο πόσιμο νερό.
Διαβάστε περισσότερα...

Ζήσε την περιπέτεια σου στην Αθήνα

Νέο φονικό χτες βράδυ στην ¨ήρεμη¨περιοχή της πλ. Ομονοίας στην Αθήνα. Οι κάτοικοι της περιοχής σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες πέσαν από τα σύννεφα. Το ίδιο και οι ιερόδουλες της οδού Γ' Σεπτεμβρίου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ενός 30χρόνου Έλληνα χρήστη ναρκωτικών και ομάδας αλλοδαπών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Έλληνα. Και για να μην κλείσει έτσι η βραδιά τα ξημερώματα είχαμε τρεις πυροβολισμούς στην ίδια περιοχή και οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν Γεωργιανό τραυματισμένο που διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται πια στις Η.Π.Α;

Μήπως βαρέθηκαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και είπαν να περάσουν σε πραγματική δράση; Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το νέο φονικό σε πανεπιστήμιο στην Αλαμπάμα με τρεις νεκρούς (λέγεται ότι ήταν υπάλληλοι του πανεπιστημίου) και αρκετούς τραυματίες; Για τη νέα αυτή πράξη βίας, που τα αίτια δεν είναι ακόμα γνωστά, έχει συλληφθεί μια γυναίκα υπάλληλος του πανεπιστημίου, ενώ σύμφωνα με άλλες αναφορές κρατείται ένα ακόμα άτομο.
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικό ατύχημα στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες


Λίγο πριν την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Βανκούβερ, ένα τραγικό συμβάν ήρθε να σημαδέψει αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Ο 21χρόνος Γεωργιανός αθλητής Nodar Kumaritashvili σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης πέφτοντας πάνω σε ένα στύλο με 145 χιλιόμετρα την ώρα. Οι διοργανωτές εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για το συμβάν ενώ η αποστολή της Γεωργίας θα συμμετάσχει κανονικά στους αγώνες ως ελάχιστο δείγμα τιμής στον αδικοχαμένο αθλητή.
Διαβάστε περισσότερα...