Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ



τα κατάφεραν οι κοπέλες του Εθνικού Πειραιά στο water polo και σήκωσαν το ευρωπαϊκό κύπελλο έστω και στη διαδικασία των πέναλτι!
συγχαρητήρια γοργόνες!!! Διαβάστε περισσότερα...

Αιματηρά επεισόδια στο Kyrgyzstan

Διαδηλωτές στο Kyrgyzstan κατέλαβαν τα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Διαμαρτύρονται ενάντια στην αύξηση των τιμών των καυσίμων και της διαφθοράς στη χώρα (τι σας θυμίζει;). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων. Βλέπετε τελείωσαν από τα ληγμένα δακρυγόνα και άρχισαν ληγμένες σφαίρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Μας επισκέφτηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ήρθαν να μας δούνε τι κάνουμε! Αντί να μας φέρουν γλυκά μας φέρανε πικρά. ΔΝΤ (Δεν Ντρέπεστε Τσογλάνια) το όνομα του. Νοιάζονται μας λένε. Για το λόγο αυτό ήρθαν να μας επιτηρήσουν. Τα στελέχη του ΔΝΤ θα συνδράμουν για δύο εβδομάδες τις ελληνικές υπηρεσίες σε θέματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και κατάρτισης του προϋπολογισμού. Θα ενημερωθούν επίσης για την πρόοδο εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Καταλαβαίνετε τι σουβλάκι θα φάνε. Δύο βδομάδες στην Αθήνα! Τα έξοδα τους να μας δίναν σαν φιλική χορηγία πάει το 1/10 του ελλείμματος. Ελπίζω να τους ευχηθεί καλή διαμονή ο Μητσοτάκης! Επίσης προτείνουμε νέο σήμα για το ΔΝΤ! Είναι πρωτότυπο, όμορφο και αντικατοπτρίζει τη θέληση του κάθε Έλληνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Εβδομάδα Ανακύκλωσης Κινητών στις ΗΠΑ

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ. Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην ανακύκλωση κινητών. Πέρυσι στην ίδια εκδήλωση οι Αμερικανοί απέσυραν 11,7 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και φέτος αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Πιστεύεται ότι αν ανακυκλωθούν περίπου 130 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα θα εξοικονομηθεί ενέργεια για 24.000 σπιτικά.
Διαβάστε περισσότερα...

πως να απαντάτε στις εισπρακτικές εταιρίες!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Χαλινάρι στις εισπρακτικές εταιρίες

«Μην τηλεφωνήσεις δεύτερη φορά σε οφειλέτη αν σου το ζητήσει, μην ενοχλείς τους συγγενείς του και μην καλείς Σαββατοκύριακο». Είναι μερικές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να βάλει φρένο στις πρακτικές των εισπρακτικών εταιριών.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη δράση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει τις εξής αλλαγές:

* Οι εταιρείες θα υποχρεώνονται να μην ενοχλούν πάνω από δύο φορές σε διάστημα ενός μήνα τον οφειλέτη σε περίπτωση που αυτός δηλώσει ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω ενημέρωση.
* Απαγόρευση ενόχλησης των συγγενών ή του εργοδότη του οφειλέτη.
* Προσδιορισμός ωραρίου εντός του οποίου η εταιρία θα μπορεί να επικοινωνεί με τον οφειλέτη. Η επικοινωνία θα μπορεί να γίνεται μόνο τις εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα εώς Παρασκευή από τις 09.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ.
* Ψηφιακή καταγραφή της τηλεφωνικής επικοινωνίας και δημιουργία αρχείου για τον έλεγχο σε περίπτωση καταγγελίας του οφειλέτη.
* Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα έχει το δικαίωμα να ζητάει από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών στοιχεία για τις ώρες επικοινωνίας του οφειλέτη με την εισπρακτική εταιρεία.
* Εκτός από τις δηλωμένες εταιρείες ενημέρωσης και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν δανείσει κεφάλαια, απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος να επικοινωνεί με οφειλέτη για να ζητά την επιστροφή των χρημάτων.
* Επιβολή βαρύτατων προστίμων που μπορούν να φτάσουν ακόμη και τις 500.000 ευρώ σε όσες εταιρίες παραβιάζουν τον νόμο.
* Οι νέες ρυθμίσεις και τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων θα ισχύουν ακόμη και για τις τράπεζες.
* Θέσπιση περιορισμών και για τους δικηγόρους ώστε να αποτραπούν φαινόμενα μεταφοράς εισπρακτικών μεθοδεύσεων σε δικηγορικά γραφεία.


πηγη:εφημερίδα ΕΘΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...