Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Προκήρυξη Διατμηματικού ΠΜΣ (Μουσικών Σπουδών - ΕΜΜΕ)

Τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 διαγωνισμό εισαγωγής/φοίτησης στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική κουλτούρα και επικοινωνία.
Ανθρωπολογικές και επικοινωνιακές προσεγγίσεις της μουσικής», σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2083/92, την Υπουργική Απόφαση 39758/B7/31.05.2007 (ΦΕΚ Β΄ 928/11.06.2007) και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Μ.Σ.
Πληροφορίες στις ιστοσελίδες:
http://www.music.uoa.gr και http://www.media.uoa.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης


Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Βυζάντιο δεν έχει σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας αλλάξαν πολλά σε σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, όπως άλλωστε και σήμερα έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το Βυζάντιο. Ο κόσμος σίγουρα στο Βυζάντιο απομακρύνθηκε από τον κλασσικό αρχαίο κόσμο, αλλά για αυτό κυρίως ευθύνεται η αλλαγή της θρησκευτικής πίστης. Επίσης, ο πληθυσμός του Βυζαντίου φυσικά δεν ήταν μόνος Ελληνικός. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις την καταγωγή των αυτοκρατόρων σίγουρα θα σκεφτεί κανείς ότι ο Ελληνικός κόσμος είχε χαθεί κατά τη διάρκεια του Βυζαντίου. Τότε γιατί είμαστε ο μοναδικός λαός που θρηνεί την άλωση της Πόλης; Γιατί είμαστε ο μόνος λαός που συνεχίζει την Βυζαντινή παράδοση;
Διαβάστε περισσότερα...

Οι βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος

Αρκεί μια βόλτα για ένα καφέ για να διαπιστώσετε ότι ο νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος έχει πάει περίπατο. Θα μου πείτε σε αυτή τη χώρα έχουν πάει άλλα κι άλλα περίπατο, αυτός ο νόμος δεν θα πήγαινε; Έχετε απόλυτο δίκιο. Αλλά μην ξεφεύγουμε από το θέμα, μην μου αποσπάτε την προσοχή! Η συνηθισμένη δικαιολογία των καπνιστών είναι ότι "εμείς καταστρέφουμε την υγεία μας, τι σας νοιάζει εσάς;" Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει! Ο λόγος; Την τελευταία δεκαετία έχει αποδειχθεί η βλαβερή επίδραση του παθητικού καπνίσματος σε παιδιά και ενήλικες. Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία. Ο παθητικός καπνιστής μπορεί να υποφέρει από τα ίδια ή χειρότερα συμπτώματα σε σχέση με τον καπνιστή. Ήδη από το 1998 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνει επίσημα ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί καρκίνο στον πνεύμονα. Με επίσημα στοιχεία αποδείχτηκε στις ΗΠΑ πάνω από 3000 θάνατοι το χρόνο οφείλονται στον παθητικό κάπνισμα. Στην ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκουν τα μικρά παιδιά. Για αυτό φίλοι μερακλήδες μην μου μολύνετε τον πνεύμονα μου!
Διαβάστε περισσότερα...

Aναστέλλεται η λεωφορειακή γραμμή 400 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Όσοι προλάβατε προλάβατε! Πραγματικά μια γραμμή που μπορούσε και θα έπρεπε να εξυπηρετεί πολύ κόσμο κάθε μέρα τελικά μετατράπηκε σε άγονη γραμμή. Από την Τρίτη 1-6-2010 αναστέλλεται οριστικά η λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΟΑΣΑ. Αυτό που κάνει βέβαια εντύπωση είναι ο χρόνος που επιλέχτηκε να διακοπεί η γραμμή. Μέσα στην τουριστική περίοδο. ίσως στον οργανισμό θα πρέπει να το ξανασκεφτούν!
Διαβάστε περισσότερα...

περασμένα μεγαλεία!!!!!!!

αυτό είναι το πρίν του αγώνα χάντμπολ μεταξύ ΑΕΚ - ΠΑΟΚ!
το μετά δε θέλετε να το δείτε!!!
εδώ θα δείτε την φώτο από το καμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Λαμίας
Διαβάστε περισσότερα...