Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Λεωφορείο – επανάσταση στις μεταφορές

Το “γρήγορο λεωφορείο”, που θα περνάει πάνω από όλα τα οχήματα, παρουσιάστηκε στη 13η Διεθνή Έκθεση Υψηλής Τεχνολογίας στο Πεκίνο. Δείτε το βίντεο για να διαπιστώσετε γιατί δεν θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα! Φανταστείτε την μέρα που έχετε κολλήσει στη κίνηση με το αυτοκίνητό σας και ακριβώς από πάνω σας περνάει άνετα και ωραία ένα λεωφορείο. Και όμως η παραπάνω εικόνα δεν είναι βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά θα είναι πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον για το Πεκίνο. Αυτή η ιδέα του τρισδιάστατου “Fast Bus”, όπως το αποκαλούν παρουσιάστηκε στη 13η Διεθνή Έκθεση Υψηλής Τεχνολογίας στο Πεκίνο το Μάιο. Αν και το επίθετο γρήγορο δεν του ταιριάζει και τόσο αφού η μέγιστη ταχύτητά του είναι τα 60 χμ, ωστόσο περισσότεροι από 1200 με 1400 επιβάτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά με αυτό το νέο μέσο.
Μάλιστα το εν λόγω λεωφορείο δεν είναι ρυπογόνο αφού κινείται με ένα συνδυασμό ηλιακής και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εξαιτίας της κατασκευής του δεν δημιουργεί προβλήματα στα άλλα μέσα κυκλοφορίας μιας και κινείται σε ύψος 4,5 μέτρων μειώνοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα κατά 30%. Αναμένεται να κατασκευαστεί μέσα στον επόμενο χρόνο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και ο χρόνος κατασκευής του είναι το 1/3 που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα μετρό. Παράλληλα, μέσω υπερηχητικών κυμάτων από το ένα λεωφορείο στο άλλο θα προειδοποιεί τον οδηγό όταν κάτι πάει στραβά ή εάν η κίνηση είναι αυξημένη. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων με τη σειρά τους θα πρέπει να προσέχουν όταν περνάει από πάνω τους, αν και ειδικά κόκκινα φώτα θα τους προειδοποιούν πότε το λεωφορείο αναμένεται να στρίψει ή να αλλάξει πορεία σε περίπτωση που είναι πολύ κοντά στους εσωτερικούς τοίχους του δρόμου. Σας φαίνεται λίγο εξωπραγματικό ε; Κι όμως το γρήγορο λεωφορείο έχει περάσει το πρώτο τεστ και η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου ενώ ήδη έχουν σκεφτεί τα πρώτα 186 χμ που θα καλύπτει.
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρουσα εξίσωση!

Δείτε την εικόνα για να δείτε την άμεση σχέση μεταξύ μελέτης και αποτυχίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το καλοκαίρι!!

Διαβάστε περισσότερα...

Ακρογυάλι!

Αυτό που βλέπετε στην εικόνα είναι μεζές για τσίπουρο!!!
ω ναι!!!!!
στην αρχή και εμένα μου φάνηκε για καλοστημένο αστείο από τους φίλους μου αλλά στο τέλος συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι το στυλ του καταστήματος(Ακρογυάλι)!
η τιμή δεν είναι η συνηθισμένη (1,5€ το τσιπουράκι) αλλά λίγο έως αρκετά ακριβότερη (6€ τα 100 mL τσίπουρο)
πολύ καλό μαγαζί από άποψη ποιότητας φαγητού, σέρβις αλλά και στυλ!
το μόνο κακό είναι ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το τελευταίο κλαμπάκι (με ότι αυτό συνεπάγεται ) στην παραλία της Σκιάθου!
τα φαγητά που βλέπετε είναι χταπόδι στιφάδο,ριζότο με μύδια αχνιστά, τουρσί λαχανικών με αντζούγιες, καβουροσαλάτα, κολιός καπνιστός, ψάρια τηγανητά (να συμπληρώσω και τα τηγανητά κολοκυθάκια με σκορδαλιά τα οποία εξαφανίστηκαν αμέσως)!
Διαβάστε περισσότερα...

Φάτους όλους, να ξεβρομίσει ο τόπος!!!

Φάτους όλους, να ξεβρομίσει ο τόπος!!!
αυτή ήταν η ατάκα-προτροπή της συζύγου του δολοφόνου στον οικισμό Καυκί στο Αχλάδι Φθιώτιδας!
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η σύζυγος του δολοφόνου καθόταν λίγα μέτρα μακριά από τον οργισμένο σύζυγό της και έδινε "οδηγίες" για το ποιος θα ζήσει ή όχι!
Ακόμη και την ώρα που έφτανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και τους νεκρούς, η εν λόγω γυναίκα φώναζε στον άντρα της "βάλε φυσίγγια - βάλε φυσίγγια" με σκοπό να πυροβολήσει τους διασώστες!
Τελευταία στιγμή όμως φώναξε στον σύζυγό της να μην πυροβολήσει.......
Ο δράστης πυροβολούσε όμως προς τον αέρα και αυτό ήταν ικανό / αρκετό για τους διασώστες να κάνουν πίσω στην προσπάθεια διάσωσης των τραυματισμένων προκειμένου να προστατευθούν και οι ίδιοι!!
Όσον αφορά το ζευγάρι που βρέθηκε κλειδαμπαρωμένο στο σπίτι του και ο δράστης να προσπαθεί να εισέλθει για να τους σκοτώσει, από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είχαν κάνει μήνυση πριν λίγα χρόνια στον δράστη και είχαν καταφέρει να βγάλουν περιοριστικά μέτρα εναντίων του (ήτοι να μην μπορεί να πλησιάσει το σπίτι τους σε απόσταση 500 μέτρα)!!!
Επίσης ο δράστης θεωρούσε την περιοχή όλη δική του μιας και ήταν ο πρώτος που έχτισε σπίτι στον συγκεκριμένο οικισμό πριν από 15 χρόνια!
Έτσι θεωρούσε όλους τους υπόλοιπους εισβολείς στον χώρο του, τον οποίο και ήθελε να "ξεβρομίσει" με κάθε κόστος!!!
Διαβάστε περισσότερα...