Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Ο Λευκός Οίκος είναι στοιχειωμένος;

Όλοι γνωρίζουμε τον Λευκό Οίκο σαν κτίριο. Και πώς θα γινόταν αλλιώς όταν εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις που θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο; Εκτός από τα μυστικά όμως μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών των ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος φαίνεται να κρύβει ένα ακόμα καλά κρυμμένο μυστικό. Υπάρχουν μαρτυρίες που μιλάνε για την ύπαρξη περίεργων μορφών που αποδίδονται σε πρώην κατοίκου του, δηλαδή πρώην προέδρους των ΗΠΑ ή των συζύγων τους. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι περιπτώσεις εμφάνισης του προέδρου Harrison, ο οποίος ακούστηκε να σκαλίζει πράγματα στο πατάρι του Λευκού Οίκου, του προέδρου Andrew Jackson που ζητούσε να ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρα του και της πρώτης κυρίας Abigail Adams που περπατούσε στους διαδρόμους. Οι πιο συχνές εμφανίσεις όμως αποδίδονται στον Abraham Lincoln που έχει τρομάξει πολλές φορές τους κατοίκους του Λευκού Οίκου. Τώρα αν με ρωτάτε για όλα αυτά τι να σας πω; Αυτοί μια τρέλα την έχουν και από μόνοι τους!
Διαβάστε περισσότερα...

Καταργείται η βάση του 10 στις πανελλήνιες εξετάσεις

Ως αναποτελεσματική χαρακτήρισε τη βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το Υπουργείο Παιδείας. Το Υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά "Με το νομοσχέδιο καταργείται ο περιορισμός της βάσης του 10, όπως αυτός θεσμοθετήθηκε. Άλλωστε αντιβαίνει στην παιδαγωγική λογική των πανελλαδικών εξετάσεων όπως αυτές γίνονται σήμερα, με όλους τους μαθητές να εξετάζονται στα ίδια μαθήματα, ανεξάρτητα από την προσωπική τους επιλογή σπουδών.
Η ανταπόκριση των υποψηφίων στις σχολές και στα τμήματα των Α.Ε.Ι. μετά τη φετινή διαδικασία, και σε συνδυασμό με στοιχεία των προηγούμενων ετών, θα αποτελέσουν και ενδεικτικά στοιχεία για τη συνολική χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση την οποία μελετά το Υπουργείο."
Επίσης σε αλλαγές προχωράει σε πολλά ακόμα θέματα, όπως το θέμα μεταγραφών φοιτητών, τα συγγράμματα, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και τη διασφάλιση αντικειμενικού και ενιαίου τρόπου επιλογής και πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στη σελίδα: www.ypepth.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Πετροδολάρια

Γειά και χαρά. Έχει ενδιαφέρον η παρακάτω παρουσίαση..Θεωρία συνωμοσίας ή όχι; Για ρίξτε μια ματιά..

Διαβάστε περισσότερα...

Ευκαιρία καλοκαιρινής εργασίας

Φίλοι αναγνώστες ψάχνετε για έκτακτο εισόδημα τους καλοκαιρινούς μήνες; Θέλετε να το συνδυάσετε και με διακοπές; Κοιτάξτε την παρακάτω αγγελία-άρθρο που διάβασα στο έθνος. "Ζητούνται νέοι και νέες για να εργαστούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε παραλία της δυτικής Γαλλίας, στο τουριστικό θέρετρο Λε Σαμπλ ντ' Ολόν, αλείφοντας αντηλιακή λοσιόν στην πλάτη όμορφων γυναικών και γοητευτικών ανδρών. Μισθός για 42 ημέρες εργασίας: 5.100 ευρώ. Όχι, δεν πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός αλλά για την καθ’ όλα υπαρκτή δουλειά των ονείρων κάθε εργαζομένου, για μια αγγελία η οποία «τρέχει» από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, στον ιστοχώρο www.lejobdelete.com. Οι αιτούντες οφείλουν να είναι νέοι, εμφανίσιμοι, κοινωνικοί, πρόσχαροι και να ομιλούν καλά τα Γαλλικά.
Η αποστολή τους θυμίζει αυτήν ενός ναυαγοσώστη με τη διαφορά ότι οι επονομαζόμενοι creamers (οι επιφορτισμένοι με την επάλειψη αντηλιακής κρέμας) θα προστατεύουν όχι τους λουόμενους που πνίγονται αλλά εκείνους που καίγονται από τον ήλιο. Προτεραιότητα οφείλουν να δίνουν στα μικρά παιδιά και από εκεί και πέρα, αναφορικά με όλους τους υπόλοιπους θαμώνες της παραλίας? ό,τι ήθελε προκύψει.
Η «δουλειά του καλοκαιριού» διαρκεί έξι εβδομάδες (10 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου) και συνοδεύεται από έναν εβδομαδιαίο «μισθό του καλοκαιριού» ύψους 850 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα καθώς και ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων (στο οποίο θα «δείχνουν» γιατί τους αξίζει η εν λόγω θέση). Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 26η Μαΐου.
Όσοι πιστοί, προσέλθετε."
Θα τηρήσουμε σειρά προτεραιότητας!
Διαβάστε περισσότερα...

συνελλήφθη ο δολοφόνος της Σκιάθου!


οι αστυνομικοί της Σκιάθου κατάφεραν μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες να συλλάβουν τον 17άχρονο αλλοδαπό που πριν από μερικές ημέρες είχε σκοτώσει μια 57άχρονη ξενοδόχο!
η σύλληψη του έγινε στην παραλία "Ξάνεμο" στην ανατολική πλευρά του νησιού,περιοχή στην οποία ο 17άχρονος προσπάθησε να κρυφτεί και να αποφύγει την σύλληψη αλλά εις μάτην Διαβάστε περισσότερα...

Αφιερωμένο

Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια πολλά επίτιμε πρόεδρε

Χρόνια σας πολλά, μάτι κακό να μη σας πιάσει. Κακεντρεχή θα με πείτε, αλλά αν σας ρωτούσα ποιος γιορτάζει σήμερα ποιο θα ήταν το πρώτο πρόσωπο που θα σας ερχόταν στο μυαλό;
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13!!

Γιατί η Τρίτη και 13 θεωρείται μαύρη μέρα; Κατά την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη καθώς είναι η μέρα που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή (Τρίτη 29 Μαΐου 1453). Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες. Ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως έθνος. Ωραία, και γιατί δεν επιλέξαμε Τρίτη και 29; Διότι το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 . Προσέξτε 12 οι μήνες, 12X2 οι ώρες, 12 οι θεοί του Ολύμπου, 12 και οι μαθητές του Χριστού, 12 οι άθλοι του Ηρακλή. Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.
Ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας λέγεται πως πέθανε αφότου τοποθέτησε το άγαλμα του δίπλα σε αυτά των δώδεκα θεών του Ολύμπου.
Στο Μυστικό Δείπνο παρίστανται 12 μαθητές και ο Χριστός. Μετρώντας ως Πρώτο τον Ιησού 13ος θα ήταν ο Ιούδας.
Το 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στο θηρίο και τον Αντίχριστο, τα δύο δημιουργήματα του Διαβόλου.
Ο αριθμός 13 είναι θάνατος στα Ταρό.
Και κάτι ακόμα, σύμφωνα με τους προληπτικούς: Όταν μία ομάδα δεκατριών αντικειμένων διαιρεθεί στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα ή στα έξι, πάντα ένα αντικείμενο περισσεύει. Το "κακό"!...
Παρασκευή και 13
Μόνο Έλληνες και Ισπανοί έχουν ως γρουσούζικη μέρα την Τρίτη και 13, οι υπόλοιποι δυτικοί έχουν την Παρασκευή και 13, η οποία στην Ελλάδα έγινε γνωστή με την γνωστή ταινία τρόμου «Παρασκευή και 13».
Η πρόληψη αυτή προέρχεται μάλλον από την ημέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας. Επιπλέον λέγεται πως ήταν μέρα Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον Παράδεισο, Παρασκευή όταν η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου αφάνισε τα μιασματικά όντα της γης και, η μέρα που ο Χριστός σταυρώθηκε ήταν Παρασκευή.
Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia , από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία
-Αν πέσει η σκούπα μόνη της, θα έρθουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες.
-Μικρά φυλαχτά με την μορφή μιας γάτας φοριούνται για καλή τύχη. Αν δεις μαύρη γάτα στον δρόμο, είναι γρουσουζιά.
-Αν πατήσεις καρφιά, η μητέρα σου θα χτυπήσει την μέση της.
-Αν ένας σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, είναι καλή τύχη. Αν ένας σκύλος αρχίσει να ουρλιάζει χωρίς λόγο, τότε κάποιος θα πεθάνει.
-Μικρές μπλε χάντρες σε σχήμα ματιού φοριούνται για προστασία από το μάτιασμα.
-Αν βρεις χρήματα στον δρόμο, είναι καλή τύχη για τα επαγγελματικά σου.
-Αν βρεις καρφίτσα, είναι καλή τύχη.
-Αν σου πέσει το πιρούνι από το τραπέζι, φίλοι θα καλέσουν.
-Σκόρδο: Φοριέται στο λαιμό ή κρεμιέται στην εξώπορτα του σπιτιού για να κρατάει τους βρικόλακες μακριά.
-Φυλαχτά σε σχήμα παλάμης φοριούνται για προστασία από οτιδήποτε κακό.
-Πέταλο αλόγου φέρνει καλή τύχη στα χρηματικά.
-Είναι κακή τύχη να δείχνεις το φεγγάρι.
-Όταν πέφτουν μετεωρίτες είναι καλός οιωνός. Κομμάτι από μετεωρίτη θεωρείται τέλειο φυλαχτό.
-Αν σπάσεις έναν καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά. Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι αν κοιτάξεις στον καθρέφτη μετά τα μεσάνυχτα, μεγάλο κακό θα σε βρει.
-Μερικοί θεωρούν ότι ένα μικρό φυλαχτό φτιαγμένο από δέρμα γουρουνιού είναι καλή τύχη. Άλλοι το θεωρούν μεγάλη γρουσουζιά.
-Κουκουνάρι: Θεωρείται δυνατό φυλαχτό ενάντια σε δαιμόνια.
-Ουράνιο Τόξο: Είναι καλή τύχη αν δεις ουράνιο τόξο. Ο μύθος επίσης λέει ότι υπάρχει θησαυρός θαμμένος εκεί που τελειώνει το ουράνιο τόξο.
-Λαγοπόδαρο: Φέρνει καλή τύχη στα οικονομικά.
-Αστέρια: Είναι γρουσουζιά να μετράς τα αστέρια. Αν όμως δεις ένα αστέρι να πέφτει, κάνε μια ευχή.
-Ψαλίδι: Λέγεται ότι αν μια έγκυος κάτσει εν αγνοία της πάνω σε ανοιχτό ψαλίδι, θα γεννήσει αγόρι.
-Αλάτι: Διώχνει τα δαιμόνια και τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Αν χυθεί αλάτι κατά λάθος είναι γρουσουζιά και πρέπει να ρίξεις λίγο πίσω σου, πάνω από τον ώμο σου.
-Αράχνη: Ιστός αράχνης στις γωνίες του σπιτιού είναι καλή τύχη. Αν πέσει πάνω σου αράχνη είναι επίσης καλή τύχη.
-Πασχαλίτσα:Αν πέσει πάνω σου πασχαλίτσα είναι καλή τύχη. Είναι όμως μεγάλη γρουσουζιά να την διώξεις.
-Βάτραχος:Ένα φυλαχτό σε σχήμα βατράχου, προστατεύει από το μάτιασμα.
-Σκάλα: Είναι γρουσουζιά να περνάς κάτω από σκάλα.
-Ρούχα: Πολλοί φοράνε τα ρούχα τους ανάποδα όταν πάνε για ύπνο, για να προστατευτούν από τις κατάρες.
-Μαχαιροπίρουνα: Είναι γρουσουζιά να αφήνεις τα μαχαιροπίρουνα σου σε θέση σταυρού πάνω στο πιάτο σου.
-Χέρια:«Κλείνεις» την τύχη σου όταν κρατάς με τα χέρια σου το πρόσωπό σου όταν κάθεσαι σε τραπέζι.
-Κρασί: Εάν είσαι ανύπαντρος και τύχει στο δικό σου το ποτήρι να τελειώσει το κρασί, τότε θα καλοπαντρευτείς.
-"Εις υγείαν!":Είναι γρουσουζιά να λες "εις υγείαν" και να τσουγκρίζεις το ποτήρι σου, αλλά να μην πίνεις. Είναι επίσης γρουσουζιά να τσουγκρίζεις με άδειο ποτήρι, ή με νερό.
-Κόκορας: Οι παλιοί πάντα σφάζανε έναν κόκορα και τον θάβανε στα θεμέλια του σπιτιού όταν χτιζόταν, για να στεριώσει το σπίτι.
-Μέλι και γάλα : Είναι έθιμο να ταΐζει η πεθερά την νέα της νύφη μέλι και γάλα, για να τα πάνε «μέλι-γάλα».
-Παπούτσια: Είναι γρουσουζιά να αφήνεις τα παπούτσια σου ανάποδα.
-Ντουλάπα: Όταν αφήνεις τις ντουλάπες ανοιχτές, λέγεται ότι ευνοείς τις κακές γλώσσες.
-Νύχια: Είναι γρουσουζιά να κόβουμε τα νύχια μας την νύχτα, Τρίτες ή Παρασκευές.
-Ποτέ ανοιχτή ομπρέλα και φτυάρι μέσα στο σπίτι.
Διαβάστε περισσότερα...