Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Οι τροφές της υγείας

Νέες έρευνες έρχονται να ενισχύσουν τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων. Συγκεκριμένα οι τροφές αυτές είναι:

  1. Λάχανο: Μεγάλη κατανάλωση λάχανου έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του οργανισμού ενάντια στην ανάπτυξη καρκίνου του πεπτικού συστήματος,
  2. Μπρόκολο: Αποτελεί βασικότατη πηγή πρόληψης του καρκίνου και αυτό γιατί περιέχει την ουσία σουλφοραφάνη, γνωστή για τις αντικαρκινικές της ιδιότητες,
  3. Σκόρδο: Το σκόρδο χρησιμοποιείται από πολύ παλιά για την φυσική καταπολέμηση των ασθενειών αφού περιέχει ειδικά σουλφίδια που συμβάλλον στη μη καταστροφή των κυττάρων. Προσοχή σκοτώνει τον έρωτα!
  4. Πιπεριές:Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, ενώ περιέχουν και άλλες αντιοξειδωτικές ενώσεις και βήτα καροτίνη,
  5. Ντομάτες: Το κόκκινο χρώμα τους το οφείλουν στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένη. Έρευνες απέδειξαν ότι οι μαγειρεμένες ντομάτες ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου του προστάτη,
  6. Κρεμμύδια: Πλούσια σε φλαβονοειδή, καταστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και βελτιώνουν την κυκλοφορία και την πίεση του αίματος,
  7. Καρότα: Απαραίτητα για την βήτα καροτίνη, ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η φορολογία στην αρχαία Ελλάδα

Γειά και χαρά. Το παρακάτω κείμενο είναι της Πάρης Πίνου, στην Ελευθεροτυπία. Αφορά τη φορολογία στην αρχαία Ελλάδα. Λόγω των ημερών λοιπόν, ρίξτε μια ματιά..έχει ενδιαφέρον!

Εάν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν μάστορες στην επιβολή και την είσπραξη φόρων, σήμερα ίσως να μην υπήρχε ο Παρθενώνας. Υπερβολή; Κι όμως, χάρη στο χαράτσι που πλήρωναν οι άλλες πόλεις κατά την Α’ Αθηναϊκή Συμμαχία -ειδικότερα από το 454 π.Χ., το ένα εξηκοστό του ετήσιου φόρου πήγαινε υπέρ της… θεάς Αθηνάς- ο Περικλής εξοικονόμησε τα χρήματα για να χτιστεί ο περίφημος ναός.

Πριν από 2.500 χρόνια τα κρατικά ταμεία της Αθήνας ήταν γεμάτα, χωρίς τη βοήθεια των οικονομολόγων του Χάρβαρντ. Η οικονομική κρίση ήταν άγνωστη λέξη και το πλεόνασμα έφτανε σε τέτοιο ύψος που αν το είχε σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα έκλαιγε από χαρά. Και τότε όμως, χωρίς την πίεση των ευρωπαίων εταίρων, έμπαιναν φόροι με διάφορες ονομασίες, τακτικοί και έκτακτοι, άμεσοι και έμμεσοι, για δημόσια έργα, για στρατιωτικό εξοπλισμό, κ.λπ. Ουδείς διέφευγε. Πλήρωναν οι έχοντες και κατέχοντες, πλήρωναν όμως και οι μέτοικοι, οι ξένοι δηλαδή, πλήρωναν και οι πόρνες!

Οι αρχαίοι φόροι έμπαιναν με την έγκριση της Βουλής. Οσο για τη διαφάνεια, τα ονόματα όσων πλήρωναν αναγράφονταν στους φορολογικούς καταλόγους της εποχής, που βρίσκονταν σε κοινή θέα. Πάνω σε πέτρινες πλάκες και στήλες δηλαδή, σαν αυτές που υπάρχουν στο Επιγραφικό Μουσείο, ένα γνωστό-άγνωστο αλλά πολύ ενδιαφέρον μουσείο στην οδό Τοσίτσα 1, που αναδεικνύει και τεκμηριώνει κομμάτια της Ιστορίας.

Εκεί βρήκαμε τη μνημειώδη «Στήλη της εξηκοστής», έναν λίθινο φορολογικό κατάλογο ύψους 3,5 μέτρων όπου είναι καταγεγραμμένες κατά γεωγραφικές ενότητες οι καταβολές των συμμάχων της Α’ Αθηναϊκής Συμμαχίας την περίοδο 454/3-440/39 π.Χ., προκειμένου να υπάρχει μια «καβάντζα» για να αντιμετωπιστούν οι Πέρσες. Οι εισφορές ήταν ανάλογες με την οικονομική κατάσταση των 265 συμμάχων. Βλέπουμε δηλαδή από τους Ιωνες οι Κυμαίοι να πληρώνουν 12 τάλαντα (6.000 δραχμές) και οι Νισύριοι μόλις ένα, ενώ από τη Θράκη οι Μενδαίοι έδιναν εννέα τάλαντα και οι Θάσιοι 30!

«Εκτός από αυτόν τον τακτικό φόρο, από το 440 π.Χ. η Αθήνα επέβαλλε στους συμμάχους της και έκτακτη εφάπαξ εισφορά, τη λεγόμενη επιφορά», μας πληροφορεί η διευθύντρια του Επιγραφικού Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη. «Η δε είσπραξη είχε ανατεθεί σε ειδικούς άρχοντες, τους Ελληνοταμίες».

Οπως αποδεικνύεται, οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν πολλά κόλπα για την είσπραξη των φόρων. Οταν οι άλλες πόλεις άρχισαν να διαμαρτύρονται ενόψει της Β’ Αθηναϊκής Συμμαχίας, οι Αθηναίοι τους υποσχέθηκαν ότι θα καταργήσουν τον συμμαχικό φόρο. Αυτό που έκαναν τελικά ήταν να του αλλάξουν όνομα και να τον πουν «σύνταξη».

Η κυρίαρχη αθηναϊκή πολιτεία είχε διάφορες πηγές για να γεμίζει το δημόσιο ταμείο. Υπήρχαν οι καταβολές για εκμίσθωση δημόσιας περιουσίας (κτήματα, οικοδομήματα ή τα μεταλλεία του Λαυρίου), υπήρχαν και οι δικαστικές καταβολές.

Κι άλλα τακτικά τέλη γέμιζαν τον κρατικό κορβανά: για να εισαχθούν και να εξαχθούν προϊόντα από τα αττικά λιμάνια (πεντηκοστή), ή για να εισαχθούν εμπορεύματα από τις πύλες της πόλης (διαπύλιον). Καμία εξαίρεση. Οι μέτοικοι έπρεπε να ανανεώνουν επί πληρωμή μία φορά το χρόνο την άδεια παραμονής τους στην Αθήνα (μετοίκιον), ενώ κατέβαλλαν και επιπρόσθετο τέλος για να έχουν το δικαίωμα να εργασθούν (ξενικόν). Οι δε οίκοι έδιναν τον… πορνικό φόρο.

Οι αμυντικές δαπάνες

Μέρος των κρατικών εσόδων πήγαινε για δημόσια έργα. Σε μια στήλη του μουσείου (432/1 π.Χ.) σώζονται δύο τροπολογίες σε ψήφισμα που σχετίζονται πιθανότατα με τη βελτίωση του συστήματος ύδρευσης της Αθήνας ή την κατασκευή και επισκευή των κρηνών. «Το έργο είχε προγραμματιστεί να γίνει “από ολιγίστων χρημάτων”, αλλά κατά προτεραιότητα», εξηγεί η Μ. Λαγογιάννη. «Η οικογένεια του Περικλή μάλλον προσφέρθηκε να καλύψει τη δαπάνη, αλλά η πόλη αποφάσισε τα χρήματα να δοθούν από τον φόρο των συμμαχικών πόλεων».

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φρόντιζαν, επίσης, να εξασφαλίσουν κονδύλια για την άμυνα. «Οι πιο εύποροι ήταν υποχρεωμένοι να αναλαμβάνουν την “τριηραρχία”, την ετήσια δαπάνη για εξοπλισμό ενός πολεμικού πλοίου και τη σίτιση των ναυτών, που καθορίζονταν σε μια δραχμή ανά ναύτη ημερησίως», συνεχίζει η διευθύντρια του μουσείου, το οποίο εκθέτει μια σχετική στήλη του 481/0 π.Χ.

Χρειαζόταν τόλμη για να αρνηθεί κάποιος αυτό το σημαντικό έξοδο. Σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να υποδείξει κάποιον άλλον, που θεωρούσε πιο πλούσιο, και να προτείνει αντίδοση. Να ανταλλάξει, δηλαδή, την περιουσία του με την περιουσία του πλουσιότερου. Αν ο άλλος πολίτης αρνιόταν, τότε η ανάθεση γινόταν από τα αρμόδια δικαστήρια.

Υποχρεωτική, αλλά ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η χορηγία, η ανάληψη της δαπάνης για την προετοιμασία του χορού, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, τις παραστάσεις των δραματικών αγώνων. «Η χορηγία στοίχιζε 300-5.000 δρχ., όταν τον 5ο αιώνα ο ετήσιος μισθός της ιέρειας της Αθηνάς Νίκης ήταν 50 δρχ.», τονίζει η Μ. Λαγογιάννη, καθώς μας δείχνει μια στήλη του 313/2 π.Χ. Πρόκειται για τιμητικό ψήφισμα του Δήμου Αιξωνής (η σημερινή Γλυφάδα) για δύο χορηγούς, τον Αυτέα και τον Φιλοξενίδη, οι οποίοι «καλώς και φιλοτίμως εχορήγησαν».

Σαν να μην έφταναν και τότε τα τακτικά μέτρα, υπήρχαν και έκτακτα. Οπως η «επίδοσις» (σε χρήματα ή για την εκτέλεση συγκεκριμένου δημόσιου έργου) την οποία κατέβαλλαν οι πλούσιοι αλλά και οι μέτοικοι για την ενίσχυση της πόλης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Κι ακόμα η «εισφορά» σε περίοδο πολέμου για στρατιωτικές δαπάνες.

Κι αν κάποιος πιανόταν να φοροδιαφεύγει, ο νόμος ήταν αυστηρός, ακόμα και για τον φοροεισπράκτορα. Για του λόγου το αληθές, υπάρχει ένα ψήφισμα του 510 π.Χ. για τους αθηναίους κληρούχους στη Σαλαμίνα, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν φόρο, να εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία, ενώ δεν επιτρέπονταν να εκμισθώσουν τη γη που τους είχε παραχωρηθεί. Εάν τα παραβίαζαν, πλήρωναν πρόστιμο, το τριπλάσιο του μισθώματος, στο Δημόσιο.

Οχι μόνον αυτές τις επιγραφές, αλλά και πολλές άλλες, πάνω από 13.400 διαθέτει το Επιγραφικό Μουσείο, που χρονολογούνται από το 8ο αι. π.Χ. έως και τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους. Ανάμεσά τους ο άβαξ από τη Σαλαμίνα με αριθμητικά σύμβολα, η αρχαιότερη επιγραφή σε λίθο από την Ακρόπολη, ο Ιερός Νόμος του Εκατόμπεδου, κ.ά.

Πηγή: http://braininfo.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η Γερμανία προειδοποιεί

Μην πάει ο νους σας στο κακό. Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν αφορά κάποια νέα προειδοποίηση της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Αφορά, όμως όλους τους χρήστες του διαδικτύου. Η Γερμανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν το firefox γιατί εντόπισαν σημαντικά προβλήματα ασφάλειας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι χρήστες του firefox μπορεί να πέσουν θύματα των χάκερς. Το πρόβλημα φαίνεται να λύνεται προς το τέλος αυτού του μήνα όπου θα βγει στην αγορά η νέα έκδοση firefox.
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα πιθανό (?) σενάριο..



Γειά και χαρά. Ένα video με το οποίο κάποιοι θα διαφωνήσουν, άλλοι θα συμφωνήσουν.. Το σίγουρο είναι πως όλοι θα το συζητήσουν.. Διαβάστε περισσότερα...

Χρωστάει της Μιχαλούς


Στα χρόνια του Όθωνα, βρισκόταν σε κάποιο σοκάκι στο Ναύπλιο η ταβέρνα της Μιχαλούς.Παραδόπιστη και εκμεταλλεύτρια, από τον καιρό που πέθανε ο άντρας της, είχε μια περιορισμένη πελατεία, που της έκανε πίστωση για ένα χρονικό διάστημα, μετά το τέλος του οποίου έπρεπε να εξοφληθεί ο λογαριασμός. Αλίμονο σε εκείνον που δε θα ήταν συνεπής η Μιχαλού, κυριολεκτικά τον ξευτέλιζε. Ανάμεσα σε αυτούς τους οφειλέτες ήταν κι ένας ευσυνείδητος που του ήταν αδύνατο να βρει τρόπο να την ξοφλήσει, γιατί δεν είχε τώρα τελευταία δουλειά. Μέρα και νύχτα γύριζε στους δρόμους παραμιλώντας. Όταν κανείς ρωτούσε να μάθει τι είχε ο άνθρωπος αυτός, απαντούσαν: "αυτός χρωστάει της Μιχαλούς". Από τότε έμεινε η φράση.

Αν θέλουμε να το κάνουμε λίγο πιο επίκαιρο, θα μπορούσαμε στη θέση της παραδόπιστης και εκμεταλλεύτριας Μιχαλούς να βάλουμε την γνωστή σε όλους μας Καγκελάριο Μέρκελ (μιας και έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά) και στη θέση του ευσυνείδητου τρελού τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Βλέπετε η ιστορία επαναλαμβάνεται….

Πηγή: http://kassandra.afs.edu.gr/School/Ergasies/paroimies/A.htm
Διαβάστε περισσότερα...

Χρεωκοπία…. αυτός ο άγνωστος


Αλήθεια πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα μας στην χρεωκοπία; Τι συνέπειες θα έχει αυτό για την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον της Ελλάδας;

Η κρίση πλέον είναι εδώ, μας χτυπάει την πόρτα. Και εμείς συζητάμε με οικονομικούς όρους για spreads, χρεολύσια, επιτόκια κ.τ.λ. με μια άνεση που θα την ζήλευε και ο πλέον έμπειρος τεχνοκράτης οικονομολόγος. Αλήθεια όμως, με το να συζητάμε για το πόσο είναι το χρέος, με τι επιτόκιο δανειζόμαστε και ποιόν δανειστή να προτιμήσουμε, σε τι μας ωφελεί; Άραγε μπορούμε να δούμε πέρα από αυτά και να κατανοήσουμε τις συνέπειες όλων αυτών;

Χωρίς να θέλω να βγάλω την ουρά μου απέξω, ομολογώ πως κι εγώ αρέσκομαι τον τελευταίο καιρό σε τέτοιου είδους συζητήσεις περί βασικών αρχών της οικονομίας, επιπέδου πρώτου έτους σε οικονομικό πανεπιστήμιο. Οι φήμες όμως της προηγούμενης Παρασκευής περί επικείμενου διαγγέλματος του Πρωθυπουργού στο οποίο θα ανακοίνωνε την χρεωκοπία της χώρας, πραγματικά με ταρακούνησε. Εκεί κατάλαβα ότι καλή η θεωρία, όμως υπάρχει και η πραγματικότητα που πολλές φορές γίνεται πολύ σκληρή.
Δηλαδή τι; Αύριο όλη μου η περιουσία θα είναι ότι έχω στην τσέπη; Η πρώτη σκέψη….. μα φυσικά να σπεύσω στην τράπεζα να τραβήξω όσα λεφτά μπορώ. Αφού όμως σκέφτηκα πιο ψύχραιμα είπα να ψάξω να βρω τι ακριβώς σημαίνει χρεωκοπία στην πράξη.

Κατ’ αρχήν, η χρεωκοπία ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές όπως κερδοσκοπική επίθεση εναντίον του κράτους και του νομίσματός του, η αρνητική οικονομική συγκυρία στις χρηματαγορές καθώς και μίας σειρά ελλειμματικών προϋπολογισμών. Στην περίπτωση της χώρας μας θα μπορούσε κανένας να διακρίνει έναν συνδυασμό των παραπάνω αιτιών (παρά την ιδιομορφία της ευρωζώνης), πράγμα που κάνει μια επικείμενη χρεωκοπία να φαντάζει πιθανή.

Ας πάμε τώρα στην ταμπακέρα, που δεν είναι άλλη από τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη.

Η πτώχευση ενός κράτους επιβαρύνει τους πάσης φύσεως πιστωτές του, το ίδιο το κράτος, την οικονομία του και τους πολίτες του. Αναλυτικότερα, όπως είναι φυσικό, οι πιστωτές ενός κράτους χάνουν εξ’ ολοκλήρου ή ένα μέρος αυτών που του έχουν δανείσει, καθώς επίσης και τους τόκους των χρημάτων τους. Συχνά βέβαια, στα πλαίσια διεθνών διαπραγματεύσεων, συμφωνείται η πληρωμή ενός ποσοστού των χρεών.
Το ίδιο το κράτος επιβαρύνεται κυρίως λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τον πιστοληπτικό του «θάνατο». Μετά από ένα τέτοιο πλήγμα, θα χρειαζόντουσαν πολλά χρόνια ίσως και δεκαετίες μέχρι να καταφέρει να ανακάμψει και να ορθοποδήσει οικονομικά. Αμέσως μετά ακολουθεί μία πολύ μεγάλη τραπεζική κρίση καθώς και μία εκτεταμένη οικονομική κρίση.
Επίσης η χρεωκοπία ενός κράτους σημαίνει πρακτικά για τους πολίτες του τη μείωση των αποταμιεύσεων τους, είτε επειδή είναι πιστωτές του κράτους τους, είτε επειδή το νόμισμα υποτιμάται ραγδαία (δεν ισχύει για τις χώρες του Ευρώ – εκτός της περίπτωσης που σε αναγκάσουν να βγεις), ενώ δεν προλαβαίνουν να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Όσον αφορά για το θέμα των καταθέσεων δεν υπάρχει κάποια δεδομένη πρακτική που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις πράγμα που σημαίνει ότι εξαρτάται από τους χειρισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης και της αντοχής του τραπεζικού συστήματος.
Το μόνο βέβαιο είναι πως η έμμεση επιβάρυνση των πολιτών από τα καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία του κράτους (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) είναι πολύ πιο επώδυνη, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας που ακολουθεί, καθώς επίσης της απώλειας όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κλπ) που απολάμβαναν.

Μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας φαντάζει μακρινή για πολλούς (και μάλλον έτσι είναι) λόγω της ιδιαιτερότητας του νομίσματός μας. Από την άλλη πάλι κάποιες από τις συνέπειες μιας μίνι χρεωκοπίας τις βιώνουμε πλέον καθημερινά.

Είναι σίγουρο πως η οικονομική κρίση κάποια στιγμή στο μέλλον θα παρέλθει αφήνοντας βέβαια τα σημάδια της. Το αν θα γίνουμε εμπειρότεροι ή σοφότεροι δεν το ξέρει κανένας, το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχουμε γίνει ……οικονομολόγοι!!

Πηγή : Από ανάλυση του Βασίλη Βιλιάρδου
Διαβάστε περισσότερα...

Πτώση αεροσκάφους σε δασική περιοχή κοντά στη Μόσχα



Ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε οκταμελές πλήρωμα κατέπεσε σε δασική περιοχή κοντά στη Μόσχα. Σοβαρά τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Πρόκειται για το ρωσικό αεροσκάφος τύπου TU-204 Aviastar-TU προερχόμενο από την Αίγυπτο και με κατεύθυνση το διεθνές αεροδρόμιο Domodedovo. Δείτε το σχετικό βίντεο. Διαβάστε περισσότερα...

πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε!!

- Για να δεις όλα τα video του Youtube χρειάζεσαι 400 χρόνια!
- Ευρώπη και ΗΠΑ ξοδεύουν για τροφή κατοικιδίων 20 δις το χρόνο...
- Σε κάθε κατοικίσιμη ήπειρο υπάρχει μια πόλη με το όνομα "Ρώμη"
- Οι Βρετανοί αγοράζουν την περισσότερη μουσική απ' όλους, το 7,2% της παγκόσμιας αγοράς
- Οι άνθρωποι του δυτικού κόσμου αλλάζουν σπίτι κατά μέσο όρο κάθε 7 χρόνια
- Τα DVD έχουν ίδια διάμετρο (120 χιλιοστά) και πάχος (1,2 χιλιοστά) με τα cd, αλλά αποθηκεύουν 13 φορές περισσότερα δεδομένα.
- Τα γουρούνια αναφέρονται μόνο 2 φορές στη Βίβλο. Τα πρόβατα 45 φορές και οι κατσίκες 88 φορές. Οι σκύλοι πάλι μόνο 14 φορές, ενώ τα λιοντάρια 89 φορές!!
- Η φυσαρμόνικα είναι το πρώτο σε πωλήσεις μουσικό όργανο παγκοσμίως.
- Στην Κίνα χρησιμοποιούνται 45 δισεκατομμύρια chopsticks το χρόνο. Για την παραγωγή τους χρειάζονται 25 εκατομμύρια δέντρα...
- Για ένα κιλό μέλι οι μέλισσες πρέπει να επισκφθούν περίπου τέσσερα εκατομμύρια λουλούδια...
- Η πρώτη βόμβα που έριξαν οι Σύμμαχοι στο Βερολίνο στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο έπεσε στο μοναδικό ελέφαντα του Ζωωολογικού Κήπου του Βερολίνου.
- Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε το πρώτο e-mail της το 1976.
- Οι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες είναι 10,2 εκατοστά πιο ψηλοί απ' όσο ήταν το 1860.
- Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αυτιά της με την γλώσσα της που έχει μήκος 50 εκατοστά!!
- Ο Mel Blanc, που έδωσε τη φωνή του στον Bugs Bunny, είχε αλλεργία στα καρότα!
- Υπάρχουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

πηγή:aparadektoi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

τρελό Φ.Ε.Κ !!!!!!

πόσο νομίζετε ότι τιμάτε η δουλειά ενός μοντέλου στο τμήμα καλών τεχνών;;;
η κυβέρνησή μας (ποια κυβέρνηση θα μου πείτε και δεν έχετε άδικο!) έχει προνοήσει και για αυτό.......
δείτε την παρακάτω εικόνα!





πηγή:aparadektoi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια ημέρα για το νερό



Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε τη βρύση σας σκεφτείτε:



                • Το 95% του νερού περιέχει αλάτι και είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση,

                • Ο άνθρωπος χρειάζεται τουλάχιστον 35 λίτρα νερό την ημέρα για τις προσωπικές του ανάγκες,

                • 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές,

                • 5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που οφείλονται σε μολυσμένο νερό,

                • Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην προσβασιμότητα νερού από χώρα σε χώρα, π.χ ο μέσος κάτοικος στο Μάλι χρησιμοποιεί 5 λίτρα την ημέρα ενώ ο μέσος κάτοικος των ΗΠΑ πάνω από 100 λίτρα τη μέρα.
                Διαβάστε περισσότερα...

                Τιθόρα (Άνω Πατήσια)

                Ευχαριστούμε το φίλο μας Μάκη για μία ακόμη πρόταση διασκέδασης. Θυμίζουμε ότι μπορείτε να στέλνετε τις εντυπώσεις σας (θετικές ή αρνητικές) για μέρη που επισκεφτήκατε στη διεύθυνση μας mauripena.info@gmail.com.

                Το μπαράκι λέγεται "Τιθόρα" (www.tithora.gr, Λ. Ιωνίας 275, σταθμός "Άνω Πατήσια"). Είναι μπαράκι σε πιο rock στυλ αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να γίνεται υπερβολικό, με πολύ καλές τιμές, ωραίο κήπο, ιδανικό για ένα καφέ το απόγευμα ή για ένα ποτάκι το βράδυ. Νομίζω είναι από τα πολύ καλά της περιοχής...
                Διαβάστε περισσότερα...

                Ένας Γαύρος με …..ΚΑΡΥΔΙΑ!!!


                Μάλιστα κύριοι. Αυτός ήταν Ολυμπιακός!!!

                Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε με το σπαθί της μια σπουδαία νίκη μέσα στην καυτή έδρα του αιωνίου αντιπάλου.Το τελικό σκόρ 0-1 με γκολ του Άγγλου Ματ Νταρμπισαϊρ στο 67ο λεπτό.

                Το πρώτο ημίχρονο κύλισε υποτονικά με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και τις φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας απέκτησε στοιχεία ροκ με πολλές φάσεις εκατέρωθεν και τον Ολυμπιακό να ευτυχεί να σκοράρει πρώτος. Μεγάλος πρωταγωνιστής …η θεά Τύχη, που γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους.

                Το συμπέρασμα της βραδιάς είναι ένα…ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε το φετινό τίτλο, αλλά έχει πολλά “ψωμιά” μέχρι να αποκτήσει την καρδιά του πρωταθλητή…

                Υ.Γ. Άραγε τι θα λένε αύριο οι εφημερίδες; Ποιος ευνοήθηκε και ποιος αδικήθηκε;
                Διαβάστε περισσότερα...