Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Το γνωρίζατε;

Ο Ντα Βίντσι ήταν γνωστός εκτός των άλλων και για τις ανακαλύψεις του. Είχε σχεδιάσει το αεροπλάνο, το ελικόπτερο αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο βέβαια αυτό δεν ήταν βενζινοκίνητο, αλλά κουρδιστό και προοριζόταν κυρίως για θεατρικά σκηνικά.
Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των μεταναστών

Ψηφίστηκε, επί της αρχής, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες, που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ -χαρακτηρίζοντάς το «ψευδεπίγραφο»-, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των άρθρων.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr/

Διαβάστε περισσότερα...

Μικρή αγγελία

Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας, μόνο 65.000 ευρώ δύο σκάνερ σώματος, ικανά να αντιληφθούν τον παραμικρό κίνδυνο. Ιδανικά για αεροδρόμια, βασιλικά ανάκτορα και επαύλεις. Δεκτές και πιστωτικές κάρτες. Μόνο σοβαρές προτάσεις, οι Έλληνες δεν γίνονται δεκτοί! Πληροφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Και όμως είναι αλήθεια, αφού οι Ευρωπαίοι προσπαθούν όντως να τα ξεφορτωθούν πουλώντας τα σε αρκούντως χαμηλή τιμή!
Διαβάστε περισσότερα...

Θεωρίες συνωμοσίας

Τι κρύβεται πίσω από τους μεγάλους σεισμούς; Είναι πάντα αποτέλεσμα της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών; Μπορεί ο άνθρωπος να προκαλέσει σεισμό; Με αφορμή τον σεισμό της Χιλής και ψάχνοντας στο αρχείο μου βρήκα κάτι πολύ σημαντικό, που σε αναγκάζει να δεις τα πράγματα και από άλλη οπτική γωνία!
Στο περιοδικό Popular Science της Καθημερινής και στο τεύχος Φεβρουάριος 2005, φιλοξενείται το άρθρο του κ. Μάκη Χουλιάρα, σεισμολόγου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες στη διεθνή βιβλιογραφία που καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή ότι οι σεισμοί μπορεί να προκληθούν στο εσωτερικό της Γης από εξωγενή αίτια, δηλαδή από ανθρωπογενή παρέμβαση, που προκαλεί επαγόμενη σεισμικότητα.

Στον παγκόσμιο χώρο έχει παρατηρηθεί ότι η σεισμικότητα της Γης για σεισμούς που υπερβαίνουν τα 5,8 R έχει διπλασιαστεί από το 1950, που συμπίπτει με την περίοδο έναρξης πυρηνικών δοκιμών. Μια πυρηνική έκρηξη εξαπολύει ελαστικά κύματα στο εσωτερικό της Γης και είναι ανιχνεύσιμη από τους σεισμογράφους."

Ο κ. Χουλιάρας συνεχίζει λέγοντας: " Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης το μέγεθος της ενέργειας που εκλύεται σε τέτοιες δοκιμές, υπάρχει το παράδειγμα της δοκιμής που έγινε στις 26 Απριλίου του 1968 στο κέντρο των πυρηνικών δοκιμών των ΗΠΑ στη Νεβάδα, με καταγραφές ισοδύναμες με σεισμό 7 R, που έγινε αισθητή σε απόσταση 50 χλμ.

Σαν πρόσφατα γεγονότα ο κ. Χουλιάρας παρουσιάζει το σεισμό στις 30 Μαΐου του 1998 στο Αφγανιστάν μεγέθους 6,5 R, αφού είχαν προηγηθεί 20 μέρες πυρηνικών δοκιμών σε Ινδία, Πακιστάν, ενώ αναφέρεται και σε ένα δημοσίευμα της Jerousalem Post στις 6 Ιανουαρίου 2005 λίγες μέρες μετά το φονικό σεισμό της Σουμάτρα, που αποκάλυψε ότι την ημέρα του σεισμού στις 26 Δεκεμβρίου η Ινδία και το Ισραήλ διεξήγαγαν πυρηνικές δοκιμές στην ευρύτερη περιοχή.

Τα συμπεράσματα δικά σας!
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη δεκαπεντάχρονου ως ύποπτου πρόκλησης θανάτου από φωτιές

Ένας ανήλικος συνελήφθη ως ύποπτος για την πρόκληση του θανάτου ηλικιωμένου ζευγαριού σε σύμπλεγμα κατοικιών στο Rugby, Warwickshire.

Ο ανήλικος κατηγορείται για την πρόκληση δύο πυρκαγιών, τη μία το Σάββατο και την άλλη τη Δευτέρα. Ο κατηγορούμενος κρατείται στο τμήμα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και η αστυνομία αναζητά οποιονδήποτε μάρτυρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μύθος των αλκυονίδων

Ο χειμώνας πέρασε, το ίδιο και οι αλκυονίδες μέρες!
Διαβάστε περισσότερα...

Ύπάρχει και φιλότιμο..

Γειά και χαρά. Εκεί που οδηγούσα αφηρημένος (όπως πάντα) και άκουγα ειδήσεις (είναι το βίτσιο μου) στο ραδιόφωνο, πετάει ο εκφωνητής το εξής:...σε επιστολή της προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, η διεθνούς φήμης Νανά Μούσχουρη, ζήτησε να μην ξαναπάρει τη σύνταξη της απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (σύνταξη ευρωβουλευτή, 1994-1999)ώσπου να βγει η Ελλάδα από την κρίση! Ε, εκεί ήταν που παραλίγο να τρακάρω! Από την παραπάνω επιστολή προκύπτουν φυσικά πολλά σχόλια. Πχ. Χίλια μπράβο σε μια πραγματική Ελληνίδα!, Έτσι πρέπει να σκεφτούν οι κατέχοντες σε αυτό τον τόπο!, μέχρι και πιο πικρά σχόλια του τύπου: Φαντάσου πόσα λεφτά έχει για να κάνει κάτι τέτοιο!, ..ναι, από τη Μούσχουρη θα σωθεί η Ελλάδα και το χρέος της!.. Όπως καταλαβαίνετε, το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Και εδώ μιλάμε για πολλά νομίσματα που πρέπει να βγάλει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός και να τα ακουμπήσει εκεί που τα καταχράστηκαν οι πολιτικοί και οι κλίκες τους. Μου θυμίζει σα να είμαστε σε ένα καράβι που μπάζει από παντού νερά και με τα κουβαδάκια προσπαθούμε να διώξουμε το νερό. Μήπως πρέπει να μπαλώσουμε την τρύπα; Προσωπικά της βγάζω το καπέλο για την εθελοντική της αυτή ενέργεια και μακάρι να βρεθούν και άλλοι με αυτή τη φιλοσοφία. Το ειρωνικό είναι πως κάπως έτσι είχε ξεκινήσει η φιλοσοφία της φορολογίας, να πληρώνουν ανάλογα με το εισόδημα τους οι πολίτες και κυρίως αυτοί που έχουν τα περισσότερα. Τι στράβωσε όμως στην πορεία; Πολλά! Και οι πιο κακοπροαίρετοι θα σκεφτείτε πως η σύνταξη της θα δοθεί για μίζες, λαδώματα κλπ. Μπορεί, ποιος ξέρεις. Σε λίγο θα μαζεύουν τα λεφτά πόρτα-πόρτα λες και είναι από τις κατά τόπους ενορίες! Πάρτε κουράγιο πατριώτες, έχουν να δουν πολλά ακόμα τα ματάκια μας! Διαβάστε περισσότερα...

O σεισμός στη Χιλή μπορεί να επηρέασε τον άξονα περιστροφής της Γης

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησαν οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ. Η αλλαγή αυτή θα είναι μόνιμη και θα μειώσει τη διάρκεια της μέρας κατά 1,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Συνήθως τέτοιας έντασης σεισμοί μετακινούν μεγάλα ποσοστά βράχων με αποτέλεσμα να αλλάζει η κατανομή μάζας στον πλανήτη και επακόλουθα ο άξονας περιστροφής της Γης. ετοιμαστείτε λοιπό για λιγότερο ύπνο αφού το ωράριο εργασίας δεν μειώνεται. Θα κοιμόμαστε λοιπόν κατά 1,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου λιγότερο!
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν θα μείνει αυτοκίνητο για αυτοκίνητο στους δρόμους

Μετά την TOYOTA έρχεται και η General Motors να ανακαλέσει περίπου 1,3 εκατομμύρια μικρά αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα του τιμονιού που οδήγησε σε 14 ατυχήματα. Η εταιρεία δήλωσε ότι 4 μοντέλα της εμφάνισαν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρόκειται για τα Chevrolet Cobalt, Pontiac G5, Pontiac Pursuit και Pontiac 4.
Να δούμε ποιος θα ακολουθήσει!
Διαβάστε περισσότερα...

Αναγκαίο συναίσθημα..

Γειά και χαρά. Ξέρετε τι θα πει φόβος; Σίγουρα θα ξέρετε! Φόβος για τα ύψη, τα θρίλερ, τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, για την μη εύρεση parking, κλπ.. Τι συμβαίνει μέσα μας κατά τη διάρκεια αυτού συναισθήματος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και αν δεν εμφανίζουμε όλοι τα ίδια συμπτώματα, όταν φοβόμαστε, ο οργανισμός μας αντιδρά με συγκεκριμένους τρόπους. Αρχικά επιταχύνονται οι παλμοί της καρδιάς, αναπνέουμε με δυσκολία, υπερθερμαίνονται οι μύες, ενώ μερικές φορές μας λούζει κρύος ιδρώτας! Κι όμως, ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που ο οργανισμός μας το έχει ανάγκη, όπως όλα. Το μέρος του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τον φόβο είναι η αμυγδαλή. Ακριβώς τη στιγμή που ενεργοποιείται η αμυγδαλή εξαιτίας του φόβου το σώμα μας ξεκινά να έχει όλες αυτές τις αντιδράσεις. Εκτός από την αναπνοή και τους χτύπους της καρδιάς, επηρεάζονται και άλλες λειτουργίες του σώματός μας, όπως η χαλάρωση των σφιγκτήρων που οδηγεί μερικές φορές στην ακράτεια. Όταν νιώθουμε φόβο, διαστέλλονται επίσης οι κόρες των ματιών. Τέλος, η ηλικιακή ομάδα που έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις ταινίες τρόμου, σύμφωνα με την άποψη των ειδικών, είναι οι έφηβοι. Ο λόγος; Η εκπλήρωση της ανάγκης τους για έντονα συναισθήματα! Έτσι λοιπόν αν σας πιάνει φόβος για το τι σας ξημερώνει στην Ελλάδα με όλα αυτά που ακούτε και βλέπετε κάθε μέρα, μην ανησυχείτε. Τα χειρότερα..έρχονται! Διαβάστε περισσότερα...

Γερμανική κατοχή (ακόμα!)

Γειά και χαρά. Τελικά δε νομίζω να διώξαμε και πολύ τους γερμανούς απο τη ζωή μας! Και δε μιλάω για τους τουρίστες που έρχονται το καλοκαίρι να φάνε χωριάτικη και να πιούνε ούζο. Έτσι για την ιστορία, η γερμανική εταιρεία Hochtief κατέχει το 40,01% του αεροδρομίου στην Αθήνα, ενώ είναι υπεύθυνη για τα έργα στην περιοχή του Μαλιακού - Κλειδή καθώς και για το κομμάτι της εθνικής οδού Ελευσίνας - Πάτρας - Πύργου. Βάλτε τώρα και τα 45 δις ευρώ που έχουμε ακουμπήσει στις γερμανικές τσέπες απο το 1998 έως σήμερα για στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και τα γερμανικά αυτοκίνητα που αγοράζουν οι έλληνες κάθε χρόνο. Ε, ας μην λέμε πως αποτινάξαμε το γερμανικό ζυγό! Ίσως τώρα δε μας σκοτώνουν στην κυριολεξία, αλλα ένα οικονομικό βασανισμό τον παθαίνουμε, δε νομίζετε; Α, θα έχουμε και συνέχεια.. Διαβάστε περισσότερα...

Απεργία εφοριακών


Γειά και χαρά. Φίλε έλληνα φορολογούμενε να ξέρεις πως απεργία θα έχουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη (8 και 9 Μαρτίου). Κάπως πρέπει να αντιδράσει και αυτός ο κλάδος για τις εισοδηματικές πολιτικές της κυβέρνησης. Κα δούμε ποιός έχει σειρά..(και πιστέψτε με, θα έχουν πολλοί!) Διαβάστε περισσότερα...

εργασίες οδοποιϊας!


κλειστή θα παραμείνει η οδός όθωνος στη Λαμία από σήμερα 02/03/2010 ημέρα τρίτη μέχρι και τις 06/03/2010 λόγω εργασιών στο οδόστρωμα (τώρα τι ακριβώς εργασίες θα κάνουν δεν ξέρω). Διαβάστε περισσότερα...