Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα

Η ώρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου πλησιάζει! Ένα τραγούδι που με αφορμή τη διοργάνωση αυτή θα ακουστεί πολύ το φετινό καλοκαίρι!
Διαβάστε περισσότερα...

Αρτέμης / Ευθύμης - Στίχοι απο ατσάλι

Διαβάστε περισσότερα...

Η Naomi Campbell μπορεί να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου

Είναι αλήθεια! Η γνωστή Naomi Campbell είναι πολύ πιθανόν να κληθεί στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Charles Taylor που κατηγορείται για εμπόριο διαμαντιών για να ενισχύσει την επανάσταση στη Σιέρα Λεόνε. Πιστεύεται ότι ο Charles Taylor δώρισε στην Νaomi Campbell ακατέργαστα διαμάντια το 1997 (όταν πέρναγε ακόμα η μπογιά της) στο σπίτι του Nelson Mandela στη Ν. Αφρική.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι εννοεί ο ποιητής;

Γειά και χαρά. Η διπλανή φωτό είναι αφίσα απο
την οδό Σόλωνος στην Αθήνα.
Τι εννοεί ο ποιητής άραγε;
(κλικ στη φωτο) Διαβάστε περισσότερα...

Θυσίες απο όλους για λίγους..

Γειά και χαρά. Το παρακάτω κείμενο το έστειλε ένας φίλος αναγνώστης και τον ευχαριστούμε. Δεν ξέρω αν ισχύουν όλα, μερικά ή τίποτα απο αυτά που θα διαβάσετε. Όπως και να έχει, τα σχόλια δικά σας.

"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! "Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

* Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου. ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

* 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ? ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα 'ναι.

* Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις ? το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.

Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις ?.

Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ. ?.

* Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις ? στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.

* Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις ? σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων).

* Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ? και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 - 10 δις.

* Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ? από ΦΠΑ.

* Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ? ετησίως (από ποιους . τους μισθωτούς, που καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο»;).

* Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις ? στο δημόσιο και άγνωστο ποσό από μη καταβληθείσες εργοδοτικές εισφορές (πρόκειται για τα ένσημα των εργαζομένων) στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία.

* Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις ?, η Πειραιώς 2 δις ? κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσεις - καταθέσεις οι τράπεζες χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας (να μην μιλήσουμε για το πώς ένα υγιές ταμείο όπως το ΝΑΤ βούλιαξε, χρηματοδοτώντας με μορφή δανείου την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στα πλοία Ελλήνων εφοπλιστών -από τον Κων. Καραμανλή κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης- και φυσικά οι εφοπλιστές δεν έχουν επιστρέψει δεκάρα ως τώρα από τα χρωστούμενα και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και πατριωτικής συνείδησης αφελλήνισαν τα πλοία τους από Έλληνες ναυτικούς με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να βουλιάξει σχεδόν οριστικά).

* Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ.

Ο Θόδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τους -που ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $.

Ο εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων αξίας πάνω από 100 εκατ.$.

Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα.

Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ. , του Κούστα 60 εκ. , του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ.

Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 ? τη μέρα !

* Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού ).

Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV)

Ο Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900)

Ο M. Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ.

Ο Ρέστης ένα των 47 εκ., ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι.

Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. ? !

* Ο Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. ? κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ν' αποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος, 9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ).

* Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. ? και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.

* Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής!

* Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις ? και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις ?. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά.

Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι κρατική επιχορήγηση (τα δικά μας λεφτά από τους φόρους) και δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.

* Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις ?, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

* Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις ? της «Ακρόπολης Χρηματιστηριακή» κλπ) γιατί είναι γνωστά.

Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική .«δικαιοσύνη».

* Ούτε στα 28 δις ? που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.

Μήπως παρατηρήσατε ότι το ποσόν του κρατικού ελλείμματος (περίπου 500 δις ?) είναι ισόποσο με τα ανακοινωμένα υπερκέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια; Μήπως πρόκειται για τα ίδια λεφτά;

Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά μας κατάντησαν να είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι.

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα μας σπρώχνουν σε δυο κόσμους μέσα στην ίδια χώρα.

Από τη μια ο κόσμος μας:

Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, υπερεργασία χωρίς αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, μισθοί των 700 ? για τους νέους, συντάξεις των 400 ? για τους γέροντες μια και η σύνταξη θα δίνεται στα 67, δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 ?, οι μισθοί που κόβονται, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απειλή κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω του εξοντωτικού ανταγωνισμού ή η πώλησή τους σε εξευτελιστική τιμή για να καλυφθούν τα υψηλότοκα δάνεια από τις τράπεζες (όπου οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν από τον φαύλο κύκλο -μείωση μισθών, ανεργία, μείωση αγοραστικής δύναμης, μείωση πωλήσεων, δανεισμός και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων), ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.

Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους:

Τραπεζίτες, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, επενδυτές, golden boys, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member.

Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.



Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας.

Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν.

Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία:

«Εαν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν την εφορτώνανε».

Πηγή: Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα...

28 οι νεκροί από την έκρηξη του ορυχείου στην Τουρκία

Οι ειδικές ομάδες διάσωσης έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής 28 νεκρούς από το ορυχείο στην επαρχία Zonguldak στη Μαύρη Θάλασσα. Την περιοχή επισκέφτηκε και ο Recep Tayyip Erdogan. Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη.
Διαβάστε περισσότερα...

Η αξία του δικομματισμού

Χρόνια τώρα, δημοσιογράφοι, πολιτικοί (ακόμα και ο υπέροχος Θεόδωρος Πάγκαλος, νομίζω) κατήγγειλαν τον δικομματισμό, το σύστημα αυτό που χρόνο με τον χρόνο εγκαθίσταται όλο και πιο στέρεα στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, άλλωστε και μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα αποτελούν ένα ενδεικτικό παράδειγμα:

1974 - 1980 : Νέα Δημοκρατία, Κωσταντίνος Καραμανλής
1980 - 1981 : Νέα Δημοκρατία, Γεώργιος Ράλλης
1981 - 1989 : ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου
1990 - 1993: Νέα Δημοκρατία, Κωσταντίνος Μητσοτάκης
1993 - 1996: ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου
1996 - 2004:ΠΑΣΟΚ, Κωσταντίνος Σημίτης
2004 - 2009:Νέα Δημοκρατία, Κωσταντίνος Καραμανλής (άλλος αυτός)
2009 - ???? :ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου

Με τον παραπάνω κατάλογο γίνεται, πιστεύω, εμφανής και η δύναμη της οικογενειοκρατείας στη χώρα μας. Η επιρροή των δυναστειών Καραμανλή και Παπανδρέου είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι καταγράφεται στην νεότερη Ελληνική ιστορία. Όσο για τους +1, την οικογένεια Μητσοτάκη, αυτοί επηρέασαν μάλλον περισσότερο από τους υπόλοιπους την πορεία της χώρας μας τα τελευταία 30 χρόνια, πάντα όμως ανεπίσημα, στην απ 'έξω..

Μέσα σε όλα όμως, μέσα από ένα πολιτικό και αξιακο σύστημα που διαιωνίζεται και αναπαράγεται εκμεταλλευόμενο τις ίδιες τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας (ραγιαδισμός, ρουσφετολαγνεία, διαφθορά, μαζοποίηση, "παπαγαλάκια", "κουμπάρους" κ.λπ.) έχει και μία εκ κατασκευής πλευρά που δεν είχαμε λάβει υπόψη. Διαβάζουμε στα πρόσφατα νέα (καθότι πρόκειται για νέο, όχι για είδηση): "Σε προκαταρκτική επιτροπή προτίθεται να παραπέμψει το κυβερνών κόμμα πέντε πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας για την πολύκροτη υπόθεση..."

Όταν η μία κυβέρνηση αλλάζει θέση με την δεύτερη, πρέπει να καθαρίσει το ρετιρέ από τον προηγούμενο ένοικο. Βάφεις τους τοίχους (αλλαγή στα ονόματα υπουργείων), αλλάζεις τις κουρτίνες (ανοιχτή διακυβέρνηση & opengov.gr), και φροντίζεις να κάνεις μια καλή απολύμανση σε κουζίνα και μπάνιο ("κάθαρση"). Το θεμέλιο του δικομματισμού είναι η πεποίθηση που δημιουργεί ότι το σήμερα είναι διαφορετικό από το χθες, ότι το παιδί της αλλαγής γεννήθηκε και είναι εδώ μόνο για εσάς φίλες και φίλοι, πως ό,τι σαθρό αφαιρέθηκε, απομακρύνθηκε και αποτελεί πια κομμάτι του παρελθόντος.

Ενός παρελθόντος που επαναλαμβάνεται ανησυχητικά συχνά..
Διαβάστε περισσότερα...

Το Μουντιάλ έρχεται...οδηγίες προς τις γυναίκες!!!


Το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, έτσι και εμείς λαμβάνουμε δραστικά μέτρα όσον αφορά στη γυναικεία παρουσία κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΚΑΝΟΝΕΣ

1) Από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου, θα πρέπει να ενημερώνεσαι για τα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, διαβάζοντας εφημερίδες, έτσι ώστε να μπορείς να μπαίνεις στις συζητήσεις που θα κάνουμε.

Αν δεν το κάνεις, τότε... θα σε κοιτάζουμε παράξενα η απλά θα σε αγνοούμε. ΜΗΝ παραπονεθείς αν δεν σου δίνουμε προσοχή.

2) Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η τηλεόραση θα είναι δική μου, δική μου και μόνο δική μου, για όλες τις ώρες.

3) Μπορείς να περάσεις μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια κάποιου αγώνα, εφόσον το κάνεις σέρνοντας στο πάτωμα και χωρίς να με ενοχλήσεις.

Αν αποφασίσεις να σταθείς γυμνή μπροστά από την τηλεόραση, φρόντισε να βάλεις κανένα ρούχο αμέσως μετά, μπας και αρπάξεις κανένα κρυολόγημα και σε τρέχω στους γιατρούς, γιορτινές ημέρες.

4) Κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα είμαι κουφός, τυφλός και δεν θα μιλώ, εκτός και αν χρειάζομαι ποτό η κάτι για να φάω.

Μην περιμένεις να σε ακούσω, να ανοίξω την πόρτα, να απαντήσω το τηλέφωνο κ.τ.λ

5) Θα ήταν καλή ιδέα να έχεις ΠΑΝΤΑ στο ψυγείο 2 εξάδες, και επίσης κάτι για να τσιμπάμε.

Και σε παρακαλώ μην κάνεις καμιά γκριμάτσα μπροστά σε φίλους μου, όταν θα έρχονται για τα παιχνίδια. Για αντάλλαγμα θα δικαιούσαι να χρησιμοποιείς την τηλεόραση από τις 12 μέχρι τις 6 το πρωί, ΕΚΤΟΣ και αν έχει επανάληψη κάποιο καλό παιχνίδι που δεν είδα.

6) Αν με δεις θυμωμένο γιατί η ομάδα μου, ή ομάδα που έχω στο κουπόνι χάνει, μην πεις τα τυπικά "θα σου περάσει", "ένα παιχνίδι είναι" ή "μην ανησυχείς θα κερδίσεις την επόμενη φορά".

Εάν πεις κάτι από αυτά, θα με θυμώσεις περισσότερο και θα σε αγαπώ λιγότερο. Και μην ξεχνάς ότι ποτέ δεν θα ξέρεις παραπάνω πράγματα από εμένα για το ποδόσφαιρο, και όλα αυτά τα "σλόγκαν θάρρους" θα οδηγήσουν σε χωρισμό.

7) Είσαι ευπρόσδεκτη να καθίσεις μαζί μας για να δεις έναν αγώνα, αλλά θα μπορείς να μου μιλάς μόνο στο ημίχρονο όταν έχει διαφημίσεις, και μόνο αν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.

Επιπλέον, έχω πει ότι μόνο σε ένα παιχνίδι μπορείς να καθίσεις μαζί μας, έτσι ώστε να μην εκμεταλλευθείς το Παγκόσμιο Κύπελλο ως δικαιολογία για να περάσουμε χρόνο μαζί.

8) Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει θέμα για έρωτα κατά την διάρκεια του μήνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εάν τύχει, τότε θα πρέπει να είναι γρήγορο, και κατά τη διάρκεια των ημιχρόνων.

9) Οι επαναλήψεις των γκολ είναι πολύ σημαντικές. Δεν με ενδιαφέρει αν τα έχω δει, θέλω να τα ξαναδώ. Πολλές φορές.

10) Πες στις φίλες σου να μην κάνουν κάποιο τραπέζι, πάρτι ή κάποια συγκέντρωση που η παρουσία μου να είναι αναγκαία, γιατί:

α) δεν θα πάω,

β) δεν θα πάω, και

γ) δεν θα πάω.

11) Αν όμως ένας φίλος μας καλέσει στο σπίτι του για να δούμε αγώνα, θα είμαστε εκεί στο λεπτό.

12) Οι βραδυνές εκπομπές για τα στιγμιότυπα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι εξίσου σημαντικές όσο και τα παιχνίδια. Ποτέ μην σκεφτείς να πεις "μα τα έχεις δει ήδη... γιατί δεν βάζεις κάτι που μπορούμε το να δούμε όλοι;". Η απάντηση θα είναι : "πήγαινε στον Κανόνα #2 της λίστας".

13) Τέλος, κράτα για τον εαυτό σου εκφράσεις όπως "Ευτυχώς που το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάθε 4 χρόνια".

Είναι ανούσιο, γιατί μετά ακολουθεί Champions League, Serie A, La Liga , Premier League κ.λ.π.

14) ΜΗΝ προσπαθήσεις να αποφύγεις τους πιο πάνω κανόνες ή ακόμα και να μου αποσπάσεις την προσοχή μου, με γνωστές εκφράσεις όπως "χωρίζουμε", "κομμένο το sex" και όλα τα γνωστά, γιατί η απάντηση η όποια θα πάρεις είναι απλή... "ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ"."

Σε περίπτωση που δεν θέλεις να συμβιβαστείς με τα πιο πάνω, τότε υπάρχει εναλλακτική λύση, η οποία θα σε απαλλάξει πλήρως από όλο αυτό το μαρτύριο. Θα πρέπει λοιπόν να παρακολουθείς καθημερινά τηλεόραση από τώρα μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου, για να ενημερώνεσαι για τους διαγωνισμούς που έχουν ως δώρα, εισιτήρια για τους ομίλους, play-offs, 16, προημιτελικά, ημιτελικά καθώς και γα τον τελικό. Εάν δεν κερδίσω σε κανένα διαγωνισμό, τότε είσαι υποχρεωμένη να με ξεπληρώσεις με το να με στείλεις ένα μήνα στην Αφρική για να δω από κοντά τους αγώνες. Α... και εννοείται ΟΛΑ πληρωμένα.

Η επιλογή είναι δική σου.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία και την κατανόηση.

Με αγάπη,

Οι άντρες του κόσμου.
Διαβάστε περισσότερα...