Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ουζερί "Μουράγιο"

για τους λάτρεις του τσίπουρου που βρίσκονται διακοπές στο νησί της Σκιάθου , η mauripena προτείνει το ουζερί "Μουράγιο" το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιού!
όπως βλέπετε στη φώτο το μενού για 3 τσιπουράκια (100ml το ένα) περιελάμβανε τα εξής: καβουροκροκέτες,γαύρος τηγανητός, λαχανοκεφτέδες,μύδια αχνιστά,φέτα ψητή με πιπεριά και μπούκοβο και μπακαλιάρο τηγανητό!
η τιμή βέβαια για 6 τσίπουρα των 100ml ήταν περίπου 40€ αλλά αξίζει τον κόπο και το χρήμα!
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίζετε πότε κατασκευάστηκαν τα πρώτα γυαλιά ηλίου;


Τα πρώτα γυαλιά ηλίου κατασκευάστηκαν στην Κίνα γύρω στο 1200 μ.Χ. Μάλιστα εξυπηρετούσαν έναν ιδιαίτερο σκοπό και δεν ήταν για να προστατέψουν τα μάτια από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Για αιώνες οι Κινέζοι δικαστές συνήθιζαν να φορούν γυαλιά με κρύσταλλα καπνισμένου χαλαζία για να κρύβουν τις εκφράσεις των ματιών τους όταν δίκαζαν ή ανέκριναν κάποιον. Έπρεπε να φτάσουμε στον 20o αιώνα για να κάνουν την εμφάνιση τους τα σημερινού τύπου γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια. Συγκεκριμένα ήταν ο Sam Foster, ιδρυτής της εταιρίας Foster Grant Company, ο οποίος πούλησε το πρώτο ζευγάρι γυαλιά ηλίου στο Ατλάντικ Σίτυ και μέχρι το 1930 είχαν γίνει της μόδας. Διαβάστε περισσότερα...

Μπιζελιά μεγάλωνε μέσα στον πνεύμονα του

Ένας άντρας στη Μασαχουσέτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνο στον πνεύμονα και η διάγνωση ήταν ότι μια μπιζελιά μεγάλωνε μέσα του. Ο λόγος για τον κ. Ron Sveden, όπου οι γιατροί αρχικά φοβήθηκαν για καρκίνο και τελικά μετά από εξέταση με ακτίνες-Χ αποδείχτηκε ότι μια μπιζελιά μεγάλωνε μέσα του. Οι γιατροί πιστεύουν ότι κάποια στιγμή ο ασθενής έφαγε μπιζέλια και κάποιο δεν κατευθύνθηκε στο στομάχι και βλάστησε!
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο για το γάμο

Ένα νεαρό ζευγάρι μόλις παντρεύτηκε και γυρνώντας από το μήνα του μέλιτος η νύφη πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της. "Πως τα περάσατε μονάκριβη κόρη μου", ρώτησε η μητέρα. "Καλά, όλα ήταν υπέροχα, αλλά μόλις γυρίσαμε...", λέει η νύφη και ξεσπά σε κλάματα. "Τι συμβαίνει κόρη μου". "Να, μόλις γυρίσαμε ο Τάκης άρχισε να μου λέει 4 απαίσιες λέξεις, συνέχεια". "Ποιες;", ρωτάει η μάνα. "Μην με πιέζεις, δεν μπορώ να τις ξεστομίσω, σε παρακαλώ έλα πάρε με από δω". "Κόρη μου ποιες είναι αυτές οι άσχημες λέξεις, μήπως σε βοηθήσω". "Δεν μπορώ να στις πω, έλα πάρε με σε παρακαλώ". "Σε παρακαλώ παιδί μου, μην κλαις και πες μου τις λέξεις". "Να μου είπε, ξεσκόνισε, πλύνε, σιδέρωσε και μαγείρεψε". "Έρχομαι αμέσως παιδί μου".
Διαβάστε περισσότερα...