
Τρίτη 23 Μαρτίου 2010
Οι δράκοι ήταν αρκούδες

Κ. Μητσοτάκη ουδεμία σχέση έχουν τα σημερινά γεγονότα με εκείνα που φέραν τη δικτακτορία

Αυτή είναι η αλήθεια, δεν υπήρχε θέμα πτώχευσης, κανένας Ευρωπαίος δεν πίεζε για λήψη οικονομικών μέτρων, το μόνο που υπήρχε και υπάρχει είναι η σαπίλα του πολιτικού βίου.
Διαβάστε περισσότερα...
ομολογία σεκιούριτι για τα αίσχη του ΟΑΚΑ!!!!!
στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε την ομολογία της κυρίας Τυχερού (η σεκιούριτι που έχασε τα δύο της δάχτυλα στον πρόσφατο αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ) ότι κάποιος μοίραζε στις θύρες βεγγαλικά και καπνογόνα μέσα σε σάκο!!!!!!!!!!!να δούμε τώρα κύριε Πατέρα τι θα κάνετε;;;;;
και δεν αναφέρομαι στην ιδιότητά σας ως πρόεδρος του ΠΑΟ αλλά με την άλλη ιδιότητα σας,αυτή του προέδρου της SUPER LEAGUE!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...
και δεν αναφέρομαι στην ιδιότητά σας ως πρόεδρος του ΠΑΟ αλλά με την άλλη ιδιότητα σας,αυτή του προέδρου της SUPER LEAGUE!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...
Ευτυχία!

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychological Science» (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Live Science, εξηγεί γιατί παρόλο που το ΑΕΠ και η ευημερία μιας χώρας μπορεί να αυξάνεται, όπως επίσης να αυξάνεται διαχρονικά και το ατομικό εισόδημα κάποιου, όμως το μέσο επίπεδο ευτυχίας και προσωπικής ικανοποίησης δεν αυξάνεται εξίσου στις σύγχρονες κοινωνίες.
Η μελέτη επίσης, έδειξε ότι ο βαθμός ικανοποίησης κάποιου εξαρτάται περισσότερο από το συγκριτικό παρά από το απόλυτο εισόδημά του. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι είναι 1,75 φορές πιθανότερο να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με όσους βγάζουν περισσότερα (και άρα να ζηλεύουν), παρά να συγκρίνονται με όσους βγάζουν λιγότερα (οπότε νιώθουν καλά γιατί υπερτερούν).
Συμπέρασμα: Δεν έχει σημασία πόσα βγάζεις το μήνα, ούτε πόσα υλικά αγαθά μπορείς να αγοράσεις ώστε να είσαι ευτυχισμένος Αυτό που δίνει το εισιτήριο για την ευτυχία είναι να είσαι νικητής (οικονομικά) όταν συγκρίνεσαι με τους γύρω σου. Αρκετά χριστιανικό συμπέρασμα, δε συμφωνείτε; Αλήθεια, στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, πόσους ευτυχισμένους ανθρώπους να έχουμε άραγε;
Συναυλία Ορχήστρας Δωματίου Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Ok!

Μια ιστορία λοιπόν λέει πως κοντά στο μεσαίωνα , τότε που για την μετάδοση μηνυμάτων χρησιμοποιούνταν το ταχυδρομείο, υπήρχε η ανάγκη να ενημερώνονται οι στρατηγοί για τις εκβάσεις των μαχών, ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν τις επιθέσεις τους. Έγραφαν το μήνυμα σε ένα μεγάλο πανί και το ύψωναν ψηλά ώστε να μπορεί να φανεί από απόσταση. Ένα μήνυμα που είχε ενδιαφέρον ήταν ο αριθμός των νεκρών σε μία μάχη. Έτσι υπήρχαν μηνύματα του στυλ "12 Killed". Το ευχάριστο μήνυμα θα ήταν να μην υπήρχε καμία απώλεια, δηλαδή "0 Killed". Με το πέρασμα των χρόνων αυτό έγινε "0 K." και πήρε την τελική του μορφή O.K. που έχει την σημασία του όλα καλά..
Πολλοί λένε πώς προέρχεται από το "Όλα καλά" (όχι το τραγούδι του Ρουβά!) που γράφανε οι Έλληνες ναυτικοί πάνω στα κουτιά και στα εμπορεύματα που στέλνανε ανα τον κόσμο(ότι το εμπόρευμα δηλαδή είναι εντάξει).
Μια άλλη θεωρία λέει πως η φράση ξεκίνα από τον εμφύλιο των Αμερικανών και από έναν φούρναρη με αρχικά ΟΚ. Τα χάραζε στα καρβελακια (σαν φίρμα δηλαδή) κι επειδή ήταν καλοφαγωτα τα προτιμούσαν και έλεγαν "είναι ΟΚ "(το ψωμί δηλαδή είναι καλό).
Αλλά και η Γερμανία διεκδικεί την πατρότητα της φράσης Ok. Kάποτε υπήρξε ένας Γερμανός, υψηλά ιστάμενος, ο οποίο ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και επικύρωση πολλών εγγράφων. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να αποφαινόταν για την ορθότητα των εγγράφων που του στέλνανε και να τα αξιολογεί ως "Σωστά" ή όχι..Σε περίπτωση που το έγγραφο ήταν ορθό, έπρεπε να το αναγράφει. Μη όντας άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, φαινόμενο πολύ συχνό την τότε εποχή, πίστευε ότι το "All Correct" (Όλα Σωστά), γραφόταν ως εξής: Ol Kerekt. Έτσι λοιπόν, όποτε έκρινε ότι ένα έγγραφο πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, θεωρούσε ότι ήταν "Ol Kerekt" και για λόγους συντομίας έγραφε επάνω στα έγγραφα τα 2 πρώτα γράμματα κάθε λέξης... Κάπως έτσι το "All Correct" έγινε το γνωστό μας "O.K.".
Οι ιστορίες και οι φημολογίες για την προέλευση αυτής της τόσο διαδεδομένης φράσης δεν έχουν τέλος. Και μάλιστα θεωρείται από τις πιο γνωστές (αν όχι η πιο γνωστή) φράσεις στον κόσμο. Σε οποιονδήποτε και αν την πεις στον πλανήτη, θα καταλάβει πως όλα είναι εντάξει. Μόνο στην Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν την αναφέρει κανένας (γιατί άραγε;). Όπως και να έχει η υπόθεση με το ok, το σίγουρο είναι πως καθημερινά η χρήση της είναι ανυπολόγιστη.. Και ελπίζω να καταλαβαίνετε το λόγο, οκ?
Πωλούνται οικόπεδα στον Αρκτικό

Αφιερωμένο στην Ελλάδα μας!
Αφιερωμένο με όλη τη σημασία των στίχων (Αγγελάκας)..Άντε να το φωνάξουμε όλοι! Διαβάστε περισσότερα...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)