Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Προς δημοσίους υπαλλήλους

Αν έχετε το Θεό σας, ολόκληρη εγκύκλιο έστειλε το υπουργείο εσωτερικών για την επόμενη μέρα της αργίας λόγω της εθνικής επετείου, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αποχής από την εργασία. Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής: «Προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών κατά την 26η Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, η οποία μεσολαβεί μεταξύ της αργίας της 25ης Μαρτίου και του Σαββατοκύριακου, οι Προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων πρέπει να μεριμνήσουν να υπάρχει ικανός αριθμός υπαλλήλων, ιδίως στις υπηρεσίες που έχουν συναλλαγή με το κοινό, ώστε να διεκπεραιώνονται ομαλά οι υποθέσεις των πολιτών». Επισημαίνεται μάλιστα ότι «στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αδικαιολόγητη απουσία των υπαλλήλων ή υπολειτουργία των Υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού, θα τηρηθούν αυστηρά οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα».
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από σήμερα, ξεκίνησαν τις Πασχαλινές τους διακοπές δάσκαλοι και καθηγητές.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια είναι η Μακεδονία σύμφωνα με τη Wikipedia;

Το παρακάτω απόσπασμα βρίσκεται στη σελίδα http://en.wikipedia.org/, που αποτελεί γνωστή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που συμπληρώνεται και ενημερώνεται από τους αναγνώστες της. Αν κάποιος γράψει στη μηχανή αναζήτησης τη λέξη Macedonia θα διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα: "Macedonia (Macedonian: Македонија; English: /ˌmæsɨˈdoʊniə/ ( listen) mas-i-DOH-nee-ə), officially the Republic of Macedonia (Република Македонија, transliterated: Republika Makedonija [rɛˈpublika makɛˈdɔnija] ( listen)), is a landlocked country located in the Vardar Macedonia region in the central Balkan peninsula in Southeastern Europe. It is one of the successor states of the former Yugoslavia, from which it declared independence in 1991. It became a member of the United Nations in 1993, but as a result of a dispute with Greece over its name, it was admitted under the provisional reference of the former Yugoslav Republic of Macedonia,[3][4] sometimes abbreviated as FYROM."
Μεταφράζοντας, "Η Μακεδονία επίσημα ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας και βρίσκεται στην περιοχή Vardar της Μακεδονίας στα κεντρικά Βαλκάνια στην ΝΑ Ευρώπη. Αποτελεί μία από τς χώρες που δημιουργήθηκαν από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και αυτονομήθηκε το 1991. Έγινε μέλος των Ηνωμένων Εθνών το 1992, αλλά λόγω προβλημάτων με την Ελλάδα για το όνομα έγινε δεκτή με το προσωρινό όνομα Πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας."

Θα μου πείτε τώρα το ανακάλυψες εσύ ότι μόνο εμείς οι Έλληνες τους αποκαλούμε με το όνομα FYROM; Φυσικά και όχι, αλλά πληγώνομαι σαν πολίτης αυτής της χώρας να μην μπορούμε να αναδείξουμε το ανάστημα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ουδεμία διαμαρτυρία για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ενώ το τραγικό της ιστορίας είναι ότι η συγκεκριμένη εγκυκλοπαίδεια αναφέρει ότι μπορούμε να επιλέξουμε ως γλώσσα περιήγησης στη σελίδα της τα μακεδονικά!
Διαβάστε περισσότερα...

Λόγω της αυριανής ημέρας


Επειδή αύριο κρίνεται η χώρα μας στη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα το έθνος μας γιορτάζει την επανάσταση του 1821 εναντίον του τουρκικού ζυγού και επειδή ο Τουρκικός κίνδυνος δεν έχει πάψει να υφίσταται παρ' όλο που τα σύνορα μας είναι σύνορα της Ε.Ε θυμίζω τις δηλώσεις του Ντανιέλ Κον Μπεντίντ που γίνανε λίγο καιρό πριν. Δείτε το βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Πίσω από το προσωπείο του καθολικού ιερέα


Δείτε το βίντεο και θα δείτε τι κρύβεται πίσω από τους ανθρώπους που υπηρετούν το Θεό (ή το διάβολο). Τα σκάνδαλα παιδεραστίας στην καθολική εκκλησία είναι δείγμα της ηθικής κατάπτωσης των καιρών μας. Στο βίντεο παρουσιάζονται μερικά από τα θύματα.
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Πληρώνομαι με 2.300 ευρώ»

Αυτή είναι η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην εκπομπή του Σ. Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές» που θα προβληθεί την Κυριακή των Βαΐων στις 28 Μαρτίου. Η δήλωση συνεχίζει ως εξής: "Δεν μου φθάνουν ασφαλώς αλλά προσπαθώ να κάνω αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου, στη ζωή να απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που μπορώ". Πρέπει να δω όλη την εκπομπή για να καταλάβω όχι τόσο τη δήλωση αλλά το ύφος της δήλωσης. Δεν είναι δυνατόν να έχει κάνει τέτοια δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος. Και αφού αυτός δεν σέβεται εμένα που μοχθώ να τα βγάλω πέρα με πάρα πολύ λιγότερα (όπως πολλοί άλλοι) δεν θα τον σεβαστώ κι εγώ κι ας είναι ίσως από τα πρόσωπα εκείνα που πραγματικά αξίζουν συμπάθειας και σεβασμού. Τι ακριβώς εννοείτε κ. Αρχιεπίσκοπε με αυτή τη δήλωση; Γνωρίζετε άραγε ότι υπάρχουν οικογένειες που με μισθό 1000 ευρώ σπουδάζουν και παιδιά; Γνωρίζετε ότι υπάρχουν συνταξιούχοι με προβλήματα υγείας που περνούν το μήνα με 600 ευρώ; Εσείς τι έξοδα έχετε; Παιδιά, σκυλιά δεν έχετε, σπίτι πληρωμένο, ΔΕΗ, ΟΤΕ το ίδιο, φαγητό δεν ξέρω μην λέω υπερβολές, βενζίνη πληρωμένη! Που τα χαλάτε τα λεφτά σας; Για κάνετε λίγη οικονομία σας παρακαλώ και μην προκαλέσετε το δημόσιο αίσθημα ξανά αν γίνεται. Σας ευχαριστώ και καλή συνέχεια στην ασκητική ζωή σας!
Διαβάστε περισσότερα...

Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο!



Εξαιρετική διαφήμιση με ξεκάθαρο μήνυμα.. Διαβάστε περισσότερα...

Η αλήθεια πίσω από την Αργοναυτική Εκστρατεία


Ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας είναι σε όλους τους Έλληνες γνωστός (αν και με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας αυτό μάλλον αποτελεί υπερβολή). Με λίγα λόγια μία ομάδα Ελλήνων ηρώων, με αρχηγό τον Ιάσονα, νόμιμο κληρονόμο του θρόνου της Ιωλκού (μια πόλη κοντά στο σημερινό Βόλο), ταξιδεύει με ένα πλοίο, ονόματι Αργώ, στην μακρινή Κολχίδα (σημερινή Γεωργία). Σκοπός αυτού του μακρόχρονου και επικίνδυνου ταξιδιού, είναι να βρουν και να αρπάξουν το Χρυσόμαλλο δέρας, δηλαδή την ολόχρυση προβιά ενός κριαριού, και να επιστρέψουν, προκειμένου ο Πελίας, ο σφετεριστής του θρόνου της Ιωλκού, να παραδώσει την εξουσία στον Ιάσονα

Πίσω όμως από κάθε μύθο συνήθως κρύβονται ψήγματα αλήθειας. Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μια πολύ διαδεδομένη ερμηνεία για τον πραγματικό σκοπό της εκστρατείας. Πιστεύεται ότι οι κάτοικοι της Κολχίδας χρησιμοποιούσαν προβιές ζώων για να συλλέξουν κομμάτια και σκόνη χρυσού, που υπήρχε στον κοντινό ποταμό. Τα κομμάτια χρυσού εγκλωβίζονταν στο τρίχωμα κι εν συνεχεία το άφηναν στον ήλιο να στεγνώσει, με αποτέλεσμα να λάμπει στο φως του. Μετά απομάκρυναν το χρυσό. Την τεχνική αυτή ουσιαστικά ήθελαν να μάθουν οι Έλληνες της εποχής και γι' αυτό έκαναν το συγκεκριμένο ταξίδι, το οποίο λόγο επικινδυνότητας πέρασε με τα χρόνια στη σφαίρα του μύθου. Υπάρχουν κι άλλες ερμηνείες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά καιρούς. Πιθανότατα δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια αλλά ίσως είναι και καλύτερα έτσι. Μόνο με τα παραμύθια και τους μύθους μπορούμε πραγματικά να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας και να ξεφύγουμε από την στεγνή πραγματικότητα. Ειδικά στις εποχές που ζούμε το έχουμε ανάγκη πιο πολύ από ποτέ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ LIVE SHOW

">

πηγη:topsaxtiri.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...

Wonderful tonight..



Αφιερωμένο σε όσους μας κάνουν παρέα αυτή τη στιγμή.. Διαβάστε περισσότερα...

Σκηνές από επίθεση ζώου στην Ινδία

Αποτέλεσμα της επίθεσης ένας νεκρός και 6 τραυματίες. Δείτε το βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Εστιατόριο Μεζέ Μεζέ στο Αιγάλεω


Πρόσφατα επισκέφθηκα με την παρέα μου το εστιατόριο Μεζέ-Μεζέ στο Αιγάλεω και λόγω των καλών εντυπώσεων που αποκόμησα σκέφτηκα να το αναρτήσω στο Blog μας.

Ο χώρος πολύ όμορφος, προσεγμένος, ικανός να καλύψει τις απαιτήσεις μιας παρέας, μιας οικογένειας ή ενός ζευγαριού. Αποτελείται απο έναν μεγάλο ενιαίο εσωτερικό χώρο στον οποίο κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα καθώς και μια όμορφη αυλή ιδανική για ρομαντικά δείπνα. Το πλούσιο μενού του είναι βασισμένο κυρίως στις ελληνικές γεύσεις, οι μερίδες του χωρταστικές ενώ η εξυπηρέτηση σε προδιαθέτει ευχάριστα. Όσο για το κόστος, υπολογίστε περίπου 15 ευρώ ανά άτομο.

Το Εστιατόριο βρίσκεται στον πεζόδρομο Γρ. Κυδωνιών 10 πολύ κοντά στο σταθμό Αιγάλεω του μετρό. Θα το βρείτε ανοιχτό κάθε βράδυ μετά τις 8 εκτός Δυτέρας, ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτο και το μεσημέρι. Τηλ. 210 5908829.
Διαβάστε περισσότερα...

Σιγά τι καταφέρατε;

Σκιέρς στην Ιαπωνία κατάφεραν να κάνουν όλοι μαζί σκι σε μια γραμμή για 100 μέτρα κρατώντας ένα σχοινί. Ε και; Εμείς στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να επιζήσουμε επί 60 χρόνια λιτότητας. Και σε σας αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιο ρεκόρ, εμάς μας βρίζουν κιόλας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ολυμπιακός - Πρόκομ 83 - 79

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πολωνικής Πρόκομ με σκορ 83-79 και να κάνει το 1-0 στη σειρά αγώνων για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.
Η ομάδα της Πρόκομ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα παίρνοντας διαφορά έως και 11 πόντων απέναντι σε έναν ασόβαρο Ολυμπιακό. Το σκορ είχε πολλές διακυμάνσεις με το προβάδισμα να διατηρούν οι φιλοξενούμενοι μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ινία του αγώνα χάρη στην ευστοχία τους από τα 6,25 χτίζοντας μια διαφορά 8-10 πόντων χωρίς όμως να δείχνουν ικανοί να την διαχειριστούν. Η διαφορά αυτή εξανεμίστηκε στα τελευταία λεπτά μετά από αβίαστα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού και με ένα σερί 9-1 η Πρόκομ έφερε το παιχνίδι στους 2 πόντους χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει την έκπληξη.
Πρώτα βιολιά για την ομάδα του Πειραιά οι συνήθεις ύποπτοι Κλέϊζα και Τεόντοσιτς, ενώ καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κίντελ Γούντς.
Οι δύο ομάδες έδωσαν ραντεβού και πάλι στο Σ.Ε.Φ. για την επόμενη Πέμπτη 25/3 στις 21:00 όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας.
Διαβάστε περισσότερα...