Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

αλήθειες για τη "αθώα" coca - cola!!




H βιολογία της Coca Cola:

Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 180% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

Στα 20 λεπτά:
Το ζάχαρο σάς προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή, πιστέψτε με..). Την ίδια στιγμή, η ζάχαρη στο αίμα δίνει περισσότερο cAMP, που είναι η ενεργειακή μονάδα του σώματός μας. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η Καφεϊνη που περιέχεται, και συνεργεί στην ενεργειακή έκρηξη.

Στα 40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

Στα 45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ως αντίδραση στην υπνηλία, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη..

Στα 50 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ στην coca-cola δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μια περαιτέρω ώθηση στον μεταβολισμό σας. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

Στα 60 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας προτρέπει να ουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκαλά σας σαν υποστηρικτικά συστατικά, ενώ τώρα θα αποβληθούν. Λόγω της ούρησης, αποβάλλεται και το νάτριο, οι λοιποί ηλεκτρολύτες και αρκετό νερό..
Λόγω της αποβολής νερού απο το αίμα, η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται και ένας κύκλος πίεσης-υπνηλίας-ούρησης ξεκινάει..

Στα 80 λεπτά:
Δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε coca-cola, η αναστάτωση μέσα σας ξεκινάει και θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Μέχρι τώρα, κυριολεκτικά, θα έχετε ουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Cola , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκαλα και δόντια.

Στο παραπάνω παράδειγμα της Βιολογίας της Coca-Cola δεν περιέχονται άλλοι παράγοντες βλαπτικοί για την υγεία, όπως πχ το κατά πολύ μειωμένο pH, η καταστρεπτική για τα ένζυμά μας εσωτερική θερμοκρασία της, η υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακούχο διάλλυμα κτλ.

Μια ευγενή χορηγία του Νικόλα Χριστοδούλου, National Sciences Research Center, Nottingham Trent University, UK.

------------------------

Από άρθρο του kostas_17:

Σε πολλές πολιτείες της ΗΠΑ οι αστυνομικοί κουβαλάνε δύο γαλόνια Coca-Cola σε ένα φορτηγό για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.

Άμα βάλεις μία μπριζόλα μέσα σε ένα μπολ με Coca-Cola θα έχει εξαφανιστεί μετά από δύο μέρες. Για να καθαρίσεις μια τουαλέτα, χύσε μέσα μία Coca-Cola, άσε την "γνήσια γεύση" να καθίσει για μια ώρα και τράβα το καζανάκι. Θα έχει καθαρίσει τελείως. Το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα.

Για να βγάλεις τη σκουριά από έναν προφυλακτήρα χρωμίου αυτοκινήτου, τρίψε την με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βουτηγμένο σε Coca-Cola. Για να καθαρίσεις τις επαφές μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, χύσε πάνω τους μια Coca-Cola.

Για να χαλαρώσεις μια σκουριασμένη βίδα (με παξιμάδι) βάλε πάνω της ένα κομμάτι ύφασμα με Coca-Cola για αρκετά λεπτά. Για να φτιάξεις ένα ζουμερό χοιρινό, ρίξε μία Coca-Cola μέσα στο ταψί. Βάλε το κρέας μέσα σε αλουμινόχαρτο και βάλτο να ψηθεί στο ταψί. Τριάντα λεπτά πριν είναι έτοιμο βγάλε το αλουμινόχαρτο και άφησε του ζουμί να αναμειχθεί με την Coca-Cola. Θα φτιάξει ένα καταπληκτικό ζουμί. Για να βγάλεις γράσο από κάποιο ρούχο, πρόσθεσε μια Coca-Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και βάλε μια κανονική πλύση. Η Coca-Cola θα βοηθήσει να φύγουν οι λεκέδες.

Η Coca-Cola καθαρίζει επίσης τις θολούρες από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Η Coca-Cola έχει φωσφορικό οξύ με pH 2.8. Μπορεί να διαλύσει ένα καρφί μέσα σε τέσσερις μέρες. (Το pH έχει τιμές από 1=οξύ μέχρι 14=βάση. Ένα pH 7.0 θεωρείται ουδέτερο.)

Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca-Cola πρέπει το φορτηγό να χρησιμοποιήσει το σήμα "Hazardous Material", που σημαίνει "Υψηλού Κινδύνου Υλικό".

Οι εταιρείες που διαθέτουν την Coca-Cola την χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τις μηχανές των φορτηγών τους εδώ και είκοσι χρόνια!

Επιθυμείς ακόμη να πιεις Coca-Cola; Διαβάστε περισσότερα...

Πώς καταντήσαμε έτσι οι Νεοέλληνες;

Δεν ξέρω αν έχετε αναλογιστεί ποτέ την αποχαύνωση του Νεοέλληνα. Γυρίστε λίγα χρόνια πίσω στη γενιά των πατεράδων και των παππούδων μας και αναλογιστείτε πόσο διαφορετικοί είμαστε εμείς οι Σύγχρονοι Έλληνες. Σήμερα μόνη μας έννοια είναι το κέρδος, η διασκέδαση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η προς τα έξω εικόνα μας. Ρωτήστε τα παιδιά σας να σας πουν ποιον από τους δύο γνωρίζουν, τον Κανάκη ή τον Περικλή και θα καταλάβετε την κατάπτωση μας. Ρωτήστε το γείτονα σας, το διπλανό σας, τη γυναίκα σας τι έγινε στον Τρωικό Πόλεμο και τι στα Μυστικά της Εδέμ και αμέσως θα καταλάβετε που βαδίζουμε. Πέτυχαν, άγνωστο ποιοι, να μας σερβίρουν σκουπίδια και εμείς τα φάγαμε, γίναμε Αμερικανάκια, άβουλα όντα. Προτιμάμε να δούμε ριάιλτι σόους από το να μελετήσουμε τις ρίζες μας. Και όταν έστω και για λίγο δούμε ότι αυτά που βλέπουμε δεν μας αντιπροσωπεύουν δεν έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε κάτι διαφορετικό. Πρότυπο των παιδιών μας έγιναν οι τραγουδιστές, τα μοντέλα, οι ηθοποιοί και γενικά ότι σχετίζεται με τη μόδα. Η ελληνική παιδεία χαλιναγωγείται στο βωμό του κινδύνου προσβολής άλλων εθνοτήτων ή ρατσιστικών φαινομένων. Η ιστορία μας διδάσκεται με έναν διαφορετικό τρόπο, έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις με τους γείτονες μας. Η μικρασιατική καταστροφή παρουσιάζεται σαν ένα απλό περιστατικό. Την ίδια ώρα γίνεται μόδα η τρομοκρατία. Ο τρομοκράτης αποκαλείται επαναστάτης, ενώ αυτός που θα τολμήσει να μιλήσει για την ιστορία αυτού του τόπου θα αποκαλεστεί φασίστας, μίασμα.
Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα. Σε κάποιους ίσως να αρέσει, σε άλλους πάλι όχι.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση κορυφής Σαμαρά-Παπανδρέου

Δύο από τις κορυφαίες προσωπικότητες αυτής της χώρας (ο Θεός να τους κάνει) συναντήθηκαν στο Μαξίμου. Οι άλλοι μεταδίδουν τις επίσημες δηλώσεις Σαμαρά μετά τη συνάντηση. Συγκεκριμένα μεταδίδουν τις εξής δηλώσεις Σαμαρά «Με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας». Μόνο εμείς έχουμε τον ανεπίσημο διάλογο μεταξύ των δύο αντρών.
Διαβάστε περισσότερα...

Τζοκεροφρένεια

Όταν το κράτος δεν πάει καλά ο τζόγος είναι στο προσκήνιο. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος συλλογής χρημάτων. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Η χώρα μας έχει καταληφθεί από την τρέλα του Τζόκερ. Αύριο κληρώνει 19 εκατομμύρια ευρώ μετά τα αλλεπάλληλα τζακ ποτ. Κι αν σου κάτσει θα μου πείτε;
Διαβάστε περισσότερα...

Χημικές ουρές πάνω από τον Αττικό ουρανό


Για μία ακόμη ημέρα ο Αττικός ουρανός έχει γεμίσει από τα λεγόμενα χημικά ίχνη. Πρόκειται για τις λευκές ουρές που αφήνουν πίσω τους αεροπλάνα και που φυσικά δεν πρόκειται για απλά καυσαέρια. Τα απλά καυσαέρια διαλύονται άμεσα στον αέρα και δεν παραμένουν στον ουρανό περισσότερο από κάποια ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αντίθετα και σήμερα ο Αττικός ουρανός ήταν συννεφιασμένος με τέτοιες χημικές ουρές. Οι απόψεις που ακούγονται πολλές και διάφορες με τελευταία την "παραδοχή" ότι πρόκειται για χημικές ενώσεις που ψεκάζονται με σκοπό την αντανάκλαση του ηλίου ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη. Μεγάλο παραμύθι κατά τη γνώμη μου γιατί αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε γιατί τόση συγκάλυψη; Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα νέφη αυτά περιέχουν αλουμίνιο και βάριο κάτι που μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί με μια απλή χημική ανάλυση ύστερα από βροχόπτωση όπου τα δύο αυτά στοιχεία θα πέσουν στην επιφάνεια της γης. Μάλιστα το αλουμίνιο πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση της ασθένειας του Αλτσχάϊμερ, ενώ όλα τα άλατα του βαρίου (εκτός του θειικού) είναι τοξικά. Πραγματικά μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση, ενώ όποιος ασχολείται με το θέμα θεωρείται τουλάχιστον γραφικός από τους υπόλοιπους. Το μέλλον θα δείξει!
Διαβάστε περισσότερα...