Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πραγματικά αθέατος κόσμος

Παρακολουθώντας κανείς τη χθεσινή εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα "Αθέατος Κόσμος", θα συνειδητοποιούσε εύκολα πόσο αποπροσανατολισμένοι είμαστε από μερικά σοβαρά προβλήματα. Το θέμα της εκπομπής ήταν μια Ελληνίδα δασκάλα που είναι διορισμένη σε ένα από τα Πομακοχώρια. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι Πομάκοι έχουν δυστυχώς απομονωθεί από την ελληνική κοινωνία και φυσικά Τούρκοι προπαγανδιστές έχουν καταφέρει να τους πείσουν ότι είναι Τούρκοι πολίτες. Για τα προβλήματα των Πομάκων δεν έχει ασχοληθεί εδώ και χρόνια κανένας πολιτικός πλην των μουσουλμάνων βουλευτών, οι οποίοι όμως δουλεύουν επί του πονηρού. Στα βίντεο της χθεσινής εκπομπής υπήρξαν φανατισμένες δηλώσεις εν ενεργεία βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου που μιλούσε για Τουρκική μειονότητα. Ας δούμε όμως αναλυτικά το θέμα όπως παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκπομπή και όπως το παρουσιάζει μέσα από το ιστολόγιο του ο Κ. Χαρδαβέλλας:
" Η Χαρά Νικοπούλου, είναι δασκάλα. Όταν την σχολική χρονιά 2004 – 2005, ενημερώθηκε για τον διορισμό της σε ένα Πομακοχώρι, στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου, ένιωσε χαρά!
Το απομακρυσμένο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Θράκης, σε ένα χωριό με υψόμετρο 600 μέτρων που κατοικείται μόνο από μουσουλμάνους Πομάκους, αποτελούσε για τη Χαρά, την μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορούσε να πάρει μια εκπαιδευτικός!
Σημαντική "λεπτομέρεια": η Χαρά Νικοπούλου, είναι κόρη του τ. προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Νικόπουλου! Θεωρητικώς, είχε όλες τις "άκρες" που χρειαζόταν για να αποφύγει μια "δυσμενή" για τους περισσότερους συναδέλφους της, μετάθεση! Κι όμως, δεν το έκανε!
Όμως δεν έκανε το "αυτονόητο" για πολλούς, δηλαδή να επιλέξει ως τόπο κατοικίας της κάποια κοντινή πόλη στην οποία να διαμένουν και χριστιανοί. Αντιθέτως προτίμησε να μείνει με τον σύζυγό της στο χωριό που διδάσκει, για να είναι κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριές της (στη φωτογραφία, η Χαρά Νικοπούλου ακολουθεί τους μαθητές της στην παρέλαση)!
Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στο Μέγα Δέρειο, αγκάλιασε με αγάπη όχι μόνο τους ελάχιστους χριστιανούς, αλλά και όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής. Εκτός των καθημερινών μαθημάτων του σχολείου, η Χαρά παρέδιδε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολία στην ελληνική γλώσσα. Οι μαθητές της κυριολεκτικά την λάτρεψαν.
Ο ξυλοδαρμός και η αποβολή του παιδιού που κυοφορούσε!
Όχι όμως και οι "γνωστοί άγνωστοι αρμόδιοι"! Πολύ σύντομα άρχισε ο πόλεμος και η κατασυκοφάντηση της ελληνίδας δασκάλας, με έναν και μοναδικό στόχο: να σηκωθεί να φύγει από το χωριό! Αποκορύφωμα της ανανδρείας, ο ξυλοδαρμός της γυναίκας μέσα στην άγρια νύχτα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι της! Αυτή τουλάχιστον ήταν η ορατή συνέπεια.
Γιατί χθες στον "Αθέατο Κόσμο", η Χαρά, αποκάλυψε κι άλλη μια, πολύ πιο τραγική : την αποβολή του παιδιού που κυοφορούσε. Του πρώτου της παιδιού, που δεν γεννήθηκε ποτέ! "Οι άνθρωποι και οι καταστάσεις, όσο κι αν ραγίσουν, ξανακολλάνε με αγάπη, θέληση και προσπάθεια. Το παιδί που έχασα, δεν ξαναγυρίζει πίσω", μου είπε!
Καμία "φιλελεύθερη", "προοδευτική", "αντιρατσιστική" οργάνωση δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός! Οι υπερασπιστές των "μειονοτήτων", των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", των "αγανακτισμένων κουκουλοφόρων", "παρέλειψαν" να βγάλουν πύρινους λόγους για τον ξυλοδαρμό αυτής της γυναίκας! Κι όχι μόνο αυτό! Όποιος τολμάει από τότε να θίξει το ζήτημα, στοχοποιείται αυτομάτως ως "εθνικιστής"!
Μία από τις πιο συγκλονιστικές συνεντεύξεις της καριέρας μου
Καιρός τώρα, ζητούσα από την κ.Νικοπούλου να μου δώσει μία συνέντευξη. Η απάντησή της πάντα η ίδια "κ. Χαρδαβέλλα, το Υπουργείο Παιδείας και η κ. Δραγώνα, μου απαγορεύουν να μιλήσω!". Μέχρι που την προηγούμενη Τρίτη 25 Μαΐου, δεν άντεξε να ακούει άλλο τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εξαπέλυσαν εναντίον της οι "αρμόδιοι", μέσα από την εκπομπή "Αθέατος Κόσμος". Όσοι παρακολούθησαν την τηλεφωνική της παρέμβαση, καθηλώθηκαν!
Την επόμενη ημέρα το πρωί, πήρα το αεροπλάνο για Αλεξανδρούπολη! Και έκανα μαζί της ίσως την πιο συγκλονιστική συνέντευξη της δημοσιογραφικής μου καριέρας! Χθες το βράδυ, είχατε την ευκαιρία να ακούσετε την εξομολόγηση ψυχής της γυναίκας αυτής.
Είχα από χθες, απευθύνει μία παράκληση : όποιος θεωρεί εθνικισμό, το να ακούγεται η φωνή μιας ελληνίδας δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε μέσα στην ίδια της τη χώρα, γιατί τόλμησε να προσφέρει αφιλοκερδώς, αγάπη και γνώσεις σε μικρά παιδιά ή γιατί έκανε το "έγκλημα" να καλλιεργήσει την εθνική τους συνείδηση, τον παρακαλώ θερμά να ΜΗΝ παρακολουθήσει τον "Αθέατο Κόσμο". Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν άφθονες "προοδευτικές" εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, που μάχονται για τις "ανθρώπινες ελευθερίες και τα δικαιώματα" των μειονοτήτων. Ας δει αυτές!!!!
Κώστας Χαρδαβέλλας
Διαβάστε περισσότερα...

Συνήθεια....



Ένα πραγματικά όμορφο τραγουδάκι απο τον νέο δίσκο του Μπάμπη Στόκα με τίτλο "Βόλτα".
Μελαγχολικό και ταξιδιάρικο, έτσι όπως ακριβώς μας αρέσει.

Αφιερωμένο στους αναγνώστες της Μαύρης Πένας και στη συγγραφική ομάδα.΄

Δικό σας..... Διαβάστε περισσότερα...