Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Εσένα θα σου άρεσε να σου κατέστρεφαν το σπίτι;

Το παρόν βιντεάκι καλό θα ήταν να το δουν οι ισχυροί αυτού του κόσμου, που πιστεύουν ότι η Γη είναι τσιφλίκι τους. Οι υπόλοιποι πιθανότατα απλά θα μελαγχολήσουμε. Διαβάστε περισσότερα...

γρίφος αϊνστάιν!Υπάρχουν πέντε σπίτια πέντε διαφορετικών χρωμάτων.
Σε κάθε σπίτι ζει ένας άνθρωπος διαφορετικής εθνικότητας.
Οι πέντε ιδιοκτήτες πίνουν ένα συγκεκριμένο είδος ποτού.
Καπνίζουν μία συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων και έχουν ένα συγκεκριμένο κατοικίδιο.
'Ολοι έχουν μεταξύ τους διαφορετικά κατοικίδια, διαφορετικές μάρκες τσιγάρων και διαφορετικά είδη ποτών.

Η ερώτηση είναι: Ποιος έχει το ψάρι;

ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Ο Αγγλος μένει στο κόκκινο σπίτι.
2. Ο Σουηδός έχει σκύλο.
3. Ο Δανός πίνει τσάι.
4. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το άσπρο σπίτι.
5. Ο ιδιοκτήτης του πράσινου σπιτιού πίνει καφέ.
6. Αυτός που καπνίζει Pall mall εκτρέφει πουλιά.
7. O ιδιοκτήτης του κίτρινου σπιτιού καπνίζει Dunhill.
8. Αυτός που μένει στο μεσαίο σπίτι πίνει γάλα.
9. Ο Νορβηγός μένει στο πρώτο σπίτι.
10. Αυτός που καπνίζει Blends μένει δίπλα σ' αυτόν που έχει γάτες.
11. Αυτός που έχει το άλογο μένει δίπλα σ' αυτόν που καπνίζει Dunhill.
12. Ο ιδιοκτήτης που καπνίζει BluemaSters πίνει μπύρα.
13. Ο Γερμανός καπνίζει Prince.
14. Ο Νορβηγός μένει δίπλα στο μπλε σπίτι.
15. Αυτός που καπνίζει Blends έχει ένα γείτονα που πΙνει νερό.

Ο Αϊνστάιν έγραψε αυτό το γρίφο στον 20ό αιώνα. Υποστήριξε ότι το 98% των ανθρώπων δε μπορούν να τον λύσουν..
Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντική απόφαση για τη μελαμίνη

Σε μια πολύ σημαντική απόφαση προχώρησε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (European Food Safety Authority) σε ότι αφορά την ημερήσια αποδεκτή δόση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μετά τις τελευταίες έρευνες που απέδειξαν με τον τραγικότερο τρόπο τις επιπτώσεις της μελαμίνης στον άνθρωπο και ειδικά στα μικρά παιδιά η ημερήσια αποδεκτή δόση μειώνεται σε 0.2 mg/kg ανά βάρους σώματος από 0.5 mg/kg ανά βάρους σώματος. Η απόφαση αυτή έρχεται να εξισώσει τα όρια στην Ευρώπη με εκείνα που προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τι σημαίνει αυτό το όριο πρακτικά; Αν ένα παιδί ζυγίζει π.χ 10 κιλά δεν μπορεί να λάβει γεύμα που να περιέχει μελαμίνη σε περιεκτικότητα 2 mg/kg. Άρα αν λάβει τροφή σε μία μέρα (π.χ γάλα) 100g δεν θα πρέπει να η τροφή αυτή να περιέχει ποσότητα μελαμίνης μεγαλύτερη από 0,2 mg. Το όριο αυτό αναμένεται να δώσει σημαντική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με γάλα επιμολυσμένο με μελαμίνη ειδικά σε κινεζικά προϊόντα.
Διαβάστε περισσότερα...

Η πορεία της σκόνης σε animation

Γειά και χαρά. Για άλλη μια φορά η γη έδειξε ποιός είναι το αφεντικό σε αυτό τον δόλιο και χιλιο - ταλαιπωρημένο πλανήτη. Για να δείτε πως κινείται η ηφαιστειακή σκόνη πατήστε εδώ..
Τρομερό.. Διαβάστε περισσότερα...

Συνορά Ινδίας Πακινστάν (Υποστολή σημαίας)

Γειά και χαρά. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω video.. Τι τσολιάδες και πράσινα άλογα...

Διαβάστε περισσότερα...

Ο λογαριασμός του μπαρ

Δέκα συμμαθητές από το Γυμνάσιο βρέθηκαν ξανά μετά από 30 χρόνια και άρχισαν να κάνουν καθημερινή παρέα. Με διαφορετική οικονομική κατάσταση ο καθένας τους, αποφάσισαν να βρίσκονται στο καφενείο/ουζερί «Το Τηνιακό» όπου έπιναν τις μπυρίτσες τους και έκαναν καθημερινό λογαριασμό 100€.

Οι 10 φίλοι συμφώνησαν επίσης να πληρώνουν τον λογαριασμό με βάση την οικονομική κατάσταση του καθενός, γεγονός που όλοι θεώρησαν δίκαιο. Έτσι πλήρωναν τον
λογαριασμό ως κάτωθι (όπως περίπου πληρώνουμε τους φόρους μας):


Όνομα Πληρώνει Εργασία Εισόδημα
1 Αρτέμιος 0 € Ταμείο Ανεργίας 5.000 €
2 Βασίλειος 0 € Ταμείο Ανεργίας 5.000 €
3 Γεώργιος 0 € Ταμείο Ανεργίας 5.000 €
4 Δημήτριος 0 € Ταμείο Ανεργίας 5.000 €
5 Ευστάθιος 1 € Ταμίας μερικής απασχόλησης 10.000 €
6 Ζαφείρης 2 € Τεχνικός Η/Υ 15.000 €
7 Ηρόδοτος 8 € Δημόσιος υπάλληλος 25.000 €
8 Θεοφάνης 12 € Δικηγόρος 40.000 €
9 Ιγνάτιος 22 € Γιατρός 70.000 €
10 Κωνσταντίνος 55 € Επιχειρηματίας 200.000 €

Σύνολο 100 €


Οι φίλοι μας, πλήρως ικανοποιημένοι με την συμφωνία, βρισκόταν καθημερινά για τις μπυρίτσες τους. Ο καφετζής, ο Δήμος, που απέκτησε ξαφνικά 10 νέους πελάτες, σαν επιχειρηματικό μυαλό που ήταν, και για να μην τους χάσει από πελάτες, τους λέει ένα Σαββατόβραδο: «Επειδή είσαστε οι καλύτεροι πελάτες μου, θα σας κάνω έκπτωση 20€ στον λογαριασμό σας! Έτσι από εδώ και στο εξής θα μου δίνετε 80€ για τις μπύρες σας αντί για 100€!».

Ξαφνικά οι 10 φίλοι μας απέκτησαν ένα πρόβλημα να λύσουν: τι ποσό θα πλήρωνε τώρα ο καθένας τους εάν συνέχισαν να πληρώνουν τον λογαριασμό όπως πληρώνουμε τους φόρους μας; Πως θα μοίραζαν την μείωση των 20€ μεταξύ των;
Ο Αρτέμιος (1ος) είπε στους υπόλοιπους ότι λογικό θα ήταν οι τέσσερις πιο φτωχοί να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε, και οι υπόλοιποι έξι να μοιραστούν την έκπτωση ισόποσα μεταξύ των. Δηλαδή ο καθένας από τους έξι να πληρώνει 3,33€ λιγότερα. Εάν γινόταν αυτό, ο Ευστάθιος (5ος), και ο Ζαφείρης (6ος), πίνοντας δωρεάν μπύρες, θα κέρδιζαν και χρήματα καθημερινά! Αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπόλοιπους!


Έτσι οι δέκα (10) φίλοι μας ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου του καφετζή που τους

πρότεινε την παρακάτω λύση:


Όνομα Πλήρωνε Πληρώνει Έκπτωση Ποσοστό
1 Αρτέμιος 0 € 0 € - -
2 Βασίλειος 0 € 0 € - -
3 Γεώργιος 0 € 0 € - -
4 Δημήτριος 0 € 0 € - -
5 Ευστάθιος 1 € 1 € 1 € 100%
6 Ζαφείρης 2 € 1 € 1 € 50%
7 Ηρόδοτος 8 € 5 € 5 € 38%
8 Θεοφάνης 12 € 8 € 4 € 33%
9 Ιγνάτιος 22 € 18 € 4 € 18%
10 Κωνσταντίνος 55 € 48 € 7 € 13%

Σύνολο 80 €Και οι 10 φίλοι μας είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Οι 4 πιο φτωχοί εξακολουθούν να πίνουν τις μπυρίτσες τους δωρεάν. Ο 5ος της παρέας (Ευστάθιος) δεν πληρώνει πλέον τίποτε. Οι 5 που θα συνεχίζουν να πληρώνουν τον λογαριασμό, τώρα πληρώνουν λιγότερα.
Όμως, όταν βρέθηκαν έξω από το καφενείο, άρχισαν να συγκρίνουν πόσο λιγότερο πλήρωνε ο καθένας και έτσι άρχισαν οι γκρίνιες…

• «Εγώ κέρδισα μόνο 1€ από την έκπτωση» είπε ο Ευστάθιος (5ος). «Αλλά ο Κωνσταντίνος κέρδισε 7€!»

• «Σωστά» είπε ο Ζαφείρης (6ος). «Και εγώ κέρδισα 1€ αλλά είναι αδικία που ο Κωνσταντίνος κέρδισε 700% περισσότερα!»

• «Αυτό είναι αλήθεια» είπε ο Ηρόδοτος (7ος). «Εγώ κέρδισα 3€ και αυτός 7€. Οι πιο πλούσιοι κερδίζουν τα πιο πολλά!» (Σ.Σ: ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)

• Ταυτόχρονα σχεδόν οι 4 πρώτοι (Αρτέμιος, Βασίλειος, Γεώργιος και Δημήτριος) ούρλιαζαν: «ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Εμείς ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το σύστημα εκμεταλλεύεται μονίμως τους φτωχούς!»

Οι εννιά φίλοι, όλοι δυσαρεστημένοι με τον Κωνσταντίνο που κέρδισε τα πιο πολλά, το περικύκλωσαν έξω από το καφενείο, τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο και τον άφησαν αναίσθητοστο πεζοδρόμιο της Λεωφ. Αλεξάνδρας…
Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο δαρμένος της παρέας, ο Κωνσταντίνος, δεν εμφανίστηκε στο καφενείο. Οι υπόλοιποι εννιά έπιναν χαρούμενοι τις μπυρίτσες τους έχοντας ταυτόχρονα βγάλει και το άχτι τους με τον Κωνσταντίνο!
Η χαρά όμως τους κόπηκε απότομα όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού! Τότε ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που είχαν όλοι μαζί πάνω τους ήταν μόλις 32€... Ούτε τον μισό λογαριασμό δεν μπορούσαν να πληρώσουν γιατί τους έλειπαν τα 48€ του Κωνσταντίνου…
Ο καφετζής αγανακτισμένος γιατί έχασε τα λεφτά του, τους έκοψε την έκπτωση.

Οι φίλοι δεν ξαναβρέθηκαν γιατί οι 4 πρώτοι δεν είχαν λεφτά για μπυρίτσες και ο τελευταίος που έβαζε και τα περισσότερα δεν του άρεσε και πολύ το γεγονός ότι οι άλλοι έπιναν με τα λεφτά του και τον έδερναν κιόλας.

Λοιπόν, φίλοι ,συνεργάτες, συγγενείς, συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συμφοιτητές και δημοσιογράφοι: Έτσι ακριβώς δουλεύει και το σύστημα πληρωμής των φόρων.
Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από την μείωση!
Εάν τους φορολογείς περισσότερο από τους άλλους και τους επιτίθεσαι επειδή έχουν την ευχέρεια που εσύ εκμεταλλεύεσαι, μπορεί να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ στο «καφενείο».
Στη πραγματικότητα, μπορεί να αρχίσουν να πίνουν μπύρες σε άλλα «καφενεία», εκτός της χώρας πιθανόν, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο φιλική και πιθανώς οι μπύρες να κοστίζουν λιγότερο!!!

Για όσους κατάλαβαν, δεν απαιτείται εξήγηση!

Για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση!

(Παράφραση του "Bar Stool Economics" που έγραψε ο David Kamerschen, Ph.D., Professor of Economics, University of Georgia, και μπορείτε να βρείτε εδώ.)


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ψινάκης για δήμαρχος Αθηναίων;

Αν του γίνει πρόταση θα κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων, λέει ο Ψινάκης. Αν κατέβεις θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος λένε οι πολίτες. Τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα. Θα μου πείτε ο Κακλαμάνης ήταν καλύτερος; Όχι, θα σας απαντήσω. Και ο Γεωργιάδης θέλει να κατέβει για δήμαρχος. Κάθε πόλη έναν τρελό αυτή η πόλη όλους!
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς φαίνεται η έκρηξη του ηφαιστείου από δορυφόρο;

Δείτε προσεκτικά την εικόνα και παρατηρήστε στο κάτω μέρος της εικόνας από το δορυφόρο τον καπνό που βγαίνει από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Πώς να μην προκαλέσει προβλήματα στις αερομεταφορές;
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Dervis Eroglu νικητής των εκλογών στα κατεχόμενα της Κύπρου

Μεγάλος νικητής των εκλογών στα κατεχόμενα της Κύπρου ο Dervis Eroglu. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει την ελληνική πλευρά αφού ο εν λόγω κύριος είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις και την θέση του για την ανεξαρτησία του Βόρειου τμήματος της Κύπρου. Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, ο Έρογλου απέσπασε ποσοστό 50,37% ενώ ο αντίπαλος του Ταλάτ 42,84%.
Διαβάστε περισσότερα...