Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Τρέχουμε τωρααααά

Διαβάστε περισσότερα...

Ζώ(δι)α!

Επειδή ως η μόνη γυναίκα σε αυτό το μπλογκ,νιώθω σαν "Ανάφλαρο,κοριτσίστικο ένθετο περιοδικό,δώρο με σοβαρή εφημερίδα" είπα να φερθώ ανάλογα!
Κάθε περιοδικό που σέβεται τον εαυτό του λοιπόν,έχει ΖΩΔΙΑ (χειροκρότημα) .

Γιού νόου..αυτά τα αστραφτερά αστεράκια στον ουρανό,με κιουτ σχεδιάκα που καθορίζουν τη ζωή μας.Και την ερωτικιά και την επαγγελματικιά(σόρρυ,το επίπεδο ομιλίας μου "έπεσε"..λόγω θέματος)!
Και ποιος είσαι εσύ κυρ Ερμή μου που πας και μπαστακώνεσαι στο ζωδιάκι μου και τα κάνεις όλα μαντάρα;
Γιατί εσύ,ναι ναι...πανσεληνούλα,σε εσένα μιλάω.Όταν εσύ δηλαδής παχαίνεις,γίνεσαι στρογγυλούλα,πρέπει να μου καταστρέφεις τη διάθεση;Άπαπα...χάλια αυτοί οι πλανήτες...ΧΑΛΙΑ!
Εντάξει..το καταλαβαίνω,είναι καλό να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε (είναι και φοβερή ατάκα για καινούργιες γνωριμίες,σπάει ο πάγος.δοκιμάστε το..πιάνει.). Είναι πάρα πολύ καλή δικαιολογία επίσης, για όταν κάτι δεν πάει καλά στα ερωτικά..π.χ.:"Ποτέ δε θα πετύχαινε μεταξύ μας,δεν ταίριαζαν τα ζώδιά μας"...αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τα άτομα που επηρεάζονται άμεσα και σε καθημερινή βάση από αυτό!
Δε φταίει το ότι είναι Ταύρος μάνα μ και δεν ταιριάζετε,ή δε σε γουστάρει,ή είναι μ@λ@κας!Φύγε αμέσως...θα βρεις άλλο ζώ(δι)ο...πρόμις!Και όχι,τα οικονομικά σου δε θα πάνε καλύτερα αν σπαταλάς όλο σου το μισθό μέσα σε 15 μέρες και ελπίζεις ότι θα σου έρθουν ουρανοκατέβατα τα χρήματα..επειδή μπήκε ο Άρης στο Ζυγό,ορ σάμθινγ!(εκτός και αν έχεις κανένα φίλο/χορηγό Άρη...τότε τα ονόματα και τα γεγονότα αποκτούν άλλο νόημα)

Συνοψίζοντας(πςςς!)..
Δεν πιστεύω στα ζώδια..αλλά έχει πλάκα να τους "φορτώνω" τα προβλήματά μου που και που.
Και αυτή η ρημάδα η έκλειψη με έχει πεθάνει αυτή την περίοδο.Θα παρακαλούσα,λοιπόν τους πλανητούληδες να πάνε να πρήξουν άλλο ζώδιο..αρκετά έκατσαν σε εμένα...πραγματικά...
Γκιβ μι ε μπρέηκ γκάηζ!Βαρέθηκα!
Διαβάστε περισσότερα...

Επεισόδια στην Λάρισα


Γειά και χαρά. Πάλι ιστορίες είχαμε στο κέντρο της Λάρισας σήμερα. Απο τη μια οι ακροδεξιοί που διαδηλωναν και μοιράζαν φυλλάδια κατά των μεταναστών και του νόμου περί ιθαγένειας και απο την άλλοι οι αντιεξουσιαστές. Διαιτητές σε όλο αυτό το νταβαντούροι ομάδες των ΜΑΤ. Άντε να δούμε πόσο ακόμα θα μαλώνουμε μεταξύ μας για τρίτους! Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορία για λογοκλοπή στη συγγραφέα του Χάρι Πότερ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κατηγορείται για λογοκλοπή από μέρος του βιβλίου του Βρετανού συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Τζέικομπς. Η αγωγή είναι δεκάδων εκατομμυρίων και αναφέρει ότι ένα μέρος του βιβλίου "Οι περιπέτειες του Willy the Wizard" του Τζέικομπς μοιάζει πολύ με την περιπέτεια του Χάρυ Πότερ ¨Το κύπελλο της φωτιάς".
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο!


Γειά και χαρά. Βλέποντας ειδήσεις σαν την συγκεκριμένη διαπυστώνεις δύο πράγματα: 1) Ο κρατικός μηχανισμός ορισμένες φορές αν θέλει μπορεί να είναι αποτελεσματικός 2) Η διατροφική μας ασφάλεια εξαρτάται απο τις κερδοσκοπικές διαθέσει ορισμένων ανεγκέφαλων. Στην ουσία λοιπόν. Πρόστιμο 510.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα. Το πρόστιμο επιβλήθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΕΦΕΤ. Τους έτριξες τα δόντια Μπατζελή! Εδω δε μάσησες στους αγρότες θα μου πείς.. Κάτι λένε και για διατροφικό Τειρεσία. Έκεί να δεις μαύρες λίστες που έχουν να γίνουν!.
Διαβάστε περισσότερα...

Χορεύοντας με τους λ..οίκους


Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την εφημερίδα VETO (ναι είναι του Μάκη, συγνώμη δεν θα το ξανακάνω) που νομίζω απλά ότι μας κάνει λίγο πιο υποψιασμένους για το θέμα της οικονομικής κρίσης.

"Οι κερδοσκόποι την έστησαν στην ελληνική οικονομία για να βγάλουν 800.000.000 ευρώ. Και οι μυστικές υπηρεσίες στο πλέον στο άγριο παιχνίδι. Του Θ. Παυλίδη.

Όλο και συχνότερες γίνονται οι αναφορές των ξένων πολιτικών παραγόντων αλλά και οικονομικών στελεχών για παιχνίδια ξένων κερδοσκόπων σε βάρος της αγοράς ελληνικών ομολόγων. Και μέσω αυτής με στόχευση προς το ευρώ και τους συστατικούς θεσμούς της Ε.Ε. Το όλο παιχνίδι έχει προσλάβει και αστυνομικό χαρακτήρα καθώς στο κυνήγι των ξένων κερδοσκόπων φαίνεται να εμπλέκονται εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών και μυστικοί πράκτορες εντοπισμού οικονομικού εγκλήματος. Το περίεργο είναι ότι οι κινήσεις αυτές είχαν τα πρώτα αποτελέσματα αφού και στην Ισπανία (όπου ξεκίνησαν), αλλά και στην Ελλάδα (όπου ακολούθησαν με τη βοήθεια γαλλικής χειρός), καταγράφηκαν οι πρώτοι ύποπτοι"

Δείτε λοιπόν τι γίνεται για να καταλάβετε ότι η Ελλάδα απλά είναι ένα πιόνι στο σκάκι της παγκόσμιας κερδοσκοπίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Απόδειξη, αυτός ο άγνωστος!

Γειά και χαρά. Είμαστε που λέτε με φίλους και τρώμε σε ταβέρνα. Μεγάλη παρέα, πολλές παραγγελίες, έχουμε κάνει το σερβιτόρο μπαλάκι του τέννις απο το πήγαινε - έλα. Και όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουμε, προσγειώνεται στο τραπέζι μας το μαγικό χαρτάκι. Και σε αυτό το σημείο ξεκινάει το περίεργο της υπόθεσης. Πριν μερικούς μήνες, σε αντίστοιχη περίπτωση η μόνη μας έγνοια ήταν να δούμε τι χρωστάει ο καθένας και να συγκεντρώσουμε το τελικό ποσό του λογαρισμού. Τώρα πια, η μόνη μας σκέψη είναι ποιός θα πάρει το μαγικό χαρτάκι που λέγεται: Απόδειξη! Και αυτό γίνεται παντού. Σε καφετέριες, φαγάδικα, οπουδήποτε πάει παρέα να καταναλώσει. Κοιτάμε τις πεταμένες αποδείξεις στο ταμείο που δεν μπήκαν στον κόπο να πάρουν οι προηγούμενοι πελάτες και είναι σα να κοιτάμε τούρτα παγωτό σε περίοδο δίαιτας. Πως μας κάναν έτσι; Και τώρα οι περισσότεροι ζητάνε αποδείξεις (και καλά κάνουν). Αν για κάποιο λόγο δε μας φέρουν, είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε, όπως θα διεκδικούσαμε θέση parking στα Πατήσια σε ώρα αιχμής. Γιατί νιώθω πως το κράτος έχει μια τάση να μας χωρίζει σε στρατόπεδα που το ένα είναι έτοιμο να πολεμήσει το άλλο; Καπνιστές - μη καπνιστές, καταναλωτές - έμποροι,.. Θα μου πείτε η κάθε κατηγορία πολιτών έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφερετικά συμφέροντα. Ο σκοπός όμως είναι να εξομαλύνεις καταστάσεις και να λειτουργείς πυροσβεστικά και αποτελεσματικά, τουλάχιστον όταν θεωρείσαι κρατικός μηχανισμός. Στο χωριό μου έτσι λένε! Και για να επανέλθω, το θέμα με τις αποδείξεις είναι κάτι σαν urban legend που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι. Κυκλοφορεί απο στόμα σε στόμα, κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πραγματικά και οι αρμόδιοι ακόμα το ψάχνουν. Πήραμε όλοι πανικοβλημένοι κουτιά και φυλάμε τις αποδείξεις απο νερό, ήλιο, υγρασία, ποντίκια, ραδιενέργεια, κλοπή και ούτε και γω ξέρω απο τι άλλο. Θα έπρεπε να τις συγκεντρώσουμε όλοι μαζί, να τις κάνουμε χαρτοπόλεμο, και να τις πετάμε απο το πρωί ως το βράδυ στους "αρμόδιους", γιατί για τα καρναβάλια είναι! Α, μεταξύ μας, αν σας περισσέύει καμία αποδειξούλα, για στείλτε την προς τα εδώ.. ποτέ δεν ξέρεις ;-)
Διαβάστε περισσότερα...

οριστε;;;;;




γεια και χαρα.καθώς προσπαθούσα να ενημερωθώ για την καθημερινότητα ,βλέπετε η τηλεόραση μου είναι απλά για να διακοσμεί το σαλόνι,διαπίστωσα μια ανακρίβεια
σε ένα άλλο blog σε ένα θέμα φοιτητικό!
το εν λόγω blog αναφέρει ότι στο τμήμα χημείας στην πολυτεχνειούπολη στην αθήνα έγιναν συμπλοκές μεταξύ αγνώστων (τι πρωτότυπο) και δεν έγινε καμία σύλληψη (σώπα καλέ!!!!!).
η ανακρίβεια είναι στο ότι το τμήμα χημείας είναι στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και όχι στην πολυτεχνειούπολη !
ίσως θα ήθελαν να αναφέρουν το τμήμα των χημικών μηχανικών (φωτο αριστερά) που υπάρχει στην πολυτεχνειούπολη!!
αυτό απλά για να είμαστε σωστοί απέναντι σε αυτούς που μας προτιμούν για την ενημέρωσή τους!

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή της Ορθοδοξίας


Μεγάλη ημέρα σήμερα για τη ορθόδοξη πίστη και σκέφτηκα ότι ίσως πολλοί από σας δεν γνωρίζετε την σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας, ίσως γιατί δε σας ενδιαφέρει, ίσως γιατί η καθημερινότητα σας έχει επηρεάσει, ίσως γιατί με τους παπάδες δεν τα πάτε καλά.

Σήμερα λοιπόν είναι μεγάλη θρησκευτική γιορτή η οποία τελείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Σαρακοστής σε ανάμνηση της νίκης της Πίστης έναντι των εχθρών της. Καθιερώθηκε μόλις κόπασε η Εικονομαχία (843 μ.Χ) και έγινε από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα και τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο Α' τον Ομολογητή (842-846 μ.Χ) η αναστήλωση των αγίων Εικόνων με λιτανεία και πομπή.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Μαντόνα σύμβουλος ζευγαριών

Ναι, είναι αλήθεια. Η γνωστή τραγουδίστρια αναλαμβάνει τη θέση της τηλεοπτικής συμβούλου για ζευγάρια που έχουν προβλήματα στη σχέση τους. Η Μαντόνα πήρε τη θέση του κριτή που θα επιλέξει τον τελικό νικητή. Να θυμίσω μόνο (κακόβουλος που είμαι!) ότι η γνωστή τραγουδίστρια έχει χωρίσει δύο φορές, αλλά μάλλον γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να τη συμβουλέψει σωστά. Διαβάστε περισσότερα...

Βουλιάζουν και αλλού


Αν νομίζατε ότι μόνο εμείς βουλιάζουμε γελαστήκατε. Που να δείτε τι γίνεται σε Βρετανία και Ολλανδία; Στη Βρετανία τα στοιχεία του Ιανουαρίου έδειξαν ότι με το νέο σύστημα πολιτικής που ακολουθείται η χώρα δανείστηκε περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, αντί να εξοφλεί τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ από το χρέος της. Από την άλλη στην Ολλανδία οι δυο μεγάλες τράπεζες ING και ABN-AMRO εκπέμπουν σήμα κινδύνου με αισθητή μείωση των κερδών τους και οι Ολλανδοί φοβούνται πως οι τράπεζες αυτές θα καταλήξουν στα ξένα χέρια, που είναι μαχαίρια.

Υπάρχουν και χειρότερα λοιπόν.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή.

Με πιάνει μία περίεργη μελαγχολία τις Κυριακές.Μία νοσταλγία θα έλεγα.Ίσως οφείλεται στις μονοήμερες,οικογενειακές εκδρομές που κανονίζαμε αυτή τη μέρα.Οι γονείς μου δούλευαν όλες τις υπόλοιπες μέρες και εμείς (μαζί με τα αδέλφια μου)
περιμέναμε πώς και πώς αυτό το πρωινό κυριακάτικο ξύπνημα. Η μαμά ετοίμαζε πρωινό με χυμούς,σπιτικό κέικ,μπισκότα (όχι γάλα,γιατί ζαλιζόμασταν στο αμάξι) και εμείς μασουλάγαμε γρήγορα γρήγορα για να πάμε τρέχοντας στο αμάξι και να αρχίσει η περιπέτειά μας!
Και ξεκινούσε.Οι φωνές και η διασκέδαση ξεκινούσαν από το αμάξι.Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια μου έπιαναν πάντα τις θέσεις δίπλα στα παράθυρα...και εμένα με στρίμωχναν στη μέση,όπου σαν καταπιεσμένο κουτάβι,γούρλωνα τα μάτια,τέντωνα το κεφάλι μπροστά και χάζευα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής το δρόμο.Αστείο,αλλά αυτή είναι η πιο έντονη εικόνα μου από τότε.Δε με ένοιαζε που πάμε.Δε με ένοιαζε που με πείραζαν τα αδέλφια μου,αρκεί να μη μου στερούσαν αυτό.Τη δική μου στιγμή απόλαυσης.Το δρόμο να περνάει.
Και φτάναμε.Δε θα αναφερθώ στον προορισμό.Πάντα διαφορετικός.Πάντα ωραίος.Αλλά δε με ενδιέφερε αυτό.Εγώ χαιρόμουν για τις στιγμές στο αμάξι μας.Σαν άλλος Καβάφης δηλώνω "Σα βγεις στον Πηγαιμό για την Ιθάκη,να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος."
Τώρα πλέον δεν το κάνουμε αυτό.Μεγαλώσαμε.Ο καθένας έχει το δικό του αμάξι.Τη δική του ζωή,τη δική του κυριακή.Και εγώ,νοσταλγώ αυτές τις στιγμές που δεν ξαναγυρνάνε.Αφορμή;Η φωτογραφία που βρήκα καταχωνιασμένη μέσα σε ένα φάκελο του υπολογιστή μου.Τραβηγμένη σε τρένο αυτή τη φορά.Αλλά πάντα στο αγαπημένο μου σημείο.Και να 'μαι πάλι εγώ εδώ,σε μία θεσούλα,με θέα το δρόμο που περνά,νιώθοντας πάλι σαν χαρούμενο,αυτή τη φορά,κουτάβι.Όμορφες αναμνήσεις συνδυασμένες με υπέροχα τοπία.Γουφ!
Διαβάστε περισσότερα...

Καλλικράτης σε αναμονή


Η οικονομική κρίση καλά κρατεί και η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει τις κινήσεις της στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές.
Όσον αφορά το σχέδιο "Καλλικράτης", ενώ αναμενόταν η ανακοίνωση για τα όρια των νέων δήμων, αυτή αναβλήθηκε και όπως πιθανολογούν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ίσως υπάρξει και δεύτερη αναβολή την επόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα γ@μημένο κουμπί είναι..


Γειά και χαρά. Ο πατέρας μου λέει πως όταν κλείνεις την τηλεόραση, κάνεις μια καλή πράξη! Και να σκεφθείτε πως δεν είναι απο τους ανθρώπους που παρακολουθεί.. Και με όσα βλέπουν τα ματάκια μας, δεν έχει και άδικο. Απο ειδήσεις, εκπομπές, reality shows,.. Ορισμένες φορές αναρωτιέμαι: .μα καλά, τους πληρώνουν τώρα όλους αυτούς για αυτό που κάνουν; Απο το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ανεχόμαστε ξερόλες, ειδικούς, κριτικούς, παντογνώστες, ιδεολόγους, αεριτζήδες, βολεμένους, καλλιτέχνες (ο θεός να τους κάνει), τηλε-δικαστές, ανθρώπους που έχουν την εντύπωση πως η κάθε τους κίνηση επηρεάζει τη ζωή μας! Δε μπορεί να υπάρχει τόση αφέλεια. 20 χρόνια ιδιωτική τηλεόραση και αρκετά παραπάνω κρατική (ναι, αυτή που πληρώνουμε με το έτσι θέλω στο λογαριασμό της ΔΕΗ). Και όπως στη ζωή, έτσι και στην τηλεοπτική πορεία υπάρχει εξέλιξη. Δεν είναι πλέον μέσο, είναι όπλο. Και δε δίνεις ποτέ ένα όπλο σε μικρά παιδιά. Γιατί αυτό είμαστε. Δεν είναι πλέον διασκέδαση, είναι εργαλείο που διαμορφώνει συμπεριφορές και τρόπους σκέψεις, διατάζει άλλοτε τη σιωπή και άλλοτε την εξέγερση, άλλοτε απομονώνει και άλλοτε συστρατεύει. Η μνήμη ενός λαού λένε πως κρατάει όσο κρατάνε τα δελτία ειδήσεων. Και τόσα κανάλια! τόση φασαρία! Τι είναι χειρότερο άραγε: όταν γίνεται βήμα για πολιτικές προπαγάνδες ή όταν μετατρέπεται σε σειρήνα και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη απο την ουσία των πραγμάτων; Και τώρα πια, είναι μέσα σε κάθε σπίτι (2-3), σε κάθε δωμάτιο, σε κάθε ιδιωτικό χώρο, όλες τις ώρες, για όλα τα γούστα. Δε μου αρέσει η σχέση μαζί της. Είναι μονόδρομη, δε μπορείς να της απαντήσεις σε ότι σου σερβίρει. Σα να απευθύνεσαι σε κουφό! Αλλά πιστεύω πως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ένα γ@μημένο κουμπί είναι για να λυθεί το πρόβλημα. Δεν έχουμε παρά να το πατήσουμε και να ξεφυσήξουμε απο ανακούφιση! Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να κατεβάζετε γρήγορα βίντεο από το youtube


Ακολουθείστε τις οδηγίες μου και δεν θα χάσετε. Δεν χρειάζεστε ούτε ειδικά προγράμματα ούτε τίποτα, μόνο internet. Βρίσκετε τη σελίδα στο you tube που σας ενδιαφέρει, π.χ http://www.youtube.com/watch?v=V3ZBZwg89n4 και στη διεύθυνση προσθέτετ τη λέξη link ανάμεσα στο www. και το youtube, δηλαδή http://www.linkyoutube.com/watch?v=V3ZBZwg89n4. Τότε θα σας ανοίξει μια νέα σελίδα που θα σας ρωτάει με ποια μορφή θέλετε να κατεβάσετε το βίντεο.
Μια προσφορά της μαύρης πένας για σας, διαδώστε το.
Διαβάστε περισσότερα...

Βράδυ Σαββάτου..

...και εσύ είσαι κάπου..όπως λέει και το γνωστό,λαϊκό άσμα.
Ε όχι ρε Billy(ναι,στον Παπακωνσταντίνου αναφέρομαι).Πουθενά δεν είμαι.Σπίτι είμαι.Με τα βαμβακερά,φαρδιά (ροζ φυσικά!) πυτζαμάκια μου και λιώνω στο κρεβάτι και στο νετ.

Και θα σου πω αμέσως το λόγο φίλε αναγνώστη (και Billy) γιατί απλούστατα ΒΑΡΙΕΜΑΙ!
Βαριέμαι όλο αυτό το τυπικό:
"Μα είναι Σάββατο,δε θα βγεις;"
ή το άλλο κιουτ σχολιάκι:
"Δεν είχες καμία πρόταση για απόψε,ε;"(συνήθως συνοδεύεται από βλέμμα συμπόνιας/λύπησης)
ή και το άλλο:
"Γιατί δε βγαίνεις Σάββατα;Α κατάλαβα..μπακούρι"(βλ.γνωστό τραγουδάκι για κάτι εμπρησμούς αυτής της μέρας από τη Lady Άντζελα)

Μέσα λοιπόν και σήμερα.Και να πω τη μαύρη αλήθεια..καλύτερα να ήμουν έξω.
Οκ,γίνεται χαμός από κόσμο,όπου και να πας.Όλοι αυτή τη μέρα διάλεξαν για γνωριμίες και διασκέδαση..αλλά μεταξύ μας,το ίδιο και εγώ!

Οκ,προτάσεις είχα για απόψε (μία!) αλλά δε χρειάζομαι βλέμμα συμπόνιας/λύπησης/παρηγοριάς..μονάχα κανένα χαρτομαντηλάκι για το συνάχι μου,αν μπορείτε, ή παστίλιες για το ενολητικό βηχαλάκι μου.

Και ναι,οκ...μπακούρι είμαι,όμως φωτιά δε βάζω σε καμία μέρα (μα τι κουλός στίχος!).
Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μη βγω...ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ...τώρα έιναι που πρέπει να κυκλοφορώ ελεύθεση και ωραία(!)
Καλό είναι βέβαια να αποφεύγουμε μέρη που συχνάζουν οι "εξ" και να προτιμάμε μέρη που μας περιμένουν οι "νυν")

Συμπέρασμα;:Ελπίζω το άλλο Σ να σφίζω από υγεία και αντί για χούφτες ντεπόν να καταναλώνω άφθονες ποσότητες αλκοόλ.όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες!

Χαβ φαν ΕΣΕΙΣ για μένα σήμερα...και απο βδομάδα ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ!
Διαβάστε περισσότερα...

Το τέλος του ημίθεου Ηρακλή


Η ιστορία του Ηρακλή είναι λίγο πολύ γνωστή και οι άθλοι προκαλούν ακόμα και σήμερα ρίγη συγκίνησης. Το τραγικό τέλος του Ηρακλή είναι λιγότερο γνωστό. Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν τις τελευταίες του ώρες, όπως τις θέλει ο μύθος και όχι όπως τις παρουσιάζει το Hollywood.


Ενώ βρισκόταν ο Ηρακλής στην Καλυδώνα της Αιτωλίας, όπου νυμφεύθηκε τη Δηιάνειρα, και μετά από τρελό μεθύσι σε καπηλειό της περιοχής σκότωσε κατά λάθος μετά από δυνατή σφαλιάρα τον νεαρό Εύνομο. Για να τιμωρήσει τον εαυτό του αυτοεξορίστηκε μαζί με τη γυναίκα του στην Τραχίνα (σημερινή Ηράκλεια Φθιώτιδας). Στο δρόμο για την Τραχίνα συνάντησαν τον ποταμό Εύηνο και ανέθεσε στον κένταυρο Νέσσο να περάσει τη γυναίκα του στην άλλη όχθη. Ο Νέσσος αφού την πέρασε απέναντι επιχείρησε να τη βιάσει. Ο Ηρακλής που είδε το περιστατικό εκτόξευσε δηλητηριασμένο βέλος και σκότωσε το Νέσσο. Ο Νέσσος πριν ξεψυχήσει είπε στη Δηιάνειρα να κρατήσει το μανδύα με το αίμα του και να τον δώσει στον Ηρακλή και αυτός όταν τον φορέσει θα της αφοσιωθεί για πάντα.

Όταν φτάσανε στην Τραχίνα φιλοξενήθηκαν από τον Κύηκα και ζήσανε ευτυχισμένοι.

Επειδή όμως ήταν ανήσυχος ήθελε να ξοφλήσει ένα παλιό χρέος στο βασιλιά της Οιχαλίας στην Εύβοια, Εύρυτο. Αφού τον σκότωσε πήρε μαζί του την κόρη του βασιλιά Ιόλη και έστειλε τον κύρηκά του Λίχα να του φέρει ένα καθαρό χιτώνα για να κάνει θυσία. Ο Λίχας, γνωστός κουτσομπόλης είπε την ιστορία στην Δηιάνειρα και δεν παρέλειψε να αναφέρει την Ιόλη. Η Διηάνειρα ζήλεψε κι έδωσε το μανδύα του Νέσσου στο Λίχα. Όταν ο Ηρακλής φόρεσε το μανδύα η σάρκα του άρχισε να σαπίζει και ο ήρωας έπασχε από φρικτούς πόνους. Από την οργή του δεν γλίτωσε ο Λίχας τον οποίο ο Ηρακλής θεώρησε υπεύθυνο. Με ένα χτύπημα τον σώριασε στη θάλασσα του Β. Ευβοϊκού, εκεί που σήμερα βρίσκονται τα ομώνυμα νησάκια. Ο πονεμένος Ηρακλής ανηφορίζει στην ψηλότερη κορυφή της Οίτης φτιάχνει ένα σωρό από βελανιδιές και ζητά να του ανάψουν τη φωτιά. Κανείς δεν δέχεται, ώσπου ο Φιλοκτήτης παίρνει το θάρρος και το κάνει. Ο Δίας μην αντέχοντας να βλέπει τον Ηρακλή να υποφέρει τον πήρε στον Όλυμπο όπου νυμφεύθηκε την Ήβη. Στο σημείο όπου θεωρείται ως το σημείο θυσίας του Ηρακλή υπάρχει αρχαίος βωμός και βρίσκεται στο χωριό Πυρά στα σύνορα Φθιώτιδας-Φωκίδας.

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία του ήρωα Ηρακλή.

Διαβάστε περισσότερα...

Μετατρέψτε video σε mp3!


Γειά και χαρά. Σας προτείνουμε ένα εύκολο τρόπο (που κάποιοι ίσως να τον ξέρουν) για να μετατρέψετε τα videos στο youtube σε ηχητικά αρχεία mp3. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιστεφθείτε τη σελίδα www.vidtomp3.com. Κάπου στο μέσον της σελίδας έχει ένα κενό και απο πάνω γράφει:enter video url below. Στο κενό κάντε επικόλληση το url της ιστοσελίδας στο youtube που είναι το video θέλετε να μετατρέψετε(πχ http://www.youtube.com/watch?v=K7y8GC3DW4Y). Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί απο δίπλα που λέει download. Μόλις τελειώσει η μετατροπή, πατήστε το Download mp3. Αποθηκεύστε όπου επιθυμείτε και είστε έτοιμοι. Enjoy!
Διαβάστε περισσότερα...

Καλώς με!

Μου ζητήθηκε να γράψω ένα ποστ...για να κάνω ποδαρικό σε αυτό το όμορφο,μαυρούλι μπλογκ.Και φυσικά ως τυπική γυναίκα..τι άλλο θα έγραφα;...ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Καλώς σας ήρθα λοιπόν.
Μη με στραβοκοιτάζετε ντε!Ήρθα να βάλω και εγώ μία ροζ πινελιά σε όλο αυτό το "αντρικό" φόντο.

Χήαρ γουή γκόου..
Φώτα,Μουσική....Κάμερα 2 κοντινό..
3..
2..
1..

ΒΓΑΙΝΩ!
Διαβάστε περισσότερα...

Η άγνωστη Αθήνα


Πολλά κτίρια στην Αθήνα μένουν στην αφάνεια παρά τη μεγάλη ιστορία που κρύβουν. Ένα τέτοιο κτίριο είναι αυτό που βρίσκεται στην Οδό Κοραή 4.Το βλέπεις βγαίνοντας από το σταθμό του μετρό στο
Πανεπιστήμιο και από την έξοδο προς Κοραή στα αριστερά σου. Στο σημείο υπάρχει γνωστή στοά με πολλές καφετέριες. Η ιστορία του κτιρίου ξεκινά λίγο πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μας την παρουσιάζει στο βιβλίο του ο Ι. Γιαννόπουλος, από όπου και το απόσπασμα που ακολουθεί:
"Το ίδιο το κτήριο, που η κατασκευή του τελείωσε το 1938, δεν περίμενε ότι θα είχε αυτή την ιστορία που του επιφύλασσε η μοίρα. 'Όταν το 1936 η Εθνική Ασφαλιστική αποφάσισε να χτίσει το δικό της μέγαρο, υπέβαλλε τα σχέδια του κτηρίου στην κυβέρνηση προς έγκριση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Ιωάννης Μεταξάς, ενδιαφέρθηκε για το οικοδόμημα, μιας και επρόκειτο να γίνει στην καρδιά της Αθήνας, επιθυμώντας να έχει ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο αντάξιο της κλασικής πρωτεύουσας και να αποτελέσει ένα κόσμημα γι' αυτήν. Επειδή δε ένας καινούριος νόμος του Κράτους έλεγε και επέβαλλε όλα τα υπό ανέγερση κτήρια να διαθέτουν και υπόγεια αντιαεροπορικά καταφύγια, φρόντισαν ώστε και το κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής να διαθέτει ένα από τα καλύτερα. Γι' αυτό τον λόγο αυτά έγιναν και εξοπλίστηκαν ακόμη και με πόρτες που δεν μπορούσαν να εισέλθουν αέρια, από Γερμανούς τεχνικούς στο Βερολίνο. Το 1938 λοιπόν, το κτήριο ήταν έτοιμο, πραγματικό καύχημα τεχνικής για την εποχή εκείνη. Διέθετε εκτός των υπερσύγχρονων αντιαεροπορικών καταφυγίων, πρότυπους ανελκυστήρες, κεντρική θέρμανση και ότι άλλο μπορούσε να φανταστεί κανείς. Στα υπόγεια διέθετε επίσης τρεις μεταλλικές δεξαμενές νερού, τουαλέτες και δυο μικρά λουτρά, ένα στον πρώτο και ένα στο δεύτερο υπόγειο. Τα δυο υπόγεια, εκτός από ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο που τα συνέδεε με όλους τους ορόφους, επικοινωνούσαν και με εσωτερική σκάλα από την πλευρά της οδού Κοραή, από 'κεί δηλαδή που μπήκε ο Guido. Η Εθνική ασφαλιστική δεν χάρηκε για πολύ το ιδιόκτητο κτήριο της. Λίγο μετά την 28η Οκτωβρίου 1940, η κυβέρνηση επιτάσσει το κτήριο και εγκαθιστά εκεί κρατικές υπηρεσίες. Στις 27 Απριλίου του 1941, ημέρα εισβολής των Γερμανικών Στρατευμάτων στην Αθήνα, το κτήριο επιτάσσεται απ' αυτά και στον 5ο όροφο υψώνεται η Γερμανική Σημαία. Εκεί θα μείνει για 1.264 ημέρες - μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 1944, την ημέρα που η Αθήνα γίνεται ελεύθερη και οι Γερμανοί φεύγουν.
Εγκαθίσταται λοιπόν εδώ η Γερμανική KOMMANDANTUR με όλες τις υπηρεσίες της. Στον 5ο όροφο το ανακριτικό της τμήμα, στους άλλους οι διοικητικές της υπηρεσίες - δηλαδή στον 4ο, 3ο και 2ο - και στον Ιο η στρατιωτική της φρουρά. Τα υπόγεια αντιαεροπορικά καταφύγια γίνονται κρατητήρια μεταγωγών. Κρατούνται εδώ άτομα για μικρό χρονικό διάστημα, από μιας μέχρι δεκαπέντε ημερών, μέχρι δηλαδή να μεταφερθούν στα οριστικά σημεία εκτελέσεως της ποινής τους (Αβέρωφ-Μέρλιν-Χαϊδάρι). Ο πρώτος και ο δεύτερος θάλαμος όπως μπαίνει κανείς από την οδό Κοραή, χρησιμοποιείται από το διοικητικό προσωπικό των κρατητηρίων. Ο τρίτος θάλαμος είναι εκείνος που θα χρησιμοποιηθεί από τα άτομα με τον μικρότερο χρόνο κρατήσεως, ενώ στον τέταρτο θάλαμο ο χώρος διαρρυθμίστηκε έτσι ώστε να γίνουν έξι μικρά κελιά απομονώσεως. Σ' αυτά έμπαιναν τα άτομα που η ανάκριση τους δεν είχε ακόμη τελειώσει."

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υπόγεια του κτιρίου υπάρχουν ακόμα χαραγμένα τα μηνύματα των φυλακισμένων
Διαβάστε περισσότερα...

θεωρία και πραγματικότητα

Η Ερώτηση για 1.000.000 ΕΥΡΩ

Μπαμπά! Μπαμπά! Στο κολέγιο, στο μάθημα της πληροφορικής, μου ζήτησαν να εξηγήσω μέχρι αύριο το πρωί την διαφορά μεταξύ των λέξεων "θεωρητικά" και "πραγματικά"...

-Πολύ καλά...Ρώτησε τη μάνα σου εάν θα κοιμόταν με έναν άλλον άνδρα για 1.000.000 ΕΥΡΩ.
- Το παιδί υπακούει:
- Μαμά....θα κοιμόσουν με άλλον άνδρα για 1.000.000 ΕΥΡΩ?
- Ωπωσδήποτε!
- Μπαμπά! Μπαμπά! Είπε, πως Ναί!!!

- Ωραία, τώρα πήγαινε και ρώτα την αδελφή σου...
- Μαρία...θα κοιμόσουν με έναν ανδρα για 1.000.000?
- Μά, Φυσικά!!!
- Μπαμπά! Μπαμπά! Επίσης, είπε το Ναί!!!

- Εντάξει, ρώτα τώρα και τον μεγάλο σου αδελφό...
- Πασχάλη, θα κοιμόσουν με έναν άνδρα για 1.000.000 ΕΥΡΩ?
- Και βέβαια, Ναί!!!

- Μπαμπά! Μπαμπά! Επίσης είπε το, Ναί!!!
- Βλέπεις?

-Θεωρητικά στο σπίτι έχουμε 3.000.000 ΕΥΡΩ, στην πραγματικότητα όμως έχουμε μόνον 2 πουτάνες και έναν πισωγλέντη...


Διαβάστε περισσότερα...