Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Επτά θανάσιμα όπλα

Είναι 7 βακτήρια και ιοί, απλοί μικροοργανισμοί, ικανά όμως να σκοτώσουν και ελέφαντα. Είναι όπλα στα χέρια των τρομοκρατών εδώ και χρόνια. Ας τα γνωρίσουμε ένα -ένα



  1. Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας-Κονγκό/Nairovirus: Προσβάλει κυρίως πρόβατα, μεταδίδεται και στον άνθρωπο. Η μόλυνση προκαλεί σοβαρά συμπτώματα μέχρι και εσωτερική αιμορραγία και φυσικά θάνατο.

  2. Άνθρακας/Bacillus anthracis: ο βάκιλος του άνθρακα χρησιμοποιήθηκε ως όπλο στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα σπόρια άνθρακα επιβιώνουν παντού. Πρόσφατα τα περιστατικά από θανάτους στις ΗΠΑ από μολυσμένες επιστολές.

  3. Αλλαντίαση/Clostridium botulium: με μόλις 100 ng σκοτώνεις έναν ενήλικα. Συγκαταλέγεται στις 100 πιο επικίνδυνες ενώσεις. Επικίνδυνο, γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης όλης της τροφικής αλυσίδας.

  4. Μαλίς/Burkholderiam allei: σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν οι μυστικές υπηρεσίες η τότε ΕΣΣΔ είχε παράγει περισσότερο από 2000 τόνους του βακτηρίου. Προσβάλλει τα άλογα και σπάνια τον άνθρωπο.

  5. Εbola/Filoviridae ebolavirus: Προκαλεί ολική κατάρρευση των οργάνων του σώματος και δεν υπάρχει εμβόλιο.

  6. Ευλογιά/Variola major: Ευθύνεται για το θάνατο 500 εκατομμυρίων ανθρώπων τον εικοστό αιώνα, πριν εξαλειφθεί από το εμβόλιο που βρέθηκε.

  7. Τυφοειδής πυρετός/Salmonella typhi: Παραμένει ακόμα και σήμερα μάστιγα για τον κόσμο προκαλώντας ετησίως 600.000 θανάτους κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Είναι ανθεκτικό στα περισσότερα φάρμακα.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Πένα!

Είπα να βάλω κάτι πρόχειρο,να ταιριάζω με το κλίμα του όμορφου μπλογκ μας και ήρθα!
Και εφόσον ήθελα να είμαι...στην πένα,και συγκεκριμένα.στη μαύρη πένα,δε θα μπορούσα να σκεφτώ πιο σικάτη και όμορφη γυναίκα τυλιγμένη σε ένα απλό μαύρο φόρεμα από την Audrey Hepburn.
Έτοιμη για έξοδο..ή είσοδο στο σάητ λοιπόν...
Φορέστε και εσείς κάτι ανάλογο και ελάτε..!

Εντζόυ τη μαύρη μας πένα..!
Διαβάστε περισσότερα...

Κότσιρας - Και πάλι παιδί..

Διαβάστε περισσότερα...

Προσωρινή λύτρωση!


Γειά και χαρά. Τι ωραία μέρα η σημερινή! Ο καιρός εδώ σκατά, κίνηση και μποτιλιάρισμα, αδρανοποίηση σε πολλούς κλάδους, όλα τα συνηθισμένα δηλαδή. Πορείες, νεύρα, κορναρίσματα, σκουπίδια απο αφίσες και χαρτάκια, τα ξέρετε. Κι όμως, η σημερινή μέρα είχε μια πολυτέλεια που δεν την έχουν οι άλλες: ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ! Από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ που θα έρθει, θα δούμε ότι επανάληψη υπάρχει στο χαζοκούτι. ΄Κανένα δελτίο ειδήσεων, κανένας δημοσιογράφος / τηλεκριτής / δικαστής / εμπειρογνώμων / .. κλπ δε θα μας απασχολήσει! Σα να ηρέμησαν τα αυτιά μας. Λες και ξαφνικά λύθηκαν τα προβλήματα μας, έφυγε η οικονομική κρίση, δε μας κυνηγάει όλη η Ευρώπη πια, σταματήσαν οι πόλεμοι και οι καταστροφές στον πλανήτη. Το μόνο που με ανησυχεί είναι πως έχασα τις μεσημεριανές εξελίξεις: Θα τραγουδήσει τελικά η Αλεξανδράτου live ή play back; Σε ποιά μεριά του κρεβατιού της κοιμάται τώρα πια η Μενεγάκη; Ειλικρινά, νιώθω σήμερα γαλήνια. Για σκεφτείτε το λίγο, να ήταν έτσι κάθε μέρα. Ενημέρωση μηδέν! Γιατί ρε παιδιά, τις υπόλοιπες τι έχουμε; Πλήρη και λεπτομερή αναφορά για τα πάντα; Μαθαίνουμε ότι θέλουν να μαθαίνουμε, κατευθυνόμαστε συνειδητά, διαμορφώνεται η κοινή μας γνώμη και σε τελική, εκπαιδευόμαστε να ακούμε και να βλέπουμε ότι θέλουν. Σα να μας έχουν κλέψει τα φίλτρα της κριτικής μας ικανότητας. Ευτυχώς όχι σε όλους. Και το απέδειξε σήμερα ο κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους, για κάποιους σωστά και για κάποιους άλλους όχι. Η αλήθεια καθώς και η αντίληψη των πραγμάτων (δυστυχώς ή ευτυχώς) δεν είναι μονοδιάστατες έννοιες. Ο συνδυασμός της εξουσίας με την κατευθυνόμενη ή ακόμα και την προσωπική αλήθεια μόνο σε ημιμάθεια μπορεί να οδηγήσει, πράγμα επικίνδυνο για μια δημοκρατική και αγανακτισμένη κοινωνία όπως η δική μας. Για ένα πράγμα στενοχωριέμαι: Δε θα δω την Πετρούλα σήμερα από το Star Channel! Ας είναι.. Μέρα είναι θα περάσει. Για την ώρα ας απολαύσουμε όλοι την προσωρινή μας λύτρωση! Διαβάστε περισσότερα...

Boom Boom.Τζιτζιφιές.

Βαρεθήκατε τα κυριλέ και τα δήθεν μαγαζιά;Κουραστήκατε από την πολύωρη ορθοστασία σε ανιαρά μπαράκια με γλυκανάλατη μουσικούλα;Τη λύση έρχεται να  δώσει το Boom Boom!
Η τελευταία,αυθεντική Ντίσκο στην Αθήνα.Με τη ντισκομπάλα της,τα πλαστικά λουλουδάκια της στο ντεκόρ,τη μεγάλη της την πίστα να τη λούζουν μπουρμπουλήθρες όλο το βράδυ και φυσικά με το υπέροχο πολύχρωμο μπαρ της.Στο οποίο,μπαρ,περιμένει να σε εξυπηρετήσει,πάντα με χαμόγελο και μία εσάνς βαρεμάρας,η απίστευτη φάτσα του μαγαζιού ο μπάρμαν!
40 φεύγα,με μπυρόκοιλο,σερβίρει τα ποτά με ύφος "Πάρτο μη σου @!#@%@ τη μητέρα σου"!
Αφού πιεις τα ποτάκια σου,αφού ξεπεράσεις το αρχικό σοκ του '80ς ντεκόρ,ανεβαίνεις στην πίστα και χορέυεις μέχρι το πρωί τραγούδια όπως "μακαρένα" "τα παπάκια στη σειρα" και άλλα τέτοια της γενιάς μας!

ΝΑ ΠΑΤΕ!

πι.ες:Η μανταμίτσα στη φωτό,έκανε το βίντεο κλιπ της εκεί(ναι,ναι...στο φόντο είναι το BOOM BOOM)...αμ πως;!

Πληροφορίες...εδώ
Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Ιταλία

Οι Ιταλοί βρίσκονται σε αγώνα δρόμου ώστε να προλάβουν μια τεράστια οικολογική καταστροφή, ύστερα από τη δημιουργία τεράστιας πετρελαιοκηλίδας στον μακρύτερο ποταμό της γείτονας χώρας, Πο. Το πετρέλαιο πιστεύεται ότι προέρχεται από εγκαταλελειμμένο διυλιστήριο 50 χιλ. βόρια του ποταμού, μετά από σαμποτάζ βανδάλων. Ήδη εκατοντάδες πουλιά πέθαναν εξαιτίας της μόλυνσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Μπράβο!!!

Εδώ στη Μαύρη Πένα διαβάζετε καμιά φορά να σχολιάζουμε αρνητικά τις κινήσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης. Θα έχετε σχηματίσει λοιπόν την εντύπωση πως οι ψυχή μας είναι μαύρη όσο η πένα. Δεν κάνετε 100% λάθος, απλά εγώ, σαν συγγραφέας αυτού του ιστολογίου, αποφάσισα να κάνω και μια ανάρτηση διαφορετική. Ιδού λοιπόν ποιο είναι το σχόλιό μου, όχι μόνο για την τωρινή κυβέρνηση, αλλά και για όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτό τον τόπο, όλους αυτούς τους ανθρώπους που όλοι μαζί έβαλαν από ένα λιθαράκι για να φτάσουμε σήμερα σ' αυτή την κατάσταση, που την ζηλεύουν τόσο πολύ οι Ευρωπαίοι και λοιποί "εταίροι" που έχουν πέσει πάνω μας να μας φάνε.
Από τον κύριο που θα δείτε στο βίντεο ζήτησα να εκφράσει αυτό το αίσθημα που νιώθουμε όλοι εμείς, γι' αυτούς που μας κυβέρνησαν και γι' αυτούς που τους ψήφισαν.
ΜΠΡΑΒΟ!!!

Και σ' ανώτερα!

Διαβάστε περισσότερα...

Καταδίκη στην Ιταλία ανωτέρων υπαλλήλων της google

Ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε 3 ανώτερους υπαλλήλους της google για βίντεο που προβλήθηκε με ένα νέο που έπασχε από σύνδρομο DOWN και στο βίντεο εμφανίζεται να τρομάζει. Οι υπάλληλοι καταδικάστηκαν γιατί παραβίασαν τον Ιταλικό νόμο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Μπράβο πολύ σωστή απόφαση
Διαβάστε περισσότερα...

Bar "Nessun Dorma" στο Γκάζι


Ευχαριστούμε το φίλο μας και αναγνώστη Μάκη για το mail που μας έστειλε!
Το μαγαζί λέγεται NessunDorma και βρίσκεται στο Γκάζι (αν δεν κάνω λάθος στην οδό Περσεφόνης 31).Είναι μικρό, αρκετά cosy, με ξύλινη επένδυση στον τοίχο και μαυρόασπραπλακάκια στο πάτωμα. Απ΄ότι είδα έχει και πολύ ωραία ταράτσα η οποία όμωςείναι κλειστή τώρα το χειμώνα. Γενικά πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό,κατά τη γνώμη μου αξίζει μία επίσκεψη...

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
210-34.78.759
ΠΕΡΙΟΧΗ
Γκάζι, Αθήνα
Διαβάστε περισσότερα...

Λόγω της ημέρας..

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για τη συγκρότηση ενός «Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του υπουργείου:

Ημερίδα για τη συγκρότηση ενός «Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» ώρα 9.00πμ.
Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα τη συγκρότηση ενός «Εθνικού Πλαισίου Προσόντων» θα παρουσιαστεί η πρόταση για τη δημιουργία του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου εθνικού δικτύου Δια Βίου Μάθησης.

Με τη συγκρότηση ενός Εθνικού Πλαισίου Προσόντων όλες οι μορφές τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μάθησης όλων των βαθμίδων συσχετίζονται μεταξύ τους, τα αποτελέσματά τους αναγνωρίζονται και κατατάσσονται σε επίπεδα λαμβάνοντας υπόψη τα 8 επίπεδα του Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

Η πιστοποίηση των προσόντων θα δομηθεί στη βάση μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ποιότητα και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και κοινωνικών εταίρων, θα ενισχύει τη διαφάνεια στα επαγγελματικά προσόντα, θα διευκολύνει την πρόσβαση και την πρόοδο σε διαδικασίες Διά Βίου Μάθησης και θα υποστηρίζει καλύτερα τη σχέση εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μέσα από τη συγκρότηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και τη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Διά Βίου Μάθησης επιδιώκει την ποιοτική αναβάθμιση της Διά Βίου Μάθησης στην Ελλάδα, τον εξορθολογισμό του συστήματος αναγνώρισης και πιστοποίησης προσόντων και την εδραίωση μιας γενικότερης κουλτούρας μάθησης με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Διαβάστε περισσότερα...

Μπορούμε να παράγουμε χρυσό τεχνητά;



Ο χρυσός και άλλα ευγενή μέταλλα μπορούν να κατασκευαστούν σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα ή σε έναν επιταχυντή σωματιδίων, όπου λόγω της πολύ υψηλής ενέργειας λαμβάνουν χώρα πυρηνικές αντιδράσεις. Ο υδράργυρος μετατρέπεται σε χρυσό με τη βοήθεια ακτινοβολίας. Άλλωστε πολλές προσπάθειες είχαν κάνει για το σκοπό αυτό γνωστοί αλχημιστές αλλά επειδή όλοι τους κράταγαν μυστικά τα πειράματά τους κανείς δεν γνωρίζει αν το πέτυχαν. Πάντως μην τρέξετε να το κάνετε, γιατί είναι οικονομικά ασύμφορο.
Διαβάστε περισσότερα...

Στην καρδιά των γεγονότων



Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ κατέγραψαν τη σημερινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας που είχε ικανοποιητική συμμετοχή.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Ομονοίας ήταν αρκετά δυναμική, ενώ στο βήμα ανέβηκε για να μιλήσει και μετανάστης εργάτης.

Οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας είχαν αποκλειστεί από νωρίς με αποτέλεσμα η κυκλοφοριακή συμφόρηση να είναι έντονη.
Διαβάστε περισσότερα...

προς τους επιστήμονες του ιστολογιου!!!!!!

περιμένω απάντηση στο εν λόγω βιντεάκι!!
πώς γίνεται και κινείται το πουλί (μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό!!! δεν είπα "πουλί")
χωρίς μηχανισμό κίνησης!!

Διαβάστε περισσότερα...

Απάντηση υπουργείου εθνικής άμυνας σε ερώτηση για τις περικοπές αεροπορικών εισητηρίων σε φαντάρους

Δεν έχει παρθεί κάποια τέτοια απόφαση διαβεβαιώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ύστερα από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα γίνουν περικοπές στο υπουργείο αλλά όχι με μέτρα που θα στρέφονται ενάντια στους φαντάρους, διαβεβαιώνει ο υπουργός.
Θα ήταν πραγματικά άδικο μέτρο γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια δίνονται σε φαντάρους που υπηρετούν στα σύνορα και η μετακίνησή τους κατά την περίοδο της άδειας τους είναι δύσκολη.
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για την επίδραση των μη πλαστικών τμημάτων της συσκευασίας στα τροφίμων

Η ευρωπαϊκή αρχή ασφάλειας τροφίμων ανακοίνωσε τον προγραμματισμό έρευνας για την μετανάστευση ουσιών στα τρόφιμα από τα μη πλαστικά τμήματα της συσκευασίας των τροφίμων ύστερα από ορισμένα περιστατικά που σημειώθηκαν και αφορούσαν δηλητηριάσεις από ουσίες, όπως η 4-μεθυλοβενζοφαινόνη και η βενζοφαινόνη. τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των ενώσεων βρέθηκε ότι μεταναστεύουν από το μελάνι των χάρτινων ετικετών.
Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος η Ε.Ε είναι υποχρεωμένη να θέτει όρια και να είναι σίγουρη ότι τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα είναι ασφαλή.
Διαβάστε περισσότερα...