Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Χιονίζει αυτή την ώρα στην πόλη της Λαμίας


Οι Βόρειες συνοικίες της πόλης έχουν ντυθεί στα λευκά! Νυφάδες χιονιού αυτή την ώρα και στο κέντρο της πόλης! Εικόνα αυτή την ώρα από Webcam.
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή η διαφήμιση προκάλεσε τους Βραζιλιάνους


Σας παρουσιάζουμε τη διαφήμιση με πρωταγωνίστρια τη Πάρις Χίλτον που προκάλεσε τους Βραζιλιάνους. Η διαφήμιση αφορά γνωστή μπύρα της χώρας (και μάλιστα ξανθιά). Η οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών στη Βραζιλία ζήτησε να απαγορευτεί η διαφήμιση επειδή προάγει την εκμετάλλευση των γυναικών και υποβαθμίζει τον κοινωνικό τους ρόλο. Όπως θα διαπιστώσετε για τα δεδομένα της Πάρις Χίλτον η διαφήμιση είναι σεμνότατη αλλά για τη συντηρητική κοινωνία της Βραζιλίας, όχι. Βέβαια υπάρχει και δεύτερη διαφήμιση για την ίδια εταιρεία αποκλειστικά για τους χρήστες του internet.
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία με το Κατάρ για το λιμάνι του Αστακού

Συμφωνία με το Κατάρ πέτυχε η Ελληνική πλευρά για την εκμετάλλευση το λιμανιού ως τερματικού σταθμού για το φυσικό αέριο. Επίσης στην περιοχή θα δημιουργηθεί και εργοστάσιο. Να δούμε τι θα μείνει σε μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία

Ο Σαρκοζί φάνηκε πιο ένθερμος από ότι η Γερμανίδα καγκελάριος. Δήλωσε μπροστά σε τόσο κόσμο (έχουμε μάρτυρες) τα εξής:
  1. Πλήρη στήριξη στην Ελλάδα
  2. Αν χρειαστεί η Ελλάδα οικονομική ενίσχυση θα μας δώσει (δεν του ζητήσαμε βέβαια).
  3. Η κρίση της Ελλάδας δημιουργεί γενικότερα προβλήματα στην Ευρωζώνη
  4. Θα χρειαστεί ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε τους κερδοσκόπους.

Ο Παπανδρέου δείχνει ικανοποιημένος, ειδικά εν όψει της συνάντησης με Ομπάμα. Στόχος της Ελλάδας πλέον είναι να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού στο 4,5 %.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεισαν οι κάλπες στο Ιράκ

Στο Ιράκ έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη 325 βουλευτών και χωρίς να χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πολιτικός αναλυτής νικητής ανακηρύχτηκε η βία. Οι νεκροί ανέρχονται σε 38 άτομα. οι επίσημες αρχές αναφέρουν τουλάχιστον 60 περιστατικά που σημειώθηκαν μόνο την Κυριακή σε όλη τη χώρα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο σοβαρά. Παρ' όλα αυτά το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 65% ενώ τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση για ταινία

Γειά και χαρά. Αποφασίσαμε χτες το βράδυ να πάμε κινηματογράφο και να δούμε μια ταινία που περιμέναμε καιρό. Ο τίτλος: Το νησί των καταραμένων (Shutter Island). Αν εξαιρέσει κανείς μια μεγάλη παρέα που καθόταν αρκετές θέσεις μπροστά μας και κατάφερε να μας σπάσει τα νεύρα με τα ηλίθια αστεία που πετούσε κατά διαστήματα, έχω να πω τα καλύτερα. Ένα πολύ καλό ψυχολογικό/αστυνομικό νουάρ θρίλερ που διαδραματίζεται το 1954. Από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας κυριαρχεί το παιχνίδι των ψευδαισθήσεων , η υποβλητική σκοτεινή ατμόσφαιρα, και οι πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών που βαδίζουν πάνω σε ένα καλογραμμένο σενάριο. Θα βγείτε από την αίθουσα και θα αναρωτιέστε, τι παιχνίδια είναι ικανό να παίξει το μυαλό μας.. Δε λέω άλλα! Καλή προβολή σε όσους το αποφασίσουν. Το αξίζει!
Διαβάστε περισσότερα...

Επίκαιρο.

Το συγκεκριμένο τραγούδι,το έγραψε η Pink για τον τότε πρόεδρό τους,τον Bush.
Νομίζω ότι με μικρές αλλαγές ταιριάζει υπέροχα και στον Ντήαρ Μίστερ Παπανδρέου μας.









Αναλυτικά οι στίχοι....Κλικ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέδριο Αναλυτικής Χημείας

Το έβδομο συνέδριο αναλυτικής χημείας χωρών που βρέχονται από το Αιγαίο (7th Aegean Anαlytical Chemistry Days) και όχι μόνο θα διεξαχθεί φέτος στην Λέσβο, στον κόλπο της Γέρας από 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και 03 Οκτωβρίου 2010. Διοργανώνεται από το εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συνέδριο σημειώνει σημαντικές επιτυχίες, όπως μεγάλο αριθμό συμμετοχών και συνεργασίες με μεγάλα επιστημονικά περιοδικά. Προσοχή στις ημερομηνίες κατάθεσης των περιλήψεων των εργασιών σας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνεδρίου που παρουσιάζεται στην διπλανή αφίσα.
Διαβάστε περισσότερα...