Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες θυμίζουν πολύ τα αντίστοιχα του 1893 όταν ο Χ. Τρικούπης δήλωσε τη γνωστή φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά και πιθανόν να βρείτε πολλές διαβολικές συμπτώσεις.
Τα χρόνια εκείνα λοιπόν η φορολογική πολιτική είχε εμπλακεί σε φαύλο κύκλο, αφού με στόχο την αποταμίευση και την επένδυση, έπληξε την κατανάλωση, γεγονός που οδήγησε στην ύφεση και στην ανάγκη νέων δημόσιων δαπανών. Οι έμμεσοι φόροι διπλασιάστηκαν και το δημόσιο χρέος ήταν ασυγκράτητο. Πάρα αυτά ο Τρικούπης το 1892 επέλεξε τη λύση του δανεισμού με τόκο που έφτανε το 30%. Η νέα πολιτική λιτότητας και η επιβολή επαχθών διδάκτρων κυρίως στην εκπαίδευση (τότε δεν ήταν δωρεάν, αλλά και τώρα θα μου πείτε δεν είναι!) προκάλεσαν και πάλι λαϊκές αντιδράσεις. Οι Γάλλοι κεφαλαιούχοι δια των Συγγρού-Βλαστού (σε διαμάχη με τους Άγγλους χρηματιστές) υπονόμευαν κάθε προσπάθεια για νέο δάνειο. Στη βουλή οι γαλλόφιλοι Κωνσταντόπουλος και Καραπάνος δεν δίστασαν να υποστηρίξουν πως η πτώχευση είναι η μόνη λύση. Όταν ο Τρικούπης εξασφάλισε το δάνειο ο Συγγρός ζήτησε να μην το επικυρώσει, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο Τρικούπης σε παραίτηση. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Σωτηρόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε έμμεση πτώχευση, συνάπτοντας δάνειο κεφαλαιοποίησης για να πληρώσει τα τοκομερίδια. Όταν το Νοέμβριο του 1893 ο Τρικούπης επανήλθε στην κυβέρνηση ακύρωσε το δάνειο αυτό, που κλόνιζε την αξιοπιστία της χώρας αλλά δεν μπορούσε να πάρει άλλο. Έτσι στις 10 Δεκεμβρίου του 1893 ανακοίνωσε την πτώχευση εξοργίζοντας τους ξένους δανειστές που ζητούσαν επιβολή διεθνούς ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, ενώ βάναυση ήταν η αντίδραση Γερμανών και Γάλλων κατόχων των ελληνικών χρεογράφων στα χρηματιστήρια του εξωτερικού.
Διαβάστε περισσότερα...

Στα μουγγά απο δω και πέρα;

Γειά και χαρά. Παιδιά της Ελλάδος, τα νέα έχουν ως εξής: Μετά τις 23:00 απαγορεύεται η μουσική στα bars της Αθήνας (Κολωνάκι, Ψυρρή, Θησείο, Πλάκα, Αμπελόκηπους). Όποιο μαγαζί κάνει θόρυβο πάνω από 80 ντεσιμπέλ, λουκέτο! Σάββατο και Κυριακή το ωράριο διευρύνεται μέχρι τις 01: 00 τα ξημερώματα. Νόμο Παπαθεμελή μου μυρίζει η ιστορία.. Θα βγουν οι κάτοικοι να που τώρα ότι οι Δημοτικές Αρχές κάναν καλά, θα βγούμε οι άλλοι να που πως κόσμος θα απολυθεί και πως θα περιοριστεί η διασκέδαση του Έλληνα. Όλα κι όλα! Μισθούς έκοψαν, συντάξεις έκοψαν, δώρα και επιδόματα έκοψαν! Αυτό όμως παραπάει! Στα όπλα αδέρφια.. Δε θα τους περάσει. Εν ανάγκη θα κάνουμε και μια απεργία παραπάνω, συνηθισμένοι είμαστε..Ας αρχίσουν οι χοροί!
Διαβάστε περισσότερα...

Σεισμό περιμένουν οι σεισμολόγοι στη Λαμία τις επόμενες μέρες



Ανησυχία προκάλεσαν στους σεισμολόγους οι δύο χθεσινοί σεισμοί στην Β. Εύβοια. Ο κ. Τσελέντης δήλωσε χαρακτηριστικά "Ας έχουμε το νου μας για μια εβδομάδα, όχι παραπάνω".
Ας ελπίσουμε ότι θα πέσουν έξω οι σεισμολόγοι.
Διαβάστε περισσότερα...

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη Γαλλία και την Ισπανία

Χρόνια είχαν να δούνε τόσο χιόνι λένε οι κάτοικοι στα σύνορα Ισπανίας Γαλλίας. Κάθε χρόνο θα την ακούσουμε αυτή την έκφραση. Μία φορά τουλάχιστον!
Πάντως η κακοκαιρία που πλήττει τις δύο αυτές χώρες έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Στην εθνική οδό στα σύνορα των δύο χωρών εκατοντάδες αναγκάστηκαν να αφήσουν τα οχήματα τους και να διαμείνουν σε γειτονικά ξενοδοχεία ή σπίτια. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν και οι επιβάτες τραίνων αφού ακόμα και αυτά ήταν δύσκολο να μετακινηθούν. Αν συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα θα είχαμε κατηγορήσει και τον ίδιο το Θεό που δε σεβάστηκε την οικονομική μας δυσχέρεια!
Διαβάστε περισσότερα...

Διάβασε το γρήγορα αν μπορείς

Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλειστικά για άντρες

Επιτέλους βρέθηκε η πηγή της γυναικείας λίμπιντο. Πόσα χρόνια μας πήρε να κατανοήσουμε τι λάθος κάνουμε; Πόσα βιβλία δεν διαβάσαμε; Πόσα "ντοκιμαντέρ" δεν είδαμε; Απλά ψάχναμε σε λάθος σημείο.
Η πηγή της γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας βρίσκεται σε ένα σημείο του σώματος που δεν πάει με τίποτα το μυαλό σας, στον εγκέφαλο. Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί και Ιάπωνες ερευνητές, οι οποίοι δηλώνουν ότι το οιστρογόνο, μια ορμόνη που σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλική διάθεση, ενεργοποιείται αποκλειστικά σε ένα σημείο του υποθαλάμου και πιο συγκεκριμένα στον μεσοκοίλιο πυρήνα. Φανταστείτε τι προβλήματα είχαν αυτοί οι επιστήμονες που κατέστρωσαν ολόκληρο πείραμα για να βρουν την πηγή της ερωτικής διάθεσης των γυναικών. Κάθε μέρα πονοκέφαλο θα είχαν οι γυναίκες τους!
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικό Best Seller..


Γειά και χαρά. Η ομάδα της μαύρης πένας
προτείνει το συγκεκριμένο βιβλίο με
σκοπό να βοηθήσει τον φίλο αναγνώστη
να περάσει έξυπνα και ανώδυνα (όσο γίνεται δηλαδή)
τα δύσκολα χρόνια που έρχονται..
Προσεχώς και σε dvd (που είναι και της μόδας τελευταία!!)
Καλή σας όρεξη!! Διαβάστε περισσότερα...

Τι άλλο θα διαβάσουμε;


Ένα γκαλά έγινε στη Γάζα. Ο Ιμάμης ευλόγησε το γάμο 450 ζευγαριών.
Η πλειοψηφία των γαμπρών ήταν απο 25 μέχρι 30 ετών και η πλειοψηφία των νυφών ήταν ΚΑΤΩ ΑΠΌ 12 ΕΤΩΝ. Ο κόσμος αγνοεί ότι οι πιο αποτρόπαιες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, βασανιστηρίων και σοδομισμού λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της Γάζας. Οι γάμοι των παιδόφιλων της Χαμάς γίνονται με παιδιά μόλις 4 ετών, κι αυτό με την άδεια του ισλαμικού νόμου. Αυτή η πληροφοριά αποκαλύφτηκε από τον Δρ Paul L.Williams, και εκδόθηκε και μεταφράστηκε στη Βραζιλία. Μεγάλοι μουσουλμάνοι αξιωματούχοι, όπως ο Mahmud Zahar, ένας ηγέτης της Χαμάς συγχάρηκαν προσωπικά τα ζευγάρια κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής που ήταν πολύ προσεκτικά οργανωμένη."Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στην Αμερική ότι δε μπορεί να σας στερήσει αυτή τη χαρά " είπε ο Zahar στους γαμπρούς, που ήταν όλοι ντυμένοι με σκουρόχρωμα κοστούμια. Κάθε γαμπρός πήρε από τη Χαμάς ως δώρο το ποσό των 500 δολαρίων. Τα κοριτσάκια, σε προεφηβική ηλικία, όλα ντυμένα στα λευκά και υπερβολικά μακιγιαρισμένα έλαβαν ένα γαμήλιο μπουκέτο.
"Προσφέρουμε αυτό το γάμο σα δώρο στο λαό μας που αντιμετωπίζει την πολιορκία και τον πόλεμο" σχολίασε ο ισχυρός άντρας της Χαμάς, Ibrahim Salaf. Οι φωτογραφίες αυτής της γαμήλιας τελετής εξιστορούν αυτήν την ειδεχθή "ιστορία". Το Διεθνές Κέντρο Ερευνών για τις Γυναίκες εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 51εκατομμύρια "αρραβωνιασμένα κοριτσάκια" στον κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι σε μουσουλμανικές χώρες. Το 30% αυτών των μικρών αρραβωνιαστικών δέχονται βία από το σύζυγό τους. Κάθε 3 χρόνια, 3 εκατομμύρια αυτών των μικρών μουσουλμάνων υπόκεινται σε ακρωτηριασμούς. Η άσκηση αυτής της παιδοφιλίας γίνεται με την υποστήριξη του ακραίου Ισλαμισμού. Επιπλέον, ο πιο γνωστός μουσουλμάνος, ο Ayatolah Khomeini υποστήριξε με εξοργιστικούς λόγους την άσκηση της παιδοφιλίας: Ένας άντρας μπορεί να αντλήσει σεξουαλική ικανοποίηση από ένα παιδί, ακόμη και από ένα μωρό. Ωστόσο, δε μπορεί να διεισδύσει κολπικά, αλλά... πρωκτικά : ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Αλήθεια ή ψέματα, τα σχόλια δικά σας..

Πηγή: Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα...

Πόλεμος για το νερό

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει για το νερό. Φανταστείτε μόνο τα παρακάτω:

  1. Το 95% του νερού περιέχει αλάτι και είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση,

  2. Ο άνθρωπος χρειάζεται τουλάχιστον 35 λίτρα νερό την ημέρα για τις προσωπικές του ανάγκες,

  3. Υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στην προσβασιμότητα νερού από χώρα σε χώρα, π.χ ο μέσος κάτοικος στο Μάλι χρησιμοποιεί 5 λίτρα την ημέρα ενώ ο μέσος κάτοικος των ΗΠΑ πάνω από 100 λίτρα τη μέρα.
Σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών τα επικίνδυνα σημεία για να ξεσπάσει ένας τέτοιος πόλεμος είναι:



  1. Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστίνη, αφού η βασική πηγή νερού είναι ο Ιορδάνης που ελέγχεται από το Ισραήλ και σε περιόδους ξηρασίας περιορίζει τη ροή του,

  2. Τουρκία και Συρία, όπου η κίνηση της Τουρκίας να οικοδομήσει φράγματα στον Ευφράτη έφερε συγκρούσεις μεταξύ των δύο κρατών,

  3. Κίνα και Ινδία, όπου η σκέψη της πρώτης για εκτροπή το ποταμού Βραχμαπούτρα έχει φέρει εντάσεις,

  4. Αιθιοπία και Αίγυπτος, με το Νείλο να αποτελεί καθημερινό θέμα,

  5. Αγκόλα και Ναμίμπια, όπου λόγω της ξηρασίας υπάρχουν εντάσεις για τα νερά του ποταμού Οκβάνγκο και τέλος

  6. Μπαγκλαντές και Ινδία, όπου λόγω του λιώσιμου των πάγων στα Ιμαλάια υπάρχουν καταστροφές στο Μπαγκλαντές λόγω πλημμυρών.
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στα φυτοφάρμακα

Εκτός των άλλων βλαβερών συνεπειών των φυτοφαρμάκων έρευνα Αμερικανών επιστημόνων αναφέρει πως τα φυτοφάρμακα συνδέονται άμεσα με τη νόσο του Πάρκινσον. Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ παρατήρησαν μετά από εκτεταμένη έρευνα ότι άτομα που είχαν δηλώσει ότι εκτέθηκαν παρατεταμένα σε φυτοφάρμακα το 1992 παρουσίασαν κατά 70% αυξημένες πιθανότητες να προσβληθούν από Πάρκινσον την επόμενη δεκαετία. Το σημαντικό αυτής της έρευνας είναι ότι τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή είχαν ερωτηθεί για την έκθεση τους στα φυτοφάρμακα πολύ πριν νοσήσουν. Το 2001 πάνω από 143.000 άτομα που είχαν λάβει μέρος στην πρώτη έρευνα κλήθηκαν να δώσουν νεότερα στοιχεία για την πορεία και την υγεία τους. Οι ερευνητές συνέκριναν τα στοιχεία του 1992 και του 2001 και απομόνωσαν τα τα άτομα που είχαν απαντήσει θετικά στην ερώτηση της έκθεσης σε φυτοφάρμακα. Στη συνέχεια είδαν πόσα από αυτά τα άτομα προσβλήθηκαν από Πάρκινσον και διαπίστωσαν ότι ήταν ένα σημαντικό ποσοστό.
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η τηλεόραση;



Ένα καινούριο παιχνίδι στην Γαλλική τηλεόραση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο διαγωνιζόμενος κάθεται σε ηλεκτρική καρέκλα και για κάθε λάθος απάντηση δέχεται εκατοντάδες Volt. Το παιχνίδι έχει ερωτήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας και τα χτυπήματα ρεύματος είναι αναπόφευκτα. Το κακό είναι ότι στη σημερινή κοινωνία της προόδου υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τη δημιουργία τέτοιων παιχνιδιών, άνθρωποι που τα παρακολουθούν και χειροκροτούν ή τρομάζουν στη θέα του πόνου και το χειρότερο άνθρωποι που συμμετέχουν για να κερδίσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Θυμίζει την αρένα στο Κολοσσιαίο όπου τα άγρια θηρία κάνανε κομμάτια τους χριστιανούς για να χαίρεται το φιλοθεάμων κοινό.
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδική Ατάκα

..Την πιο περιγραφική έκφραση για τη χθεσινή ατμόσφαιρα,την άκουσα στο δρόμο,από ένα κοριτσάκι 4-5 χρονών...

-Γιαγιά κοίτα....ο ουρανός σκούριασε!
Διαβάστε περισσότερα...