Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Έλληνας και γεννιέσαι, και γίνεσαι»


Ιστορική κουβέντα. Τα είχε πει ο Λιακόπουλος είμαστε εκατοντάδες εκατομμύρια.
Απλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να γεννιέσαι ή να γίνεσαι;
Διαβάστε περισσότερα...

πιστωτικό υπόλοιπο!!!!!



σαν κλασσικός έλληνας κολλημένος με το facebook (μιας και δεν έχουμε κοπέλα)
επεξεργαζόμουν το νέο περιβάλλον του(σιγά σιγά αλλάζει σε όλα τα προφιλ)!
ξαφνικά πατώντας στο λογαριασμό είδα την διπλανή εικόνα!!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ από ότι φαίνεται ετοιμάζεται μεγάλη απάτη με την χρήση του εν λόγω ιστοχώρου!!!!!
θα μας χρεώνουν για τα διάφορα παιχνίδια και εφαρμογές που χρησιμοποιούμε!!!!
αν και αρκετοί λένε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει , καλό είναι να ελέγχεται-ελέγχουμε όλοι μας τους λογαριασμούς μας και κυρίως το σημείο με το ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγάλη αλήθεια!

Μεγάλη αλήθεια αυτό το video! Και ανα τους αιώνες, απλά αλλάζει ο τρόπος, οχι η ουσία! Απολαύστε..

Διαβάστε περισσότερα...

Φασκόμηλο το αρχαίο βιάγκρα


Το φασκόµηλο ήταν γνωστό και στην αρχαιότητα. Οι πρόγονοί µας το χρησιµοποιούσαν ως πολυφάρμακο και το αναφέρουν ο Διοσκουρίδης, ο Αέτιος, ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι οποίοι το εκθείαζαν ιδιαιτέρως. Το φασκόμηλο είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση κατά των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και διάφορες ασθένειες ακόμα και καρκίνο. Λίγοι όμως γνωρίζουν πως το αφέψημα του έχει ιδιαίτερες ευεργητικές ιδιότητες. Προκαλεί ευχάριστη, ερωτική διάθεση και οι αρχαίοι το χρησιμοποιούσαν στις διάφορες τελετές τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σήμερα σώζονται ονομασίες για το συγκεκριμένο βότανο ακατάλληλες για ανηλίκους.
Λίγο φασκόμηλο λοιπόν και καλή σας διασκέδαση
Διαβάστε περισσότερα...

Οι μισθοί των βουλευτών δεν γίνεται να μειωθούν;


Στην πρωϊνή εκπομπή του Γ. Αυτιά ήταν θέμα συζήτησης την προηγόυμενη βδομάδα. Καλεσμένοι η Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ, ο Τραγάκης από ΝΔ και ο Βορίδης από το ΛΑΟΣ. Η Αποστολάκη δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πως αν της μειωθεί ο μισθός θα είναι αναγκασμένη να συμπράττει με τους επιχειρηματίες για να επανεκλεγεί γιατί κοστίζει ο προεκλογικός αγώνας και ο Τραγάκης ότι φορολογείται αρκετά ως βουλευτής και είναι αναλήθειες τα όσα ακόυγονται για το αντίθετο. Ο Βορίδης από την άλλη μας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών γιατί υπάρχουν ειδικά ψηφίσματα από το 1974. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το επάγγελμα του μέλλοντος είναι βουλευτής.
Νομίζω απλά ότι απαιτείται μια βρεγμένη σανίδα για όλους αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες της βουλής.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές.



Για σκεφτείτε λίγο. Ποιους ψηφίζουμε τόσα χρόνια;

Πόσα ψέματα μας έχουν πει;

Τι κάνουμε για αυτό; Τους ξαναψηφίζουμε. Άρα κάτι δεν πάει καλά με εμάς τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας είπε ένα παραμύθι προεκλογικά, το οποίο το ακούσαμε και μας πήρε αμέσως ο ύπνος. Τα κοριτσάκια ονειρεύτηκαν τον πρίγκιπα τους και τα αγοράκια ότι κάποια μέρα θα γίνουν και αυτά μεγάλα και τρανά. Και τότε ξυπνήσαμε και είδαμε ότι δεν είναι έτσι. Οι μισθοί πάγωσαν το ίδιο και το αίμα. Η φορολογία αυξάνεται, τα επιιδόματα καταργούνται. Και όλα αυτά γιατί ο καλός μας πρωθυπουργός δεν ήξερε το έλλειμα. Ένα έλλειμα που το ήξερε ο κάθε Έλληνας πολίτης αλλά ο Γιωργάκης δεν το ήξερε, όπως και το 2004 ο Κωστάκης, όπως νωρίτερα ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου όπως δεν θα το γνωρίζουν και ο γιος Καραμανλή στο μέλλον. Αλλά εμείς θα τους ψηφίζουμε.

Καλό σας απόγευμα υπναράδες;
Διαβάστε περισσότερα...

AMEA



καλησπέρα και από εμένα!!
αν και ήθελα η πρώτη μου ανάρτηση στο συγκεκριμένο ιστολόγιο να είναι κάπως "ανάλαφρη" ,δυστυχώς θα σας απογοητεύσω!!!!
βλέπετε κάτι που είδα ή μάλλον καλύτερα ένιωσα το περασμένο διήμερο στην Πάτρα με έκανε να αλλάξω γνώμη,απόψεις και γενικότερα ιδέες για ένα θέμα!
το θέμα των Α.Με.Α!
Βλέπετε όλοι μας για κάποιο λόγο μεταφράζουμε το Α.Με.Α ως Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες!!
πόσο λάθος είμαστε όμως,μιας και στην πραγματικότητα μεταφράζεται αλλιώς : Άτομα ΜΕ Αναπηρίες.
αναπηρίες που μπορεί να είναι κινητικές , μαθησιακές , εγκεφαλικές και άλλων ειδών!
τα άτομα αυτά είναι γρανάζι του όλου συστήματος που λέγεται κοινωνία και όχι απλά κάτι διαφορετικό ,αλλοπρόσαλο,συμπλήρωμα!!!!
ας περάσω στο κυρίως θέμα τώρα!
είχα κατέβει στην Πάτρα για δουλειές αλλά και λίγο (λέμε τώρα) από διασκέδαση με κάτι φίλους που είχα καιρό να δω!
το σάββατο πέρασε ευχάριστα με αρκετό γέλιο , κέφι , χαλάρωση κλπ κλπ
φτάνει τώρα η κυριακή και η ώρα που αλλάζουν όλα!
γνωρίζοντας από πριν ότι υπάρχει παρέλαση ομάδων για το καρναβάλι των μικρών παιδιών , αποφασίζω να πάω εκεί για να περάσω λίγο την ώρα μου μέχρι να πάω στο επαγγελματικό μου ραντεβού!
και να σου το ένα γκρουπάκι καλύτερο από το άλλο και να οι σερπατίνες και τα σπρέι ,τα κομφετί και άλλα "υποχρεωτικά" εφόδια για την παρέλαση!
ξαφνικά βλέπω ένα γκρουπάκι με απίστευτο κέφι ,χορό , τα χέρια συνεχώς χαιρετούν τον κόσμο που παρακολουθεί την παρέλασή τους!
είναι τα Α.Με.Α!!!!
δυστυχώς δεν είναι εύκολο να περιγράψεις τα χαμόγελα,τη χαρά,την ευφορία , τη ζωντάνια που έιδα στα πρόσωπα των παιδιών που παιρνούσαν με τα καροτσάκια τους, των παιδιών με σύνδρομο DOWN και γενικά των Α.Με.Α!
ακόμη και τα άτομα που συνόδευαν τα άτομα αυτά δεν βαρυγκομούσαν αλλά πραγματικά διασκέδαζαν!!!
όπως είπες και ο χελάκης (γνωστός από τη ραδιοφωνική του μετάδοση του τελικού ευρωπαικου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2004)ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!!
όλοι στην Πάτρα του χρόνου για να ζήσετε και εσείς κάτι μοναδικό!
Διαβάστε περισσότερα...

Telemarketing; Πλάκα με κάνεις;;;;


Είσαι που λες, για κάποιο περίεργο λόγο, με το μάτι γαρίδα στις 4 το πρωί. Να σε αγκαλιάσει ο κερατάς ο Μορφέας δεν το βλέπεις οπότε το παίρνεις απόφαση και σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Τι να κάνω, τι να κάνω, αναρωτιέσαι.. Και δεν ανοίγω τηλεόραση να δω; Παραδεχτείτε το, όλοι το έχουμε κάνει και όλοι ξέρουμε τι έχει εκείνη την ώρα το χαζοκούτι: telemarketing! Ξέρετε, αυτές οι εκπομπές ή ακόμα και διαφημίσεις που έχεις την εντύπωση πως απευθύνονται σε διανοητικά καθυστερημένα ραπανάκια! Άντε και καλά οι διαφημίσεις. Συμπυκνωμένη μπουρδολογία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Έλα όμως που υπάρχουν και οι εκπομπές που προσπαθούν ντε και καλά να μας πείσουν πως εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη που αγόρασαν το συγκεκριμένο προϊόν, άλλαξαν τη ζωή τους και τα λύσαν όλα τα προβλήματα!! Ο κατάλογος των εμπορευμάτων ατελείωτος. Εκεί που λες βρε παιδί μου πόσο μπορεί να στύψει το μυαλό του κάποιος για να γεμίσει τον κόσμο με άχρηστη σαβούρα, τσουπ, να σου το επόμενο αποτυχημένο προϊόν που υπόσχεται γη και ύδωρ στον αγοραστή του. Όργανα γυμναστικής, ρούχα, παπούτσια, εργαλεία, σκεύη, χάπια αδυνατίσματος, ροφήματα, αξεσουάρ, κοσμήματα, gadgets, ..της παναγιάς τα μάτια! Και άντε πες σε μερικά από αυτά, το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να χάσεις μερικά χρήματα. Σε άλλα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος και έχει να κάνει με την υγεία μας. Αγνώστου προέλευσης σκευάσματα που η μόνη εγγύηση είναι από κάποιους άγνωστους παρουσιαστές, κυκλοφορούν ελεύθερα και υπόσχονται θαύματα. Πιείτε το συγκεκριμένο χυμό και χάστε χωρίς δίαιτα και γυμναστική 20 κιλά σε 2 μέρες!! (Γιατί τότε ρε παιδιά πάνω από το μισό πλανήτη η παχυσαρκία είναι η επίσημη θρησκεία και το φαγητό ο νέος μας Θεός;) Φορέστε κορσέδες και φόρμες που αδυνατίζουν, πάρτε ένα άχρηστο όργανο γυμναστικής και με 5 λεπτά τη μέρα στο γραφείο, στο σπίτι, όταν κάθεστε, όταν χέζετε, όταν κλάνετε, θα αδυνατίζετε! Και να τα μοντέλα που τα διαφημίζουν, και να το πληρωμένο ακροατήριο από κάτω να χειροκροτεί και να συμφωνεί με όλα όσα βλέπει. Πόσοι από μας άραγε δεν έχουν αγοράσει τέτοια άχρηστα αντικείμενα που τώρα είναι κάπου σκονισμένα; (ποδήλατα γυμναστικής που τώρα πια εκτελούν χρέη κρεμάστρας,..) Προσωπικά η όλη ιστορία με πειράζει λίγο παραπάνω επειδή ασχολούμαι με την επιστήμη/τέχνη του marketing και θεωρώ βλακώδες να συνδέεται η έννοια του marketing με αυτού του είδους τις επιθετικές προωθήσεις εμπορευμάτων με πολλές φορές τρόπο που προσπαθεί να ξεγελάσει, να αποκρύψει και σε τελική να παραπλανήσει. Το δυστυχές της υπόθεσης είναι πως όλη αυτή η καλοστημένη παρωδία στηρίζεται στις ελπίδες ορισμένων ανθρώπων και στην αδυναμία τους να εκπληρώσουν μικρά και μεγάλα καθημερινά όνειρα. Και ξαναλέω πως το όλο θέμα πολλές φορές θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας. Γιατί μετά αν πάθει κάποιος κάτι, άντε τρέξε να βρεις τον αρμόδιο για να ζητήσεις εξηγήσεις! Θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων. Άποψη μου: την επόμενη φορά που θα πέσει το μάτι σας σε τέτοιες εκπομπές ή διαφημίσεις, κάντε μια καλή πράξη και αλλάξτε το κανάλι..
Διαβάστε περισσότερα...

Club..και ξερό χωμί!


Ας φέρουμε λοιπόν μια αρκετά γνώριμη σε όλους μας εικόνα στο μυαλό: Σάββατο βράδυ περασμένες 12 τα μεσάνυχτα. Εσύ με την παρέα σου και τριγύρω σας ένα τσούρμο κόσμος (πως είναι έξω από τις τράπεζες τα χαράματα οι συνταξιούχοι και περιμένουν να πάει 8 για να τρέξουν για τις συντάξεις του μήνα). Φοράς τα πιο ακριβά σου ρούχα (έσκασες ένα σωρό λεφτά -ποια κρίση;- και τα φοράς μια φορά τη βδομάδα). Αν είσαι γυναίκα, τα φοράς ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά και μετά πρέπει να τα κρεμάσεις στην ντουλάπα σου και να παραπονεθείς πως δεν έχεις τίποτα να βάλεις στην επόμενη έξοδο. Στο θέμα μας πάλι. Είστε λοιπόν μια ευχάριστη παρέα και μετά από αρκετή ώρα ορθοστασία φτάνετε στην είσοδο από το νυχτερινό μαγαζί που κάποιος από τη συντροφιά είχε την λαμπρή ιδέα να προτείνει. Και μπροστά σου εμφανίζετε ξαφνικά ένας (πολλές φορές και περισσότεροι) μεγαλόσωμοι, μαυροφορεμένοι, αγέλαστοι τύποι που ξεκινάνε κοφτές ερωτήσεις του τύπου: πόσοι είστε; συνοδεύεστε; έχετε κλείσει τραπέζι; ..έχετε σφραγίσματα στα δόντια; περάσατε μικροί ανεμοβλογιά; είστε υπέρ ή κατά των προγαμιαίων σχέσεων; Τι χρώμα βρακί φοράτε; ..και άλλα τέτοια χρήσιμα. Ξαφνικό έρωτα ρε φίλε ένιωσες για μένα και θες να μάθεις τόσα; Θα αλλάξει κάτι αν σου απαντήσω σε όλα αυτά; Τα ίδια γ@μω-λεφτά δε θα πληρώσω για να μπω στο μαγαζί; Και άντε πες ότι πας διαβασμένος και του απαντάς σωστά στις ερωτήσεις που σου κάνει. Νομίζεις ότι ξεκινά η διασκέδαση σου; Χα! Τώρα ξεκινάνε τα ωραία. Μπαίνεις μέσα και το βλέμμα σου πέφτει πάνω σε μια ξανθιά που σου χαμογελάει. Της χαμογελάς και συ. Όταν σου λέει την τιμή εισόδου, για ένα παράξενο λόγο σου κόβεται το χαμόγελο. Μη στεναχωριέσαι όμως! Σου δίνουμε μια ακόμα ευκαιρία να αποσπάσεις ένα ακόμα χαμόγελο. Αυτή τη φορά η φιλική και όμορφη υπάλληλος όχι μόνο σου χαμογελάει, αλλά είναι διατεθειμένη να σε γδύσει κιόλας, κυριολεκτικά! Και αν είσαι τυχερός, θα υπάρχει χώρος να αφήσεις πανωφόρια, κασκόλ, γάντια, τσάντες, ..αλλιώς σαν το σεισμοπαθή, τα κουβαλάς μαζί σου. Και μπαίνεις στο χώρο νιώθοντας σαν τον Οδυσσέα που φτάνει επιτέλους στην Ιθάκη! Σκοτεινή αίθουσα, με περιστασιακές δόσεις έντονου φωτισμού τοπικά, γεμάτη από κόσμο. Παλεύεις λίγο στην αρχή για να βρεις ένα κομμάτι γης να σταθείς εσύ και η παρέα σου, πως κάνανε οι αποικιοκράτες τα παλιά τα χρόνια. Και φυσικά το υπερασπίζεσαι με νύχια και με δόντια! Φιλική συμβουλή: μην σου πάρει ώρα να αποφασίσεις τι θα παραγγείλεις. Στο τέλος από το μπάχαλο που θα επικρατεί, ο ένας θα πίνει από το ποτήρι του άλλου (και ας μην πούμε καλύτερα τι μπορεί να πιεί κάποιος στη χειρότερη και να ξυπνήσει την επόμενη μέρα με ένα κεφάλι λες και μέσα του γίνεται συναυλία απο metal συγκροτήματα). Και φαντάζομαι σε κάποια φάση της βραδιάς να είσαι με το ένα χέρι στο ποτό, με το άλλο στο τσιγάρο (τελικά τι έγινε με την απαγόρευση του καπνίσματος; αχαχαχ), ακινητοποιημένος λες και είσαι με αμάξι στην Κηφισίας 11 το πρωί, και να προσπαθείς να χορέψεις. Πιο εύκολα κάνει αναστροφή νταλίκα με ρυμουλκούμενο σε ανηφορικό μονόδρομο παρά εσύ να χορέψεις! Φαντάσου τώρα να θες να πας και τουαλέτα (μπορεί βρε παιδί μου απο την πολύ χαρά, να σε πιάσει κατούρημα). Αφού ποδοπατηθείς, ρίξεις αγκωνιές, καταφέρνεις στο τέλος να βρεθείς στον χώρο που τον διακοσμούν ξεχειλισμένοι κάδοι με χαρτιά (μη ρωτάς το χρώμα τους) καθώς και ένα πάτωμα που θυμίζει ναρκοπέδιο με τον τρόπο που περπατάς (για την ιστορία, δεν είναι νερό αυτό στο πάτωμα!) Αν είσαι τυχερός θα κατουρήσεις ανενόχλητος, αν όχι μπορεί η πόρτα να ανοίγει και να σε διακόπτουν προσωρινά απο τη δημιουργική σου απασχόληση. Και άντε πάλι πίσω στην παρέα σου, απο τον ίδιο περιπετειώδη δρόμο..και κάπως έτσι κυλάει η βραδιά. Μεταξύ μας, μπορεί και να σου άρεσε. Σκασμένος από την κούραση και το άγχος της εβδομάδας να θες να βγεις όπως όλοι και να διασκεδάσεις όπως όλοι. Μαγκιά σου! Δεν είναι μαγκιά κανενός όμως να σου συμπεριφέρεται με τρόπο υποτιμητικό και ρατσιστικό, ειδικά όταν δε σε ξέρει. Χάρη σου κάνω να έρθω με τους φίλους μου στο μαγαζί σου φίλε και να σου ακουμπήσω τα λεφτά μου. Έχω την απαίτηση να με υπολογίσεις, σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει η επιχείρηση σου (εδώ μπορείτε να γελάσετε όσοι το διαβάζετε αυτό το κείμενο). Αμάν πια με το κάθε λαμόγιο που το παίζει επιχειρηματίας! Το φταίξιμο φυσικά το ρίχνω σε μένα και σε σας. Εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να μας συμπεριφέρονται με τρόπο προσβλητικό και να χαιρόμαστε και από πάνω που «διασκεδάσαμε» στο μαγαζί τους. Ας μη γίνω άλλο γκρινιάρης. Κάποιοι θα συμφωνήσετε μαζί μου, κάποιοι θα γελάσετε, κάποιοι θα με πείτε υπερβολικό (κάποιοι κακοί από σας θα αναρωτηθείτε πόσες φορές έχω φάει πόρτα σε κλαμπ). Όπως και να έχει, ας τελειώσω με το εξής. Έλληνες είμαστε, και μέχρι να πεθάνουμε θα διασκεδάζουμε, είτε αυτό λέγεται κλαμπ, είτε μπουζούκια,.. Το θέμα είναι να περνάμε καλά και σίγουρα όχι ο ένας εις βάρος του άλλου.
Διαβάστε περισσότερα...