Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ο θάνατος του Σωκράτη

Επειδή σαν σήμερα το 399π.Χ πέθανε ο μεγάλος Σωκράτης θεωρώ σημαντικό να σας παρουσιάσω τη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατό του. Το 399 π.Χ, λοιπόν, ο Σωκράτης παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ασέβειας κατά των θεών και της διαφθοράς των νέων. Πρωτεργάτης της μήνυσης ήταν ο πολιτικός Άνυτος (ένας από τους δύο αρχηγούς των δημοκρατικών που επανήλθαν με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 403 π.Χ.)που ασκούσε εκείνη την εποχή μεγάλη επιρροή. Κατήγορος ήταν ο άσημος Μέλητος. Ο Σωκράτης, που αντιμετώπισε την κατηγορία με περιφρόνηση απήγγειλε την απολογία του με τέτοιο τρόπο ώστε να δικαιωθεί ο τρόπος σκέψης του. Εντούτοις καταδικάστηκε σε θάνατο με 280 ψήφους υπέρ και με 220 ψήφους κατά. Οι δικαστές όμως του δώσανε το δικαίωμα της αντιπρότασης ώστε να μειωθεί η ποινή, αλλά ο Σωκράτης με περίσσιο θάρρος δήλωσε πως αν ήταν να επιλέξει την ποινή που του ταίριαζε θα επέλεγε τη σίτιση του στο Πρυτανείον (τιμή που άξιζε μόνο στους ευεργέτες της πόλης). Το γεγονός εξόργισε τους δικαστές που τελικά αποδέχτηκαν την πρώτη ποινή, δηλαδή τη θανάτωση του με κώνειο. Επειδή όμως το ιερό πλοίο της Αθήνας της "Παράλου" βρίσκονταν στη Δήλο η ποινή δεν μπορούσε να εκτελεστεί και έτσι ο Σωκράτης έμενε φυλακισμένος περίπου ένα μήνα. Εκεί δεχόταν τις επισκέψεις φίλων, μεταξύ των οποίων και ο Κρίτων που σχεδίαζε την απόδραση του, την οποία και αρνήθηκε, αφού θα ερχόταν αντιμέτωπος με τις ιδέες του. ΄
Ο Σωκράτης πέθανε σαν σήμερα το 399 π.Χ!
Διαβάστε περισσότερα...

πρόβατα ξυπνάτε!!!



ένα τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε χρονική περίοδο στην χώρα μας!
πρόβατα (εγώ ,εσύ ,όλοι μας) ξυπνάτε!!!!!! Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτο θέμα γίναμε στις Γερμανικές εφημερίδες

Ευτυχώς είμαστε κι εμείς και ασχολούνται με κάτι οι Γερμανικές εφημερίδες! Συνέχισαν λοιπόν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι να αναφέρονται στους Έλληνες με υποτιμητικά σχόλια, λες και μας κρατούσαν κακία χρόνια και ήρθε η ώρα να ξεσπάσουν.

Για παράδειγμα η εφημερίδα Bild, που επικαλούμενη δηλώσεις Γερμανών βουλευτών μας ζητάνε να τους δώσουμε ακατοίκητα νησιά. Τα Ίμια να τους δώσουμε! Μήπως και λυθεί και το πρόβλημα με τους γείτονες. Αυτοί βέβαια ζητάνε την Κέρκυρα, αλλά δεν μπορούμε, δεν γίνεται, γιατί με την Κέρκυρα θα μας χρωστάνε μετά! Είναι ακριβή.
Διαβάστε περισσότερα...

Πως να πετύχετε τον τέλειο γάμο;

Διαβάζω στη σημερινή City Press πως βρέθηκε η φόρμουλα για τον τέλειο γάμο! Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι: "η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια μικρότερη από τον άντρα, να έχει ίδιο κοινωνικοπολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη (σε ποσοστό 27%). Τότε το ζευγάρι έχει 25% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχίσει στη ζωή του, σύμφωνα με μια ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος μαθηματικής φόρμουλας για τον τέλειο γάμο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Εuropean Journal of Operation Research". Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή χωρισμένη μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Το εκπαιδευτικό σύστημα αλλάζει

Τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας ανακοίνωσε χτες η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται μείωση της ύλης σε δημοτικά και γυμνάσια, ψηφιοποίηση των βιβλίων, απόκτηση επάρκειας γνώσης σε τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανάλογα με τις ανάγκες των πανεπιστημίων και με επιλογή θεμάτων σταθμισμένης δυσκολίας.
Αλλαγή και στον τρόπο προσλήψεων των καθηγητών, οι οποίοι πλέον θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης και φυσικά να έχουν πετύχει στον ΑΣΕΠ.
Διαβάστε περισσότερα...

Απλά υπέροχο!

Γειά και χαρά. Απολαύστε την Kseniya Simonova, νικήτρια του show: Ukraine's got talent (2009). Στο παρακάτω video, το θέμα είναι η γερμανική εισβολή στην Ουκρανία κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.. τα λόγια είναι περιττά..

Διαβάστε περισσότερα...

τζούλια reloaded!!!



ας θυμηθούμε λίγο τι έλεγε (μη μου πείτε ότι τραγουδούσε!!!!!!!!!!!) πριν από μερικούς μήνες η δεσποινίς τζούλια αλεξανδράτου!!
ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!
όπως φαίνεται ο τίτλος του τραγουδιού (;) ήταν προφητικός.
όλα γίνονται για τα λεφτά και τη δημοσιότητα!
να προσθέσω και μια προσωπική άποψη για την τζούλια!
ίσως να είναι η πιο έξυπνη ξανθιά (μη γελάτε ρε παιδιά) στην Ελλάδα!
κατάφερε εν μέσω οικονομικής κρίσης να βγάλει τρελά λεφτά από την ταινία εμμέσως ή αμέσως και να είναι συνεχώς στο προσκήνιο/τηλεπαράθυρα.
έμμεσα από τη μήνυση που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι της και ζητούν χρηματική αποζημίωση.
αμέσως παίρνοντας το ποσοστό της από τα κέρδη της ταινίας ,αν φυσικά γυρίστηκε με την συγκατάθεσή της (που πιστεύω ότι έτσι έγινε).
αυτή στην ταινία συνουσιάζεται (υπάρχει και η λογοκρισία) και το ευχαριστιέται συν το ότι πληρώνεται και εμάς μας πηδάνε ,κανονικότα με τα νέα οικονομικά μέτρα ,
δεν το ευχαριστιόμαστε και πληρώνουμε από πάνω!!! Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα λόγω της διαδήλωσης

Κάνατε το λάθος και πήρατε αυτοκίνητο; Θα μου πείτε πως αλλιώς να μετακινηθούμε; Με ΤΑΞΙ; Σήμερα κάνουν χρυσές δουλειές, επιλέγουν κούρσες στριμώχνουν άτομα ακόμα και στο χώρο αποσκευών, που λέει ο λόγος! Πάντως αυτή την ώρα είναι κλειστή η Βασ. Σοφίας στη κάθοδο προς το Σύνταγμα από την οδό Ρηγίλλης και τα οχήματα διοχετεύονται προς Κολωνάκι. Επίσης προβλήματα στη Σταδίου και φυσικά στην Πανεπιστημίου που είναι κλειστές και τα αυτοκίνητα διοχετεύονται μέσω Ακαδημίας. Γενικά αν δεν έχετε κάτι σοβαρό να κάνετε και αν δεν σκοπεύετε να περπατήσετε μην κατεβείτε στο κέντρο της Αθήνας.
Διαβάστε περισσότερα...

Σε εξέλιξη η πορεία εργατών στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των εργατών στο κέντρο της Αθήνας στην πλ. Συντάγματος. Στην πορεία βέβαια πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ. Το γεγονός αυτό εξυπηρετεί φυσικά όπως καταλαβαίνετε τα σχέδια του πρωθυπουργού να μιλάει για πολίτες έτοιμους για θυσίες αφού η κινητοποίηση φαίνεται σαν κομματικά υποστηριζόμενη από την αριστερά και τίποτα περισσότερο! Και αυτό γιατί στα τόσα χρόνια λειτουργίας των συνδικάτων δεν υπήρξε ποτέ κοινή γραμμή! Σήμερα που πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι γιατί το κέντρο να έχει γεμίσει με σημαίες του ΠΑΜΕ και όχι με ελληνικές σημαίες; Περισσότερο θα πεινάσει ο αριστερός από το δεξιό; Μεγάλη η ευθύνη που σας βαραίνει κύριοι των συνδικάτων, αφού και εσείς είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει. Να σας θυμίσω τι θέση κατείχε ο Πολυζωγόπουλος; Τι τον ένοιαζε τον Πολυζωγόπουλο για τον απλό εργάτη; Εντολές εκτελούσε! Πιόνι ήταν, τίποτα περισσότερο!
Τις θέσεις τους εν τω μεταξύ πήραν και οι "αστυνομικοί της γειτονιάς" 'έξω από τη βουλή! Η δύναμή τους είναι τέτοια που θεωρεί κανείς ότι θα διαδηλώσουν τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι! Αλλά και αυτοί φαντάζομαι αν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς θα ρίχνανε τα βέλη τους προς τους κυρίους της βουλής και όχι προς τους διαδηλωτές!

Για το τέλος άφησα την ταλαιπωρία των υπόλοιπων πολιτών που λόγω κυκλοφοριακής φόρτισης στο κέντρο της Αθήνας θα γυρίσουν σπίτι τους με τα νεύρα σπασμένα και κρίμα σε αυτόν που θα τους πει μια κουβέντα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι έγινε τα χαλάσαν Τουρκία -Αμερική;

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Αρμενίων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου; Έτσι φαίνεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναταραχή στην γειτονική χώρα.

Ήδη ο πρωθυπουργός της χώρας Tayyip Erdogan ζήτησε από τον πρέσβη του στην Ουάσιγκτον να διαμαρτυρηθεί έντονα, ενώ δηλώνει ότι η κίνηση αυτή θα φέρει τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών! Πάει ο κόσμος τρελάθηκε, αν τα χαλάσουν και Τουρκία-Αμερική τότε περνάει σε δεύτερη μοίρα ο χωρισμός Μενεγάκης-Λάτσιου!
Διαβάστε περισσότερα...
Καλημέρα αναγνωστούληδές μας.Ξύπνησα πριν λίγο και εκεί που ετοιμαζόμουν,κοιτάω έξω από το παράθυρο....και τι να δω;ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ κίνηση!Σήμερα απεργούν όλοι.Όλα τα Μου Μου Μου(Μέσα Μαζικής Μεταφοράς)...και ο κάθε Αθηναίος,πήρε το αμαξάκι του για να πάει στη δουλειά του.Εγώ,πάλι,σα γνήσια κακομαθημένη ελληνίδα,θα πάρω το ταξάκι μου και σε 1-2 άντε 3 ώρες θα φτάσω στη δουλίτσα μου.Για όσους τώρα..δεν έχουν κάτι σημαντικό να κάνουν σήμερα στο κέντρο,ας μην κατέβουν,γιατί θα ζοριστούν και θα φάνε........:
Ας μείνετε σπίτι...εκεί τουλαχιστον θα το φάτε το λαχανικό και θα....δροσιστείτε!
Καλή σας μέρα...
Διαβάστε περισσότερα...

Απλά μαθηματικά είναι!

Η αισχροκέρδεια συνεχίζεται! Πριν καλά καλά προλάβουν να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, οι βενζινοπώλες αύξησαν την τιμή της βενζίνης.

Την προηγούμενη βδομάδα η τιμή της ανερχόταν στα 1,30 ευρώ και σήμερα φτάνει σε πρατήριο της Καλλιθέας τα 1,49 ευρώ, στους Αμπελόκηπους 1,50 ευρώ και στην Καισαριανή χτυπάει ρεκόρ στα 1,57 ευρώ! Με απλά μαθηματικά θα έπρεπε (που και πάλι δεν θα έπρεπε αφού η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε λόγω απεργίας τελωνειακών και ξέχασε να μειωθεί όταν αυτή τελείωσε) να φτάνει την τιμή του 1,38 ευρώ, αύξηση δηλαδή 8 λεπτά, όπως ανακοινώθηκε! Αντί αυτού έχουμε αύξηση μέχρι και 17 λεπτά! Και ρωτώ που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί; Και ξαναρωτώ γιατί να χρειαζόμαστε ελεγκτικούς μηχανισμούς; Μόνο στο κέρδος είναι το μυαλό μας; Δηλαδή κάθε Έλληνας χρειάζεται και έναν ελεγκτή πάνω από το κεφάλι του; Δεν μπορεί να κάνει μια απλή μαθηματική πράξη;
Να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και εδώ είμαστε πάλι.
Διαβάστε περισσότερα...