Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ο νεκρός γάιδαρος

Ο Billy πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάιδαρο έναντι του ποσού των $100.00. Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε, 'Συγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε."
Ο Billy απάντησε, "Τότε δώσε μου τα λεφτά μου πίσω.'
Ο αγρότης είπε, 'δεν μπορώ να το κάνω γιατί τα έχω ήδη ξοδέψει....
Ο Billy είπε, 'Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο.'

Ο αγρότης ρώτησε, 'Τι θα τον κάνεις?'
και ο Billy απάντησε, "θα τον βγάλω σε λοταρία.'

Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας, 'Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία τον ψόφιο γάιδαρο.'
και ο Billy απάντησε 'Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα πω σε κανένα ότι είναι ψόφιος.'

Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και ρώτησε. ' Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο?'

Ο Billy είπε, 'Τον έβγαλα σε λοταρία. Πούλησα 500 εισιτήρια προς δύο δολάρια το ένα και έτσι κέρδισα $998.00'

Ο αγρότης ρώτησε, 'Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε?' και ο Billy απάντησε, ' Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο του δολάρια.'


Ο Billy τώρα εργάζεται για την Goldman Sachs.
--
Φυσικά, δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα, για τον απλό λόγο ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, πόσο μάλλον όταν κανένας πέραν του τελικού αποδέκτη δεν έμαθε ότι ο γάιδαρος ήταν νεκρός. Ωστόσο, εδώ έρχεται αυτό το μικρόο πραγματάκι που λέγεται Εξωτερικός Έλεγχος και μπαγλαρώνει τον Billy που έβγαλε στο σφυρί τον νεκρό γάιδαρο. Αλλά που..
Διαβάστε περισσότερα...

Ζωη..ποδήλατο

Γειά και χαρά. Ανακοινώθηκαν σήμερα τα νέα μέτρα που αφορούν μισθούς και συντάξεις. Είναι πλέον επίσημο, η ζωή μας θα γίνει ποδήλατο! Και αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, πάρτε μια ιδέα πως θα κάνουμε ποδήλατο απο δώ και πέρα απο έναν ειδικό..


Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από το σοσιαλιστή Παπακωνσταντίνου

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα από τον Παπακωνσταντίνου. Ο Φ.Π.Α που προεκλογικά θα έμενε σταθερός θα φτάσει το 23%. Θα έχουμε πάλι αύξηση στην τιμή των καυσίμων. Ο 13ος και 14ος μισθός γίνονται ενιαίοι για όλο το δημόσιο τομέα και καθορίζεται στα 250 ευρώ δώρο Πάσχα, 250 ευρώ επίδομα αδείας και 500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων για μισθούς δημοσίου που δεν ξεπερνούν τα 3000 ευρώ, ενώ για τις συντάξεις καθορίζονται σε 200 ευρώ το δώρο Πάσχα, 200 ευρώ το επίδομα αδείας και 400 ευρώ το δώρο Χριστουγέννων, για συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 2500 ευρώ. Ανακοίνωσε 7% μείωση των επιδομάτων στο δημόσιο τομέα και 3% μείωση του μισθού στις ΔΕΚΟ. Υπογράμμισε ότι τα μέτρα ισχύουν και για τους βουλευτές και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Αναστέλλεται η χορήγηση του δεύτερου μέρους του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης. Αναπροσαρμόζονται επίσης οι εργασιακές σχέσεις, αλλάζει το όριο απολύσεων, μεταβάλλονται τα ποσά αποζημιώσεων και παγώνουν οι αυξήσεις μέχρι το 2014 που θα κρατήσει ο μηχανισμός στήριξης. Ασαφής η εικόνα για τον ιδιωτικό τομέα! Καλή δύναμη σε όλους μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Παπανδρέου! Σκληρά μέτρα για να βγούμε από την κρίση

Ο Γιωργάκης, ο σοσιαλιστής, με θλιμμένο ύφος μας μίλησε σήμερα το πρωί για τα νέα μέτρα. Δεν τα ανακοίνωσε ο ίδιος, έδωσε τη σκυτάλη στο σοσιαλιστή Υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου. Ο Γιωργάκης μίλησε με γενικόλογα για τα εξής: 1) θα ζητήσει από τους βουλευτές να παραιτηθούν από τα δώρα τους, 2) θα ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει με το νέο εκλογικό νόμο, 3) ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αφορούν το δημόσιο τομέα κι όχι τον ιδιωτικό, 4) μίλησε για μια νέα έννοια του νέου πατριωτισμού που δεν αφορά τα εθνικά σύμβολα αλλά την αλληλεγγύη των Ελλήνων μεταξύ τους και την αξιοποίηση όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Έλληνα, όπως το φιλότιμο, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η φιλοξενία. Στη συνέχεια και πριν ακουστούν οι αντιδράσεις στο υπουργικό συμβούλιο, αν υπήρξαν, η σύνδεση έπεσε. Ελπίζω να ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός.
Διαβάστε περισσότερα...

Εργαστήρι Μεταπτυχιακών Σπουδών στο εξωτερικό

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει εργαστήρι μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό, για τις χώρες: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ & ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2010.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, δείτε το συνημμένο αρχείο ή επικοινωνήστε με την κ. Βιολέττα Μουστακαλή (Τηλ. 210 727 5220,
E-mail: vmoust@mm.di.uoa.gr).

Διαβάστε περισσότερα...

Ερέτρια ματιές σε μια αρχαία πόλη

Μη χάσετε την έκθεση με θέμα την ιστορία της αρχαίας Ερέτριας. Η περιοδική έκθεση με τίτλο «Ερέτρια ματιές σε μια αρχαία πόλη», παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τις 27 Απριλίου έως τις 25 Αυγούστου 2010.
Για τη διοργάνωση της έκθεσης αυτής συνεργάστηκαν αρμονικά και εποικοδομητικά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα και η ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Αρχαιολογικά ευρήματα κάθε είδους, 437τον αριθμό, συνθέτουν την εικόνα της σημαντικής αυτής πόλης της Εύβοιας και αφηγούνται την ιστορία της από την ίδρυσή της τον 8ο αιώνα π.Χ. ως και το τέλος της αρχαιότητας και τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους οπότε σβήνονται σιγά σιγά τα ίχνη της.
Διαβάστε περισσότερα...