Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Από μαλάρια και γενετικές ασθένειες έπασχε ο Τουταγχαμόν

Υγιέστατος ο Τουταγχαμόν, παλικάρι! Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο Journal of the American Medical Association, ο Τουταγχαμόν (που πέθανε σε μικρή ηλικία) έπασχε από μαλάρια και σοβαρές γενετικές ασθένειες που είχαν ως αποτέλεσμα να έχει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας. Για το λόγο αυτό πιστεύεται ότι στις παραστάσεις που βρέθηκαν στον τάφο του κάθεται συνέχεια σε άρμα (παλιά πιστεύονταν ότι αυτό ήταν απόδειξη ισχύος). Η έρευνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη που στηριζόταν σε ακτίνες Χ και που είχαν αποδείξει ότι υπάρχει μία τρύπα στο κρανίο που πιθανολογούταν ότι οφειλόταν σε χτύπημα άρα και σε δολοφονία. Οι επιστήμονες όμως σήμερα πιστεύουν ότι η τρύπα αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της μουμιοποίησης.
Διαβάστε περισσότερα...

Μία ακόμα ήσυχη νύχτα στην Αθήνα

Μονοτονία σε αυτή την πόλη, ηρεμία και ησυχία. Μόνο ένα μακελειό και λίγο πριν μία έκρηξη βόμβας στην είσοδο των γραφείων της χρηματιστηριακής εταιρείας JP Morgan στο δεύτερο όροφο κτηρίου επί της οδού Χάριτος 3 στο Κολωνάκι. Χρυσοχοΐδη καλά τα λόγια αλλά ψάξτο λίγο, κάτι δεν πάει καλά (έχε χάρη που είσαι ακόμα σε περίοδο χάριτος).
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Scorpions στην Πάτρα!


Στις 9 Ιουνίου 2010, στο Πανπελλοπονησιακό Στάδιο της Πάτρας (εκεί που κυνηγούσαν να δείρουν τον Κούγια οι οπαδοί της Παναχαικής!) θα έχουν την ευκαιρία όσοι παρευρεθούν να παρακολουθήσουν το παγκοσμίου φήμης hard rock συγκρότημα The Scorpions, το οποίο ανοίγει επίσημα το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2010. Έπειτα απο 45 χρόνια επιτυχημένης πορείας (σαν της Σασας Μπάστα ένα πράμα!), το γερμανικό συγκρότημα που ξεκίνησε απο το Ανόβερο, αποφάσισε να τερματίσει επιλέγοντας την Ελλάδα ως έναν απο τους τερματικούς του προορισμούς. Άντε και θα μας "Rock us like a hurricane!!"
Α, ναι και το βασικότερο. Εισιτήρια προπωλούνται:

1) ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ MUSICAL ΕΡΜΟΥ 46 ΠΑΤΡΑ. ΤΗΛ. 2610 620222

2)DISCOVER- ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΣ 30 ΠΑΤΡΑ

ΤΗΛ. 2610 624916

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΕΡΚΙΔΑ 40€, ΑΡΕΝΑ 33€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ 25€, VIP 60.
Διαβάστε περισσότερα...

Αιματηρή συμπλοκή πριν από λίγο στο Βύρωνα

Δύο αστυνομικοί τραυματίες κι ένας πολίτης νεκρός είναι ο απολογισμός από επιχείρηση της αστυνομίας στο Βύρωνα για τη σύλληψη δύο ληστών αλβανικής υπηκοότητας, καθώς έβγαιναν από σπίτι της περιοχής. Στη συνέχεια οι ληστές πέταξαν προς τους αστυνομικούς χειροβομβίδες οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών, ενώ στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε τραυματίστηκε θανάσιμα και ένας πολίτης. Οι ληστές συνελήφθησαν.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο διοικητής των Ταλιμπάν πιάστηκε στο Πακιστάν;

Οι επίσημες αρχές των ΗΠΑ μιλάνε για επίσημη σύλληψη του Mullah Abdul Ghani Baradar στο Πακιστάν. οι Ταλιμπάν δεν επιβεβαιώνουν το γεγονός. Ο Mullah Abdul Ghani Baradar, θεωρείται ως ηγετικό στέλεχος και κορυφαίος στρατιωτικός διοικητής των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
Διαβάστε περισσότερα...

Μάρτης γδάρτης


"Δεν θα πιέσουμε άλλο την Ελλάδα για τώρα αλλά αν χρειαστεί από Μάρτιο θα ληφθούν νέα μέτρα" δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Jean-Claude Juncker.
Διαβάστε περισσότερα...

Το είδαμε και αυτό!


Όλοι ξέραμε πως με τα χρόνια μερικά πράγματα στο ανθρώπινο σώμα ακολουθούν την καθοδική πορεία. Αυτό που κανένας σας δεν ήξερε και έρχεται η δαιμόνια ομάδα του mauripena να σας μάθει είναι πως σε μερικές περιπτώσεις, ορισμένα σημεία του ανθρώπινου σώματος (όσο και αν σας φαίνεται παράξενο), ακολουθούν την ανοδική πορεία(στη συγκεκριμένη φωτογραφία, ο κ_λος της κυρίας!) Διαβάστε περισσότερα...