Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Προσωρινά αποκαθίσταται η κίνηση στα Τέμπη

Δίνεται στους οδηγούς προσωρινά το τμήμα των Τεμπών για τη διευκόλυνση των εκρομέων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κοινοπραξίας ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε. στο παρακάτω link: http://www.aegeanmotorway.gr/pdf/press/29032010.pdf.
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι στο τμήμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σταθεροπόιησης των βράχων και ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος των προβλεπόμενων σύμφωνα με τις ελβετκές προδιαγραφές. Εσείς πάντως για καλό και για κακό κάντε κι έναν σταυρό όταν περάσετε την περιοχή, δεν βλάπτει.

Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό τροχαίο πριν λίγο στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Τραγικό τροχαίο πριν λίγο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου. Νταλίκα με λιπάσματα συγκρούστηκε με Ι.Χ με αποτέλεσμα το τελευταίο να τυλιχτεί στις φλόγες. Νεκρός ο οδηγός του οχήματος και σοβαρά τραυματίας η συνοδηγός.
Διαβάστε περισσότερα...

Παπάς.............

έβλεπα στην τηλεόραση σε επανάληψη τη σειρά "Το καφέ της Χαράς" και είδα τον γνωστό παπα-Τριαντάφυλλο ,τον παπά που το μόνο που ήθελε ήταν να πίνει και αμέσως μου ήρθε στο νου ένα βίντεο που είχα δει πριν από μερικές μέρες!
κοιτάξτε το παρακάτω βίντεο και πείτε μου αν σας θυμίζει κάτι



τελικά ισχύει αυτό που λένε ότι η τηλεόραση αντιγράφει τη ζωή! Διαβάστε περισσότερα...

Ο Έλληνας επαναστάτης

Γειά και χαρά. Σαν σήμερα, το 1870, γεννήθηκε ο Παύλος Μελάς,πρωτομάρτυρας και πρωταγωνιστής του Μακεδονικού αγώνα (1870-1904). Για όσους δε γνωρίζουν λοιπόν, ένα σύντομο μάθημα ιστορίας..

Ο Παύλος Μελάς ήταν απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής των Ευελπίδων στην οποία εισήλθε το 1886. Ανθυπολοχαγός του πυροβολικού, υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της «Εθνικής Εταιρείας», ενώ το 1892 παντρεύτηκε τη Ναταλία Δραγούμη, αδερφή του Ι. Δραγούμη. Συμμετείχε στον ατυχή πόλεμο του 1897 ως διοικητής της 2ης πεδινής Πυροβολαρχίας. Στις αρχές του 1904 συγκροτήθηκε με διαταγή της κυβέρνησης ομάδα τεσσάρων αξιωματικών, ανάμεσα τους και ο Μελάς, για να λάβουν δράση έναντια στους κοτζαμπάσηδες της Βουλγαρίας που έσπερναν τον τρόμο στη Μακεδονία. Η ομάδα των Ελλήνων αξιωματικών πέρασε τα σύνορα με ψεύτικα διαβατήρια (το ψευδώνυμο του Μελά ήταν Μίκης Ζέζας) και κατευθύνθηκε προς τη Δυτική Μακεδονία για να καταλήξει στην περιοχή Κορεστίων Καστοριάς, στο όρος Βίτσι και στη συνέχεια στην περιοχή των Πρεσπών.
Στα τέλη του Μάρτη όμως αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα αφού η Τουρκία πληροφορήθηκε την άφιξη του στην περιοχή. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους όμως ζήτησε εικοσαήμερη άδεια από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και μαζί με τον Πύριζα πέρασε ξανά τα σύνορα, πάλι με ψεύτικο διαβατήριο που τον εμφάνιζε ως ζωέμπορας και κατευθύνθηκα ξανά στην Κοζάνη. Εκεί μετά από συνάντηση με την τοπική επιτροπή άμυνας αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας από άνδρες της περιοχής της Κοζάνης και της Καστοριάς με στόχο την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα. Επέστρεψε στην Αθήνα για να λάβει νέα τετράμηνη άδεια, ενώ ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του μακεδονικού Αγώνα.

Στη συνέχεια φεύγει για Τρίτη και τελευταία φορά για την Μακεδονία Συνοδευόταν από Μακεδόνες και Κρήτες. Ήταν πλέον και επίσημα ο καπετάν Μίκης Ζέζας. Πέρασε στη Λάρισα και στις 28 Αυγούστου διάβηκε τα σύνορα και έφτασε στην περιοχή Κορεστίων. Μετά από περιπέτειες έφτασε στην Καστοριά όπυ ξεκίνησε άμεσα τη δράση του. Στις 13 Οκτωβρίου έφτασε στη Σιάτιστα όπου αποφάσισε με την ομάδα του να ξεκουραστεί. Τότε ο Βούλγαρος αρχικομιτατζής Μήτρος Βλάχος τον πρόδωσε στις Οθωμανικές αρχές με ύπουλο τρόπο. Συγκεκριμένα ανέφερε στις αρχές ότι σε αυτό το μέρος κρύβονταν ο ίδιος. Στη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκε θανάσιμα ο Π. Μελάς. Η κεφαλή του αποκόπηκε από τους συμμαχητές του (στα πρότυπα των κλεφτών της Τουρκοκρατίας) και τάφηκε εμπρός στην ωραία πύλη του ναίσκου της Αγ. Παρασκευής στο χωριό Πανδέρι. Το σώμα του παραδόθηκε από τις οθωμανικές αρχές στον μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη και τάφηκε στο Βυζαντινό ναό των Ταξιαρχών της Καστοριάς. Σήμερα αναπαύεται εκεί και η κεφαλή του που μεταφέρθηκε στον ίδιο χώρο το 1950. Στον ίδιο ναό έχει ταφεί και η γυναίκα του Ν. Δραγούμη ύστερα από επιθυμία της.
Στο παρακάτω video απο την εκπομπή "Η μηχανή του χρόνου", μπορείτε να μάθετε μερικά στοιχεία για τη δράση και τη ζωή αυτού του γενναίου και επαναστάτη Έλληνα..



Διαβάστε περισσότερα...

Δουλεύουν τα άλογα για να τρώνε τα γαϊδούρια

Έτσι λέει η λαϊκή ρήση και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο απλός λαός δουλεύει, κουράζεται, φορολογείται για να τρώνε τα γαϊδούρια, οι λίγοι, οι τυχεροί αυτοί του κόσμου. Δουλεύει ο Κινέζος με λίγα χρήματα, ενώ η Κίνα είναι παγκόσμια οικονομική δύναμη. Δουλεύει το παιδάκι στην Ινδία για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές. Δουλεύει ο εργάτης στην Ελλάδα για να πλουτίζει ο Χριστοφοράκος (τυχαίο το όνομα). Άραγε γιατί να συμβαίνει αυτό; Ποιος ξέρει; Πώς συγκεντρώθηκε τόσος πλούτος σε λίγους; Γιατί εμείς οι πολλοί δεν σηκώνουμε κεφάλι; Γιατί τους αφήνουμε να μας ελέγχουν; Από την αρχαιότητα ακόμα και εμείς οι πολιτισμένοι Έλληνες είχαμε τους δούλους μας. Κάτι πρέπει να αλλάξει, θα μου πείτε αν δεν με πληρώσει αύριο ο διευθυντής μου εγώ θα πεθάνω. Και εδώ κρύβεται όλη η αλήθεια. Περάσαν αυτοί οι λίγοι την ψευδαίσθηση ότι η ζωή μας εξαρτάται από αυτούς. Λάθος στο κοινωνικό σύνολο όλοι εξαρτώνται από όλους. Γιατί αν δεν δουλέψουμε εμείς οι δούλοι, θα σταματήσει η παραγωγή πλούτου, οι άρχοντες θα πεινάσουν. Και εμείς συνηθίσαμε στη φτώχεια ξέρουμε να τη διαχειριστούμε, αυτοί όμως όχι. Θα αναγκαστούν να ζητήσουν τη βοήθεια μας. Για σκεφτείτε το λίγο, η δύναμη μας είναι μεγάλη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ωράριο καταστημάτων

Γειά και χαρά. Το συκεκριμένο κείμενο φαντάζομαι έχει ενδιαφέρον για όσους έχουν (για ένα ανεξήγητο λόγο!) χρήματα στις τσέπες τους. Το εορταστικό λοιπόν ωράριο των καταστημάτων έχει ως εξής:
Μ.Δευτέρα - Μ.Πέμπτη: 9.00-21.00
Μ.Παρασκευή: 13.00-19.00
Μ.Σάββατο: 9.00-15.00
Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, όλοι κλειστά, με σόδες στο χέρι για να χωνέψουμε!!
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τις ανακλήσεις προϊόντων

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων με νέο δελτίο τύπου ανακοινώνει την ανάκληση του ρυζιού vermicelli, με μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση. Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong - RIJSTVERMICELLI", σε συσκευασία των 500 g, με αριθμούς παρτίδων 081106 και 081108 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30.09.2010. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Herman Kuijper B.V." στην ελληνική εταιρεία "Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tieda" (Λεωφ. Υμηττού 166, Αθήνα). Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος και για τις δύο παρτίδες από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται δίπλα, να μην το καταναλώσουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εγκληματίας της γειτονιάς νίκησε τον αστυνομικό της γειτονιάς

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του εγκληματία της γειτονιάς και του αστυνομικού βρήκε για μία ακόμη φορά νικητή τον εγκληματία της γειτονιάς. Η επικράτηση ήταν για μία ακόμη φορά άνετη ενώ ο προπονητής της ομάδας των αστυνομικών της γειτονιάς κ. Χρυσοχοΐδης πιάστηκε για πολλοστή φορά στον ύπνο. Σήμερα για πολλοστή φορά είχαμε ένοπλες ληστείες με αποτέλεσμα και το θανάσιμο τραυματισμό ενός πολίτη, ενώ και η χθεσινή επίθεση στα Πατήσια δεν μπόρεσε αντιμετωπιστεί από την αστυνομία. Θυμίζω μόνο το ρόλο του αστυνομικού της γειτονιάς. Αποστολή του αστυνομικού της γειτονιάς είναι η προσέγγιση και διαρκής επικοινωνία με τους πολίτες μιας χωροταξικά ορισμένης περιοχής (γειτονιά) (π.χ τι έγινε παιδιά, πάλι σας λήστεψαν, δεν προσέχετε κι εσείς, γιατί δουλεύετε μέρα μεσημέρι;), την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας αυτών (π.χ μην ανησυχείτε όταν έρθουν οι τηλεοπτικές κάμερες εδώ θα είμαστε) και τη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία (π.χ ρε παιδιά κι εμείς άνθρωποι είμαστε καταλάβετε μας που να τα προλάβουμε όλα άσε που όπως κι εσείς φοβόμαστε, τι άλλα νέα η οικογένεια καλά;) για την πρόληψη της εγκληματικότητας (π.χ ρε σεις μάγκες αυτός ο αφγανός είναι μόνος του πάμε να το παίξουμε μάγκες, ταυτότητα κύριε και άδεια παραμονής, μη μιλάς μου φαίνεσαι ύποπτος) και την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσεως (π.χ να ζητήσουμε αύξηση)». Ακολούθως ορίζεται με σαφήνεια το πεδίο αρμοδιοτήτων του «αστυνομικού της γειτονιάς»: Περιπολεί στη γειτονιά (μόνο μεσημέρια με τον ήλιο λαμπερό και φωτεινό, το βραδάκι σπίτι γιατί αγριεύουν τα πράγματα), έρχεται σε επικοινωνία με τους κατοίκους (π.χ γεια σού Μαιρούλα, πάμε για καφέ αύριο;) και εκπροσώπους τοπικών φορέων, επιλαμβάνεται και επιλύει αστυνομικής φύσεως ζητήματα, παρέχει συμπαράσταση στους παθόντες εγκληματικών πράξεων (π.χ μην κάνετε έτσι σας βίασαν την κόρη σας σκότωσαν τη γυναίκα αλλά υπάρχουν και χειρότερα), συμμετέχει σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων και τις συναντήσεις κατοίκων, πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στα σχολεία ενώ υποβάλλει καθημερινά στην υπηρεσία του αναφορά για τα προβλήματα που απασχολούν τη γειτονιά.
Θα με πείτε ερειστικό αλλά, αν διαφωνείτε παρακαλώ να μου το πείτε. Φυσικά δεν τα βάζω με το θεσμό απλά με την ίδια την πολιτική της αστυνομίας που έχει αφήσει τον πολίτη απροστάτευτο. Καλή σας μέρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαγορά της Volvo

Γειά και χαρά. Τα νέα απο τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας Η Volvo Cars (της Ford Motor Co) πωλήθηκε στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Cο έναντι του ποσού των 1,8 δις δολαρίων Η επίσημη "αγορά" υπογράφηκε στο Γκέτεμπορογκ μεταξύ των Λουίς Μπουτ (οικονομικός υποδιευθυντής Volvo) και Λι Σουφού (πρόεδρος Geely) και αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με διαπραγματεύσεις να κρατούν πάνω απο 18 μήνες. Καλές δουλειές παιδάκια!
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος για το "24"


Γειά και χαρά.
Η αυλαία για την αστυνομική σειρά "24"
θα πέσει στις 24 Μαΐου.
Μετά απο 8 κύκλους επιτυχημένης πορείας,
το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα για την
μεταφορά της σειράς στη μεγάλη οθόνη..
(προσωπικά, προτιμώ τη σειρά "lost")
Περί ορέξεως.. Διαβάστε περισσότερα...

Επιθέσεις αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν στο μετρό της Μόσχας σε ώρα αιχμής με αποτέλεσμα το θάνατο 34 ατόμων και 37 τραυματιών. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας κατηγορούν ισλαμιστικές οργανώσεις, ενώ πιστεύεται ότι οι επιθέσεις γίνανε από δύο γυναίκες. Πιστεύεται ότι οι γυναίκες ανήκουν στην ομάδα "μαύρες χήρες", που είναι μέλη των οικογενειών που έχουν χάσει μαχητές αντάρτες στον Β. Καύκασο. Οι επιθέσεις αυτές φέραν στη μνήμη των Ρώσων την προηγούμενη επίθεση στο μετρό, το Φεβρουάριο του 2004 όπου 39 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Η κοινωνία των εκπλήξεων

Γειά και χαρά. Κάθε μέρα που περνάει μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο. Σαν άλλος Κολόμβος ανακαλύπτουμε και μια μικρή Αμερική, που αλλάζει για λίγο την καθημερινότητα μας. Και τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται ολοένα και πιο συχνά. Δεν ξέρω αν φταίνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το internet ή η γενικότερη τάση των καιρών μας. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως κάθε φορά που μαθαίνει κάτι η κοινωνία μας, πέφτει απο τα σύννεφα! Ξαφνιάζεται, ενώ στην πραγματικότητα μαθαίνει αυτό που σιγοψιθυρίζει και κουτσομπολεύει πίσω απο τις πλάτες των άλλων. Σα να έχει στήσει αυτί στο φωταγωγό της πολυκατοικίας και να καταγράφει τα μυστικά των γειτόνων. Γεμάτη η ατζέντα της ελληνικής κοινωνίας απο νέα που συγκλονίζουν: πολιτικά, καλλιτεχνικά, οικονομικά, κοινωνικά σκάνδαλα στην ημερήσια διάταξη και ακροατές όλοι οι Έλληνες πολίτες που γεμίζουν έκπληξη! Μας εκπλήσσει το αυτονόητο.. Ή είναι η έκπληξη αναπόσπαστο μέρος ενός καθωσπρεπισμού και μιας ξύλινης σοβαροφάνειας; Μήπως πίσω απο αυτό κρύβεται η ζήλεια που δεν ήμασταν εμείς οι πρωταγωνιστές; Φθονούμε μέσα απο την έκπληξη μας εκείνους που είχαν την ευκαιρία να κλέψουν χρήματα, να αναδειχτούν κοινωνικά με αθέμιτους τρόπους, να κάνουν μια κοινωνία να ξεχάσει τα προβλήματα της και να ασχοληθεί για λίγο μαζί τους. Και στο τέλος κατακρίνουμε και αποδοκιμάζουμε συμπεριφορές και καταστάσεις. Όσο και αν παριστάνουμε τους προοδευτικούς πολίτες του 21ου αιώνα, κατά βάθος αρνούμαστε πεισματικά να παραδεχτούμε την επιθυμία μας για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Το μόνο που δε μας κάνει έκπληξη πια είναι η ακατανίκητη ικανότητα μας να αδιαφορούμε για τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας συμπεριφορές. Η καμήλα, λένε στο χωριό μου, δεν βλέπει τη δική της καμπούρα αλλά τις καμπούρες των άλλων. Αλλά έτσι θα έχουν τα πράγματα..στην κοινωνία των εκπλήξεων!
Διαβάστε περισσότερα...

Everything is OK

Κυρίες και κύριοι, η αλήθεια είναι ότι δημιουργώ μια σκηνή. Αλλά το να δημιουργείς μια σκηνή δεν είναι παράνομο. Γεννηθήκατε ελεύθεροι, θα ζήσετε ελεύθεροι, θα πεθάνετε ελεύθεροι. Είναι δικαίωμά σας να κάνετε σκηνή, να φωνάξετε από χαρά, να παραπονεθείτε, να κλάψετε, να αγαπήσετε, να αγκαλιάσετε. Αρχίζουμε να ζούμε σε ένα κόσμο που είμαστε μόνιμα φοβισμένοι. Αρχίζουμε να ξεχνάμε πόσο θεϊκοί και ξεχωριστοί είμαστε σαν ανθρώπινα όντα. Ο καθένας από εσάς είναι το μοναδικό παράδειγμα του εαυτού σας που θα υπάρξει ποτέ. Και δεν υπάρχει καμία εξουσία σε αυτό τον κόσμο που να σας υποδεικνύει πως να συμπεριφέρεστε σε οποιοδήποτε χρόνο, μέρος ή τόπο.
Απολαύστε το!

Καλό βράδυ!

Διαβάστε περισσότερα...