Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αποκάλυψη που θα σοκάρει για την τρομοκρατία

Μόνο σε μας η αποκλειστική δήλωση του Νίκου Μαζιώτη για τους συνεργούς του! Αποκαλύπτει πρόσωπα και καταστάσεις. Ήδη έχει κινητοποιηθεί η αντιτρομοκρατική για τη σύλληψη του συνεργού που πληροφορίες τον θέλουν στο εξωτερικό.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρομο-κρατία

Γειά και χαρά. Ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της τρομοκρατίας λοιπόν. Επειδή είμαι από χωριό και δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η λέξη, βρήκα στη wikipedia το παρακάτω: «..συστηματική χρήση ή την απειλή χρήσης βίας, πάντα ως αντίδραση ή άσκηση πίεσης από οργανωμένες ομάδες με πολιτικά ή άλλα ιδεολογικά κίνητρα, εναντίον ατόμων, ομάδων ή περιουσιών, με απώτερο στόχο τις κυβερνήσεις από τις οποίες προσδοκούν κάποια πολιτικά οφέλη/κέρδη. Βασικά χαρακτηριστικά της τρομοκρατίας είναι η ανωνυμία και η μυστικότητα των μελών όχι όμως και των οργανώσεων. [..]Τα τρομοκρατικά πλήγματα γενικά προκαλούν πανικό και αποδιοργάνωση [..] Τις περισσότερες φορές πλήττουν ακόμη και τον άμαχο πληθυσμό (αθώους πολίτες). [..]Πάντως, τα τρομοκρατικά πλήγματα βασίζονται στον αιφνιδιασμό και στον ιδεολογικό φανατισμό, ενώ για την υλοποίησή τους απαιτείται πρόσβαση σε κάποιους οικονομικούς πόρους..»

Όταν διαβάζω το παραπάνω απόσπασμα, γιατί ρε παιδιά σκέφτομαι τις εκάστοτε κυβερνήσεις; Γιατί ο νους μου πάει σε πολιτικά σκάνδαλα, οικονομικές ατασθαλίες, εκβιαστικές πολιτικές, κλπ; Ειλικρινά, δε σκέφτομαι εκρηκτικούς μηχανισμούς, μολότοφ, αντι-εξουσιαστές. Σκέφτομαι κρυφά νομοσχέδια, καταδυναστευτικές πολιτικές, κομματικές σκοπιμότητες και πελατειακές σχέσεις κομμάτων – πολιτών. Ίσως τελικά ο πιο επικίνδυνος τρομοκράτης να είναι εκείνος που φιλτράρεται μέσα από νόμιμους μηχανισμούς. Εκείνος που αντλεί ισχύ από τη φτώχεια και την απελπισία των πολιτών και μεταμορφώνει την απληστία και το προσωπικό συμφέρον σε πολιτική υπόσχεση υπέρ πίστεως και πατρίδος..

Να πω φυσικά πως δε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρμαχος της αναρχίας και της βίας, σε όλες τους τις εκφάνσεις. Καταδικάζω γεγονότα αυτοδικίας και επαναστατικής νοοτροπίας που γεννούν θύματα, ειδικά αθώους πολίτες. Απλά μου κάνει εντύπωση πως το βλέμμα μας στρέφεται σε μια μόνο μορφή της τρομοκρατίας και τόσα χρόνια μια άλλη μορφή δρα ανενόχλητη χωρίς ποινικές κυρώσεις. Καλά κάνετε και πιάνετε όσους βάζουν βόμβες και προκαλούν θάνατο και οργή. Τι θα γίνει με τους άλλους; Ξέρετε, που έχουν τη γιάφκα κάπου στο σύνταγμα..με πιάνετε έτσι;
Διαβάστε περισσότερα...

Και στην Κύπρο έχει σήμα καμπάνα

Διαβάστε περισσότερα...

Το προφίλ των 6 συλληφθέντων

Διαβάστε περισσότερα...

Ξάφνιασε η απόφαση για στήριξη της ελληνικής οικονομίας

Ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα στον κόσμο, ακούστηκε από τα πιο υπεύθυνα χείλη ότι τελικά θα υπάρξει πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Μετά επικράτησε το απόλυτο χάος. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνα υπομονή

Όποτε χρειαστούμε τη βοήθεια θα την έχουμε. Αυτό διαφαίνεται μετά τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Η Γερμανία αναγκάστηκε να συμφωνήσει, παρά τις αντιρρήσεις της Άνγκελα Μέρκελ και σήμερα ανακοίνωσε πως συνεισφέρει το ποσό των 8,4 δις ευρώ για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα όταν η Ελλάδα ζητήσει την οικονομική στήριξη. Πρώτα μας βάζουν δηλαδή την κρεμάλα και μετά μας βάζουν ένα μικρό καρεκλάκι για να πατήσουμε πάνω του. Το κακό είναι ότι δεν φτάνουμε να πατήσουμε πάνω του!
Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο βίντεο από τον εκτροχιασμό τρένου στην Ιταλία

Το πρώτο βίντεο από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Ιταλία. Παραμένει ασαφής ο αριθμός των νεκρών.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τέσσερα πράγματα..

Διαβάστε περισσότερα...

Πώς καταλαβαίνετε ότι τελείωσαν οι διακοπές του Πάσχα;

Από σήμερα και επίσημα κάθε κατεργάρης επέστρεψε στον πάγκο του. Οι διακοπές τελείωσαν και επίσημα. Πώς το καταλαβαίνετε αυτό;



  1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι στη θέση τους,
  2. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι επέστρεψαν στα σχολεία,
  3. Τα σχολεία γέμισαν από φωνές παιδιών,
  4. Το μποτιλιάρισμα επέστρεψε,
  5. Τα νεύρα στους κάτοικους των μεγαλουπόλεων επέστρεψαν,
  6. Το ψητό αρνί τελείωσε,
  7. Οι γυναίκες από σήμερα ξεκινάνε δίαιτα,
  8. Οι δημοσιογράφοι σταματήσαν να εύχονται χρόνια πολλά,
  9. Ο Γιωργάκης σταμάτησε να κωπηλατεί,
  10. Στη Ν. Δημοκρατία βγήκαν ξανά τα μαχαίρια,
  11. Η αστυνομία ξαναέπιασε δουλειά,
  12. Και τέλος η επαρχία ξαναβρήκε την ηρεμία της.


Υπομονή το καλοκαίρι είναι κοντά!

Διαβάστε περισσότερα...

Εκτροχιασμός τρένου στην Ιταλία

Δεν υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες για το δυστύχημα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον 7 νεκρούς και 20 τραυματίες αλλά οι αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Μεράνο της βόρειας Ιταλίας.
Διαβάστε περισσότερα...