Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Όλα δεξιά!

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί.Ήταν από αυτές τις μέρες που σηκώθηκα από το κρεβάτι με το ζόρι.Αφού βαρέθηκα να ακούω το ξυπνητήρι να τσιρίζει μες στο αυτί μου,με έναν αναστεναγμό,έδιωξα το πάπλωμα από πάνω μου και με ένα χαριτωμένο πηδηματάκι βρέθηκα έξω από το κρεβάτι μου.Και τότε συνέβη το εξής μαγικό.Χάθηκε η δεξιά μου παντούφλα.Θα ορκιζόμουν ότι την είχα αφήσει το προηγούμενο βράδυ,εκεί,δίπλα στη δίδυμη αριστερή της.Αλλά όχι,τώρα ήταν χαμένη.Επειδή λοιπόν ήταν πολύ πρωί και η σκέψη του να κοιτάξω κάτω από το κρεβάτι φάνταζε τουλάχιστον ακροβατικό της Κομανέτσι στο μυαλό μου,αποφάσισα να οδηγηθώ στην τουαλέτα,με τη μία,αριστερή παντοφλίτσα.
Χα!Πρώτο λάθος.Διότι,που πας μαρή κακομοίρα πρωινιάτικο,με την τσίμπλα στο μάτι,να διασχίσεις ημί-ξυπόλυτη το πάτωμα του μπάνιου;Και ναι,δεν άργησε να γίνει το μοιραίο.Η μανούλα είχε φροντίσει να σφουγγαρίσει τα πλακάκια του WC και εγώ,ανυποψίαστη,πάτησα στο υγρό πλακάκι με το δεξί μου,γυμνό πόδι...και με μία καλλιτεχνική διπλή πιρουέτα,βρέθηκα φαρδιά πλατιά να κοιτώ τη λεκάνη ανάποδα.Αποτέλεσμα:Τράβηγμα δεξιού γλουτού,με μπόλικο συνοδευτικό μικρούλικου πόνου.
Απτόητη...λίγη ώρα μετά,βρέθηκα,κουτσά στραβά,να περιμένω ταξί για να πάω στη δουλειά μου.Βρήκα Ταξί.Έφτασα.Πλήρωσα.Βγαίνω από το Ταξί....και κάπου εδώ συνεχίζεται η μικρή μου περιπέτεια.Βγαίνοντας από το ταξί...τι ξέχασα στην πόρτα;Το δεξί μου χέρι(ιτ χάπενς!)!Κλείνοντας την ταξοπόρτα...τι έκλεισα μαζί της;Το δείκτη του δεξιού μου χεριού.Θα περιέγραφα τι επακολούθησε αλλά νομίζω στην γλώσσα του πισι το λένε κάπως έτσι #$@&*$%#!@.
Η υπόλοιπη μέρα κύλησε ήρεμα..με άφθονο πάγο σε δάχτυλο και πωπουλίνο,αρκετά κακή διάθεση και πόνους στην κοιλιακή χώρα διότι σήμερα θυμήθηκε να με επισκεφθεί και αυτό που έρχεται...κάθε μήνα...σε κάθε γυναίκα.
Νύχτωσε.Είπα να μη βγω.Φοβήθηκα και για την αριστερή μου πλευρά.
Κάπως έτσι λοιπόν τη σημερινή μέρα μου πήγαν ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ...αλλά με πολλή περηφάνια δηλώνω ότι αυτή η έκφραση σε εμένα απέκτησε άλλο νόημα.Κακό.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα λεφτά, τα λεφτά ποιος τα ανακάλυψε;

Το λέει το άσμα το λέμε κι εμείς ζώντας μέσα στην κρίση. Και πάλι εμείς έχουμε την απάντηση! Αρχικά το εμπόριο γινόταν με ανταλλαγή προϊόντων.

Στη συνέχεια επειδή με την ανταλλαγή δεν εξασφαλιζόταν ισονομία αποφασίστηκε ο χρυσός, ως μέσο συναλλαγής. Η αξία των προϊόντων ισοδυναμούσε με βάρος χρυσού. Όμως και πάλι δεν υπήρχε ευκολία στις συναλλαγές και τότε στα 680 π.Χ ιδρύθηκε στη δυτική Μ. Ασία το βασίλειο της Λυδίας, από τον Γύγη, ο οποίος βασίλευσε μέχρι το 648 π.Χ. Επί της βασιλείας του γιου του, του Άρδυ, που κυβέρνησε από το 648 π.Χ μέχρι το 613 π.Χ, η λυδική εξουσία έκοψε κομμάτια χρυσού με τυποποιημένο βάρος. Επάνω τους αναγραφόταν το βάρος τους και υπήρχε επίσης το πορτραίτο του μονάρχη, που χρησίμευε ως επίσημη εγγύηση.
Διαβάστε περισσότερα...

Άνθρωποι ή αριθμοί;

Γειά και χαρά. Αν σας έβαζα το δίλημμα: ευημερία των αριθμών ή κοινωνική ευημερία, τι θα επιλέγατε; Με τί θα θέλατε να τα πηγαίνατε καλά; Με τους ανθρώπους ή με τους αριθμούς; Όπως λέει και ο επιστήμονας:
οι αριθμοί δε λένε ποτέ ψέματα! Από την άλλη, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που φτιάχνουν τους αριθμούς. Πως λοιπόν να έχω εμπιστοσύνη σε κάτι που είναι δημιούργημα ατόμων με προσωπικά συμφέροντα; Και φέτος από ότι έχω καταλάβει είναι η χρονιά των αριθμών (στο Κινέζικο ημερολόγιο τι΄να είναι;). Η ανεργία σε αριθμούς, τα πρόστιμα της ΕΕ σε αριθμούς, οι φορολογικές αναδιαρθρώσεις σε αριθμούς,..και η Eurovision σε λίγο καιρό, σε αριθμούς! Τι θέση άραγε να πάρουμε εκεί φέτος; Όλη η Ευρώπη μας έχει στη μπούκα! Χειρότερα και από τότε που στείλαμε το Ρακιτζή θα πάμε! Στο θέμα μας. Μήπως ξεκινάμε από λάθος βάση να εκτιμήσουμε την κατάσταση; Οι αριθμοί στα μαθηματικά εκφράζονται με σαφήνεια, λιτότητα, ακρίβεια και πληρότητα. Η κοινωνία μας μόνο λιτότητα και ακρίβεια (με την άλλη έννοια) έχει να επιδείξει. Όταν αντιμετωπίζει κάποιος τους ανθρώπους σαν αριθμούς, χάνει την ουσία. Όσο και να μαγειρεύουν οι έχοντες την εξουσία τα νούμερα, δεν πρόκειται να χορτάσουν οι άνθρωποι! Για σκεφθείτε το λιγάκι..Εξάλλου, όπως ξέρουμε και στη στατιστική επιστήμη, οι ποσοτικές μεταβλητές είναι εύκολο να βρεθούν, με τις ποιοτικές όμως κατανοείς την κατάσταση και λύνεις πιο εύκολα το πρόβλημα..
Διαβάστε περισσότερα...

Άνεργος επιστήμονας του μέλλοντος

Πήρατε το πτυχίο σας το 2040 ως μελετητής παγετώνων; Συνεχίσατε για μεταπτυχιακό στην ειδίκευση εξάρτηση του πάχους του παγετώνα με τη θερμοκρασία;

Λάβατε διδακτορικό ως ερευνητής της ζωής πάνω στους παγετώνες το έτος 2050; Δυστυχώς μείνατε άνεργος γιατί οι παγετώνες δεν θα υπάρχουν ως το έτος 2050. Και αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες οι παγετώνες που βρίσκονται κοντά στους τροπικούς θα λιώσουν μέχρι το μέσα αυτού του αιώνα. Θα υπάρχει βέβαια η Αρκτική και η Ανταρκτική, αλλά σε πόσους επιστήμονες θα δώσει δουλειά;
Διαβάστε περισσότερα...

Το γνωρίζατε;

Στις 20 Οκτωβρίου του 1953, ο κ. M.A.C Alamagny κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία για ένα αυτοκίνητο με θέσεις οδηγού μπροστά και πίσω. Τα δύο τμήματα συνδέονται με το υπόλοιπο αμάξωμα με μεντεσέδες κι έτσι άνοιγαν ολόκληρα, για να μπαίνει και να βγαίνει ο οδηγός. Με την κατασκευή αυτή, το αυτοκίνητο δεν χρειαζόταν να κάνει ποτέ αναστροφή.
Άντε να το παρκάρεις αυτό το αυτοκίνητο!
Διαβάστε περισσότερα...

Τιμωρήθηκε τελικά η εταιρεία ΒΙΟΚΕΡΑΛ

Η εταιρεία κεραμικών ΒΙΟΚΕΡΑΛ στη Λάρισα, που κατά καιρούς έχει έρθει στη δημοσιότητα για παραβίαση περιβαλλοντικών κανόνων επιτέλους τιμωρήθηκε. Το πρόστιμο άργησε σχεδόν 2 χρόνια αλλά είναι αρκετά σημαντικό και αγγίζει το ποσό των 160.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο είχε σημειωθεί φωτιά λόγω των τοξικών αποβλήτων.
Άντε να πάρουν σειρά και άλλες σιγά σιγά.
Διαβάστε περισσότερα...

Μόδα είναι..θα περάσει!

Γειά και χαρά. Αν σας ρωτούσα να μου πείτε τι είναι μόδα, τι θα μου απαντούσατε; Κάτι για το ντύσιμο, το χτένισμα, γενικά τον τρόπο ζωής, σωστά; Μόδα επίσης είναι κάτι που μας απασχολεί προσωρινά (διαζύγιο Μενεγάκης - Λάτσιου, καριέρα Τζούλιας Αλεξανδράτου, τι όργανο παίζει η Σάσα Μπάστα, προσεχώς το θέμα Eurovision..). Καθοριστικής σημασίας είναι τα μέσα που διαμορφώνουν τη μόδα. Δεν είναι ανάγκη να είναι τα μέσα μαζικής εξαθλίωσης..εε συγνώμη, ενημέρωσης ήθελα να πω. Έιναι και τα άτομα τα οποία προβάλλονται από αυτά. Μη γελιόμαστε, η τηλεόραση και γενικότερα οτιδήποτε χαρίζει δημόσια προβολή, έχει μια τάση να καθορίζει! Φέρτε τον πιο άχρηστο άνθρωπο που υπάρχει στον πλανήτη. Με τη σωστή προβολή, λίγες γνώσεις δημοσίων σχέσεων και αρκετή επανάληψη, έχεις μπροστά σου ένα πρότυπο που διαμορφώνει την κοινή γνώμη. Βάλε σε όλα αυτά τώρα και ένα αγανακτισμένο ακροατήριο από την καθημερινότητα, διψασμένο για αλλαγή, και το σκηνικό είναι έτοιμο. Όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τα βασικά και κύρια θέματα που σε απασχολούν, τότε προσπαθείς να αλλάξεις τα αμέσως πιο δευτερεύοντα (σου φταίει το άλογο και αλλάζεις σέλα ένα πράγμα!). Δεν είναι κακό η αλλαγή. Ίσα ίσα που ανανεώνει και αναζωογονεί. Η επιβολή της όμως με τρόπο δεσποτικό και δογματικό είναι κάτι κατακριτέο. Και δημιουργεί και κοινωνικές ανισότητες (ναι, ξέρω, είμαστε όλοι ίσοι). Την έκφραση: ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, την ξέρετε φαντάζομαι. Ε, έτσι είναι πλέον τα πράγματα. Έχουμε αφήσει την αρμοδιότητα της αλλαγής σε άτομα ανίκανα και σαν αποτέλεσμα είναι να είμαστε μόνιμα στη φάση του προσωρινού.Προσωρινά μέτρα απο την κυβέρνηση, προσωρινή οικονομική κρίση, προσωρινή αβεβαιότητα για το μέλλον, προσωρινή τρέλα! Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι! Σας το λέω και να μου το θυμηθείτε: Αλλαγή στην αλλαγή, θα έρθουν τα πράγματα όπως πρέπει, έστω και από τύχη..Υπομονή λοιπόν. Μόδα είναι..θα περάσει! Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζονται τα κρούσματα δηλητηριάσεων από μελαμίνη στην Κίνα

Δεκάδες χιλιάδες είναι πλέον τα κρούσματα δηλητηριάσεων παιδιών από μελαμίνη σε γάλα στην Κίνα. Τα παιδιά έχουν εμφανίσει ζημιές στο συκώτι ακόμα και μήνες αργότερα από την έκθεση στην συγκεκριμένη ουσία. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Πεκίνο κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα μετά από έρευνα σε περίπου 8.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών που ζούσαν κοντά στην περιοχή από όπου ξεκίνησε το 2008 το σκάνδαλο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Canadian Medical Association Journal, ενώ οι επιστήμονες φοβούνται ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Διαβάστε περισσότερα...

η απάντησή μας στους γερμανούς!
πηγη: kazani.gr Διαβάστε περισσότερα...

Η φαλαινοθηρία συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου

Ακούγεται απίστευτο, αλλά όπως απέδειξαν Αμερικανοί ερευνητές, στον προηγούμενο αιώνα απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα περίπου 100 εκατομμύρια τόννοι διοξειδίου του άνθρακα που οφειλόταν στη φαλαινοθηρία. Ως γνωστόν το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί ένα από τα βασικά αέρια που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι φάλαινες λοιπόν έχουν την ικανότητα να αποθηκεύουν διοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό τους, το οποίο διοχετεύεται στην ατμοσφαίρα μετά τη θανάτωση τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Dr Pershing και οι συνεργάτες του "οι φάλαινες αποτελούν το δάσος του ωκεανού".
Άλλος ένας καλός λόγος λοιπόν της εξάλειψης της φαλαινοθηρίας!
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχασμένα ιστορικά κτίρια στην Ελλάδα

Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος. Στην πόλη της Λαμίας στην κεντρική Ελλάδα, κατασκευάζονται σύγχρονα κτίρια με υπόγεια πάρκινγκ, με σύγχρονα πολιτιστικά κέντρα, κτίρια ενεργειακά ανεξάρτητα, νέοι αυτοκινητόδρομοι, ποδηλατόδρομοι. Αλλά ο τόπος αυτός ίσως στο βωμό της σύγχρονης ανάπτυξης να ξεχνά την ιστορία του. Κτίρια όπως η κεντρική αγορά που έστεκε στο κέντρο της πόλης από τις αρχές του αιώνα κατεδαφίστηκε, ώστε τη θέση της να πάρει ένα σύγχρονο κτίριο με υπόγεια πάρκινγκ και πλατεία. Άλλος ένας τέτοιος χώρος είναι οι μύλοι του Μουζέλη στο λόφο του Αγ. Λουκά. Μια καινούρια κίνηση πολιτών που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα στην πόλη, η Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Λαμίας μας ενημερώνουν για την ιστορία αυτού του χώρου:
"Στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις υπήρχαν «καπνομάγαζα», «μεταξουργεία», «υφαντουργεία», που η παρουσία τους σηματοδοτεί στην εποχή μας την πρώτη βιομηχανική απόπειρα στην Ελλάδα. Σήμερα όλες σχεδόν οι πόλεις έχουν αξιοποιήσει αυτά τα κτίρια και τα λειτουργούν είτε ως πολιτιστικά κέντρα, είτε ακόμα και ως δημοτικά καταστήματα.
Στη Λαμία, αφού καταστράφηκαν καλντερίμια και σκάλες, αφού κατεδαφίστηκαν τα περισσότερα διατηρητέα και η Δημοτική Αγορά, τα κτίρια στους Μύλους του Μουζέλη είναι ακόμα όρθια για να μας θυμίζουν κάτι από το παρελθόν της πόλης.
Οι Μύλοι του Μουζέλη ή Κρόκου είναι ένα συγκρότημα κτιρίων, ένα ενδιαφέρον δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, «αυτόπτης» μάρτυρας της ακμής της Λαμίας. Οι Μύλοι, ή «Μύλια», είναι συνδεδεμένοι με την μνήμη της πόλης όταν βρισκόταν σε οικονομικοπολιτιστική ακμή. Ιδρύθηκαν το 1936 από τον Κωνσταντίνο Κρόκο και τον Παναγιώτη Μουζέλη και απασχολούσαν περίπου 500 άτομα μέρα-νύχτα. Τα προϊόντα που παρήγαγαν οι νερόμυλοι ήταν: άλευρα, ρύζι, βαμβάκι και τα υποπροϊόντα τους. Επίσης παρήγαγαν κάθε είδους σπορέλαια και επεξεργάζονταν καπνά από την Ξάνθη, τα οποία εξήγαγαν στην Αμερική και την Αίγυπτο.
Αυτά τα κτίρια και οι χώροι διατηρούν μια εικόνα εκείνης της εποχής, αλλά πάνω απ´ όλα καταγράφουν το “βιομηχανικό ασυνείδητο” των ελληνικών πόλεων, που δεν έγινε ποτέ συνείδηση. Σήμερα βρίσκονται σε σχετική εγκατάλειψη και προκαλούν στον επισκέπτη συναισθήματα περιέργειας, μυστηρίου, μελαγχολίας, ακόμη και οίκτου .
Η μεγάλη απορία μας είναι: δεν μας ενδιαφέρει να διασώσουμε την Πολιτιστική μας κληρονομιά; Πότε τελικά θα προσπαθήσει αυτή η πόλη να προστατέψει και να αναδείξει την ιστορία της; Είναι τόσο επουσιώδες το ζήτημα της ιστορικής συνέχειας της πόλης μας;Μήπως τελικά η Λαμία εγκαταλείφτηκε στα σχέδια και τις αποφάσεις των τεχνοκρατών που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τις κατασκευές δημιουργώντας μια άχαρη τσιμεντούπολη και αδιαφορούν για την συντήρηση των Πολιτιστικών Μνημείων που απαιτεί μια πιο λεπτή προσέγγιση;
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αξιοποίηση αυτών των κτιρίων.
Μπορούμε ακόμη να κάνουμε κάτι!Ας μην αφήσουμε το παρελθόν να σβήσει….
Πληροφορίες: Γρίβα Έφη, Μέλος Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας"

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι στο νέο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, που ψηφίστηκε πρόσφατα υπάρχει ιδιαίτερη μνεία στο συγκεκριμένο χώρο και αναφέρεται χαρακτηριστικά η δημιουργία χώρου τέχνης. Ας το ελπίσουμε!
Διαβάστε περισσότερα...

Μποϊκοτάζ σε γερμανικά προϊόντα

Ενημέρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα από το Ινστιτούτο Καταναλωτών στο κέντρο της Αθήνας (πλ. Συντάγματος) με στόχο να μποϊκοτάρουν οι Έλληνες καταναλωτές τα γερμανικά προϊόντα, λόγω της εχθρικής συμπεριφοράς των τελευταίων έναντι μας. Βέβαια τέτοιες κινήσεις θυμίζουν λίγο κακομαθημένα παιδάκια που δεν τους κάνουν το χατήρι, αλλά στη συγκεκριμένη κίνηση είμαι υπέρ.
Διαβάστε περισσότερα...

Θυσία για την επιστήμη

Ο κ. Teichelt ήταν ένας Παριζιάνος ράφτης που ονειρευόταν να πετάξει. Όταν τελείωνε τη δουλειά του, έραβε μια κομψή κάπα νυχτερίδας, που θα του επέτρεπε να γλιστράει στον αέρα. Το 1911 πήρε την άδεια να δοκιμάσει την εφεύρεσή του από τον πύργο του Άιφελ. Έτσι, ένα πρωινό του Δεκέμβρη ανέβηκε στον πρώτο εξώστη σε ύψος 57 μέτρων και μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος πήδηξε και όπως ήταν αναμενόμενο δεν ξανασηκώθηκε ποτέ.
Διαβάστε περισσότερα...

Κιουτ!

Εκτός του σκύλου,το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Εντός του σκύλου,είναι πολύ σκοτεινά για να διαβάσεις. Γκράουτσο Μαρξ.
Διαβάστε περισσότερα...

believe it or not!λίγο πολύ όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει αυτή την εκπομπή!
αυτό έκανα και εγώ το βράδυ της πέμπτης και είδα κάτι πραγματικά απίστευτο. όχι μόνο το εγχείρημα των 2 ανταγωνιστών αλλά την αντίδραση του κοινού μόλις ο ένας από τους 2 αποχώρησε!!
θα μου πείτε ότι δεν είναι και τίποτα το σημαντικό να αποχωρήσει κάποιος διαγωνιζόμενος!!
έλα όμως που στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ,οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να καθίσουν σε μία γυάλινη μπανιέρα και να έχουν για παρέα όσους περισσότερους κροταλίες μπορούσαν .και δεν εννοώ τους λούτρινους , τα κουκλάκια , αλλά ολοζώντανους , επικίνδυνους ,επιθετικούς κροταλίες!!!!!!
από μόνη της η δοκιμασία είναι πάρα μα πάρα πολύ επικίνδυνη ,σα να περνάς την πλατεία του αγίου Παντελεήμονα ολομόναχος στις 2 η ώρα το βράδυ!!!!
ακούστε τι έκανε το κοινό μόλις η γυναίκα διαγωνιζόμενος αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δοκιμασία !
ΓΙΟΥΧΑΡΕ την γυναίκα...............
μα καλά τόσο εύκολο είναι τελικά να καθήσεις με τα φίδια στη μπανιέρα;;;;
για την ιστορία , μεχρι τη στιγμή της αποχώρησής της από τη δοκιμασία είχε ήδη την παρέα 23 κροταλιών, ενώ ο αντίπαλός της είχε 55!!!!
αν έχετε τα κότσια καν'τε το ............ Διαβάστε περισσότερα...