Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Υποβάθμιση του Πορτογαλικού χρέους απο τον οίκο Fitch


Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της πορτογαλίας απο ΑΑ σε ΑΑ- προχώρησε ο οίκος Fitch.

Τι σημαίνει αυτό? Ιδέα δεν έχω. Σίγουρα πάντως δεν είναι καλό αν θυμηθούμε την καθημερινή υποβάθμιση της χώρας μας πριν απο λίγους μήνες. Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε με βάση τη δικιά μας εμπειρία οτι κάπως θα συνδέεται με τα περιφημα spreads. Έλα μου όμως που αντι να αυξηθούν μετά απο αυτή την εξέλιξη ....πέσανε!!!
Και πάνω που λέγαμε οτι μάθαμε πως λειτουργούν οι αγορές. Αν και αμφιβάλο αν γνωρίζουν και οι ίδιες. Μάλλον ακολουθούν πάντα και μόνο το συμφέρον τους.
Αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό δεν είναι απλά μαθήματα οικονομίας αλλά απλά μαθήματα κερδοσκοπίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Σημεία και... κρέατα

Το όνομα του μαγαζιού μπορεί να μας φέρνει στο μυαλό ψησταριές και σούβλες αλλά όταν βρεθείτε στο ζεστό και όμορφο χώρο του θα σας εκπλήξει! Οτιδήποτε κι αν φανταστείτε έχει πάνω τη φατσούλα μιας αγελαδίτσας. Το φαγητό είναι πολύ γευστικό και υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά αλλά και κυρίως πιάτα.Η συμβουλή μου?Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τα σαλάτα με το χαλούμι! Για τους οπαδούς του κέντρου υπάρχει ένα υποκατάστημα απέναντι από την Πλατεία Καισαριανής και για τα Νότια προάστεια υπάρχει το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας στην Νέα Σμύρνη (Μ. Αλεξάνδρου 74). Οι τιμές δεν είναι ό,τι καλύτερο για αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες εποχές αλλά η ποιότητα θα σας ανταμείψει. Enjoy!
Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση του ευρωβουλευτή Nigel Farage κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



Δεν πιστεύω οτι υπάρχουν λόγια για να σχολιάσεις τέτοια περιστατικά.
Το συγκεκριμένο συνέβη ακριβώς πριν ένα μήνα με προταγωνιστή των βρετανό ευρωβουλευτή και γνωστό ευρωσκεπτικιστή Nigel Farage και αποδέκτη τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Herman van Rompuy.
Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι πως με τους χειρισμούς της Ε.Ε. στα θέματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό και αφορούν τα οικονομικά των κρατών-μελών της και κυρίως της χώρας μας, τέτοιες φωνές θα γίνονται πιο ισχυρές και με περισσότερους ακροατές.

To video μιλάει απο μόνο του. Απολαύστε το!!
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στηρίζουν το δικό μας σοσιαλιστή

Τα μάθατε αδέρφια; Ενισχύσεις από τους σοσιαλιστές της Ευρώπης δέχτηκε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, ο αρχισοσιαλιστής. Έφτασαν σήμερα στις Βρυξέλλες με τα κοστούμια τους με τους φακέλους τους. Αναμένεται να μας συμπαρασταθούν στη σημερινή σύνοδο. Τρομαγμένος ο πρόεδρος Herman Van Rompuy, ετοιμάζει σχέδιο ζωγραφ.. ε λάθος σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να βγουν οι αδύναμες οικονομίες από την κρίση. Στη Γερμανία δεν το έχουν πει ακόμα και υπάρχει έντονη διαβούλευση ποιος θα της το φέρει με τρόπο. Άντε μήπως κάτσει λίγο και αυτός ο πρωθυπουργός μας λίγο στην Ελλάδα, γιατί του έχει βγει η ψυχή να πηγαίνει από χώρα σε χώρα και από σπίτι σε σπίτι για βοήθεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Η ποντικοπαγίδα

Γειά και χαρά. Το παρακάτω κείμενο έχει να μας διδάξει πολλά. Απολαύστε το..

Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο.
Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ανακοινώσει το φοβερό νέο!:
-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!
Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:
"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε:
"Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ."
Τότε το ποντίκι στράφηκε προς το βόδι και του φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:
"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"
Και το βόδι απάντησε:
"Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχεις, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι ένα τσιμπηματάκι στο δέρμα μου!
Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!
Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη. Μέσα στη νύχτα όμως, δεν πρόσεξε πως στην παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι ....
Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.
Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο.
Αλλοίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με πολύ υψηλό πυρετό.
Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες..
Έτσι ο αγρότης *έσφαξε την κότα* για να κάνει μια καλή κοτόσουπα!
Η γυναίκα όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν.
Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας από ένα 8ωρο.
Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το γουρούνι*.
Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε!
Στη κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος, γιατί ήταν καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.
Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το βόδι*
Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν'έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη.......

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ :
Χάσαμε την ανθρωπιά μας και ενισχύσαμε τον ατομισμό μας..!
Όταν κάποιος δίπλα μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο!
Ο καθένας μας αποτελεί τον κρίκο της ίδιας αλυσίδας!
Είμαστε σαν τις ίνες ενός υφάσματος.
Και αν ένα μέρος του υφάσματος χαλάσει, το ύφασμα είναι άχρηστο....

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.
Εμείς είμαστε τα ποντικάκια..
Εμείς όμως είμαστε και οι κότες..
Εμείς και τα γουρούνια.
Εμείς και τα βόδια.
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ.
Είναι αδύνατον να γελάμε, αν δεν γελάει ολόκληρη η γειτονιά.

Πηγή: Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα...

Αφιερωμένο στους 300!

Διαβάστε περισσότερα...

Σκέψεις για τη σημερινή μέρα..

Γειά και χαρά. Η σημερινή μέρα με πηγαίνει πίσω στα μαθητικά μου χρόνια. Και μια ανάμνηση απο αυτά είναι και η μέρα της παρέλασης. Βασικά, όλη η περίοδος που μας κυνηγούσαν οι γυμναστές στο σχολείο να μπούμε, και μας εκβίαζαν με μείωση βαθμού.. Και τις ατελείωτες ώρες που κάναμε κύκλους στο προαύλιο του σχολείου χωρίς καν να συντονίζουμε χέρια με πόδια. Μας έφτανε που χάναμε ώρες απο άλλα μαθήματα!Και να οι τσακωμοί του στυλ: όχι εγω θα μπω πρώτος γιατι είμαι ψηλότερος, εγω είμαι απουσιολόγος έπρεπε να κρατάω τη σημαία, κλπ..
Και μετά η μέρα της παρέλασης. Μας έντυναν με λευκά πουκάμισα, μας φωνάζανε να μη σηκώσουμε γιακάδες και να μη φοράμε σκουλαρίκια, γυαλιά ηλίου, οι κοπέλες να μην είναι σα να πάνε στον Κιάμο πρώτο τραπέζι πίστα, κλπ.. Και κατά τη διάρκεια της παρέλασης να μας πετάνε (όσοι συμμαθητές μας γλίτωσαν) στραγάλια! Όσο για το συγχρονισμό; Μετάλλιο πάντως δε μας έδινες! Και φυσικά, στο τέλος της παρέλασης όλοι στις καφετέριες και στα μπιλιάρδα.. Αξέχαστα χρόνια, δε συμφωνείτε;
Όσο περνάει ο καιρός, σα να αλλάζουν τα πράγματα. Τα ρούχα, τα χτενίσματα, ξέρετε.. Αν και είδα τώρα πως οι φούστες μακρύναν και τα τακούνια γίνανε μέχρι 5 πόντους! (αλήθεια, κουβαλάνε μεζούρα μαζί τους οι γυμναστές;) Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η νοοτροπία. Είναι ο βαθμός αδιαφορίας και άρνησης για την τέλεση αυτής της εθνικής εκδήλωσης. Και γω τα ίδια έκανα. Μερικοί πιστεύουν πως η διατήρηση τέτοιων εκδηλώσεων δίνει τροφή για εθνικιστικές τάσεις και ξενοφοβία. Θυμίζει εποχές στρατιωτικών εξουσιών αμαυρώνοντας έννοιες όπως η δημοκρατία και η ελευθερία. Γιατί όμως; Γιατί απαξιώνουμε το πάθος και τη λαχτάρα για ελευθερία; Γιατί να διαστρεβλώνουμε το μήνυμα των προγόνων μας για αντίσταση σε κάθε δύναμη που θέλει να μας υποτάξει; Τόσες πορείες και διαδηλώσεις γίνονται κάθε μέρα. Και έχουν αξία και σκοπό. Γιατί δεν τις βαφτίζουμε και αυτές εθνικιστικές και να τις καταργήσουμε; Γιατί ότι έχει να κάνει με τη μεγαλοπρέπεια των Ελλήνων και ότι απέσπασε το θαυμασμό των υπολοίπων λαών να το αποσιωπήσουμε; Ειδικά στις μέρες μας που σαν χώρα δεχόμαστε νέου είδους πολέμους (οικονομικούς, πολιτικούς).. Δε θα αναλύσω το ποιος θα πρέπει να σηκώνει την ελληνική σημαία ή το αν οι παρελάσεις είναι κατάλοιπα ακροδεξιών φασιστών. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Προσωπικά, χάρηκα που είδα τόσες ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια σήμερα! Και χάρηκα που έκανε καλή μέρα και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους να χειροκροτήσει, να μιλήσει, να γελάσει και να σατιρίσει.. άντε και του χρόνου!
Διαβάστε περισσότερα...

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Γειά και χαρά. Και χρόνια πολλά λόγω της ημέρας! Ευαγγελισμός της Θεοτόκου λοιπόν σήμερα. Για όσους ξέρουν, έχει καλώς. Για τους υπόλοιπους ένα δωρεάν και γρήγορο μάθημα θρησκευτικών.
Σήμερα γιορτάζουμε το γεγονός της χαρμόσυνης είδησης που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία. Το μήνυμα; Ότι θα γεννήσει τον Υιό του Θεού. Και φυσικά η σύλληψη θα γίνει απο το Άγιο Πνεύμα (δεν την είχε αγγίξει άντρας). Και έτσι και έγινε..
Ο ευαγγελισμός είναι μια απο τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας και αποτελεί μέρα χαράς και αγαλλίασης Τη σημερινή ημέρα (ακόμα και αν πέσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα), επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών. Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, τα παιδιά βγάζουν το "Μάρτη" που φοράνε στα χέρια και τον αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές για να τον πάρουν τα χελιδόνια και να χτίσουν τις φωλιές τους. Σε άλλες περιοχές της Ηπείρου, τα παιδιά ξεχύνονται στα χωράφια με σκεύη και τα χτυπάνε μεταξύ τους για να διώξουν τα φίδια, που αυτή την εποχή ξυπνάνε απο τη χειμερία νάρκη. Όπως και να έχει, η σημερινή μέρα γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια απο όλους τους χριστιανούς..
Άραγε πόσο πολύ έχουμε ανάγκη απο ένα ευχάριστο μήνυμα στις μέρες μας; Με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε είναι απορίας άξιο πως δεν έχουμε πάρει τα βουνά ακόμα! Που θα πάει όμως, θα έρθει..δε θα έρθει;
Διαβάστε περισσότερα...

Αθανάσιος Διάκος


Διαβάστε περισσότερα...

Άτυπη Ευρωπαϊκή ψηφοφορία για την Ελλάδα

Η http://www.euronews.net/, που ενημερώνει για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, διεξάγει στην ιστοσελίδα της άτυπη ψηφοφορία με την ερώτηση "Πρέπει η Ε.Ε να βοηθήσει την Ελλάδα;" (Should the EU bailout Greece?). Μέχρι στιγμής το 52% ψηφίζουν ναι, το 43% όχι, ενώ το 5%απαντά ότι δεν γνωρίζει. Η ψηφοφορία συνεχίζεται.....
Διαβάστε περισσότερα...

Το σπίτι του Κολοκοτρώνη στην Αθήνα

Πόσοι από μας γνωρίζουν ότι ο μεγάλος αυτός ήρωας πέρασε τις τελευταίες του μέρες στο σπίτι του στην Αθήνα στην οδό Κολοκοτρώνη 25 στην Στοά Πραξιτέλους. Εκεί σήμερα υπάρχουν γνωστά στέκια της νεολαίας όμορφοι πολυχώροι του κέντρου γνωστά μπαράκια και χώροι τέχνης. Το μόνο που δεν υπάρχει είναι μια επιγραφή που να ενημερώνει τον απλό επισκέπτη ότι ο χώρος αυτός υπήρξε η κατοικία του Γέρου του Μοριά μέχρι και το θάνατο του. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το συγκεκριμένο σημείο δαδώστε το!
Διαβάστε περισσότερα...

Ημέρα ηρώων

Ζούμε ελεύθεροι χάρη σε εκείνους που πίστεψαν στη δύναμη αυτού του έθνους. Εμείς οι σύγχρονοι, οι μεταγενέστεροι, ζούμε ελεύθεροι γιατί κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους για μας. Σήμερα στη χώρα αυτή που ζούμε δυστυχώς όποιος σηκώνει την ελληνική σημαία είναι φασίστας και όποιος την καίει επαναστάτης.
Διαβάστε περισσότερα...