Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Για την Ελλάδα μας..

Γειά και χαρά. Το παρακάτω απόσπασμα απο το σύγχρονο σατιρικό ποιητή Γ. Σουρή (1853-1919)..
Αφιερωμένο σε μια κοινωνία που κλέβει, αδικεί, υποκρίνεται.. Μια κοινωνία που φτιάξαμε όλοι εμείς μέσα απο την ανέχεια, αδιαφορώντας για το μερίδιο ευθύνης που καλούμαστε τώρα να αναλάβουμε. Και τα λόγια του ποιητή φανερώνουν όσα λέμε μεταξύ μας αλλά δεν έχουμε το κουράγιο να τα κάνουμε πράξη και να δείξουμε πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός..


Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σε όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
να έχει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Να έχει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
(Γ. Σουρής) Διαβάστε περισσότερα...

Στον κόσμο της η αριστερά

Για αυτό δεν έχει μέλλον αυτός ο τόπος. Κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε αυτό τον τόπο. Η θέση της αριστεράς για τα επεισόδια και τους 3 θανάτους είναι ότι είναι προβοκάτσια. Μια ζωή οι άλλοι προκαλούν επεισόδια. Ποτέ αυτοί! Παφίλης από το Κ.Κ.Ε και Τσίπρας από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α πραγματικά βρίσκονται στον κόσμο τους. Φοβούνται να δεχτούν την πραγματικότητα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη διασφάλισης της ενότητας

Ο Σαμαράς στράφηκε ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ζήτησε εθνική ενότητα, ενώ δήλωσε ότι δέχεται το συμβούλιο των αρχηγών. Κ. Σαμαρά ότι και να πείτε είστε κι εσείς και η παράταξη σας μέρος του προβλήματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Γιωργάκη έχεις κι εσύ ευθύνη για τους θανάτους

Μην χτυπάς το χέρι σου στο έδρανο της βουλής, Γιωργάκη, έχεις μεγάλη ευθύνη για αυτά που γίνονται. "Η βία καλλιεργεί βία", μας είπε, έτσι είναι. Η βία των αποφάσεων σου για την οικονομία φέραν βία, Γιωργάκη. "Είμαστε ελεύθερη και δημοκρατική χώρα", είπε ο Γιωργάκης! Όποτε τον συμφέρει το θυμάται. "Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας", λέει ο Γιωργάκης, το ίδιο λέμε κι εμείς που σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε ψωμί να αγοράσουμε.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα επεισόδια αμαύρωσαν τη μεγάλη εργατική πορεία

Τι να πει κανείς; Μια μεγάλη διαδήλωση αμαυρώθηκε από τους ίδιους εκείνους τους ανεγκέφαλους που μια ζωή καταφέρνουν να βάζουν σε δεύτερη μοίρα μια μαζική διαδήλωση. Σήμερα όμως το παρατράβηξαν, οι τρεις νεκροί στη Marfin που μόλις πριν λίγα λεπτά επιβεβαιώθηκαν, αποδεικνύουν την ανεγκεφαλιά ορισμένων ψευτοεπαναστατών. Αυτή τη στιγμή στη Marfin βρίσκεται εισαγγελέας για να εξετάσει την κατάσταση. Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε!
Διαβάστε περισσότερα...

Ρεκόρ τιμής πώλησης σε έργο του Πικάσο

Το συγκεκριμένο έργο του Πικάσο πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 106.5 εκατομμυρίων δολαρίων από άγνωστο αγοραστή! Το συγκεκριμένο έργο υπήρχε στη συλλογή του Frances Lasker Brody, που πέθανε τον προηγούμενο Νοέμβριο.
Παράλληλα σε νέα τιμή ρεκόρ πουλήθηκε αμόλυβδη βενζίνη σε άγνωστο αγοραστή στο βενζινάδικο του Μπάμπη στην Εθνική οδό! Πιθανόν να πρόκειται για τον ίδιο μεγιστάνα!
Διαβάστε περισσότερα...

Όλοι στους δρόμους

Γενική απεργία σήμερα. Ήδη έχουν αρχίσει οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (δε θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση). Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στη ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Ακόμα, απεργούν μηχανικοί, δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κυκλοφορούν μέχρι τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκτός της διαδρομής του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, που δεν θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.
Διαβάστε περισσότερα...

Επέστρεψαν τα προβλήματα με την ηφαιστειακή τέφρα

Νέα προβλήματα με τις πτήσεις αντιμετωπίζει η Ιρλανδία. Αυτή την ώρα οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Δουβλίνου δεν πραγματοποιούνται λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από το ηφαίστειο στην Ισλανδία. Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσαν οι επίσημες αρχές στην Ιρλανδία.
Διαβάστε περισσότερα...

διάφοροι τύποι μισθών!

Διαβάστε περισσότερα...