Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ασκήσεις γυμναστικής για την παραλία!

Σας προτείνουμε ορισμένες εύκολες ασκήσεις για την παραλία, ώστε ακόμα και αυτές τις ώρες χαλάρωσης να μην είστε "χαλαροί". Ξεκινάμε.
1. Κοιλιακοί: Εύκολη και γρήγορη άσκηση. Όταν περνά από μπροστά μια όμορφη κοπέλα ρουφάτε την κοιλιακή χώρα και κρατάτε την ανάσα σας όσο μπορείτε. Αμέσως θα αισθανθείτε τους κοιλιακούς σας σφιγμένους.
2. Ελαφρύ τρέξιμο: Όταν πηγαίνετε για να βουτήξετε μην πηγαίνετε χαλαροί, αλλά με ελαφρύ τρέξιμο.
3. Γύμναση μυών χεριού: Παραγγείλετε ένα κλαμπ σάντουιτς και κρατήστε το πιάτο μία με το αριστερό μία με το δεξί χέρι σε γωνία 90 μοιρών. Μέχρι να το φάτε θα νιώσετε τους μύες σας να σφίγγουν.
4. Γύμναση μυών προσώπου: Συμπεριλαμβάνεται στην προηγούμενη άσκηση κατά τη διάρκεια της κατάποσης.
5. Για την χαλάρωση μετά την άσκηση: Μπανάκι στη θαλασσίτσα και όχι στα βαθιά γιατί έχετε φάει.
Καλά να περάσετε

Διαβάστε περισσότερα...

Το διάλειμμα του Πάγκαλου

Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε η λύση για τη μαζική συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών!

Το πρόβλημα με τη μαζική συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών είναι γνωστό. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ανέρχονται φέτος συνολικά σε 11.466 (στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.930 και στη Δευτεροβάθμια σε 7.536). Οι παραπάνω αριθμοί ενδέχεται να μεταβληθούν, λόγω του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί, έως τις 16/08/2010, να ανακαλέσουν τις αιτήσεις για συνταξιοδότησή τους. Πέρυσι ο συνολικός αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ήταν 4.355 (στην Πρωτοβάθμια 1.745 και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 2.610 ). Κόντρα στις δυσκολίες, το Υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί εδώ και μήνες συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Το σχέδιο σας το παρουσιάζουμε αποκλειστικά εμείς. Ειδικοί μπράβοι θα προσλαμβάνονται στα αρμόδια γραφεία συνταξιοδότησης, όπου κατατίθενται οι αιτήσεις και θα αποτρέπουν με "γλυκό και όμορφο" τρόπο τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Αν το μέτρο ευδοκιμήσει, τότε αναμένεται να πράξουν το ίδιο και άλλα υπουργεία. Επίσης, ακούγεται πως πιθανόν να ληφθούν παρόμοια μέτρα έτσι ώστε πολλοί να παραιτούνται "οικειοθελώς του μισθού τους".
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίζετε πότε παρασκευάστηκαν τα πρώτα αντιηλιακά;


Τα πρώτα αντιηλιακά παρασκευάστηκαν το 1940, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να προστατέψουν τους στρατιώτες από τα εγκαύματα, που ήταν πολύ συνηθισμένα την εποχή εκείνη, ειδικά στις μονάδες που πολεμούσαν στο μέτωπο της Βορείου Αφρικής και του Νότιου Ειρηνικού. Την ανακάλυψη έκανε ο Benjamin Green το 1940, στην προσπάθεια του να βρει ένα υλικό που να προστατεύει τους αμερικανούς στρατιώτες της βάσης του Περλ Χάρμπορ από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Ο Green ήταν γιατρός και παρασκεύασε το πρώτο αντιηλιακό, ένα κόκκινο σαν ζελέ υλικό, στην κουζίνα του και το δοκίμασε πρώτος ο ίδιος στην φαλάκρα του. Μέτα τον πόλεμο ο Green συνέχισε να πειραματίζεται με τα αντιηλιακά μέχρι που έφτιαξε το 1944 το πασίγνωστο Coppertone. Το Coppertone μύριζε γιασεμί και ήταν το πρώτο αντιηλιακό που απευθυνόταν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό και παράχθηκε μαζικά. Τα συστατικά των πρώτων αντιηλιακών απορροφούσαν μόνο τις ακτίνες UV-B, τις οποίες θεωρούσαν μοναδικές υπεύθυνες για τα ηλιακά εγκαύματα. Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής 2010


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα ανακοινωθούν στις 26 και 27 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα περάσουν το υπόλοιπο των διακοπών τους αγωνιώντας για τα αποτελέσματα. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να ξέρουν ότι τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες. Διαβάστε περισσότερα...

Σπαζοκεφαλιά

Καλοκαιράκι είναι, με τι άλλο θα μπορούσατε να ασχολείστε; Με διακοπές; Για να δούμε πόσο καλοί είστε στις σπαζοκεφαλιές; Βρείτε τον αριθμό που λείπει!
Απάντηση: 22
Διαβάστε περισσότερα...

Η εικόνα της Μόσχας αυτή την ώρα από webcam

Αν και νύχτα μπορεί εύκολα κανείς να παρατηρήσει το νέφος από τις φωτιές!
Διαβάστε περισσότερα...

Μπουκάρανε σε φερόμενη ως γιάφκα και βρήκαν βουλευτές;

Αν όντως ισχύει αυτή η είδηση πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Διαβάστε περισσότερα...