Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πρυτανικές εκλογές

Αύριο διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη Πρυτάνεως και Αντιπρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αναλυτικά:
Εκλογικά Τμήματα Κέντρου Αθήνας ψηφίζουν: ΟΛΟΙ οι Διοικητικοί Υπάλληλοι, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, τα μέλη ΔΕΠ και ΟΛΟΙ οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψ. διδάκτορες) των τμημάτων ΠΤΔΕ, ΕΜΜΕ, ΤΕΑΠΗ, ΝΟΜΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΤΕΦΑΑ.

Εκλογικά Τμήματα Γουδή ψηφίζουν: Τα μέλη ΔΕΠ και ΟΛΟΙ οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψ. διδάκτορες) των τμημάτων ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ.

Εκλογικά Τμήματα Φιλοσοφικής ψηφίζουν: Τα μέλη ΔΕΠ και ΟΛΟΙ οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψ. διδάκτορες) των Σχολών ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ, και του ΜΙΘΕ.

Εκλογικά Τμήματα Σχολής Θετικών Επιστημών ψηφίζουν: Τα μέλη ΔΕΠ και ΟΛΟΙ οι φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψ. διδάκτορες) της Σχολής ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και του τμήματος ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

Θυμίζουμε ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, από την 9η π.μ. έως την 7η μ.μ.

Αν κατά την πρώτη ψηφοφορία κανείς από τους συνδυασμούς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων μελών του εκλεκτορικού σώματος ή αν υπάρξει ισοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, από την 9η π.μ. έως την 7η μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ταμείο ανεργίας δεκάδες δήμαρχοι λόγω Καλλικράτη

Μεγάλες εντάσεις έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες το πρόγραμμα Καλλικράτης που αφορά την διοικητική αναδιάρθρωση στη χώρα. Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι προχωρούν σε ακραίες κινητοποιήσεις, όπως χτες οι κάτοικοι της Αμφίκλειας που προχώρησαν σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών -Θεσσαλονίκης, καθώς και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Σήμερα μάλιστα κάτοικοι από Κρήτη, Αμφίκλεια και Ιτέα διαδηλώνουν έξω από τη βουλή ενώ την προηγούμενη βδομάδα το ίδιο κάνανε και οι κάτοικοι από την Κύμη Ευβοίας. Σίγουρα κατανοώ πως ο κάθε πολίτης ενός δήμου με καθαρά τοπικιστικά κριτήρια δεν δέχεται να φύγει ή έδρα του δήμου από το χωριό του. Αλλά, πίσω από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις κρύβεται και η ανησυχία δημάρχων μην χάσουν την "κουτάλα". Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω! Όπως και να έχει καλά θα κάνουν να μην ταλαιπωρούν τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ουδέν σχόλιον!


Γειά και χαρά. Ο παππούς της διπλανής φωτογραφίας κυκλοφορεί στους δρόμους της Μπαρτσελόνα, στην Ισπανία. Τι το ιδιαίτερο έχει και γιατί θα σας αφήσει άφωνους αν τον συναντήσετε ποτε; Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες.. Ουδέν σχόλιον!!










Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα

Ο αγώνας της Greenpeace ενάντια στα μεταλλαγμένα συνεχίζεται. Για το λόγο αυτό πριν λίγε ημέρες εξέδωσε την πρώτη έκδοση για το 2010 του οδηγού καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα. Αξίζει να το διαβάσετε. Τον οδηγό θα τον βρείτε στο παρακάτω link.
http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/gmo-guide.pdf
Διαβάστε περισσότερα...

Οι νόμοι της γκαντεμιάς

01. Ο νόμος της σειράς: Αν περιμένεις σε σειρά και αποφασίσεις να πας στη δίπλα που κινείται πιο γρήγορα, είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή που άφησες θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα.
02. Ο νόμος του τηλεφώνου: Όταν καλείς, λάθος αριθμό ποτέ δεν είναι απασχολημένο.
03. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης: Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου άλλου.
04. Ο νόμος του εργαστηρίου: Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.
05. Ο νόμος του λεωφορείου: Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις και ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο.
06. Ο νόμος του τσιγάρου: Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.
07. Ο νόμος του άλλοθι: Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επόμενη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά.
08. Ο νόμος του αφρόλουτρου: Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.
09. Ο νόμος της συνάντησης: Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί.
10. Ο νόμος του αποτελέσματος: Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει, τότε θα δουλέψει.
11. Ο νόμος του θεάτρου: Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι.
12. Ο νόμος του καφέ: Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς μέχρι να κρυώσει ο καφές.
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Μακρυγιάννη στον Όθωνα

Θα μου πείτε πως του ήρθε πάλι; Διαβάστε την επιστολή σε ελεύθερη βέβαια απόδοση και θα καταλάβετε πόσο επίκαιρη είναι ακόμα και σήμερα!
"Βασιλιά,
Ως αγωνιστής γνώρισα πολλούς άνδρες τίμιους και ανδρείους έτοιμους να θυσιαστούν για την ελευθερία της πατρίδας. Πολλοί από αυτούς σκοτώθηκαν, άλλοι αιχμαλωτίσθηκαν κι άλλοι πληγώθηκαν και τώρα που η πατρίδα είναι ελεύθερη τους βλέπω πολλούς από αυτούς να περπατούν ξυπόλυτοι και να ζητούν βοήθεια. Βλέπω χήρες κι ορφανά να αγανακτούν που η πατρίδα τους πήρε τους άντρες τους.

Εκείνοι που γνωρίζουν και μπορούν να πληροφορήσουν την κυβέρνηση κρύβουν την αλήθεια και λένε στους φτωχούς και τίμιους αγωνιστές ότι η πατρίδα είναι φτωχή ενώ στους ανάξιους κόλακες την παρουσιάζουν ως πλούσια. Αν η χώρα είναι φτωχή θα έπρεπε να είναι για όλους τους πολίτες. Αυτή η αδικία κάνει τους φτωχούς Έλληνες να αγανακτούν κατά της πατρίδας και να βλέπει ο ένας τον άλλο ως εχθρό χειρότερο από τον Τούρκο.

Εγώ Υψηλότατε δεν είμαι άδικος αλλά ως ευαίσθητος σας παρουσιάζω όλη την αλήθεια. Αφού η χώρα είναι φτωχή γιατί να υπάρχουν εκείνοι που παίρνουν πάνω από χίλιες δραχμές; Ζητώ να κοπεί ένα μέρος των μισθών μας και να δοθεί στους δυστυχισμένους. Εγώ όταν πληγώθηκα στους Μύλους του Ναυπλίου, έλαβα δώρο από την πατρίδα 150 δραχμές το μήνα αλλά τώρα λαμβάνω 370. Παρακαλώ να κοπεί αυτός ο μισθός και να μου δοθούν πάλι οι 150 δραχμές που μου πρέπουν και τα υπόλοιπα να δοθούν στους συναγωνιστές μου γιατί οι τύψεις δεν με αφήνουν να κοιμηθώ το βράδυ

Παρακαλώ να γίνει δεκτό το αίτημα μου

Αθήνα 15-12-1834

Ι. Μακρυγιάννης"

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε περισσότερα...