Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Χρόνια πολλά ridoque!

8 Ιουνίου 1981! Ημέρα σταθμός! Γεννήθηκε σαν σήμερα σε μια ήρεμη πόλη, σε μια ήρεμη γειτονιά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς μεγάλα λόγια! Ήρθε για να αλλάξει τα κακώς κείμενα! Για να δώσει χαρά στον κόσμο! Χρόνια πολλά ridoque! Το παρακάτω τραγουδάκι αφιερωμένο!

Διαβάστε περισσότερα...

TROYKA, το trailer της ταινίας σε αποκλειστικότητα!

Γυρίστηκε στην Ελλάδα, έχει πάρει ήδη τις χειρότερες κριτικές. Και να θέλατε δεν θα τη χάσετε!
Διαβάστε περισσότερα...

Μουντιάλ 2010

Γειά και χαρά. Ξεκινάει το μουντιάλ και οι άντρες του πλανήτη θα βρούν ασχολία για κανα μήνα. Εγω άραγε τι θα κάνω; ζαπινγκ; Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο παρακάτω url για να ενημερωθείτε για ημερομηνίες, αγώνες, ομίλους, κλπ..

http://www.marca.com/deporte/futbol/mundial/sudafrica-2010/calendario-english.html Διαβάστε περισσότερα...

Η Diesel δείχνει το δρόμο

Στη φωτογραφία βλέπετε την απαράδεκτη βιτρίνα του καταστήματος της Diesel στην πλατεία Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας.
Στο κάτω μέρος της βιτρίνας ο διαφημιστής γράφει το νέο μότο, "Be stupid". Όπως είδα το φορούσαν και οι υπάλληλοι του καταστήματος στα μπλουζάκια τους. Η Diesel, στο πνεύμα των καιρών, μας δείχνει το σωστό δρόμο. Be stupid: Η νέα ατάκα της νέας εποχής.

Be stupid: δώσε 50, 100, 200 ευρώ για να αγοράσεις ρούχα και παπούτσια φτιαγμένα σε χώρες με ονόματα που τελειώνουν σε "-σταν" και σε "-ντες" (δεν πειράζει που δεν ξέρεις που είναι αυτές) από ανθρώπους (όχι απαραίτητα ενήλικες) που πληρώνονται με ένα ευρώ την ημέρα. Be stupid: που έχεις αναθέσει τη διαχείριση του γούστου σου σε μια δεκαριά πολυεθνικές που σου δείχνουν τι είναι ωραίο και τι δεν είναι, τι είναι στη μόδα, τι πρέπει να φοράς, τι σου αρέσει, που τα μόνα όνειρα που σου απέμειναν είναι μέσα από την κολλεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2010 και σκας που δεν μπορείς να πάρεις αυτά τα παπούτσια που έχει στη βιτρίνα γιατί από την δουλειά σου δεν σου μένουν τόσα χρήματα. Be stupid: δούλευε ολόκληρη τη βδομάδα χωρίς ασφάλιση, σε μια και δυο δουλειές με ελαστικό ωράριο κι άμα θέλει σε διώχνει κιόλας, κάνε το σκατό σου παξιμάδι για να σου μείνουν λεφτά να πας το Σάββατο στο club να δείξεις την καινούρια γόβα που πήρες. Be stupid: που τα πεζοδρόμια έχουν γεμίσει με ανθρώπους που ζητούν ελεημοσύνη, υπολογίζω ότι συναντώ περίπου 2 σε κάθε τετράγωνο, το 20% των Ελλήνων είναι (δηλαδή 1 στους 5), ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δηλαδή με 7 ευρώ την ημέρα περίπου, αλλά τι σε νοιάζει εσένα, στην τηλεόραση είναι όλοι όμορφοι, γιατί όχι κι εσύ;

Be stupid: γιατί βολεύει... βγάζουν πολλοί λεφτά από σένα.
Διαβάστε περισσότερα...

Το ευεργετικό τρισθενές χρώμιο


Γνωρίζετε ότι το τρισθενές χρώμιο είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό των λιπιδίων (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια) και των σακχάρων. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες παίρνουμε από τις τροφές λιγότερο χρώμιο απ’ όσο χρειαζόμαστε, εμφανίζονται συμπτώματα καρδιοπαθειών και ζαχαρώδους διαβήτη. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται, έστω και σε κάποια οριακή ανεπάρκεια χρωμίου είναι η αύξηση των τριγλικεριδίων στον ορό του αίματος και αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Η παρουσία του χρωμίου κάνει τη δράση της ινσουλίνης πιο αποτελεσματική με συνέπεια ο ασθενής να χρειάζεται λιγότερη ινσουλίνη. Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμιο βοηθάει στη σύνδεση της ινσουλίνης στους κατάλληλους υποδοχείς των κυτταρικών μεμβρανών (Εικόνα). Το παράξενο είναι ότι το χρώμιο συντελεί όχι μόνο στην ελάττωση του υψηλού σακχάρου στο αίμα, αλλά μετριάζει και τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας. Αντίθετα, με άλλη μορφή, ως εξασθενές, έχει βλαβερά αποτελέσματα. Με την τελευταία μορφή βρίσκεται το χρώμιο σε προϊόντα βιομηχανικής ρύπανσης. Υπάρχουν όμως σαφείς ενδείξεις ότι μέσα στο στομάχι το επιβλαβές αυτό χρώμιο, το εξασθενές, μετατρέπεται σε ωφέλιμο, τρισθενές. Ως τρισθενές το χρώμιο βρίσκεται στο συκώτι, στα νεφρά και ιδιαίτερα στη μαγιά της μπύρας. Στη μαγιά της μπύρας το χρώμιο βρίσκεται ενωμένο με ορισμένες ουσίες που το κάνουν ακόμη πιο αποτελεσματικό. Οι ουσίες αυτές είναι το νικοτινικό οξύ και η γλουταθειόνη. Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση σχετικά με μετανάστευση καδμίου σε ποτήρια της σειράς "Shrek" της εταιρείας McDonalds, ΗΠΑ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, σχετικά με την ανάκληση γυάλινων ποτηριών της σειράς "Shrek", τα οποία διακινούνται στην ΗΠΑ, από την αμερικανική εταιρεία McDonald's, λόγω μετανάστευσης καδμίου.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενεργώντας άμεσα, προχώρησε στους σχετικούς ελέγχους, και πληροφορεί τους καταναλωτές ότι η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει διακινηθεί από την McDonald's Hellas.
Διαβάστε περισσότερα...