Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων», μία τοπική παραλλαγή του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.
Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης «Λα Ράμπλα», η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ», όπως είχε πει κάποτε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα.
Διαβάστε περισσότερα...

Το σάιτ της βουλής κόστισε πολύ!


Μια περιουσία κόστισε το σάιτ της βουλής! Και πως το μάθαμε; Από σχετική ερώτηση στη βουλή του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλου. Και τι παραδέχτηκε ο κ. Πετσάλνικος; Ότι όντως το κόστος είναι τόσο υψηλό. Μήπως αισθάνεστε ένα σφίξιμο στο στομάχι, μήπως νιώθετε ξαφνικά μια σκοτοδίνη; Δεν έφτιαχναν ένα ιστολόγιο που είναι δωρεάν; Ποιος θα τους παρεξηγούσε; Δείτε αναλυτικά την ερώτηση και την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής, όπως την παρουσίασε ο ίδιος μέσα από τη δική του ιστοσελίδα. Τη σελίδα παρήγγειλαν και παρέλαβαν η Ψαρούδα - Μπενάκη και ο Σιούφας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ας παίξουμε με τα μπαλάκια μας

Γειά και χαρά. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω video και θα δείτε πως μπορεί κάποιος να κάνει καριέρα παίζοντας με...τα μπαλάκια του!

Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να απαντάτε στα ενοχλητικά τηλεφωνήματα των τραπεζών ...

Κάτι η κρίση, κάτι η κρίση και κάτι η κρίση, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις των τραπεζών για καθυστερήσεις πληρωμών έχουν ξεσαλώσει με τα κινητά να χτυπάνε από τις 9 το πρωί ακόμα κι αν έχεις καθυστερήσει μόλις πέντε μέρες την καταβολή της δόσης σου.

Οι παρακάτω τηλεφωνικοί διάλογοι... μεταξύ του φανταστικού πελάτη κ. Παπαδόπουλου και της φανταστικής τραπεζοϋπαλλήλου κυρίας Αγκαθούρας έχουν όλοι χρησιμοποιηθεί με επιτυχία τόσο από τον υπογράφοντα όσο και από λοιπά αξιοσέβαστα αναρχικά στοιχεία, λαμβάνοντας υπ' όψιν α) το ημιπαράνομο της πράξης των τραπεζών, το οποίο θα τις αποτρέψει από το να σε μηνύσουν, β) ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί μήνυση εξύβρισης από τη στιγμή που εσύ είσαι που ενοχλείσαι επανειλημμένως σε προσωπικό κινητό παρά τις διαμαρτυρίες σου, γ) ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι είσαι ο υβριστής αν δεν τους δώσεις τουλάχιστον αριθμό ταυτότητας, μέσω του τηλεφώνου, δ) ότι καμία τράπεζα δεν πρόκειται να διεκδικήσει σύνολο χρεωστικού ποσού πριν από τη συμπλήρωση τριών απλήρωτων λογαριασμών. Επειδή η τραπεζική αλητεία δεν θέλει φόβο ούτε κρύψιμο, αλλά ανάλογη αντιμετώπιση και γλώσσα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Ο κ. Παπαδόπουλος;

- Εξαρτάται.

- Τι εννοείται «εξαρτάται»;

- Από το ποιος τον ζητεί.

- Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου;

- Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί;

- Αγκαθούρα. Από την Kleftobank.

- Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος.

- Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο;

- Άμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω;

- Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή;

- Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.



ΣΑΔΟΜΑΖΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.

- Ο ίδιος.

- Από την Kleftobank τηλεφωνώ, κύριε Παπαδόπουλε, Αγκαθούρα.

- Α, υπέροχα.

- Σχετικά με το δάνειό σας.

- Ναι, τι έπαθε;

- Έχετε καθυστερήσει 6 ημέρες την πληρωμή του.

- Και μία σήμερα 7.

- Πότε υπολογίζετε ότι θα μπορέσετε να καταθέσετε το ποσό;

- Όταν το καταθέσω, θα το δείτε στον υπολογιστή σας.

- Πρέπει να μου πείτε μια ημερομηνία.

- Δεν θέλω να σας πω. Θα το δείτε κατατεθειμένο.

- Με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αυτή συμπεριφορά.

- Βρε, άντε και στο διάολο, που θα μου μάθεις και συμπεριφορά, αλογομούρα.

- Η συνομιλία μας, κύριε Παπαδόπουλε, καταγράφεται και θα μεταβιβαστεί στους υπεύθυνους.

- Και πώς θα τους πεις ακριβώς, κούκλα μου:

«Με είπαν καριόλα στο τηλέφωνο επειδή κάνω το επάγγελμα μιας καριόλας»; (κλείσιμο)



ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.

- Ο ίδιος.

- Αγκαθούρα από την Kleftobank.

- Αριθμό ταυτότητας και πατρώνυμο, παρακαλώ;

- Για ποιον λόγο;

- Γιατί σκοπεύω να σας κάνω μήνυση, κυρία Αγκαθούρα. Για παρενόχληση.

- Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας δώσω τα στοιχεία μου.

- Δεν είμαι υποχρεωμένος τότε να σας απαντήσω. (κλείσιμο)



ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- (Απαντάμε στο κινητό έχοντας δει το νούμερο τηλεφώνου) Ψησταριά το «Ωραίο Λιόπεσι», λέγεται;

- (Το κλείνει η Αγκαθούρα, σαστισμένη.)





ΝΤΑΝΤΑΪΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Ο κ. Παπαδόπουλος;

- Ναι;

- Ο κ. Παπαδόπουλος;

- Ναι;

- Με ακούτε, κύριε Παπαδόπουλε;

- Οχι.



ΚΑΨΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

- Ο κ. Παπαδόπουλος;

- Σας ακούω.

- Αγκαθούρα από την Κleftobank.

- Καλησπέρα, κυρία Αγκαθούρα, σας περίμενα.

- Έγινε κάποια κατάθεση μήπως;

- Αχ, δυστυχώς, δεν πρόλαβα.

- Αύριο θα τα καταφέρετε;

- Να σας πω, τι φοράτε αυτή τη στιγμή;

- Συγγνώμη;

- Θα ήθελα να πάρετε το ακουστικό και να το ακουμπήσετε πάνω σας και σιγά-σιγά να το κατεβάσετε προς τα κάτω και μετά, με μία κίνηση, αργή, αλλά σταθερή, με τρυφερότητα και δυναμισμό συνάμα, να το σπρώξετε μέσα σας.

- Πώς μιλάτε έτσι, κύριε Παπαδόπουλε;

- Δεν είμαι ο Παπαδόπουλος, αλλά σε άναψα πουτανίτσα, ε;


Πηγή: Τάσος Θεοδωρόπουλος, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεύτερη κατοχή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

"Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε"; Όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια ρίχνει την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Κανείς δεν ήξερε, όλοι τους ήταν αθώοι, κανείς δεν ήξερε τίποτα και τώρα ήρθε η κατοχή. Πάλι δύσκολες μέρες για τον Έλληνα, Οδύσσεια τη χαρακτήρισε ο Γιωργάκης από το Καστελόριζο. Αλήθεια έμαθε σήμερα ότι υπάρχει αυτό το νησί; Να πάτε να χαθείτε όλοι. Έλληνες κουράγιο!
Διαβάστε περισσότερα...

One minute fly

Γειά και χαρά. Το παρακάτω video μας δείχνει πως δεν έχει σημασία πόση ζωή έχουμε, αλλά το πόσο πολύ έντονα θέλουμε να τη ζήσουμε! Και αυτό είναι που αξίζει.. Απολαύστε.

Διαβάστε περισσότερα...

Ίδρυση επιχείρησης σε μια μέρα (?)

Γειά και χαρά. Ευχάριστα τα νέα για τους νέους και μελλοντικούς επιχειρηματίες (λειτουργικά τουλάχιστον). Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα το νέο νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στις ατελείωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Το νέο μοντέλο αδειοδότησης, που προωθεί η υπουργός, στηρίζεται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και στα κατά τόπους επιμελητήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν και ως one-stop- shop για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και τις νέες επενδύσεις.

Για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στα ΚΕΠ, ενώ για τις μεγαλύτερες (ΑΕ και ΕΠΕ) θα απευθύνονται σε συμβολαιογράφο, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας επικαλούμενοι το νομοσχέδιο.

Κατόπιν θα ενημερώνεται το Επιμελητήριο και θα «τροφοδοτεί» ηλεκτρονικά το Μητρώο, μέσω του οποίου θα ενημερώνεται και πάλι ηλεκτρονικά η εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στόχος είναι η όλη διαδικασία ενημέρωσης των διαφόρων υπηρεσιών, από το ΚΕΠ ή τον συμβολαιογράφο και μετά να γίνεται ηλεκτρονικά, προκειμένου ο υποψήφιος επιχειρηματίας να μη χάνει χρόνο και χρήμα επισκεπτόμενος τις διάφορες υπηρεσίες.

Για να δούμε. Καλό ακούγεται αλλά όπως όλα, η ιστορία θα τo κρίνει..


Πηγή: Ημερισία
Διαβάστε περισσότερα...

01. Σαράντα χρόνια περιμέναμε γι'αυτή την βραδιά... ! ! !





registered: SamuraiJack - emperor.gr




Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα σουξέ!

Γειά και χαρά. Σε πρώτη πανελλήνια κυκλοφορία, τα νέα σουξέ! Τρέξε κόσμε! Για πολύ νταλκά, ντέρτι και αναστεναγμό! Πρόλάβετε.. Τα καψούρικα άσματα! Παρέα στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στο σπίτι, στην κρίση! 2 CD που δεν πρέπει να λείψουν απο κανέναν Έλληνα! Γιατί και στην κρίση..ο λαός τραγούδι θέλει!!




















Διαβάστε περισσότερα...

Η εξέλιξη της ληστείας


Γειά και χαρά. Μια είκόνα λένε οτι είναι χίλιες λέξεις.. Δε συμφωνείτε; Η ιστορία κύκλους κάνει. Το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα, ο τρόπος, και οι ημερομηνίες.. Περαστικά μας! Διαβάστε περισσότερα...

Διακόπηκαν τα βίντεο με τις παρωδίες του Χίτλερ, αλλά.......

Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα'

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει αναρτηθεί η προκήρυξη του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα', για το ακαδημαικό έτος 2010-11.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρούν όλες τις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος: www.ecd.uoa.gr. [επιλογη: Μεταπτυχιακά].

Γραφείο υποστήριξης ΠΜΣ ΤΕΑΠΗ "Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα", τηλ.210 368 8527, Ιπποκράτους 35, γ΄ όροφος.


Διαβάστε περισσότερα...