Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Συνομιλία Παπανδρέου-Ομπάμα

Σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε το διάλογο Ομπάμα - Παπανδρέου. Όπως διαπιστώνετε ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωρίζει καλά Ελληνικά (οι κακές γλώσσες λένε ότι ίσως ξέρει καλύτερα Ελληνικά και από τον Γιωργάκη.
Διαβάστε περισσότερα...

Φέτος θα τα σβήσουμε από μόνοι μας τα φώτα

Με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αυτή τη χρονιά δεν χρειάζεται να συμμετέχουμε στην δράση "Η Ώρα της Γης". Θα τα σβήσουμε από μόνοι μας τα φώτα!
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές Συνέδριο για τη Γαλλοφωνία από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας


Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία οργανώνουν Διεθνές Συνέδριο για τη Γαλλοφωνία με θέμα:"
"Διάλογος πολιτισμών στο χώρο της Μεσογείου και των Βαλκανίων : η γαλλική
γλώσσα στο επίκεντρο ανταλλαγών και διαμεσολαβήσεωνΟι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αμφιθέατρα "Ιωάννης Δρακόπουλος" και "Νέο Αμφιθέατρο").

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου θα βρείτε στην
παρακάτω ιστοσελίδα:
www.frl.uoa.gr/dialogues
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα κινείται αύριο;

Τίποτα, αν ζείτε στην Αθήνα καλό κουράγιο, αν ζείτε επαρχία συνεχίστε την ήρεμη ζωή σας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για τις συγκοινωνίες αύριο.
Λεωφορεία: 24άωρη απεργία, Προαστιακός: 24άωρη απεργία, Τρόλλεϋ: 24άωρη απεργία, Ηλεκτρικός: Στάση εργασίας έναρξη - 10:00 & 16:00 - Λήξη, Μετρό: 24άωρη απεργία, Τραμ: 24άωρη απεργία
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΕΚ ρε..

Γειά και χαρά.
Αν κρίνω απο τη φωτό,
δε νομίζω η Τζούλια να κέρδισε και
πολλούς οπαδούς της ΑΕΚ.. Διαβάστε περισσότερα...

Νέες τεχνικές στην υπηρεσία συντηρητών έργων τέχνης

Με τη χρήση υπέρυθρων ακτίνων ειδικοί αναπαλαιωτές έργων τέχνη πέτυχαν να αποκαλύψουν τα μυστικά έργων τέχνης. Τελευταίο τους επίτευγμα η αποκάλυψη των αυθεντικών λεπτομερειών των έργων του γνωστού Ιταλού καλλιτέχνη Giotto. Τα έργα του βρίσκονται στο παρεκκλήσι του ναού Santa Croce στην Φλωρεντία.
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει το μενού στην Κίνα;

Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο ένα από τα παραδοσιακά γεύματα των Κινέζων είναι το κρέας σκύλου και γάτας. Υπάρχουν εστιατόρια όπως το Han River Dog Meat, που σερβίρει σκυλόσουπες και διάφορες άλλες λιχουδιές που βασίζονται στο κρέας του τετράποδου φίλου του ανθρώπου. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου θεωρούν ότι τα γεύματα είναι υπέροχα και ότι το κρέας σκύλου κάνει καλό στην ανθρώπινη υγεία. Τελευταία και ιδιαίτερα μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, η κινεζική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην απαγόρευση τέτοιων γευμάτων στα πλαίσια πολιτισμικής ανάπτυξης της Κίνας και μετά από παρέμβαση φιλοζωικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο. Οι εταιρείες που πουλάνε τέτοια γεύματα θα κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα δηλώνουν οι επίσημες αρχές. Πάντως μπορεί να περάσει μέχρι και μία δεκαετία μέχρις ώτου τα σκυλάκια ξανακυκλοφορήσουν ελεύθερα στους δρόμους της Κίνας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν κάπως έτσι;

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:?
1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50δις ευρώ ομόλογα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολάρια.

2. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους

3. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

4. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους

5. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική(άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τούρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιο εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

6. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

7. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

8. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fu^%$.
Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρές κουβέντες

Γειά και χαρά. Κάνω μια βόλτα στην πόλη και αυτό που παρατηρώ τις τελευταίες μέρες είναι οι συνέπειες απο την απεργία των οδοκαθαριστών. Είναι γεγονός πως συγκεκριμένοι κλάδοι επαγγελμάτων έχουν άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία αν απεργήσουν. Οκ, και 5 μέρες χωρίς ταξί, δε θα πεθάνουμε κιόλας. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετακίνησης. Πέντε μέρες όμως χωρίς οδοκαθαριστές, τίθεται άμεσο ζήτημα υγειάς! Και από όπου και αν έχω περάσει, οι κάδοι είναι ξεχειλισμένοι απο σκουπίδια. Όπως ξεχειλισμένοι είναι και οι άνθρωποι απο αγανάκτηση τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Σακούλες απορριμάτων ξεκουράζονται γύρω απο τους κάδους και μέρα με τη μέρα απλώνονται όλο και πιο μακριά (άσε που δε μπορείς να παρκάρεις!). Το μόνο που μας σώζει είναι που δεν έχουμε καλοκαίρι να κάνει η ζέστη την κατάσταση πιο ανυπόφορη. Γενικά, ορισμένες φορές την έννοια της απεργίας δεν την καταάβαίνω. Αποστασιοποιείσαι απο τα καθήκοντά σου για μερικές μέρες, δεν πετυχαίνει ο σκοπός σου και μετά έχεις να κάνεις πολύ περισσότερα.. και πάντα να έχεις να αντιμετωπίσεις και την οργή απο τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και μη κλάδους για την ταλαιπωρία που τους χάρισες. Το ίδιο έγινε και με τους αγρότες, το ίδιο θα γίνεται και στο μέλλον. Το έχουμε πάρει απόφαση! Μια κοινωνία να ταλαιπωρέιται απο τους ίδιους της τους πολίτες, ένα κράτος να μερολειπτεί και να καταδυναστεύει, και μια χώρα να αμαυρώνεται μέσα απο πολλά στόματα.. Έτσι έχει η κατάσταση..καθαρές κουβέντες..
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήματα Οικονομίας

Μαθήματα Οικονομίας..
(κλικ στη φωτο) Διαβάστε περισσότερα...
Κάπως έτσι είναι η δική μου εικόνα για την Ελλάδα σήμερα.
Στεκόμαστε μπροστά σε σκαλοπάτια...που έχουν πορεία προς τα κάτω.Ότι θα πάμε κι άλλο κάτω...το γωνρίζουμε.Απλώς,δε γνωρίζουμε ακόμα τον τρόπο.Θα κατέβουμε σιγά σιγά τα σκαλοπάτια;Θα καταλήξουμε στη θάλασσα;Θα καταφέρουμε να κολυμπήσουμε και να βγούμε στην ακτή;Όλοι μαζί;Χωρίς απώλειες;
Ή θα ζήσουμε το άλλο,το τρομακτικό σενάριο;Θα νιώσουμε δηλαδή ξαφνικά να μας σπρώχνει ένα χέρι...να πέφτουμε με τα μούτρα στις πέτρινες σκάλες....να βουτάμε ατσούμπαλα στο νερό,να μας παρασύρει το ορμητικό κύμα...και όποιος καταφέρει να γλιτώσει από το σοκ,τραυματισμένο,θα τον ξεβράσει το κυματάκι της θάλασσας..κάπου!

Με πληγώνει που στέκομαι στην άκρη του γκρεμού και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για μένα..να με σπρώξουν ή να κατέβω μόνη μου τρέχοντας τα σκαλιά;Μάλλον το δεύτερο θα διαλέξω.Φοβάμαι το απότομο "σπρώξιμο"...όπως είχε πει και κάποιος... 

"It's not the fall that kills you,it's the sudden stop"

(Φωτο:Τραβηγμένη στην όμορφη Σαλονίκη)
Διαβάστε περισσότερα...

Μπάρακ Ομπάμα "Ζήτω η Ελλάς"

"Είμαστε φίλοι, είμαστε αδέρφια......., Ζήτω η Ελλάς", αναφώνησε χτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο τέλος της ομιλίας του. Άλλος ένας πατριώτης! Είχε προηγηθεί η συνάντηση του με τον Γ. Παπανδρέου τον οποίο και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τον έχει πάντα σύμμαχο ενώ ανακοίνωσε και την κατάργηση της βίζα (ευτυχώς γιατί το είχα άγχος, αν και η κίνηση αυτή θα βοηθήσει το νέο μεταναστευτικό κλίμα που προβλέπεται). Διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα τον βοηθήσει στον αγώνα εναντίον των κερδοσκόπων, ενώ και αυτός από τη μεριά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ομπάμα για τη στήριξη του στην ελληνική κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα...