Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Από χρυσάφι οι ποδηλατόδρομοι στο Δήμο Κερκυραίων

Δείτε την εικόνα με τους ποδηλατόδρομους και αναρωτηθείτε! Αξίζουν τα λεφτά τους; Οι καταστηματάρχες είναι έξαλλοι με την προχειρότητα του έργου. Αναγνώστης καταγγέλει τα εξής: "Κάτοικοι και καταστηματάρχες καταγγέλλουν το Δήμο Κερκυραίων για απίστευτη προχειρότητα όσον αφορά τη μελέτη του έργου αφού όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ποδηλατόδρομοι κατασκευάστηκαν στα γρήγορα με μοναδικό στόχο να προλάβει η δημοτική αρχή να απορροφήσει τα κονδύλια. Για όσους έχουν επισκεφθεί το κοσμοπολίτικο νησί, εκείνο που σίγουρα έχουν να θυμούνται είναι η απίστευτη ταλαιπωρία στο κέντρο τη πόλης σε ένα ιδιαίτερα συρρικνωμένο οδικό δίκτυο με πολλούς μονόδρομους και έλλειψη χώρων στάθμευσης."

Το κόστος του έργου; Ακούστε, 2.000.000 ευρώ! Είναι δυνατόν; Τι στοιχίζει τόσο; Το κόστος αγγίζει το αντίστοιχο της Εγνατίας Οδού. Δεν το πιστεύετε; Δείτε το έγγραφο του Δήμου!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ


Γραφείο Δημάρχου Κερκυραίων


Δ/νση : Λεωφ. Αλεξάνδρας 6Α Κέρκυρα 49100


Τηλ: 2661362734


Fax : 2661046766


ΠΡΟΣ: κ. Μιχάλη Ρέππα, Υπ. Μεταφορών & Επικοινωνιών


Δ/νση : Χαριλάου Τρικούπη 18210178 ΑΘΗΝΑ


ΘΕΜΑ: Πρόοδος του έργου ¨ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ¨Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Στα πλαίσια της πρόσκλησης με αρ. 3436/Φ.79 για την υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. ¨Σιδηρόδρομοι , Αεροδρόμια , Αστικές Συγκοινωνίες¨ και μετά την με αρ. 35-437/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων, ο Δήμος Κερκυραίων υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση του έργου ¨ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ¨, προϋπολογισμού 2.000.000,00 €. Η μελέτη και η πρόταση, που εκπονήθηκαν τάχιστα, εντός εικοσαημέρου, έτυχαν θετικής αξιολόγησης και το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Σ.Α.Α.Σ. σε ποσοστό 75% από ΕΤΠΑ και 25% από Εθνικούς Πόρους, με εγγραφή στην ΣΑΕ 063/3. Πρόκειται να χαραχθούν και κατασκευασθούν ποδηλατικές διαδρομές συνολικού μήκους 13.500 μέτρων. Από αυτές 8.500 μέτρα περίπου είναι ποδηλατικές διαδρομές σε αστικό ιστό και 5.100 μέτρα περίπου ποδηλατικές διαδρομές που χαρακτηρίζονται ως πράσινες, εντός αλσών. Σημειώνουμε ότι η μελέτη του έργου περιλαμβάνει και την εγκατάσταση αυτοεξυπηρετούμενου συστήματος ενοικίασης 100 ποδηλάτων δημόσιας χρήσης, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Ελλάδα. Έκτοτε, αφού λήφθηκαν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές εγκρίσεις, το έργο δημοπρατήθηκε και μετά από διαδικασία εκδίκασης ενστάσεων, υπογράφηκε η σύμβαση στις 05-08 2009. Oι εργασίες δεν ξεκίνησαν άμεσα, καθότι οι εγκρίσεις των Αρχαιολογικών συμβουλίων, παρόλο που η μελέτη είχε κατατεθεί στις αρχές του χρόνου, δεν είχαν ακόμη δοθεί. Σήμερα το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με συνεργεία διάσπαρτα σε πολλά μέτωπα, με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί αντικείμενο της τάξης του 60 %. Προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί, κατά την συνήθη τακτική στα δημόσια έργα, πόσο μάλλον για μελέτη που εκπονήθηκε σε ελάχιστο χρόνο, απαιτείται η έγκριση τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, ο οποίος περιλαμβάνει την απεικόνιση των εργασιών και του πραγματικού κόστους τους, στη φάση της εφαρμογής της μελέτης. Από την έγκριση του Α.Π.Ε. εξαρτάται πια η εμπρόθεσμη εξέλιξη του έργου. Παρακαλούμε για την βοήθειά σας προκειμένου: Α. Να εγκριθεί το συντομότερο ο Α.Π.Ε. προκειμένου ο Ανάδοχος να συνεχίσει με ταχείς ρυθμούς τις εργασίες, Β. Να αυξηθεί η διατιθέμενη πίστωση για το 2009 από το ποσό του 1.000.000,00 € στο συμβατικό, δηλ. στο 1.950.696,63 €, προκειμένου να μπορεί να αποπληρωθεί ο Ανάδοχος. Ο Δήμαρχος Κερκυραίων


Σωτήρης Μικάλεφ
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέκδοτο για τους κώδικες του σεξ

Μία μητέρα κατάφερε να παντρέψει ταυτόχρονα και τις τρεις κόρες της. Τη νύχτα πριν το γάμο τις μάζεψε και τις ζήτησε αν είναι εύκολο για να μην ανησυχεί και η ίδια να της πουν την ημέρα μετά το γάμο τι γνώμη σχημάτισαν για το γαμπρό (καταλαβαίνετε σε ποιο θέμα). Αλλά για να μην τις καταλάβουν οι γαμπροί θα μιλάγανε συνθηματικά με φράσεις από διαφημίσεις. Έτσι κι έγινε. Την επομένη του γάμου στέλνει η πρώτη κόρη το εξής μήνυμα από τη διαφήμιση του Λουμίδη: "Έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες". Ευχαριστημένη η μητέρα, διαβάζει και το μήνυμα από τη δεύτερη κόρη: "Κρουασάν Molto Maxi". Πετάει η μάνα από χαρά. Όμως η τρίτη κόρη δεν έστελνε. μετά από τρεις βδομάδες φτάνει το μήνυμα και της τρίτης κόρης: "BRITISH AIRWAYS, τρεις φορές την ημέρα, εφτά φορές την εβδομάδα και προς τις δύο κατευθύνσεις".
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για καρκινογόνο φουράνιο

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων σκοπεύει να διατάξει τη διενέργεια μελέτης για το καρκινογόνο φουράνιο που πιθανόν να περιέχεται σε τρόφιμα. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να ορίσει όριο ημερήσιας αποδεκτής δόσης στα διάφορα τρόφιμα. Το φουράνιο είναι οργανική ένωση με αρωματικές ιδιότητες, η οποία έχει επίπτωση στο άρωμα και στη γεύση του φαγητού. Λόγω της πτητικότητας της η συγκέντρωση της μειώνεται στο τρόφιμο κατά το μαγείρεμα. Πρωτοανησύχησε τους ειδικούς το 2004 όταν ανιχνεύτηκε σε πολλά τρόφιμα ειδικά σε κονσέρβες και ροφήματα όπως ο καφές. Το φουράνιο όμως παρόλο που στον καφέ και στο γάλα βρίσκεται σε επίπεδα mg/Kg δείγματος, λόγω της προκατεργασίας των συγκεκριμένων ροφημάτων η περιεκτικότητα του μειώνεται αισθητά.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κόσμος μας σήμερα

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Φυσικά δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει ελπίδα! Διαβάστε περισσότερα...