Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Λευκή απεργία μεταναστών


Σε λευκή απεργία προχωράνε οι μετανάστες σε όλη την Ευρώπη. Το κίνημα έχει ως στόχο να γίνουν γνωστά τα προβλήματα των μεταναστών κυρίως όσον αφορά τη θέση τους στο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό οι μετανάστες δεν θα προχωρήσουν σε καμία οικονομική συναλλαγή την πρώτη του Μάρτη. Το κίνημα ξεκίνησε από το Παρίσι μέσω facebook και έγινε γνωστό σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, ανάμεσα τους και στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Χρόνια πολλά Όλγα

Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1951 ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε αυτή η χώρα, μια δημοσιογράφος που το όνομα της σε κάνει να τρέμεις από συγκίνηση. Η Όλγα Τρέμη. Όλγα συγνώμη που αποκάλυψα την ηλικία σου!
Διαβάστε περισσότερα...

Πως να στρατολογήσετε το σωστό άτομο για τη σωστή δουλειά!


Τοποθετείστε περίπου 100 τούβλα με κάποια συγκεκριμένη σειρά σ'ένα κλειστό δωμάτιο με παράθυρο που να είναι ανοιχτό. Μετά στείλτε 2 με 3 υποψήφιους στο δωμάτιο και κλείστε τη πόρτα. Αφήστε τους μόνους, γυρίστε μετά από 6 ώρες και αναλύστε την κατάσταση:

Εάν μετράνε τα τούβλα, βάλτε τους στο λογιστήριο.

Εάν τα ξαναμετράνε, βάλτε τους στον εσωτερικό έλεγχο.

Εάν τα έχουν κάνει όλα τελείως χάλια, βάλτε τους στο μηχανολογικό.

Εάν κανονίζουν να βάλουν τα τούβλα με κάποια περίεργη σειρά, βάλτε τους στον σχεδιασμό

Εάν πετάνε τα τούβλα ο ένας στον άλλον, βάλτε τους στο επιχειρησιακό κομμάτι.

Εάν κοιμούνται, βάλτε τους στην ασφάλεια.

Εάν έσπασαν τα τούβλα σε κομμάτια, βάλτε τους στη μηχανογράφηση.

Εάν κάθονται και δεν κάνουν τίποτα, βάλτε τους στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων - προσωπικό.

Εάν λένε ότι έχουν δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς, αλλά δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα τούβλο, βάλτε τους στις πωλήσεις.

Εάν έχουν ήδη φύγει, βάλτε τους στο μάρκετινκ.

Εάν κοιτάνε έξω από το παράθυρο, βάλτε τους στο στρατηγικό-μακρόπνοο σχεδιασμό.

Και τέλος, εάν μιλάνε μεταξύ τους και δεν έχουν κουνήσει ούτε ένα τούβλο, δώστε τους συγχαρητήρια και βάλτε τους στα υψηλότερα διευθυντικά κλιμάκια.
Διαβάστε περισσότερα...

Γεμίστε γιατί χανόμαστε!! (?)


Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Αφού τελείωσε το πανηγύρι με τους αγρότες και τα μπλόκα, άρχισαν οι τελωνειακοί να ξεροβήχουν και να πετάνε κάτι μπηχτές για απεργίες και τα συναφή. Και να πως έρχεται η ψυχολογία της μάζας να διαμορφώσει τους (οικονομικούς) νόμους της αγοράς! Και να οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων. Θα μας τελειώσει η βενζίνη και μετά θα κατουράμε για να γεμίσουμε το ντεπόζιτο. Θα τρέχουμε πάλι με τα μπιτόνια στο χέρι λες και είμαστε στην κατοχή και πάμε να κλέψουμε λάδι. Μεταξύ μας, δε νομίζω να έχουμε πολλές διαφορές από τότε. Η ουσία πως είμαστε υπό κατοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, lobby επιχειρήσεων, ή ακόμα και στους ίδιους μας τους εαυτούς και της συμπεριφοράς τους, καθιστά την κεντρική ιδέα της κατοχής ίδια! Η κατοχή είναι κατοχή, είτε σε σημαδεύει ο γερμανός, ο ιταλός ή ο τούρκος με το όπλο, είτε σε «σημαδεύει» ο κάθε υπουργός ή επιχειρηματίας με μέτρα και εκβιαστικές αποφάσεις! Στο θέμα μας πάλι. Το ειρωνικό είναι πως ουρές σχηματίστηκαν στα πρατήρια παρά την αύξηση της τιμής της βενζίνης. (με τα λίγα οικονομικά που σπούδασα είναι λογικό, καθώς το προϊόν «καύσιμα» φλερτάρει με την πλήρως ανελαστική ζήτηση). Κατά 13,3 λεπτά το λίτρο αυξήθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα, ένα λεπτό του ευρώ λιγότερο σε σχέση με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ που μεσολάβησε την περασμένη Τρίτη, και ήταν 14,3 λεπτά το λίτρο. Και το πράγμα είναι και επίσημο! Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, στο 1,243 ευρώ / λίτρο, έναντι 1,11 ευρώ την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Στο ίδιο διάστημα οι τιμές διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 12,6 λεπτά (από 97,5 λεπτά σε 1,101) και οι τιμές χονδρικής (των εταιριών εμπορίας προς τους πρατηριούχους) κατά 11,6 λεπτά (από 1,051 σε 1,167). Οι μεταβολές των τιμών από το ένα στάδιο διακίνησης στο άλλο εμφανίζονται με σχετική χρονική υστέρηση καθώς, για παράδειγμα, οι πρατηριούχοι δεν προμηθεύονται καύσιμα κάθε ημέρα από τις εταιρίες. Δε βοηθάει και ο καιρός να πάρουμε όλοι από ένα ποδήλατο και να κάνουμε την Ελλάδα Πεκίνο. Κουράγιο πατριώτες.. Τα χειρότερα έρχονται (..ή επαναλαμβάνονται)! Διαβάστε περισσότερα...

Tα ΑΤΜ σήμερα

Καταπληκτικό βιντεάκι από την εκπομπή της Ελληνοφρένειας.
Διαβάστε περισσότερα...

Οικονομική κρίση


καταραμένη οικονομική κρίση!!!!!!!!!
που να μείνουν χρήματα για αγορά ρούχων με τέτοια ακρίβεια;;; Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Ομπάμα για κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στις Η.Π.Α

Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα στις Η.Π.Α. Η κατασκευή του θα κοστίσει άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να είναι έτοιμος σε 30 χρόνια. Οι Η.Π.Α είναι αναγκασμένες να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας λόγω της ανάγκης μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος αναμένεται να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 16 εκατομμύρια τόνους το χρόνο, που αντιστοιχούν στις εκπομπές 3,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.
Διαβάστε περισσότερα...