Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Το σύνθημα της ντροπής


Το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το φρόνημα του ισχυρό και το ιστορικό φορτίο στις πλάτες του βαρύ. Αλλά διαφωνώ με συνθήματα όπως αυτά που ακούστηκαν από την Ο.Υ.Κ κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Και αυτό γιατί ο Έλληνας έχει αξιοπρέπεια και συνθήματα αυτού του τύπου που προσβάλλουν ανθρώπους σαν εμάς δεν χωράνε σε ένα λαό με το δικό μας πολιτισμό. Αντίθετα, δίνουν τροφή σε εκείνους που λαθεμένα κατά τη γνώμη μου πάντα ζητάνε την κατάργηση των εθνικών εορτών και παρελάσεων. Άκουσα ότι το υπουργείο διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό, ενώ ο επικεφαλής τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης πιστεύω ότι και αυτό είναι λάθος απόφαση, αφού το κακό ξεκινάει από τη λογική του παραλόγου που επικρατεί στους διοικούντες του στρατού. Άρα η απόφαση αυτή απλά πάρθηκε για το θόλωμα των νερών και τίποτα παραπάνω, απλά βρήκαν ένα ακόμα εξιλαστήριο θύμα. Δείτε και το βίντεο με το εν λόγω σύνθημα. Και στο τέλος του βίντεο δείτε και τον ιερέα που διδάσκει αγάπη.
Διαβάστε περισσότερα...

Μαμά, πετάω!

Γειά και χαρά. Πόσοι απο σας έχετε 200.000 δολάρια για ξόδεμα; Και μάλιστα για ξόδεμα που δε θα διαρκεί πάνω απο 3 λεπτά; Αυτοί που διαβάζετε το άρθρο και σηκώνετε το χέρι σας όλο χαρά, σας ενημερώνω πως το 2012 (αν δεν καταστραφεί ο κόσμος), θα έχετε την πολυτέλεια να απολαύσετε μια πτήση με το τουριστικό διαστημόπλοιο της Virgin (Enterprice)που θα ανεβαίνει σχεδόν κατακόρυφα σε ύψος 100 χιλιάδων μέτρων. Το αποτέλεσμα; Μηδενική βαρύτητα για τους τυχερούς (και πλούσιους) επιβάτες! Τρέξτε να προλάβετε..Για κρατήσεις, πληροφορίες εντός!
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσιμο νερό για όλους! (?)

Γειά και χαρά. Το πανεπιστήμιο ΜΙΤ στην Αμερική έκανε πάλι το θαύμα του. Ο Γιογνκιόν Χαν και μια ομάδα συνεργατών του στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και επιστήμης των υπολογιστών κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μικροσκοπική συσκευή που αφαιρεί το αλάτι από το θαλασσινό νερό, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία φτηνών μικρής κλίμακας φορητών εγκαταστάσεων αφαλάτωσης, που θα μπορούν να δουλεύουν ακόμα και με μπαταρίες!

Η νέα τεχνολογία υπόσχεται αφαλάτωση από φορητές, φθηνές και ενεργειακά "ολιγαρκείς" συσκευές. Η νέα μέθοδος βασίζεται στην αποκαλούμενη πόλωση της συγκέντρωσης των ιόντων, που λαμβάνει χώρα όταν ένα ρεύμα φορτισμένων ιόντων περνάει μέσα από ένα "κανάλι" επιλογής των ιόντων. Κατά μήκος του καναλιού υπάρχει ένα ηλεκτρικό δυναμικό που απωθεί τα φορτισμένα σωματίδια. Έτσι, αναγκάζει το υγρό να διαχωριστεί σε δύο ρεύματα, ένα με φορτισμένα και ένα με ουδέτερα σωματίδια.

Μακάρι να πιάσει η πατέντα και να σωθούν εματομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που υποφέρουν απο την έλλειψη νερού. Σε έναν πλανήτη που αποτελείται κατα 3/4 απο νερό, είναι παράλογο η έλλειψη νερού να αποτελεί πρόβλημα!
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτο..

καλημέρα φίλοι και φίλες αναγνώστες του ιστολογίου!
σήμερα το πρωί πέρασα από τα γραφεία του δήμου Λαμίας (κάτοικος Λαμίας γαρ) για κάτι δουλειές!όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι ήταν στη θέση τους και κανένας δεν λούφαρε !!!!!!!!
απίστευτο αλλά γεγονός!
Το ακόμη εντυπωσιακότερο ήταν όταν είδα τον αντιδήμαρχο Λαμίας κ. Παληαλέξη Ηλία (υπεύθυνος για τον αθλητισμό του δήμου Λαμίας) να έχει στα χέρια του μία κλήση από τη Δημοτική Αστυνομία! Λέω δε μπορεί να έχουν γράψει τον αντιδήμαρχο , μάλλον θα είναι κάποιου γνωστού του και έχει την κλήση για να την σβήσει !!!!!!
'Ελα όμως που η κλήση ήταν του ίδιου του κυρίου Παληαλέξη!!!!!!!!!
αμέσως πηγαίνει στο ταμείο δείχνει την κλήση και ΠΛΗΡΏΝΕΙ το πρόστιμό του της τάξης των 20 €!!
Έχω συνηθίσει βλέπετε να μαθαίνω ή να βλέπω ,άτομα με κάποια εξουσία , να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σβήσουν μία κλήση που "έφαγαν" και όπως καταλαβαίνετε εξεπλάγην ευχάριστα όταν είδα αυτή την κίνηση!
Σε κουβέντα που είχα με υπάλληλο του δήμου Λαμίας , έμαθα ότι ακόμη και ο δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς Γεώργιος πληρώνει τις κλήσεις του!!!!!!!!
Αν αυτό δεν είναι απίστευτο τότε ποιο είναι;;;
Λέτε να αλλάζει μυαλό ο Έλληνας;;;

Πηγή: natsis
Διαβάστε περισσότερα...

Σοφές κουβέντες από την αρχαιότητα έως σήμερα

Συχνά η αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ζωή μας δεν είναι εύκολη. Μία οικονομική κρίση να σου τύχει που λέει ο λόγος την έχασες την αισιοδοξία σου. Αλλά αν έχουμε στο μυαλό μας λόγια σοφών ανθρώπων ίσως μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική. Αν είχαμε σήμερα το Σωκράτη (470-399 π.Χ) θα μας έλεγε: "Την απερίσκεπτη ζωή δεν αξίζει να τη ζει κανείς" για να συμπληρώσει ο Αριστοτέλης (384-322 π.Χ): "Δεν είναι εύκολο να θυμώνει κανείς με το κατάλληλο πρόσωπο, την κατάλληλη στιγμή, με τον κατάλληλο τρόπο". Αν ζούσε και ο Επίκτητος (54-135 μ.Χ) θα μας βοηθούσε να αντιμετωπίσουμε τα δυσάρεστα συναισθήματα με την εξής φράση: "Δεν επηρεαζόμαστε από τα γεγονότα, αλλά από τον τρόπο που τα ερμηνεύουμε". Και θα έκλεινε το διάλογο ο σύγχρονος Βικτορ Φρανκλ (1906-1997 μ.Χ) με τη φράση "Όλα μπορεί να τα χάσει ο άνθρωπος εκτός από ένα: το να επιλέξει το δικό του δρόμο".
Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις γενιές επικίνδυνων χημικών ουσιών

Αναρωτηθήκατε ποτέ από ποιες χημικές ουσίες κινδύνευε η γιαγιά σας και η μητέρα σας όταν ήταν παιδιά; Άραγε διατρέχαν τους ίδιους κινδύνους με εσάς; Ας πούμε ότι είστε ένας νέος άνθρωπος έως 25 ετών που έχετε τη μητέρα σας στην ηλικία των 55 ετών και τη γιαγιά σας στην ηλικία των 75-80 ετών. Αν κάνατε σήμερα εξετάσεις αίματος τι θα βρίσκαν οι γιατροί; Η γιαγιά σας σίγουρα θα ήταν μολυσμένη από την χημική ένωση DDT, γνωστό φυτοφάρμακο που η τοξικότητα του και η βιοσυσσώρευση του το έκανε απαγορευμένο. Μέχρι να απαγορευτεί όμως σίγουρα πρόλαβε να μολύνει τις παλαιότερες γενιές. Ακόμα και σήμερα είναι δυνατόν να ανιχνευθούν ίχνη του στον ανθρώπινο οργανισμό. Ας περάσουμε τώρα στη νεότερη γενιά, στη μητέρα σας. Η επανάσταση των πλαστικών, των καλλυντικών και των καθαριστικών έφερε μια νέα γενιά χημικών ουσιών ικανών να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες του δέρματος. Η μητέρα σας είναι σίγουρο ότι μετά τις εξετάσεις αίματος θα πάψει να περιποιείται τον εαυτό της και να καθαρίζει το σπίτι. Ας περάσουμε τώρα σε σας. Θα μου πείτε ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας εναλλακτικές χημικές ουσίες πιο φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο θα έχουν χρησιμοποιηθεί ως πρώτες ύλες για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Από τη μία άποψη έχετε δίκιο, αλλά υπάρχουν ουσίες που ακόμα και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί η δράση τους. Επίσης, χρησιμοποιείτε σίγουρα υπολογιστές άρα εκτίθεστε καθημερινά σε υπερφθοριωμένες ενώσεις, που θεωρούνται τοξικές για τον άνθρωπο. Για να μη θυμηθώ καλλυντικά και είδη ρουχισμού από συνθετικές ύλες. Επομένως και εσείς θα είχατε πρόβλημα στις εξετάσεις αίματος σας. Αυτά για σήμερα, ελπίζω να μην σας χάλασα τη διάθεση.
Διαβάστε περισσότερα...