Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Βράδυ Σαββάτου

Διαβάστε περισσότερα...

Τι είχαμε, τι χάσαμε;

Το τι χάσαμε με τα νέα οικονομικά μέτρα είναι τα δώρα των γιορτών. Ας δούμε τώρα τι είχαμε, πως καθιερώθηκαν και για ποιο λόγο! Δεν θα σας κουράσω, πιστέψτε με. Γυρνάμε πίσω στα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Η χώρα μόλις έχει βγει από τον εμφύλιο πόλεμο και την περίοδο έως το 1951 οι συμμαχικές κυβερνήσεις είναι πολιτική καθημερινότητα. Συνδετικός κρίκος των τότε κυβερνήσεων ο Ν. Πλαστήρας που είχε την ευθύνη της διακυβέρνησης μαζί με άλλους μεγάλους πολιτικούς άνδρες όπως τον Γ. Παπανδρέου, Σ. Βενιζέλο. Το 1951 ο Ν. Πλαστήρας χάνει τις εκλογές από τον Ελληνικό Συναγερμό που ηγείται ο Α. Παπάγος με άμεσο συνεργάτη επί των οικονομικών τον Σπ. Μαρκεζίνη. Την περίοδο αυτή ψηφίζεται για πρώτη φορά το νομοσχέδιο για επίδομα στους εργαζόμενους, το σημερινό δώρο. Το νομοσχέδιο είχε τον αριθμό ΑΝ. 1771/51 και δινόταν κατά την περίοδο των εορτών και είχε το χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης και καθιερώθηκε με το σκεπτικό του εσωτερικού τουρισμού. Στα χρόνια που περάσαν δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή (από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω) και φτάνουμε το 1980 επί κυβερνήσεως Γ. Ράλλη όταν ψηφίζεται το νομοσχέδιο Ν. 1082/80, με το οποίο το δώρο αυτό μετονομάσθηκε σε επίδομα εορτών Χριστουγέννων και καθορίσθηκε πάγιο πλαίσιο χορήγησης του. Το 1981 επί κυβερνήσεως Α. Παπανδρέου θεσπίζονται με την υπ' αριθ. 19040/81 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας οι τρόποι υπολογισμού και χορήγησης των επιδομάτων. Τέλος το 2010 επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου τα επιδόματα περικόπτονται. To be continued..........
Διαβάστε περισσότερα...

μελινα μερκούρη!



είδα τυχαία κάνοντας ζάπινγκ μία συνέντευξη αυτής της σπουδαίας γυναίκας - ηθοποιού - πολιτικού μα πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ!
η μόνη πολιτικός που δε δίστασε ποτέ να πει ανοιχτά την άποψη της αρεστή ή όχι στους υπόλοιπους πολιτικούς.
η μόνη που πάλεψε για κάτι καλό για την Ελλάδα μας.
η μόνη που πάλεψε να πάρουμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα εν αντιθέση με τους σημερινούς πολιτικούς που δέχονται ,έστω και ως αστείο , την πώληση τμήματος της χώρας μας για εξόφληση των χρεών μας!!!!!!!!
δυστυχώς έφυγε από κοντά μας και μας άφησε ένα τεράστιο κενό!
μακάρι οι σημερινοί πολιτικοί να είχαν τα κότσια της (για να μην πω τι έπρεπε κανονικά να εχουν)!!!!!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμιες Ημέρες

Γειά και χαρά. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες παγκόσμιες ημέρες έχουμε; Εγώ είχα πάντα την απορία! Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ημέρα της μητέρας, του πλανήτη και ο κατάλογος ατελείωτος! Επειδή θα είστε και άλλοι σαν και μένα που νιώθω ότι πεθαίνετε να μάθετε ποιες, πόσες και πότε είναι οι Παγκόσμιες Ημέρες στον κόσμο, με χαρά σας παραθέτω το παρακάτω url. Κάντε κλικ, και οι απορίες θα σας λυθούν. Α, ενημερωτικά, 8 Ιουνίου που έχω γενέθλια, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών..

http://www.sansimera.gr/worldays/
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιαφέρουσα διημερίδα για την επαγγελματική κατάρτιση καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες στη διπλανή αφίσα. Διαβάστε περισσότερα...

Τίποτα πιο εκλεκτό;

Γειά και χαρά. Έχω την εντύπωση πως στην εποχή μας επικρατεί μια τάση να δείχνουμε ολίγων τι πιο εκλεπτυσμένοι Το παίζουμε μορφωμένοι, παντογνώστες, κρίνουμε τα πάντα (εγώ πρώτος και καλύτερος), σνομπάρουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με το παρελθόν μας, αναζητούμε το νέο και μαγευόμαστε από το άγνωστο. Ξαφνικά μερικοί Έλληνες απέκτησαν χρήματα, ύφος και δυστυχώς δεν απέβαλαν τη νοοτροπία του μικροαστού, του καθημερινού βιοπαλαιστή που μέσα από δήθεν συμπεριφορά θα καταφέρει να νιώσει ευτυχία και να κερδίσει κοινωνική αποδοχή. Αναζητούμε το εκλεκτό, χωρίς να ξέρουμε πως είναι..μπορεί να το συναντήσαμε αλλά να το προσπεράσαμε! Ας μην πω άλλα. Ρίξτε μια ματιά στο video και θα καταλάβετε τι εννοώ. Βγαλμένες από τη ζωή τελικά οι ταινίες!!

Διαβάστε περισσότερα...

Ομογενείς όλου του κόσμου στηρίξτε μας

Μα τι καλός λαός που είμαστε; Τόσο καιρό μόνο τραγουδιστές θυμόντουσαν τον απόδημο ελληνισμό και τώρα τους ζητάμε να στηρίξουν το νέο ταμείο που δημιουργήθηκε, το "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας". Την έκκληση αυτή απευθύνει το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Θυμίζει λίγο από τις ελληνοποιήσεις όταν θέλαμε χρυσά μετάλλια, τότε δεν μας ενοχλούσε αλλά τώρα μας ενοχλεί να ονομάσουμε Έλληνα το μετανάστη στη γειτονιά μας.
Δόθηκαν επίσης λεπτομέρειες για το νέο ταμείο οι οποίες λένε τα εξής:

Ο λογαριασμός δέχεται καταθέσεις από τις 05.03.2010 στο Κεντρικό Κατάστημα, στα Υποκαταστήματα, στις Θυρίδες και στα Πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στο σύνολο του δικτύου των εμπορικών Τραπεζών.
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων σημειώνεται ότι ο ανωτέρω λογαριασμός έχει κωδικό ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC BNGRGRAA.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών στα τηλέφωνα 210 320 2716 & 210 320 3376.
Διαβάστε περισσότερα...

Προσεχώς καλύτερα!

Γειά και χαρά. Όσοι από σας έχετε διαβάσει τα κόμικ του Αρκά και συγκεκριμένα τον Ισοβίτη (Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη), θα θυμάστε την ατάκα του θανατοποινίτη καθώς τον πηγαίναν για εκτέλεση: "Κάποια μέρα θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε!", είχε πει.. Ο ορισμός της αισιοδοξίας!(ή..της αδιαφορίας). Και τα δύο όμως χρειάζονται για να τα βγάλουμε πέρα με την τρέλα που κουβαλάει η εποχή μας. Να σε πηγαίνουν για εκτέλεση και συ να λες, δε βαριέσαι, μπόρα είναι θα περάσει! Αυτή είναι νοοτροπία! Κάπως έτσι δεν σκεφτόμαστε μερικοί από μας στις δύσκολες στιγμές; Όλοι έχουμε προβλήματα, άγχος, μας απασχολούν θέματα, μα όταν είμαστε με τους φίλους μας τα λέμε και γελάμε. Σατιρίζουμε τις καταστάσεις για να τις αντέξουμε. Να πάρουμε κουράγιο και να πούμε: δεν πειράζει, μια εμπειρία παραπάνω! Μήπως δεν έχουμε περάσει δύσκολα στο παρελθόν; Κι όμως αντέξαμε! Και η αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων με μια μικρή δόση χιούμορ (που ευτυχώς για την ώρα ο Έλληνας τη διαθέτει), πάντα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Πάντα θα υπάρχει ακρίβεια, ανεργία, πόλεμοι, κοινωνική αδικία,.. Και πάντα θα είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο! Ούτε τον καφέ θα κόψουμε, ούτε το φαγητό, ούτε τις βόλτες, ούτε τις παρέες με τους φίλους. Απο αυτές τις μκρές καθημερινές χαρές θα παίρνουμε κουράγιο (και όχι απο τα λόγια του Ολι Ρεν) και θα ζούμε. Και αν δεν την πολυπαλεύουμε και κάποιες φορές, μη μας πιάνει πανικός. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Χαμογελάστε και μην πολυανησυχείτε: προσεχώς καλύτερα..
Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά ποιός φταίει;

Γειά και χαρά. Τον τελευταίο καιρό επικρατεί στον αέρα μια αγανάκτηση, δε συμφωνείτε; Σα να μας φταίνε τα πάντα! Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι δεν ξέρουμε ποιος πραγματικά φταίει! Σε συζητήσεις, σε παρέες, στη δουλειά, βλέπεις τον κόσμο να είναι εκνευρισμένος, να θέλει να ξεσπάσει σε κάποιον. Αλλά δεν
ξέρει που! Μας φταίνε οι Γερμανοί, με τα εξώφυλλα και τις προκλητικές δηλώσεις. Πουλήστε τα νησιά σας, είπανε, για να ξεχρεώσετε. Πολεμήσαμε γι αυτά, απάντησε ο Παπανδρέου! Πρώτον, δεν πολέμησες εσύ Γιώργο. Δεύτερον, η εικόνα εγκατάλειψης που έχουν πολλά από τα ακριτικά νησιά μας με κάνει να πω πως αν τα πάρουν οι ξένοι, θα τύχουν καλύτερης μεταχείρισης Και νοσοκομεία θα αποκτήσουν (όχι πια ταξίδια στην Τουρκία), και καράβια συχνότερα θα πηγαίνουν, και ανάπτυξη θα γνωρίσουν λόγω των ξένων επενδύσεων,κλπ. Δεν είναι βέβαια το θέμα μας αυτό, στην παρούσα δύσκολη φάση. Άρα δε φταίνε και τόσο οι ξένοι. Μήπως φταίνε οι δικοί μας; Χρόνια εθισμένοι σε οικονομικές καταχρήσεις, διαπλεκόμενες καταστάσεις, αδιαφορία για το κοινό συμφέρον, όσο και να πεις, δε θέλει πολύ να τους πάρουν χαμπάρι! Μήπως αυτοί φταίνε λοιπόν για την κατάντια της χώρας; Μήπως φταίμε τελικά όλοι εμείς οι απλοί πολίτες που δίνουμε το δικαίωμα σε κάθε έναν από αυτούς τους πολιτικούς αρχηγούς και τις συμμορίες τους να κλέβουν τον τόπο και τις τσέπες μας; (ναι, ξέρω..όχι όλοι). Αν δε μας ικανοποιούν πολιτικά και ιδεολογικά (και κυρίως πρακτικά), πως κάθε φορά μας διοικούν τα ίδια πρόσωπα; Ξέρετε ποια είναι η διαφορά δημοκρατίας και βασιλείας; Στη βασιλεία κυβερνά μια οικογένεια, στη δημοκρατία κυβερνάνε 2! (Καραμανλήδες και Παπανδρέηδες). Μπορεί τελικά να φταίνε όλοι σε ένα μικρό ή μεγάλο βαθμό. Ο καθένας με πράγματα που κάνει ή δεν κάνει. Με καθημερινές πράξεις ή παραλείψεις. Ένα μουσικό κομμάτι δε χαλάει αν παιχτεί λάθος μόνο μια νότα αλλά πολλές, καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου, έτσι δεν είναι; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναρωτηθεί κάποιος, ποιός είναι ο υπαίτιος όλης αυτής της κατρακύλας στην Ελλάδα, μη βιαστούμε να στρέψουμε το δάχτυλο μας κάπου μακρυά..
Διαβάστε περισσότερα...

Τοξική ουσία σε καλλυντικά

Ευχαριστούμε το φίλο μας αναγνώστη για το παρακάτω mail.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ πειράματα στις ΗΠΑ
Ουσία σε σαμπουάν μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα
Της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ
Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.
Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός, σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσίασε ο καθηγητής Νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Elias Aizenman, στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.
Σε προηγούμενα πειράματα είχε βρεθεί ότι η χημική αυτή ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σε ευαίσθητα άτομα, καψίματα στο δέρμα και δερματίτιδα, όμως ο Aizenman μάς δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ότι δεν μπόρεσε να βρει καμιά
πληροφορία σχετικά με τις επιπτώσεις της χημικής αυτής ουσίας στην ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων. «Μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει τέτοιου είδους πειράματα με το ΜΙΤ».
Ο Aizenman είχε δημοσιεύσει το 2003 στο περιοδικό Neurosience μιαν άλλη έρευνα, χρησιμοποιώντας τότε στα πειράματά του σχετικά μεγάλες δόσεις ΜΙΤ, οι οποίες και «σκότωσαν τα περισσότερα από τα νευρικά κύτταρα του ποντικού μέσα σε 10 λεπτά». Επειδή πολλές χημικές ουσίες είναι τοξικές σε μεγάλες δόσεις, ο Aizenman και η ομάδα του ξεκίνησαν να δοκιμάζουν πολύ μικρότερες δόσεις για μεγάλη χρονική περίοδο, μιμούμενοι έτσι την περίπτωση ανθρώπων που εκτίθενται σε ΜΙΤ καθημερινά, όπως για παράδειγμα αυτοί που εργάζονται σε εργοστάσια που φτιάχνουν καλλυντικά, χρώματα, βαφές, κόλλες κ.λπ., ή όπου αλλού η συγκέντρωση της συγκεκριμένης χημικής ουσίας είναι υψηλή.

Καίτοι η ανακάλυψη του Aizenman αφορά τις επιδράσεις του ΜΙΤ σε νευρικά κύτταρα (και μάλιστα σε καλλιέργεια) εμβρύου ποντικού, η ανακοίνωσή της έχει ταράξει και έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις στην επιστημονική κοινότητα. Η μεγαλύτερη ανησυχία των επιστημόνων έγκειται τις επιδράσεις που μπορεί να έχει το ΜΙΤ σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με αυτήν την ουσία, όσο και στο νευρικό σύστημα ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου, και πιθανά επιπτώσεις σε όλους μας, μια και όλοι χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ.
«Η ουσία αυτή απορροφάται εάν τη φάμε, την αναπνεύσουμε ή έρθει σε επαφή με το δέρμα. Θα συμβούλευα λοιπόν μιαν έγκυο να μη δουλεύει σε ένα εργοστάσιο όπου χρησιμοποιείται αυτή η χημική ουσία, επειδή μπορεί να προκύψει κάποια ανωμαλία στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου»

Ο Aizenman πιστεύει ότι η μελέτη του αποκαλύπτει έναν εν δυνάμει κίνδυνο. Τα σαμπουάν περιέχουν συγκέντρωση ΜΙΤ 100 με 200 φορές περισσότερο από ό,τι χρησιμοποίησε στο πείραμά του. Αλλά παραδέχεται ότι πιθανώς αυτοί που χρησιμοποιούν σαμπουάν ή κοντίσιονερ, για παράδειγμα, μπορεί να μην έχουν επιπτώσεις, όπως αυτοί που εκτίθενται στην ουσία λόγω δουλειάς.
«Δεν γνωρίζουμε εάν η μακρόχρονη έκθεση σε προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι επικίνδυνη. Δεν μπορώ να πω ότι τα προϊόντα που περιέχουν ΜΙΤ είναι ασφαλή, αλλά ούτε ότι δεν είναι. Υπάρχει εξαιρετικά λίγη πληροφόρηση σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν αυτές οι ουσίες κι ανησυχώ γιατί δεν έχουν γίνει τα κατάλληλα πειράματα. Απαιτούνται ακόμη και επιδημιολογικές έρευνες, όπου θα πρέπει να μελετηθούν άνθρωποι με αυτισμό κι άλλες νευρολογικές ασθένειες, ώστε να αποκαλυφθεί εάν υπάρχει κάποια σχέση με την έκθεση του εμβρύου στη χημική αυτή ουσία».
Σύμφωνα με το National Institute of Health των ΗΠΑ η ουσία ΜΙΤ περιέχεται σε σαμπουάν, ενδεικτικά όπως τα Head and Shoulders, Suave και Clairol, καθώς επίσης σε κοντίσιονερ μαλλιών Pantene, στις βαφές μαλλιών της Revlon και σε μία πληθώρα άλλων γνωστών και μη προϊόντων (πλήρης λίστα προϊόντων που περιέχουν ΜΙΤ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα
http: //householdproducts.nlm.nih.gov/cgi-bin/household/).

To ίδιο κείμενο όπως μας ενημερώνει ο φίλος αναγνώστης είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα ελευθεροτυπία.

Επειδή η έρευνα είναι παλιά τις επόμενες μέρες θα ψάξουμε να ενημερωθούμε αν η ουσία χρησιμοποιείται και σήμερα και αν υπάρχουν νεότερες έρευνες.
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα γίνει με τον ιδιωτικό τομέα;

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφορούν κυρίως το δημόσιο τομέα με αντίκτυπο βέβαια σε όλους τους φορολογούμενους. Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετό για τους Ευρωπαίους. Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν σημείωσε ότι η περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς του δημοσίου θα παρασύρει και τους αντίστοιχους του ιδιωτικού, αφού η αγορά εργασίας είναι μία και είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Βέβαια από τη μεριά της κυβέρνησης και από τα χείλη του κ. Πεταλωτή υπάρχει διάψευση ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, αλλά ποιος τους πιστεύει;
Διαβάστε περισσότερα...

Αφιέρωμα στη Μ.Μερκούρη


Στις 6 Μαρτίου του 1994 έφυγε από τη ζωή η Μ. Μερκούρη.

Στο βίντεο που ακολουθεί από την εκπομπή "Η μηχανή του Χρόνου" μαθαίνουμε λίγη από τη δράση της. Δείτε το θάρρος της μπροστά στον επικεφαλή του Βρετανικού Μουσείου.
Διαβάστε περισσότερα...

Aπόφαση Συγκλήτου Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο πλευρό των εργαζομένων και κατά των νέων μέτρων τάσσεται και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

Αθήνα 4 -3 – 2010

Απόφαση Συγκλήτου Πανεπιστημίου Αθηνών

H Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση της 4-3-2010, ύστερα από συζήτηση αποφάσισε σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση και πρόκειται να ψηφισθούν αύριο από τη Βουλή, τα εξής :
1. Πιστεύει ότι τα μέτρα είναι κοινωνικά άδικα και πλήττουν κυρίως τα εισοδήματα των μεσαίων και κατώτερων εισοδηματικά στρωμάτων.
2. Η περικοπή των δαπανών για την παιδεία, η μείωση των Δημοσίων Επενδύσεων, το πάγωμα των προσλήψεων και η καθυστέρηση των διορισμών του αναγκαίου προσωπικού θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία των ΑΕΙ και θα υποβαθμίσουν το επίπεδο σπουδών καθώς και την ποιότητα και πληρότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την κοινωνία.
3. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια θα έχει επίσης άμεση και δραστική επίπτωση στο επίπεδο των σπουδών και της έρευνας.
Επειδή γνωρίζουμε ότι την οικονομική κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι είναι ηθικό και κοινωνικά δίκαιο να πληρώσουν οι υπεύθυνοι.
Αποφασίζεται, τέλος, η διακοπή της λειτουργίας των Τμημάτων και των υπηρεσιών του κέντρου αύριο 5-3-2010 ως μία συμβολική έκφραση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους.
Διαβάστε περισσότερα...