Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Η ανασκόπηση του 2010 και στο youtube

Η ανασκόπηση του 2010 είναι διαθέσιμη και στο youtube. Απολαύστε τη!
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!

Κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν μπορεί να πετάξει. ΑΛΛΑ υπάρχουν ακόμα 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που δεν εχουν ταξινομηθεί και, παρότι η πλειοψηφία τους είναι έντομα και μικρόβια, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχουν ιπτάμενοι τάρανδοι.
Υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18) στον κόσμο. ΑΛΛΑ αφού ο Αϊ Βασίλης δεν ασχολείται με μουσουλμάνους, ινδουιστές, βουδιστές, μας μένει τελικά περίπου το 15%, δηλαδή περίπου 378 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Population Reference Bureau. Σύμφωνα δε με τις απογραφές, σε καθε νοικοκυριό αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά. Άρα μιλάμε για 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Παραδοχή: Υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί σε κάθε νοικοκυριό.
Εξαιτίας των διαφορετικών ζωνών ώρας και λαμβάνοντας υπόψη την περιστροφή της γης, ο Αϊ Βασίλης έχει 31 Χριστουγεννιάτικες ώρες για να "δουλέψει". Αυτό μας δίνει 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο. Με άλλα λόγια, ο Αϊ Βασίλης έχει περίπου 1,21 msec για να παρκάρει, να κατέβει απ' το έλκηθρο, να κουτρουβαλήσει κάτω απ' την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να αφήσει τα δώρα κάτω απ' το δέντρο, να φάει τα κεράσματα της νοικοκυράς, να ξανανέβει στην καμινάδα, να πηδήξει μέσα στο έλκηθρο και να τρέξει μέχρι το επόμενο σπίτι.
Παραδοχή: Τα 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα πάνω στην επιφάνεια της γης(χωρίς να υπολογίζουμε τα 4/5 που καταλαμβάνονται από θάλασσα) πράγμα που δεν ισχύει, αλλά μας βοηθάει στους υπολογισμούς μας. Δηλαδή, το κάθε νοικοκυριό βρίσκεται στο κέντρο μιας τετραγωνικής έκτασης με εμβαδόν περίπου 1,11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Αρα η απόσταση μεταξύ κάθε νοικοκυριού είναι περίπου 1,05 χιλιόμετρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα συνολικό ταξίδι 96,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Χωρίς να υπολογίζουμε τις απαραίτητες (μέσα σε 31 ώρες) στάσεις για φαΐ και άλλες βιολογικές ανάγκες καταλήγουμε ότι το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη πρέπει να αναπτύσσει ταχύτητα σχεδόν 3,12 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα (3000 φορές την ταχύτητα του ήχου). Για να γίνει κατανοητή η διάσταση του προβλήματος ας παραθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία:
το πιο γρήγορο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ (είναι φυσικά διαστημόπλοιο) αναπτύσσει ταχύτητα 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο ή μόλις 216 χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Τέλος, ένας (μη βιονικός) τάρανδος τρέχει το πολύ με 25 χιλιόμετρα την ώρα.
Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το φορτίο του έλκηθρου. Υποθέτοντας ότι το κάθε παιδί ζητάει για δώρο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βάρους κατά μέσον όρο 1 κιλό (λέμε τώρα), το έλκυθρο πρέπει να κουβαλάει 91,800 τόνους παιχνιδιών, χώρια το μη αμελητέο βάρος του Αϊ Βασίλη. Κινούμενος πάνω στο έδαφος, ένας τάρανδος μπορεί να τραβήξει το πολύ 150 κιλά βάρους. Ακόμα κι αν ένας ιπτάμενος τάρανδος (βλέπε πρώτη παράγραφο) μπορούσε να τραβήξει δεκαπλάσιο βάρος, θα χρειαζόντουσαν όχι 8 ή 10 αλλά 61.200 υπερφυσικοί τάρανδοι (και κάμποσοι τόνοι ακόμα αναβολικά). Οι τάρανδοι αυτοί αυξάνουν το συνολικό βάρος στους 97.920 περίπου τόνους (με μέσο βάρος τάρανδου 100 κιλά και εξαιρουμένου του βάρους του έλκηθρου παρακαλώ). Πάλι για χάρη της κατανόησης των διαστάσεων επισημαίνουμε ότι αυτό είναι βάρος τετραπλάσιο του Queen Elizabeth (υπερωκεάνιο).
97.920 τόνοι ταξιδεύοντας με 3,12 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα δημιουργούν τρομερή αεροδυναμική αντίσταση - οι τάρανδοι θα "ανάβουν" όπως οι μετεωρίτες που εισβάλουν στη γήινη ατμόσφαιρα. Το επικεφαλής ζευγάρι τάρανδων θα απορροφήσει 14,3 πεντάκις εκατομμύρια Joule! Το δευτερόλεπτο! Το καθένα! Πιο περιγραφικά: θα εξαχνωθούν ακαριαία αφήνοντας εκτεθειμένους τους τάρανδους πίσω τους και δημιουργώντας εκκωφαντικά ακουστικά κύματα στο πέρασμά τους. Όλη η ομάδα των ταράνδων θα εξαϋλωθεί σε 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Αϊ Βασίλης στο μεταξύ θα δέχεται φυγόκεντρες δυνάμεις 17.500,06 φορές μεγαλύτερες της βαρύτητας. Με βάρος 130 κιλών (και λίγο του βάζουμε) θα γίνει πινέζα στην πλάτη του έλκηθρου αφού θα δεχτεί 4.315.015 χιλιόγραμμα δύναμης.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τάρανδοι έχουν κι αυτοί βιολογικές ανάγκες και ότι αν παραδεχτούμε ότι ο κάθε τάρανδος τρώει την ποσότητα που χρειάζεται για να σύρει όλο αυτό το βάρος με τόση ταχύτητα σε τόση λίγη ώρα σε μηδενικό χρόνο (για να βοηθηθούν οι υπολογισμοί) και αν παραδεχτούμε ότι ένας φυσιολογικός τάρανδος κάνει 2 κιλό σκ**ά τις 3 ώρες, και επίσης ότι ένας βιονικός ιπτάμενος τάρανδος (που τρώει υπερπολλαπλάσια) χαρίζει στην φύση 5 κιλά την 1 ώρα (όχι συνεχόμενα βέβαια, πχ 15 κιλά ανα 3 ώρες, και λίγο είναι) τότε οι 61.200 τάρανδοι θα μας προσφέρουν 9.486 ΤΟΝΟΥΣ απορρίμματα στο συνολικό τους ταξίδι κάθε Χριστούγεννα. Με λίγα λόγια, θα έπρεπε να βρέχει σκ**ά κάθε Χριστούγεννα. Αν σκεφτούμε ότι ο κάθε τάρανδος ενεργείται κατά το πλείστον στον Βόρειο Πόλο (δηλ το 70 % των απορριμμάτων να εκλύονται εκεί) τότε από την παραγόμενη ζέστη θα έπρεπε να λιώσει ένα τμήμα των πάγων και να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Δεν υπολογίσαμε μέσα σ'όλα αυτά το ποσό που εκλύεται την περίοδο που δεν έχουμε Χριστούγεννα που είναι σαφώς μικρότερο ανά ώρα, ας πούμε 3 κιλά ανά ώρα τότε ο Βόρειος Πόλος θα έπρεπε να γεμίσει με 1.608.336.000 κιλά απορριμμάτων τον χρόνο. Κοντολογίς θα έπρεπε να θαφτούν οι πάγοι μόνο μέσα στον 1 χρόνο. Συνεπώς αν υπήρχε Αγιος Βασίλης θα είχαν καταστραφεί οι περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις.

Πηγή: Αναγνώστης
Διαβάστε περισσότερα...

LIVE και δωρεάν Λάρισα-Ολυμπιακός

Πατήστε το παρακάτω λινκ και θα δείτε δωρεάν και ζωντανά τον αγώνα Λάρισα-Ολυμπιακός.
http://www.atdhe.net/31120/watch-ael-larissa-vs-olympiakos
Διαβάστε περισσότερα...