Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

5 λεπτά ακόμα μαμά!

Ξέρω ότι από χτες που σας έδειξα το κόλπο για να κατεβάζετε βίντεο από το Youtube δεν έχετε σταματήσει να κατεβάζετε και ψάχνετε συνέχεια να βρείτε κι άλλα κι άλλα βίντεο για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Ξεκολλήστε! Μέρες που είναι! Η ζωή δεν είναι μόνο στο Youtube! Υπάρχει και το Facebook!
Πλάκα κάνω φυσικά!...

Σήμερα, επανερχόμαστε με μια ανάρτηση για ένα εύκολο τρόπο να περιορίσετε το χρόνο που περνάτε/σπαταλάτε στο ίντερνετ. Θέλετε να κάνετε 5 λεπτά διάλειμμα και να δείτε τους τίτλους των ειδήσεων στο skai.gr αλλά δεν θέλετε τα 5 λεπτά να γίνουν 15;
Η ιστοσελίδα x.minutes.at δημιουργεί ένα χρονόμετρο στη σελίδα που θέλετε να δείτε το οποίο μετράει αντίστροφα το χρόνο που έχετε ορίσει: όπου x βάζετε τα λεπτά που θέλετε να μείνετε στην ιστοσελίδα. Όταν ο χρόνος εξαντληθεί εμφανίζεται ένα παραθυράκι που λέει "Τέλος χρόνου". Τόσο απλά!


Έτσι, για παράδειγμα, αν θέλαμε να δούμε το skai.gr για 3 λεπτά (αρκούν για να διαβάσετε τους τίτλους των ειδήσεων) θα πληκτρολογούσαμε:
http://3.minutes.at/www.skai.gr/news/.

Να πούμε την αλήθεια, το παραπάνω κολπάκι δεν είναι τόσο εύχρηστο αν πρέπει να πληκτρολογήσετε όλες αυτές τις λέξεις κάθε φορά. Γι' αυτό μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις αγαπημένες μας διευθύνσεις στα "Αγαπημένα" μας (Internet Explorer) ή στους "Σελιδοδείκτες" (Mozilla Firefox). Ειδικά αν χρησιμοποιείτε το Firefox, μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες (bookmarks) στην αντίστοιχη μπάρα και να τους βρίσκετε πολύ πιο γρήγορα.

Με τόσα sites και εφαρμογές στο ίντερνετ για να μας αποσπούν την προσοχή, μήπως έχουμε ξεχάσει πως είναι το να μην κάνουμε τίποτα;
Ας βάλουμε κάποια όρια, μπορεί να βγουν σε καλό!



ΥΓ: Μην το χρησιμοποιήσετε στη Μαύρη Πένα. Δεν πιάνει. ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΛΕΩ!


Πηγή: Lifehacker
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταφραστής και οπαδός ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα...

Ω, γλυκύ μου έαρ!

Διαβάστε περισσότερα...

Η λογική επίλυσης προβλημάτων του Νεοέλληνα


Δείτε το διάγραμμα και ίσως σας θυμίσει κάτι! Κάπου, κάποια στιγμή, μπορεί να υπήρξε τρόπος σκέψης είτε δικός σας είτε των γύρω σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η μυθολογία μας ξανά κινηματογραφικό σενάριο

Το σενάριο της νέας ταινίας Clash of the Titans που αναμένεται και στις ελληνικές αίθουσες στηρίζεται στην ελληνική μυθολογία. Φανταστείτε τι θα δούμε πάλι!
Διαβάστε περισσότερα...

Το έθιμο του επιταφίου

Ως επιτάφιος στην ελληνική παράδοση ορίζεται το ξύλινο κουβούκλιο στο οποίο τοποθετείται το ομώνυμο ιερό άμφιο με την παράσταση του Χριστού. Γενικότερα ως επιτάφιος καλείται η εκκλησιαστική ακολουθία της κήδευσης του Χριστού τη Μ. Παρασκευή. Τον επιτάφιο στολίζουν κορίτσια με ανοιξιάτικα λουλούδια ψέλνοντας μοιρολόγια. Σε διάφορα μέρη (Σπάρτη, Κυνουρία κ.α) κάθε σπίτι στέλνει μια ανθοδέσμη και ένα κερί για το στολισμό του επιταφίου. Αφού τελειώσει ο στολισμός του επιταφίου τα μικρά παιδιά περνάνε από κάτω για να πάρουν την ευλογία για μακροζωία. Τη νύχτα της Μ. Παρασκευής σε μια λιτανευτική πομπή ο στολισμένος επιτάφιος περιφέρεται γύρω από την εκκλησία, ενώ μπροστά πηγαίνουν τα εξαπτέρυγα και ο σταυρός και πίσω οι πιστοί με αναμμένα κεριά. Σε διάφορα μέρη, όπως στη Θράκη, στη Φλώρινα και στη Μήλο ανάβουν φωτιές στους δρόμους. Στα νησιά ο επιτάφιος περνά δίπλα στη θάλασσα για να δοθεί η ευλογία στους ναυτικούς. Ο βαθύτερος λαϊκός σκοπός της περιφοράς του επιταφίου είναι ο εξαγιασμός και η προστασία των ανθρώπων και του χώρου που ζούνε, με τη δημιουργία ενός κύκλου που κρατάει μακριά κάθε κακό. Σε πολλά μέρη ο επιτάφιος περνά μέσα από το νεκροταφείο. Τέλος σε ορισμένα μέρη με την επιστροφή του επιταφίου στην εκκλησία γίνεται ένα σύντομο μιμόδραμα που παριστάνει τη σκηνή της κατάβασης του Χριστού στον Άδη.
Διαβάστε περισσότερα...