Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κατάληψη του Voyager από εξωγήινους;

Το διαστημόπλοιο Voyager 2 που έστειλε η Nasa στο διάστημα πριν από 33 χρόνια, μπορεί να έπεσε θύμα πειρατείας από εξωγήινους που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ένας Γερμανός ακαδημαϊκός.
Το σκάφος, που βρίσκεται 8.6 δισεκατομμύρια μίλια μακριά, κάπου στις άκρες του ηλιακού μας συστήματος, στέλνει στη γη πληροφορίες από τη πρώτη μέρα της εκτόξευσής του. Πριν από ένα όμως μήνα, τα σήματά του διακόπηκαν, και στη συνέχεια επανήλθαν με μια περίεργη μορφή, την οποία οι επιστήμονες δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν.
Ο Hartwig Hausdorf πιστεύει πως έχουν επέμβει εξωγήινοι. Και αυτό το λέει, διότι το υπόλοιπο διαστημόπλοιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. ‘Είναι σαν κάποιος να το αναπρογραμμάτισε…» λέει στην Bild.
Η εξήγηση όμως της αμερικανικής Nasa είναι πιο απλή. Ρίχνει το φταίξιμο σε ένα πρόβλημα του λογισμικού στο σύστημα στοιχείων πτήσης του σκάφους. Πάντως οι επιστήμονες προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν το μυστήριο.
Τα σκάφη Voyager 1 και 2 στάλθηκαν στο διάστημα μαζί, το 1977, και συνεχίζουν να λειτουργούν καθώς πλησιάζουν στο τέρμα της ηλιόσφαιρας, της φούσκας δηλαδή που ο ήλιος δημιουργεί γύρω από το ηλιακό σύστημα. Πριν ξεκινήσουν, στα σκάφη είχαν τοποθετηθεί οι «χρυσοί δίσκοι», που περιέχουν χαιρετισμούς σε 55 γήινες γλώσσες, μαζί με ήχους και εικόνες του πλανήτη μας, σε περίπτωση που γίνονταν επαφή με εξωγήινη ζωή.
Αν ο Hausdorf έχει δίκιο, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με τους εξωγήινους, ακόμη και αν μπορέσουν και καταλάβουν τις πληροφορίες στους δίσκους.
Πριν ένα μήνα, ο διάσημος καθηγητής αστροφυσικής Stephen Hawking, που πιστεύει στους εξωγήινους, προειδοποίησε πως αν υπάρξει επαφή με ανώτερες εξωγήινες μορφές ζωής, τότε κινδυνεύουμε να υποστούμε επιθετικό αποικισμό εκ μέρους τους.
Πηγή: http://www.antinews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις για τερματοφύλακα

Χρειάζεστε τερματοφύλακα για την ομάδα σας; Η μαύρη πένα έψαξε και βρήκε τους καλύτερους. Διαλέξτε! Σε περίπτωση που έχετε τερματοφύλακα μην ξεχάσετε να τον κάνετε δώρο στους αντιπάλους σας.

Διαβάστε περισσότερα...

Διακόπτουμε για διαφημίσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Οι αντιδράσεις για τον Καλλικράτη συνεχίζονται

Οι δήμαρχοι σε όλοι την Ελλάδα μάχονται για να κρατήσουν την έδρα των νέων δήμων. Οι ισχυρισμοί των δημάρχων πολλοί. Ο ένας αναφέρει ότι ο δήμος του είναι ιστορικός, ο άλλος ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να κρατήσει ευχαριστημένους τους πολίτες. Οι λύσεις από την κυβέρνηση θυμίζουν τις λίγο από εκείνες που έδινε ο Σολομώντας. Για παράδειγμα, στη Φθιώτιδα θα προκύψει ο Δήμος Μακρακώμης με έδρα τη Σπερχειάδα ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους υπάρχοντες δήμους Μακρακώμης και Σπερχειάδας που διεκδικούν το νέο δήμο. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις ο Καλλικράτης φέρνει έντονες διαμαρτυρίες όπως στο νομό Φωκίδας και συγκεκριμένα στο Λιδωρίκι, όπου οι κάτοικοι απειλούν να σταματήσουν να δίνουν νερό στην Αθήνα από το Μόρνο. Δείτε και το σχετικό βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα...