Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης

Ο Τομέας Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Επιστήμης 15-17 Οκτωβρίου 2010 στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).
Σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτελέσει το βήμα για την παρουσίαση του ερευνητικού έργου όσων ασχολούνται σήμερα, κυρίως στην Ελλάδα, με τη φιλοσοφία της επιστήμης, ευρέως νοουμένης, και να συμβάλει στη συγκρότηση της αντίστοιχης κοινότητας δια της προαγωγής του διαλόγου και της κριτικής μεταξύ των μελών της.
Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου εμπίπτουν όλες οι περιοχές της φιλοσοφίας των επιστημών υπό την ευρεία έννοια του όρου. Επίσης εμπίπτουν ευρύτερες περιοχές της φιλοσοφίας (μεταφυσική, γνωσιολογία, ηθική, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, ιστορία της φιλοσοφίας, κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία) στο βαθμό που οι ανακοινώσεις σχετίζονται με θέματα που αφορούν την επιστήμη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα:
http://phos.phs.uoa.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Μέρκελ-Παπανδρέου, χαμένοι στη μετάφραση!

Σας αποκαλύπτουμε σήμερα το λόγο που η Μέρκελ δεν έδωσε βοήθεια στην Ελλάδα. Τι ακριβώς ειπώθηκε στο τηλεφώνημα του Παπανδρέου στο γραφείο της Μέρκελ; Τι λάθος έγινε; Δείτε το βίντεο!

Διαβάστε περισσότερα...

υποσυνείδητα μηνύματα!

αλήθεια υπάρχουν τα υποσυνείδητα μηνύματα;;
ξέρετε αυτά τα μυστικά-κρυφά(;) μηνύματα που προσπαθούν να μας περάσουν μέσω διαφημίσεων , βιντεοπαιχνιδιών ,καρτούν κλπ κλπ χωρίς όμως να γίνεται σαφή αναφορά σε αυτά!
παρακολουθείστε το βίντεο και πείτε μου τη γνώμη σας!

Διαβάστε περισσότερα...