Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Επικίνδυνο το μαγείρεμα με αέριο

Μία ακόμη έρευνα επιστημόνων απέδειξε πως το μαγείρεμα σε αέριο μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Στο απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στα σημερινά ΝΕΑ μας ενημερώνει για τα εξής:
Είναι ήδη γνωστό ότι ο καπνός που παράγεται από το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Στην Κίνα, τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα ανάμεσα στους σεφ συνδέονται με την πρακτική τους να αναποδογυρίζουν στον αέρα το φαγητό μέσα στο τηγάνι. Αυτό αυξάνει τη συγκέντρωση ατμών τηγανισμένου λαδιού κατά την εισπνοή- εκπνοή του μάγειρα. Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο έχει καταχωρίσει τους καπνούς του μαγειρέματος στους «πιθανώς καρκινογόνους». Τελευταία, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας συνέκριναν τις μεθόδους μαγειρέματος στο αέριο και στο ηλεκτρικό μάτι καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το αέριο προκαλεί υψηλότερα επίπεδα καρκινογόνων καπνών. Μέτρησαν τον καπνό που παράγεται όταν ψήνονται 17 κομμάτια φιλέτου για 15 λεπτά το καθένα με τον τυπικό τρόπο μαγειρέματος των δυτικών εστιατορίων, δηλαδή με τη χρήση μαργαρίνης ή σογιέλαιου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκλύονται περισσότερη ναφθαλίνη και αλδεΰδες όταν το φαγητό ψήνεται με αέριο. Επίσης παράγονται περισσότερα μικροσωματίδια παραφίνης τα οποία έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν βαθύτερα στους πνεύμονες.
Διαβάστε περισσότερα...

Έχω αγώνα αύριο

Το χαρακτηρίζουν και όχι άδικα ντέρμπι αιωνίων, μητέρα των μαχών και άλλα τέτοια βαρύγδουπα. Αύριο στις 18:30 δεν θα βλέπεις άντρα να κινείται στο δρόμο. Οι πιτσαρίες θα πάρουν φωτιά οι μπύρες θα ρέουν άφθονες. Τελικός στο μπάσκετ λοιπόν αύριο το απόγευμα και όλοι είμαστε έτοιμοι για έναν συναρπαστικό αγώνα από δύο κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες. Από τη μία ο Παναθηναϊκός που παρόλο την αγωνιστική κάμψη που παρουσιάζει παραμένει από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη και από την άλλη ο Ολυμπιακός που φιλοδοξεί φέτος να επανακτήσει τα σκήπτρα στο Ελληνικό μπάσκετ. Είθε ο καλύτερος να κερδίσει.
Ας γυρίσουμε και λίγο πίσω στο χρόνο. Οι δύο αιώνιοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 5 φορές σε τελικό στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό να είναι ο απόλυτα κυρίαρχος με ισάριθμες νίκες. Αναλυτικά:
  1. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 79-72 (2/6/1979)
  2. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-62 (20/4/1983)
  3. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 88-78 (23/4/1986)
  4. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-81 (26/3/2008)
  5. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-80 (22/2/2009)

Διαβάστε περισσότερα...

Όχι σήμερα αγάπη μου,..έχω πονοκέφαλο!


Γειά και χαρά σας. Όλοι φαντάζομαι θα έχετε ακούσει το γνωστό παραμύθι όταν οι γυναίκες δε θέλουν να κάνουν σεξ: Αγάπη μου έχω πονοκέφαλο σήμερα.. Ξέρεις βρε παιδί μου πως όταν ακούσουν τα αυτάκια σου αυτή τη φράση, ξέχνα το γκόλ για σήμερα. Πέσε για ύπνο βρίζοντας από μέσα σου ή στην τελική λύσε κανένα sudoku μέχρι να ξεραθείς. Όπως όταν σταματάει ο διαιτητής τον αγώνα πριν καλά καλά αρχίσει πχ επειδή είναι βρεγμένο το χορτάρι (στην περίπτωση εδώ, ο αγώνας σταματάει πριν αρχίσει και πριν βραχεί το χορτάρι, αν με καταλαβαίνετε..). Στο θέμα μας. Γιατί η συγκεκριμένη φράση δεν πιάνει όταν έχουμε να κάνουμε με το δημόσιο; Για παράδειγμα, όταν ετοιμάζεται να μας γ@μήσει το κράτος με νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και πούμε εμείς πως έχουμε «πονοκέφαλο», αυτό δε θα δώσει καμία σημασία. Τι λάθος γίνεται; Μήπως δεν λειτουργεί όπως μέσα στις σχέσεις; Εγώ συνέχεια ακούω τη φράση «σχέση πολίτη – κράτους». Άρα υπάρχει σχέση και όπως σε κάθε σχέση, υπάρχει και το σέξ. Και σκεφθείτε το εξής: όχι μόνο ο «σύντροφος» έχει συνέχεια όρεξη για σεξ, αλλά το λέει και με τέτοιο τρόπο που νομίζεις πως το κάνει για μας, για τη δική μας απόλαυση! Πως λένε μερικοί όταν έχουν κερατώσει τη γυναίκα τους: Αγάπη μου για σένα το έκανα, για να αποδείξω στον εαυτό μου και κατ επέκταση σε εσένα πως είσαι η καλύτερη από όλες στο σεξ.. Δε θα ήταν ωραία όταν μας ανακοινώνουν για φόρους, αυξήσεις τιμών, μειώσεις συντάξεων, «εθελούσιες» εξόδους από την εργασία μας, να τους γυρίζαμε την πλάτη και να λέγαμε: λυπάμαι, δε μπορώ σήμερα, έχω πονοκέφαλο! Αλλά πιστεύω πως οι κανόνες σε μια σχέση μπαίνουν από την αρχή. Πόσο μάλλον πως όταν ξέρεις πως αυτή η σχέση θα κρατήσει 4 χρόνια! Πως θα κρίνει την καθημερινότητα μας, τη ζωή μας, και πολύ περισσότερο το μέλλον μας. Νομίζω πως δεν αρκεί να γυρίζεις απλά την πλάτη (αυτό είπαμε, δεν πιάνει), αλλά να δίνεις στον «σύντροφο» να καταλάβει πως εσύ τον διάλεξες και πως ανά πάσα στιγμή μπορείς να τον στείλεις σπίτι του! Όπως είπε και ο ποιητής: Δεν πρέπει οι πολίτες να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους πολίτες.. Να είστε όλοι καλά! Διαβάστε περισσότερα...

πρωτότυπη διαμαρτυρία!





οι φώτο είναι από βρετανικό δρόμο!
βάλτε τώρα στο νού σας μια ελληνική πόλη που να έχει πρόβλημα με τους δρόμους της !
πχ Πατρα που είχα πάει και πρόσφατα. το αποτέλεσμα θα ήταν άκρως εντυπωσιακό!
παντού θα υπήρχαν λουλούδια , πράσινο , οξυγόνο!
ευτυχώς ή δυστυχώς εμείς δεν έχουμε μάθει να αντιδρούμε έτσι !
Διαβάστε περισσότερα...

Καθαρές κουβέντες από Λοβέρδο


Μίλησε για όλα ο Α. Λοβέρδος, στο Γ. Αυτιά. Δήλωσε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για το δεκατοτέταρτο μισθό δτο δημόσιο τομέα, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχτεί στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης μίλησε για μεγάλα προβλήματα στο ταμείο ελεύθερων επαγγελματιών και ότι δεν έχει λεφτά το κράτος να πληρώσει τους μισθούς του ΤΕΒΕ. Για το λόγο αυτό θα υπάρξουν συναντήσεις τη Δευτέρα για να δει τι μπορεί να γίνει ενώ έχει ενημερώσει και τον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια μίλησε και για τα όρια ηλικίας και τόνισε ότι δεν θα πειραχτεί η 37ετία αλλά θα δώσει κίνητρα για κίνητρα για περαιτέρω παραμονή στη δουλειά. Σκοπός του υπουργείου δήλωσε είναι να περιοριστούν οι σπατάλες να εξεταστούν ξανά περιπτώσεις αναπηρίας (χαρακτηριστικά τόνισε ότι ο νομός Χανίων έχει ποσοστό αναπηρίας 25%) και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να περιοριστούν οι σπατάλες σε φάρμακα.

Εδώ θα είμαστε και θα τον παρακολουθούμε!
Διαβάστε περισσότερα...