Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Επιστήμονες βρήκαν σε χυμό αντιμόνιο πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα



Επιστήμονες εντόπισαν συγκεντρώσεις αντιμονίου σε χυμούς της αγοράς (κυρίως χυμούς συσκευασμένους σε PET συσκευασίες, γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες Tetra pak) άνω των επιπέδων που καθορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό γιατί πιστεύεται ότι οι συγκεντρώσεις αυτές αντιμονίoυ οφείλονται στη συσκευασία. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το τριοξείδιο του αντιμονίου που θεωρείται ιδιαίτερα καρκινογόνο. Η έρευνα δημοσιεύεται στο Journal of Environmental Monitoring.
Διαβάστε περισσότερα...

Η σεξουαλική ζωή του άντρα



Πηγή:apaixtos.net
Διαβάστε περισσότερα...

3ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία "Ανοπαία Ατραπός"


«ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ» (Μονοπάτι Εφιάλτη)

Ο Σύλλογος Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας «Τραχίνα», προκυρήσει τον 3ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία «Ανοπαία Ατραπός». Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 25/04/2010 σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου όρους Καλλίδρομο. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τις Θερμοπύλες.
Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στο swpinko@hotmail.com. Οι εγγραφές ξεκινούν από την Παρασκευή 19/02/2010 και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 19/04/2010. Στο μήνυμα πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, ο σύλλογος (αν υπάρχει) και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης μπορούν να γίνουν και τηλεφωνικές εγγραφές στα 6932352546 και 6932271106.
Την ημέρα του αγώνα η γραμματεία θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα είναι και ο τερματισμός. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο από τις 08:00 έως τις 09:15. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Αφού παραλάβουν τον αριθμό τους με λεωφορεία του συλλόγου θα μεταφερθούν στο σημείο της εκκίνησης η οποία θα δοθεί στις 10:00. Το τελευταίο λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 09:30.
Κατά την άφιξη των αθλητών στο χώρο, θα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία, τα αναμνηστικά δώρα και θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία με προορισμό την εκκίνηση. Αθλητές που δεν έχουν κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά δεν μπορούν να δηλωθούν εκείνη την ημέρα. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 10€. Κατά τον τερματισμό θα παραλαμβάνουν μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και μικρογεύμα.. Οι τρεις πρώτοι άντρες και γυναίκες θα βραβευθούν με κύπελλα. Αξίζει να αναφερθεί πως δίπλα στο χώρο του τερματισμού υπάρχουν θερμά λουτρά που είναι ιδανικά για χαλάρωση μετά τον αγώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η Νέα Εθνική Οδός παρακάμπτει το χώρο των Θερμοπυλών. Αυτό σημαίνει πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ακολουθήσουν τη σήμανση που οδηγεί στο χωριό Θερμοπύλες και στο άγαλμα του Λεωνίδα.
Περιγραφή διαδρομής.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16χλμ. από τα οποία το 80% είναι μονοπάτια και το 20% δασικοί δρόμοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι 510μ. ενώ 1050μ. είναι η αρνητική υψομετρική.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ι.Μ. Δαμάστας. Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ. Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια.. Για 1χλμ. η διαδρομή κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχή κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα. Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα αλλά και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχιακές λιμνούλες. Η κατάληξη του αγώνα θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Στη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε (5) σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό ή ισοτονικό. Έτσι θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι αθλητές να έχουν εφόδια μαζί τους. Απαραίτητο θεωρείται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια κατάλληλα για αγώνες βουνού).
Οι 5 σταθμοί ανεφοδιασμού είναι οι εξής:
Είσοδος μονοπατιού 2ο χλμ.
Παναγιά 4,5χλμ.
Στάνη Αρβανίτη 7ο χλμ.
Στάνη Τετριμήδα 10ο χλμ.
Παλιός δρόμος 13ο χλμ.
Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους. Η σήμανση έγινε με κορδέλες λευκού – κόκκινου χρώματος. Βέβαια υπάρχει και μόνιμη σήμανση από άσπρα – κόκκινα μεταλλικά πλαίσια.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός της γειτονιάς

Αυτά που διαβάζετε στην συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελούν προσωπική μου γνώμη και τίποτα περισσότερο. Είναι περήφανος, λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς. Μαζί του κι εγώ πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Άλλο δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος θεσμός; Ποιος ο ρόλος του αστυνομικού; Να φυλάει το κτίριο της αστυνομίας (περίπτωση Αγ. Παντελεήμονα) ή να είναι στους δρόμους δίπλα στον πολίτη; Γιατί θα πρέπει να λέμε ότι έπρεπε ολόκληρος υπουργός να σκεφτεί τη δημιουργία επίλεκτων αντρών για να βγουν στη γειτονιά; Αυτό είναι το ερώτημα μου.
Θα σας δώσω κι ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο απροστάτευτοι νιώθουν οι πολίτες. Ζω στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα Αθηνών και πριν 3 μήνες είχαμε τα γνωστά γεγονότα με τις αψιμαχίες μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών (κυρίως μουσουλμάνων). Σε ένα στενάκι της περιοχής μέλη της χρυσής Αυγής ξυλοκόπησαν ένα μετανάστη. Πήρα αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία γιατί ο νεαρός μετανάστης είχε χάσει πλέον τις αισθήσεις του. Η αστυνομία (το τμήμα απέχει μόλις 50 μέτρα μακριά από το συμβάν) ήρθε μετά από ένα τέταρτο (χωρίς υπερβολή) και με περιπολικό. Ο μόνος λόγος που ο μετανάστης ζει είναι γιατί απλά σταμάτησαν να τον χτυπάνε. Δεν έγινε καμία σύλληψη παρ' όλο που οι θύτες ήταν στο ίδιο σημείο όταν ήρθαν οι αστυνομικοί.
Που είναι λοιπόν η αστυνομία όταν τη χρειάζεσαι; Φυλάει τα κτίρια;
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπλάνο έπεσε πάνω σε κτίριο στο Τέξας


Ένας πιλότος κάτοικος της περιοχής έπεσε πάνω σε δημόσιο κτίριο με αεροπλάνο, όπου εργάζονταν περίπου 200 άτομα, αφού πρώτα είχε κάψει και το σπίτι του. Οι αρχές μιλάνε ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε προσωπικά με τη συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία και αποκλείουν κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Πιστεύεται ότι ένα μήνυμα αυτοκτονία στο internet σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο περιστατικό. Δύο άτομα τραυματίστηκαν ενώ ένα αγνοείται.

Φανταστείτε αν θολώσει το μάτι του Έλληνα πόσα δημόσια κτίρια θα καταρρεύσουν!
Διαβάστε περισσότερα...

coin trick!



στο βίντεο αυτό βλέπουμε έναν "μάγο" να εξαφανίζει ένα κέρμα και να το εμφανίζει στον πήχη του αριστερού του χεριού!
κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην ελλάδα , εξαφανίζεται το χρήμα (τράπεζες , ομόλογα , χρηματιστηριο κλπ) αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εμφανίζεται πάλι!!
η ελληνική καταγωγή του "μάγο" πάντως τον έχει βοηθήσει αρκετά στον τομέα των εξαφανίσεων! Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιογραφικές κόντρες



Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και αναφέρεται στον Γ. Αυτιά. Διαβάστε το, έχει ενδιαφέρον και φυσικά περιμένουμε την αντίδραση του τελευταίου, που αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη δεν θα αργήσει.

"Τα «παπαγαλάκια» της ΤV.

ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων, ιδίως του ΙΚΑ: «Πες μου ποια πρωινή εκπομπή βλέπεις στην τηλεόραση, να σου πω τι θα κάνεις». Το είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν, το βλέπουμε και τώρα. Συγκεκριμένος τηλεοπτικός παρουσιαστής μεταδίδει συστηματικά από την εκπομπή του στα Αυτιά του ακροατηρίου του πληροφορίες περί επικείμενης αύξησης των ορίων ηλικίας. Ο ίδιος εισπράττει την ικανοποίηση της υψηλής τηλεθέασης. Τα ασφαλιστικά ταμεία εισπράττουν απλώς αυξημένα κύματα αιτήσεων για πρόωρη συνταξιοδότηση. Το φαινόμενο προκύπτει κατά βάση από την πλημμελή ενημέρωση που έχουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι. Και συντηρείται από την κρίση εμπιστοσύνης προς τους ασφαλιστικούς φορείς και την Πολιτεία. Οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι δεν υφίστανται πραγματικοί λόγοι πανικού αλλά αντιθέτως η τάση για βιαστική αποχώρηση από την εργασία αποβαίνει εις βάρος όσων την επιδιώκουν γίνεται κομμάτια και θρύψαλα μπροστά στην αυθεντία της δημοσιογραφικής επιμονής: σπεύσατε όσο είναι καιρός ακόμη. Φταίει το ξερό μας το κεφάλι ή ο τηλεπαρουσιαστής που μας ακολουθεί;"
Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαίο reality για την ονομασία της Αθήνας


Ο μύθος για την ονομασία της πρωτεύουσας της Αθήνας έχει κάτι από τα σημερινά ριάλιτι. Λέγεται λοιπόν πως την προστασία της πόλης διεκδίκησαν δύο θεοί. Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά. Κριτές οι υπόλοιποι 10 θεοί και μάρτυρας ο βασιλιάς της Αθήνας, Κέκροπας. Ο Δίας ως αρχικριτής ζήτησε από τον Ποσειδώνα να "δείξει το ταλέντο του" και αυτός με μια του κίνηση γέμισε το χώρο με αλμυρό νερό. Επόμενη διαγωνιζόμενη η Αθηνά που με μια της κίνηση φύτεψε την ελιά. Ενθουσιασμένοι οι κριτές και ο Κέκροπας ανέδειξαν νικήτρια την Αθηνά. Από τότε η πόλη είναι υπό την προστασία της και φέρει το όνομα της.
Διαβάστε περισσότερα...

Από τις σφαίρες του αστυνομικού έπεσε νεκρός ο νεαρός στο Βύρωνα

Δεν χρειάζονται λόγια! Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα ολοκληρώνεται η βαλλιστική εξέταση


Σήμερα αναμένεται το πόρισμα για την σφαίρα που δέχτηκε ο άτυχος πολίτης στην συμπλοκή στο Βύρωνα. Η βαλλιστική εξέταση θα αποδείξει αν ο άτυχος 25χρόνος έπεσε από τον πυροβολισμό του αστυνομικού ή των κακοποιών. Δεν ξέρω βέβαια τι σημασία έχει, αφού το γεγονός παραμένει το ίδιο και ο νεαρός δεν επανέρχεται στη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος έλεγχος σε οχήματα της TOYOTA

To BBC μεταδίδει πως οι Αμερικανικές αρχές προχωρούν στον έλεγχο περισσοτέρων των 500.000 οχημάτων τύπου TOYOTA Corolla λόγω πιθανών προβλημάτων στο σύστημα οδήγησης. Η TOYOTA πούλησε περίπου 300.000 οχήματα τέτοιου τύπου παγκοσμίως και αν επαληθευτούν οι φόβοι τότε η εταιρεία θα υποστεί μεγάλη ζημιά, αν αναλογιστεί κανείς και τις αποσύρσεις άλλων μοντέλων της ίδιας εταιρείας λόγω άλλων προβλημάτων.
Διαβάστε περισσότερα...

Σκονισμένη Ελλάδα

Για δεύτερη ημέρα σκόνη από την Αφρική έχει επισκεφτεί τη χώρα μας. Η κατάσταση είναι αποπνικτική ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις Στην Αθήνα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η σκόνη σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Σήμερα η θερμοκρασία στην Αθήνα θα αγγίξει τους 20 βαθμούς ενώ η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται από την Κυριακή. Προσοχή λοιπόν στις ευαίσθητες ομάδες και μην πλύνετε αυτοκίνητα! Διαβάστε περισσότερα...

"Η αστυνομία είναι υπηρεσία και κάνει και λάθη"

Τάδε έφη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, Καλημέρα Ελλάδα. Συνέχισε δηλώνοντας ότι είναι ευχαριστημένος που δεν είχαμε νεκρό, για να διορθώσει ότι δεν είχαμε νεκρό αστυνομικό, αφού είχε ξεχάσει το νεκρό πολίτη. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι αστυνομικοί που περιπολούν την νύχτα είναι μικρά παιδάκια, που περάσαν από Πανελλήνιες. Ε και; Ήταν επιλογή τους. Όταν αυτά τα παιδάκια πουλάνε εξουσία στους πολίτες; Όταν δεν τολμάς να τους μιλήσεις; Και θεωρώ λάθος να μπαίνει το δίλημμα τι αστυνομία θέλουμε; Θέλουμε αστυνομία που να προστατεύει τον πολίτη, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Διαβάστε περισσότερα...

Στερεύουν τα πρατήρια

Η απεργία των τελωνειακών συνεχίζεται με τη μορφή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων. Τα πρατήρια μένουν σιγά σιγά από καύσιμα και οι μετακινήσεις δυσκολεύουν. Πάλι πρώτοι εμείς σας δίνουμε τη λύση. Το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιεί καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και λιγοστές εκπομπές μεθανίου. Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, πληροφορίες εντός.
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοφανές περιστατικό στο μαιευτήριο Έλενα

Απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στο μαιευτήριο Έλενα, όταν άγνωστος άρπαξε βρέφος από την αγκαλιά της μητέρας του, ενώ αυτή κοιμόταν. Η γυναίκα αναφέρει ότι ένιωσε μια σκιά στο δωμάτιο. Η οικογένεια αναφέρει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχαν οικογενειακές διαφορές. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη χώρα;
Διαβάστε περισσότερα...

Χαθήκατε;

Χαθήκατε στην πόλη; Δεν έχετε τα χρήματα να αγοράσετε ένα σύγχρονο GPS; Κι εμείς γιατί είμαστε εδώ; Δικό σας το μοναδικό GPS που έχει τη δυνατότητα περιστροφής. Περιλαμβάνει παγκόσμιο χάρτη και δεν χρειάζεται επαναφόρτηση.
Διαβάστε περισσότερα...