Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

3ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία "Ανοπαία Ατραπός"


«ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ» (Μονοπάτι Εφιάλτη)

Ο Σύλλογος Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας «Τραχίνα», προκυρήσει τον 3ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία «Ανοπαία Ατραπός». Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 25/04/2010 σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου όρους Καλλίδρομο. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τις Θερμοπύλες.
Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στο swpinko@hotmail.com. Οι εγγραφές ξεκινούν από την Παρασκευή 19/02/2010 και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 19/04/2010. Στο μήνυμα πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, ο σύλλογος (αν υπάρχει) και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης μπορούν να γίνουν και τηλεφωνικές εγγραφές στα 6932352546 και 6932271106.
Την ημέρα του αγώνα η γραμματεία θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα είναι και ο τερματισμός. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο από τις 08:00 έως τις 09:15. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Αφού παραλάβουν τον αριθμό τους με λεωφορεία του συλλόγου θα μεταφερθούν στο σημείο της εκκίνησης η οποία θα δοθεί στις 10:00. Το τελευταίο λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 09:30.
Κατά την άφιξη των αθλητών στο χώρο, θα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία, τα αναμνηστικά δώρα και θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία με προορισμό την εκκίνηση. Αθλητές που δεν έχουν κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά δεν μπορούν να δηλωθούν εκείνη την ημέρα. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 10€. Κατά τον τερματισμό θα παραλαμβάνουν μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και μικρογεύμα.. Οι τρεις πρώτοι άντρες και γυναίκες θα βραβευθούν με κύπελλα. Αξίζει να αναφερθεί πως δίπλα στο χώρο του τερματισμού υπάρχουν θερμά λουτρά που είναι ιδανικά για χαλάρωση μετά τον αγώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η Νέα Εθνική Οδός παρακάμπτει το χώρο των Θερμοπυλών. Αυτό σημαίνει πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ακολουθήσουν τη σήμανση που οδηγεί στο χωριό Θερμοπύλες και στο άγαλμα του Λεωνίδα.
Περιγραφή διαδρομής.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16χλμ. από τα οποία το 80% είναι μονοπάτια και το 20% δασικοί δρόμοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι 510μ. ενώ 1050μ. είναι η αρνητική υψομετρική.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ι.Μ. Δαμάστας. Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ. Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια.. Για 1χλμ. η διαδρομή κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχή κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα. Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα αλλά και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχιακές λιμνούλες. Η κατάληξη του αγώνα θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Στη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε (5) σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό ή ισοτονικό. Έτσι θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι αθλητές να έχουν εφόδια μαζί τους. Απαραίτητο θεωρείται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια κατάλληλα για αγώνες βουνού).
Οι 5 σταθμοί ανεφοδιασμού είναι οι εξής:
Είσοδος μονοπατιού 2ο χλμ.
Παναγιά 4,5χλμ.
Στάνη Αρβανίτη 7ο χλμ.
Στάνη Τετριμήδα 10ο χλμ.
Παλιός δρόμος 13ο χλμ.
Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους. Η σήμανση έγινε με κορδέλες λευκού – κόκκινου χρώματος. Βέβαια υπάρχει και μόνιμη σήμανση από άσπρα – κόκκινα μεταλλικά πλαίσια.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου