Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ecoweek 2010

ECOWEEK 2010: Βιοκλιματική αρχιτεκτονική και οικολογική δόμηση
Περιγραφή
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ECOWEEK 2010 www.ecoweek.gr. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διεθνές συνέδριο και εργαστήρια σχεδιασμού ECOWEEK 2010: ECOLOGY + COMMUNITY + ARCHITECTURE με θέμα τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και οικολογική δόμηση και έμφαση στην αειφορία σε τοπικές κοινότητες και κοινωνίες, για αρχιτέκτονες και νέους αρχιτέκτονες που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13-20 Μαρτίου.
Διαβάστε περισσότερα...

μαθε παιδι μου πολλαπλασιασμο!!

Διαβάστε περισσότερα...

αυτο ειναι σκονάκι;;;



αν αυτός ήταν φοιτητής χημικού και τον πιάναν στις εξετάσεις με αυτό το ταττού τι θα γινόταν;;
υπήρχε περιπτωση να παρει ποτέ του πτυχίο;;;;;;;;;;;
αν εχουμε τιποτα καθηγητές(γενικος) ή φοιτητές του χημικού θα ηθελα να μου απαντησουν!!!
Διαβάστε περισσότερα...

νεο μελος!




η μαύρη πένα δεν έχει όρια ηλικίας ,όπως και το συνταξιοδοτικό άλλωστε!
καλωσορίζουμε το νέο μας μέλος που ήρθε να μας βοηθήσει μεχρι να φτασει το απαραίτητο όριο συνταξιοδότησης , αν τα καταφερει τελικα!!!!(μην της πειτε οτι δεν κολλάμε ενσημα) Διαβάστε περισσότερα...

Σκουπιδότοπος ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά φαινόμενα της Ελλάδας


Στους περισσότερους περνάει απαρατήρητο ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά φαινόμενα στην Ελλάδα. Διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα επιφανειακής εμφάνισης ρήγματος. Πρόκειται για τον Καθρέφτη της Αρκίτσας. Βρίσκεται μετά το χωριό Αρκίτσα αριστερά της Εθνικής Οδού, ερχόμενοι προς Λαμία. Παρομοιάζεται εύκολα με νταμάρι αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο γεωλογικό φαινόμενο που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.
Αναλυτικά, ο “καθρέφτης” της Αρκίτσας, η γνωστή σε όλους μας κάθετη επιφάνεια πάνω από την Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας, αποτελεί μια εμφάνιση του σεισμικού ρήγματος Αρκίτσας -
Καμένων Βούρλων. Ένα ρήγμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το παλαιότερο ενεργό, κατά τον καθηγητή κ Παπαζάχο. Ονομάζεται κατοπτρική επιφάνεια στη γλώσσα των γεωλόγων, γιατί η επιφάνειά του είναι λεία και μοιάζει με καθρέφτη. Εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων και ύψος 80 μέτρων περίπου. Το ρήγμα εμφανίζεται επιφανειακά με τη μορφή λείων επιφανειών στον ασβεστόλιθο. Οι λείες αυτές επιφάνειες είναι χαραγμένες από αναρίθμητες γραμμώσεις λόγω της τριβής των πετρωμάτων την ώρα του σεισμού και έχουν σχηματιστεί από αλλεπάλληλα σεισμικά γεγονότα τα οποία έχουν πλήξει τη περιοχή. Για το λόγο αυτό καθίσταται ως ένα γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιου ερευνητικού ενδιαφέροντος.
Εδώ και αρκετά χρόνια η τότε κοινότητα Αρκίτσας έριχνε στη βάση του “καθρέφτη” τα σκουπίδια της, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως επίσημη χωματερή του Δήμου Δαφνουσίων. Η εικόνα, την οποία αντικρίζουν όλοι οι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που επισκέπτονται τον “καθρέφτη” για να τον μελετήσουν, είναι απαράδεκτη. Μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν, ιδιαίτερα τον Δήμο Δαφνουσίων και το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκίτσας. Δεν τιμά όμως και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συνολικά την Ελληνική Πολιτεία.
Απαραίτητη η συλλογή υπογραφών στο http://www.gopetition.com/online/33552.html
Για περισσότερες πληροφορίες στο site http://www.e-ecology.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μαθητής Tσίπρας

Μια φορά επαναστάτης πάντα επαναστάτης. Την ίδια ώρα που την εποχή εκείνη παιδιά ήθελαν ένα καλύτερο σχολείο ακούστε για ποιο λόγο πάλευε ο κ. Τσίπρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Που έχει χαθεί ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής;

Η απάντηση στο βίντεο.
Διαβάστε περισσότερα...

Άλλη ψηφίσαμε άλλη μας βγήκε


Ψηφίσαμε νιάτα, ομορφιά και τι λάβαμε; Κοροϊδία. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Τίνας Μπιρμπίλη. Στις φωτογραφίες τη βλέπετε αρχικά χαρούμενη, λαμπερή και όμορφη. Δείτε τη και όμως και στις επόμενες φωτογραφίες. Πάει η λάμψη, χάθηκε η ομορφιά. Οι ασχολίες του υπουργείου και η κούραση φυσιολογική. Άλλωστε το σημαντικό είναι να διατελέσει το έργο της και τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτη είδηση


Στη Γαλλία ψηφίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα για παιδιά ηλικίας μικρότερα των 13 ετών χωρίς την επίβλεψη του κηδεμόνα τους.

Τι να πει κανείς;

Καρατζαφέρη ακούς; Γιατί μένουμε πίσω;
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωριμία με τη νέα μας κυβέρνηση



Τα πολλά νέα πρόσωπα που έφερε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να σκορπίσουν χαρά στους πολίτες αυτής της χώρας που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν Προεκλογικά μάλιστα ακούγονταν λόγια μεγάλα και κατηγορίες για τους προηγούμενους (και μεταξύ μας όχι άδικα). Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτή τη νέα κυβέρνηση που ήρθε να σώσει αυτό το δύσμοιρο τόπο. Αποτελεί απόγονο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, ιστορικό πρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με φίλους και εχθρούς, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε και της αμαρτωλής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη (σουτ να μην μας ακούσουν). Ας δούμε όμως αυτό το νέο υπουργικό συμβούλιο που μας αντιπροσωπεύει στην Ε.Ε.


  1. Πρωθυπουργός: Ο Γεώργιος Παπανδρέου, είχε διετελέσει πολλές φορές υπουργός επί πρωθυπουργίας Σημίτη, τότε δε ήξερε ότι συμμετείχε σε αμαρτωλή κυβέρνηση.

  2. Υπουργείο Εσωτερικών: O Γιάννης Ραγκούσης, έχει γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ειδικός σύμβουλος του Έλληνα Επιτρόπου κ. Χρ. Παπουτσή την περίοδο 1995-98, ούτε αυτός γνώριζε.

  3. Υπουργείο Οικονομικών: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν συμμετείχε σε προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα.

  4. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκλέγεται από το 1993 στη Α Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διατελέσει στην κυβέρνηση Σημίτη, Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Πολιτισμού και Υπουργός Ανάπτυξης (Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας), αυτός κι αν δεν ήξερε.

  5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Από τα πλέον νεότερα μέλη της κυβέρνησης, η Τίνα Μπιρμπίλη, υπήρξε κειμενογράφος του ΠΑΣΟΚ, αθώα.

  6. Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Η Άννα Διαμαντοπούλου, έχει διατελέσει επίτροπος της ΕΕ από το 1999 έως το 2004 και υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, μέρος της παλιοπαρέας.

  7. Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δεν πρόλαβε να παλιώσει.

  8. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Ο Δημήτρης Ρέππας, το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣO.Κ και δέκα χρόνια μετά εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣO.Κ., ενώ επανεξελέγη στο 2ο (24.9.90), 3ο (17.4.94) και 4ο (30.6.96) συνέδριο του ΠΑ.ΣO.Κ. Το 1993 εξελέγη μέλος του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣO.Κ. Διετέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε. και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, φρεσκαδούρα ε;

  9. Υπουργείο Εργασίας: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 στη Β’ Αθηνών, ενώ ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών από το 2002 έως το 2004.

  10. Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: Ο Χάρης Καστανίδης, Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών την περίοδο 1985 - 1986 σε ηλικία 29 ετών, Υφυπουργός Παιδείας, και αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με την κυβέρνηση Σημίτη ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Μεταφορών και Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, ούτε αυτός νέος τι γίνεται;

  11. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Η Κατερίνα Μπατζελή, διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2009, ενώ ήταν μέλος από το 1989 έως το 1992 του γραφείου της Επιτρόπου της ΕΕ, Βάσως Παπανδρέου, αχα πίσω από τις κάμερες δηλαδή.

  12. Υπουργείο Πολιτισμού: Ο Παύλος Γερουλάνος, την περίοδο 1999 - 2004, διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, κρίμα ούτε αυτός.

  13. Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ: Ο Χαράλαμπος Παμπούκης, Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών την περίοδο 1996- 1997, ενώ την περίοδο 1999 – 2001 διετέλεσε γγ Διοίκησης και Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, τι ούτε αυτός νέο πρόσωπο;


Συγνώμη που σας κούρασα αλλά ήθελα να σας αποδείξω ότι πλην των ονομάτων των υπουργείων τίποτα άλλο δεν άλλαξε σε αυτήν την κυβέρνηση. Για αυτό μην αναρωτιέστε γιατί δεν γίνονται αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι να μας πουν Γερμανία-Γαλλία, ένα κεφάλι τους ρίχνουμε


Μπορεί η πτώχευση να είναι προ των πυλών, η Ε.Ε να μας επιτηρεί συνέχεια αλλά ο Γ. Παπανδρέου στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και μάλιστα ένα κεφάλι πάνω από τους υπόλοιπους. Από την εποχή Μητσοτάκη τέτοια διαφορά ύψους.

Το κακό είναι ότι από αυτό το ύψος δεν ακούει τον Ελληνικό λαό που φωνάζει και σιχάθηκε τα ψέματα. Το χειρότερο είναι ότι στη σύγχρονη ιστορία και μετά τη μεταπολίτευση για πρώτη φορά, σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία.

Αλλά Ελληνικέ λαέ μην ανησυχείς μάζεψε τις αποδείξεις σου και μη φοβάσαι.
Διαβάστε περισσότερα...

Γεμίστε τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων σας


Με απεργία απειλούν οι πρατηριούχοι μετά την συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία αφού θεωρούν ότι κατηγορούνται άδικα για αισχροκέρδεια και φυσικά ποιος ξέρει αν έχουν δίκιο. Το αρμόδιο υπουργείο θεωρεί βέβαιη την υποβολή ανώτατης τιμής στην περίπτωση που συνεχιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας Καιρός λοιπόν για γυμναστική. Αφήστε τα αυτοκίνητά σας και περπατείστε.

Υ.Γ: Προσωπικό σχόλιο: Θυμάστε όταν πρωτοανέβηκαν οι τιμές των καυσίμων λόγω της πετρελαϊκής κρίσης; ΝΑΙ. Θυμάστε τώρα όταν πέσαν οι τιμές στα προηγούμενα επίπεδα μετά το πέρας της κρίσης; ΟΧΙ.

Φυσικό είναι γιατί δεν έγινε ποτέ!
Διαβάστε περισσότερα...